Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-12-03

Gabriella Bark- en kvinnlig antifeminist

Nu har jag varit frånvarande i bloggen ett tag och vilat upp mig efter borrelian. Jag mår hyfsat men är inte helt återställd (har fortfarande ont i axlarna och "utslaget" på benet har inte bleknat helt). Penicillin-kuren är slut men det är inte min hälsa som jag vill tjata om i bloggen utan nu vill jag prata med er, om det som jag brukar prata om.;)

Många feminister och jämställdhets-ivrare har valt att ignorera ett av de senaste absurda utspelen från antifeministernas håll men jag har, efter att ha funderat länge och väl, beslutat mig för att ändå kommentera antifeministen Gabriella Barks artikel i Nyheter 24, vilken har orsakat en del upprördhet på nätet. Mitt inlägg kommer inte att bli vackert så om du inte gillar att jag talar till korkade kvinnor på samma sätt som jag talar till korkade män - sluta läs här. Observera att antifeministen Gabriella Bark jobbar som praktikant på nöjes-avdelningen på mansägda och mansdominerade (surprise?) Nyheter 24 AB. Jag förutsätter att Gabriella Barks kommande, eventuella journalist-karriär blir kortare än kort efter hennes barnsliga, ointelligenta, oseriösa och manshatande artikel i Nyheter 24.

Gabriella Bark


Nöje, ja. Gabriella Barks pladder är verkligen roande - en obeskrivlig sörja av blottad ren och skär okunskap - en tutt-lisa som galet orerar med sin silikon-besprutade ank-trut och som uppenbarligen har noll koll på feminism, män, kvinnor, manlig och kvinnlig sexualitet och människans historia och det gäller förstås än mer, den ansvarige chefredaktören på Nyheter 24, Henrik Eriksson som villigt och säkerligen med stor förtjusning släppte igenom artikeln (det ger  ju alltid bra publicitet att snacka skit om kvinnor och kvinnorörelsen i syfte att kn*lla antifeministiska mäns redan alltför uppblåsta ego). Nog för att jag vet att antifeminister föraktar både kvinnor, barn och människor födda i andra länder men sällan har jag skådat liknande mansförakt som det Nyheter 24 ger uttryck för.

Gabriella Bark skriver:

"Grottmannen vaknar upp med ett ordentligt ryck. Arg och redo. Han går med bestämda steg ut genom grottan och blickar ut över den djupa djungeln. Hans djungel. Hungrig som ett ursvultet villebråd tar han en rejäl sten och knackar sedan ihjäl första bästa vildsvin som korsar hans väg.Han vrålar och skriker av segerns sötma. Han känner sig stark och oslagbar."

Hehe. Hur många män känner sig redo att möta ett vildsvin öga mot öga med bara en sten som vapen att försvara sig med? Hur många kvinnor känner män som vågar göra detta? Välkomna alla "grottmän" att anmäla er till mig så kommer jag att fixa detta vildsvins-möte åt er i "er" djungel - alldeles gratis! Henrik Eriksson, chefredaktör på Nyheter 24, har förstås en stående inbjudan;)

Vi vet ju alla, att män inte vågar möta djur (eller människor) som är män fysiskt överlägsna, utan att män beväpnar sig själva med vapen och/eller tar till odemokratiska, fega metoder för att utjämna maktobalansen och den fysiska obalansen. Män är ju, som vi vet, skiträdda för fysiskt överlägsna rovdjur som tex varg, lo, björn, lejon, tigrar och liknande. Många män är så fega att de beväpnar sig, till och med för att attackera/anfalla fysiskt svagare varelser, tex kvinnor, barn och fullständigt harmlösa djur - allt för dessa mäns eget privata nöjes skull och/eller i något slags desperat försök att åtgärda (som de inbillar sig) sina pinsamma manliga mindervärdeskomplex.

Samma män som brukar vara livrädda för och maniskt verkar för att förhindra, att kvinnor skall komma på samma idé, dvs att utjämna den fysiska obalansen mellan man-kvinna och försvara sig mot män med tillhyggen i form av vapen. Vapen är ju bara okej för män att ta till, då män befinner sig i fysiskt underläge mot tex rovdjur eller i fysiskt överläge mot kvinnor och barn. Detsamma är aldrig okej att göra för kvinnor, i syfte att stärka sin ofta svagare fysik och försvara sig mot manliga attacker. Det har män bestämt, som de "hjältar" och "kvinno-beskyddare" som de utmålar sig för att vara.

Gabriella Bark fortsätter:

"Väl tillbaka utanför grottan, mätt och belåten, får han syn på sin kvinna. På ett ögonblick fylls han av lust. Grottmannen grabbar tag kvinnan i håret och sliter in henne i grottan. Han har ursinningslöst gorilla-sex med henne tills han är utmattad och nöjd."

Här talar Gabriella Bark om dåtida män (grottmän) som om de alla vore potentiella våldtäktsmän och som om grottmän levde i moderna, nyskapade hetero-förhållanden med var "sin" kvinna. ??? Hon fortsätter:

"Vi vaknar upp några tusen år senare.
Feminismen har spridit sig som en löpeld och männen är idag blott en skugga av den vrålande grottmannen. Idag blir de pappa-deprimerade över att morgonträningen bytts ut mot blöjbytning. De åker ut på själuppfyllande resor till Thailand i ett tappert försök att ”hitta bollarna”. De är arga och bittra över den kroniska tristess som bitit sig fast i deras vardag. När de lägger sig i soffan med en iskall bärs i handen för att kolla när Zlatan avgör för PSG i andra halvlek, då har de det betydligt bättre än vad grottmannen någonsin hade det. Men varför har då så många av dagens män vacklande självkänsla? De får inte längre känna sig som män."

Gabriella Bark gör som antifeminister alltid gör - de skyller allt, precis ALLT på kvinnor och framför allt på kvinnorörelsen. Det spelar ingen roll vad det gäller - allt från miljöförstöring till den svajande världsekonomin till mäns eventuella "vacklande självkänsla" går att skylla på kvinnor och kvinnorörelsen, tycker antifeministerna. Problemet är ju bara, att antifeminister tusen år senare inte ens har lyckats förstå, att världen aldrig har styrts av och fortfarande inte styrs av kvinnor, feminister och kvinnorörelsen - den styrs enväldigt av MÄN. Vadå "feminismen har spridits som en löpeld"? Vart då....? Vårt gemensamma jordklot har alltid styrts av den gamla unkna antifeminismen och dess gravt antifeministiska män. Vi lever alla i en värld skapad AV män, FÖR män. Gabrilla Bark, precis som så många andra antifeminister, menar att kvinnor och feminister på något oförklarligt sätt, utan någon större nutida eller någon som helst historisk makt att påverka mans-världen, ändå har lyckats och lyckas hindra män att "känna sig som män".

Vi känner igen retoriken hos antifeministerna om vad som gör en man till "man", vad som gör en man "manlig". En man kan, enligt antifeministerna, aldrig känna sig som en man, vara en man, känna sig "manlig" utan att hänga upp hela sin tillvaro, sin sexualitet, hela sitt liv och hela sin manliga existens på - KVINNOR. En man, menar antifeministerna, är inte "manlig" om han tex inte fritt får utöva sin manliga sexualitet med kvinnor, till och med åka till Thailand och påtvinga thailändska kvinnor och/eller prostituerade kvinnor sin manliga sexualitet. En man, menar antifeministerna, är inte "manlig", om han inte får bo tillsammans med kvinnor. En man, menar antifeministerna, är inte "manlig", om hans kvinna tjänar mer pengar än honom eller om han måste ta hand om de barn som han själv har valt att sätta till världen med sin sperma. En man kan ju inte vara en man, "manlig" om inte motsatsen till en man och "manlighet" existerar? Män är inga män utan kvinnor i sin närhet och många män känner sig inte "manliga" om de inte får åtnjuta kvinnors villkorslösa beundran, vara i närheten av kvinnor, få bestämma över/kontrollera kvinnor och få fri tillgång till kvinnors liv, barn, hem och kroppar, menar antifeministerna.

Kanske är det därför som antifeministiska män och kvinnor tycker att det är jätteviktigt att det syns tydligt på människor, vilket kön de har?

Jag är kvinna - mitt biologiska kön är kvinnligt. Jag har inget behov av att  utöva min sexualitet med en man för att inse att jag är född till kvinna och jag behöver inte låtsas att manligt påhittat "kvinno-göra", gör mig "kvinnlig" eller att jag blir "kvinnlig" genom att anspela på manlig sexualitet med hjälp av min kropp, min klädsel, mitt beteende eller mitt utseende. Jag är kvinna, oavsett om det finns några män i min närhet eller ej. En man gör mig varken mer eller mindre kvinnlig eller mer eller mindre kvinna. Män borde inse detsamma. En kvinna gör inte en man, precis lika lite som en man gör en kvinna. Fysiskt och psykiskt är vi alla människor och förhoppningsvis har även män lyckats anpassa sig till civilisationen och också lyckats utveckla sin mentala förmåga sedan stenåldern? När jag läser Gabriella Barks artikel och mäns förtjusta kommentarer under den, så börjar jag undra? Vad är egentligen en man? En man blir bara "manlig" enligt antifeminister som Gabriella Bark, om han fritt tillåts runka av snoppen i kvinnors kroppar? En man blir bara "manlig" om han, mot all förmodan, vågar jaga vildsvin med bara en sten som vapen? En man blir bara "manlig" om han låter bli att byta blöjor på sina barn? En man blir bara "manlig" om han åker till Thailand och runkar av sig i thailändska kvinnors kroppar och/eller köperunkar i kvinnors kroppar? En man blir bara "manlig" om han ser på sig själv som ett jävla bihang till kvinnor?

"För att vara säker på att han är en "Man" måste mannen se till att kvinnan klart och tydligt är en "Kvinna", motsatsen till "Man", vilket betyder att kvinnan måste agera som en bög. Daddy´s Girls, vars alla kvinnoinstinkter är stukade sedan barnsben, anammar enkelt och snällt den rollen." Valerie Solanas

Det är hög tid för män att själva sätta etikett på vad en "man" och "manlighet" är - MEN - för en gångs skull göra det, utan att hänga som behövande, needy, klängande apor kring kvinnors halsar, tuttar, vaginor, kroppar och kvinnors hela existens. Det är lika illa att Gabriella Bark, i egenskap av kvinna och utan belägg, tar sig tolkningsföreträde över män, talar om för män hur män "är", har varit och hur män "skall vara", som när män över hela världen tar sig tolkningsföreträde över kvinnor, talar om för kvinnor hur en kvinna "skall vara", se ut och agera för att passa bättre in i "manligheten". Det brukar vi feminister kalla manligt kvinnohat. Jag tolkar Gabriella Barks artikel som ett uttryck för både manshat och kvinnohat.

"Jag ska vara helt ärlig. Ordet hen får mig som kvinna att längta tillbaka till tiden då vår enda uppgift var att sära på benen och hålla brasan vid liv. Missförstå mig rätt, jag är tjej och jag är helt för jämställdhet, men det börjar gå för långt. Låt män vara män, och kvinnor vara kvinnor."

Jag bryr mig inte om, ifall Gabriella Bark är nöjd med ett liv där hon ägnar sig åt att sära på benen för manlig, våldsam sexualitet och hålla brasan vid liv - det passar säkerligen hennes intelligenskvot från stenåldern. Jag och många män och kvinnor med mig är dock, i motsats till antifeministen Gabriella Bark, tänkande, intelligenta varelser som har utvecklats mentalt sedan stenåldern och som inser att kvinnor är kvinnor och män är män, dvs människor, oavsett vad främst manliga antifeminister vill och alltid har velat inbilla sig själva (och alla andra människor) genom sina påhittade, skapade sociala könsroller. Jag kan heller inte låta bli att undra hur Gabriellas pappa tänker, när han förstår vilken grotesk syn på män som han har lyckats inplantera i sin dotter? Å andra sidan är det mycket sannolikt, att han själv är en primitiv grottman med mycket begränsat förstånd.

Daddys Girl avslutar med orden:

"Nej brudar, det är dags att vi tar ett steg tillbaka."

Jag säger:

Gör det, manhaftiga och gravt antifeministiska Gabriella! Lämna ifrån dig din eventuella journalist-utbildning, sluta din praktik på Nyheter 24 och lämna din plats åt intelligenta kvinnor som förtjänar den. Använd inte p-piller, gör inte abort, utnyttja aldrig dagis, föräldrarpenning, skolor, mödravård, gynekologiska undersökningar, mammografi och likande utan inse att du nu måste leva som du lär, dvs sluta utnyttja alla rättigheter som du har fått och som feminister/kvinnor före dig har kämpat hårt för att du skall få, till och med blivit mördade, misshandlade och terroriserade för. Utnyttja aldrig systemet och framför allt - polisanmäl inte om du blir våldtagen eller misshandlad av en man. Inse att DU är en grottkvinna och lev därefter men kräv inte av oss andra kvinnor att vi skall sänka oss till din primitiva pitt-nivå. 

Nej brudar - nu vi behöver "riktiga", äkta tjejer och kvinnor som står upp både för sig själva, världens barn och kommande generationer av flickor och pojkar . Vi behöver sannerligen inte ännu fler av de där gamla unkna, omoderna, antifeministiska, bekräftelse-kåta, duktiga jävla k*k-sugarna av båda kön.

16 kommentarer:

 1. Sorgligt. Hon är våp den. Såna har alltid funnits. Inget att bry sig om och inget värt att bli upprörd över. Låt henne ligga där och sära på benen som en slasktratt. Tids nog vaknar hon också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är Gabriella Bark ett våp och trist för henne att hennes pappa har varit en sån usel manlig förebild, att Gabriella ser på män på detta förfärliga sätt, MA. Det som förvånar mig mest, är alla män som hejar på henne och som tycker att hon beskriver det manliga släktet på ett bra sätt. Är det så vi kvinnor skall börja se på och behandla män som grupp? Är det så män vill beskriva sig själva, dvs som våldtäktsmän, grottmän och dåliga fäder?

   Visst - jag köper det om det är så män vill ha det? Vi vet ju att alltför många män stämmer in på Gabriellas bild men som feminist har jag alltid trott att vidriga mäns omänskliga beteende mot andra levande varelser, inte minst kvinnor och barn, beror på de sociala könsrollerna som antifeministiska män har satt upp för både män och kvinnor att efterleva. Jag är beredd att ändra mig om män vill skapa en annan bild av sig själva som män. Det är ju trots allt bara män som kan bestämma vad en man "är", precis som det bara är kvinnor som kan bestämma vad en kvinna "är" och i vilket fall så är vi alla främst individer. Vi kvinnor skall alltså inte sänka oss till antifeministiska mäns nivå när de försöker tala om för kvinnor, vad kvinnors roll "är", hur kvinnor skall se ut, agera och vara, för att bäst passa ihop med män, mansvärlden och manliga intressen. Män måste själva uttrycka vad en man är, utan att blanda in kvinnor och se på sig själva som bihang till kvinnor. Jag förstår öht inte varför antifeministiska män hela tiden blandar in kvinnorörelsen, feminister och kvinnor i mäns upplevda livsproblem, som om det är feminister och/eller kvinnor som skapar alla manliga problem som vi alla tvingas leva med i världen?

   Jo, den här typen av Daddys Girls vaknar oftast med tiden, som du skriver MA. Ofta när de får egna barn men det är alltid trist att se den här typen av förvirrade kvinnor och tjejer som fattar noll. Jag vill bara skrika - "men för FAAAN - ha åtminstone liiiite jävla respekt för dig själv!! Samt alla andra kvinnor och barn på jorden.

   Radera
  2. Ja, det är trist. Ointelligent snarast. Man skäms när somliga småbrudar som vill imponera på grabbar yttrar sig som vore de spån och sprutar in botax i läpparna. Sanslöst!

   Radera
  3. MA: ja, det är oerhört tragiskt att behöva se så många unga tjejer idag som inte visar sig själva och sina kroppar någon som helst respekt och lika tragiskt att se blåsta unga runk-pellar till killar som inbillar sig att de är nån slags penis-gudar åt tjejer. Vissa ungdomar lever sannerligen i den manliga porrens fantasi-värld;)

   Radera
 2. Det var ord och inga visor! :-) Jag har slutat att läsa nyheter24 då den är väldigt Flashbackvänlig och går helt klart åt det brunsvarta hållet. Om denna "real" woman har jag inte läst men jag är inte ett dugg förvånad för i dessa fascistiska tider utnyttjas korkade kvinnor då deras hjärnor verkar ha trillat ner i silikonet. Dessutom försöker hon sig på att vara lustig vilket misslyckas kapitalt. Jag tycker att det är mycket värre idag än det var på 70-talet. Vi skulle verkligen behöva några Emma Goldman, Kata Dahlström och ett gäng suffragetter även om sistnämnda kom från överklassen så kan dom göra gott om dom är av det rätta virket och göra rent hus och få bort den igengrodda skiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah, "hjärnan har trillat ner i silikonet";)

   Ja, SQE - vi behöver sannerligen fler riktiga kvinnliga (och manliga) förebilder för unga tjejer (och killar) idag. När vi ser unga tjejer som fortfarande nästan bara är barn, ligga med särade ben och låta män hysteriskt runka av sig i dem inför hela världens beskådan på tv och när de sitter och vältrar sig i den manliga antifeminismens gamla unkna retorik om "galen" och "hysterisk" kvinnorörelse som har "förstört mäns liv" och hotar deras "manlighet", hehe... Som taget, klippt ur skuret ur 1800-talets manliga antifeministiska syn på könen. Det är hemskt och även om vi feminister förstår själva fenomenet och hur det uppkommer så undrar jag - när slutade kvinnor (och män) att tänka själva, att ifrågasätta, att se sanningen och inte bara skapade manliga fantasier?

   Näe, det finns inget roligt med Gabriellas artikel. Det är tragiskt, mycket tragiskt att så många kvinnor/tjejer inte har mer respekt för sig själva för då kommer sannerligen ingen annan att ha det heller. Även om antifeministiska män inledningsvis talar om för Gabriella vilken "underbar, riktig" kvinna hon är. Grattis, säger vi till Gabriella?;)

   Radera
 3. Storartat skrivet du är Fantastiskt Nbt du bör få nobelpriset för det här arbetet som du gör, önskar att din hela blogg kunde läsas ex. SvD, DN och ungdoms forum.
  Kärlek och Respekt till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vilka lovord du öser över mig - tack snälla för dina fina ord men sååå fantastisk är jag inte, att jag till och med förtjänar nobelpriset;)
   Men tack ändå för din oerhörda pepp, kärlek och värme till mig, min vän! Du skall ha stort tack som läser mina texter.
   Kramar /NBT

   Radera
  2. okej, okej en liten överdrift men ville bara förtydliga och om jag skriver ngn. form av journalistiskt utmärkelse bör du bli tilldelad.
   Kärlek Hälsa och Respekt till dig och Tack.

   Radera
  3. Hehe, en ganska stor överdrift kanske, men jag tackar för dina fina ord ändå;)
   Kram!

   Radera
 4. En stark text jag blir så jäkla glad av att läsa! Du skriver rakt på sak och sanningen ligger där blottad. Fy fan så bra.
  Jag gör som jag ibland gör, lägger ut hela din lysande text på min blogg. Den bör läsas av alla. Jag ska ge den till min moder som jobbar inom kvinnojouren för tyvärr finns det också där en del daddys girls som behöver vakna upp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ann: Det är roligt för mig, att någon blir glad av mitt inlägg - tack snälla!
   Ja, jag är ganska rak på sak och har mycket svårt för att linda in saker i bomull. Vissa gillar den egenskapen hos mig - andra inte;)

   Jag brukar säga att jag inte gärna skuldbelägger kvinnor men antifeministiska kvinnor har jag inga större problem med att skuldbelägga - skit skall skit ha, så att säga.;)

   Det är hög tid att de här bimbo-brudarna får stå för sitt korkade tjatter, tycker jag. De har uppenbarligen inga riktiga kvinnliga förebilder i sin närhet (bara antifeministiska män tydligen?) och även om det är synd om dem så måste de förr eller senare, väckas upp ur botox/silikon/sperma-ångorna.;)

   Jag har sagt det förut men säger det igen - du får använda precis vad du vill i min blogg och sprida vidare. Jag är tacksam för det eftersom jag tror, precis som du, att många kvinnor måste vakna upp därute. Tack igen, Ann! Kram!

   Radera
 5. Har du läst den här texten? Riktigt bra.
  http://imperhia.wordpress.com/2013/11/19/skapandet-av-knullgubbar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vad bra skrivet! Jag läste Jenny Strömstedts artikel men den här texten var ju alldeles lysande! Tack snälla Ann för länken!

   Måste bara tillägga till din andra kommentar - det är mycket allvarligt att det sitter Daddys Girls på kvinnojourerna. Det går ju f.ö inte riktigt ihop med antifeministiska mäns fantasier, dvs att ROKS och dess kvinnojourer styrs av enbart feministiska kvinnor. Antifeministiska mäns FANTASIER, eftersom de har naturligtvis aldrig besökt eller jobbat på några kvinnojourer;) Korkade som få.

   Borde skriva ett inlägg om knullgubbar själv, känner jag..

   Radera
 6. Skönt att se att vreden inte bara gäller män utan kan användas som metod mot valfri ohyra oavsett dess biologiska attribut.

  Men, en upplevd otrevlighet försvinner ju inte om man bemöter den med en ny otrevlighet. Det har USA redan provat i sin utrikespolitik.

  De som avsiktligt eller oavsiktligt stöder nuvarande oönskade ordning ska väl inte utplånas - utan i stället försvinna genom naturlig avgång och en ny bättre innevånare långsamt fostras? Att den ska vara aggressiv är väl inte nödvändigt? Eller är det bara soldaterna som är aggressiva och den nya innevånaren som kan komma fram blir perfekt och väcker ingen harm?

  En varelse som passar in i en av alla delad världsbild och som lever naturligt och obehindrat utan att behöva hålla tillbaka defekta eller oönskade beteenden. En harmonisk och god varelse som är alla andra till glädje och inte skapar eget behag på bekostnad av någon annans obehag?

  Det borde väl inte vara en lag som förvaltas av det kvinnliga utan omfatta och ägas gemensamt oavsett vilka hormoner som cirkulerar i systemet och man roar sig med att sticka strumpor eller dricka öl?

  Det som nu pågår måste vara någon slags övergångsfas där manifestet just nu förvaltas av revolutionärerna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Skönt att se att vreden inte bara gäller män"

   Ordet "vrede", är en aning överdrivet. Jag gapskrattade faktiskt när jag läste Gabriella Barks artikel.

   "Men, en upplevd otrevlighet försvinner ju inte om man bemöter den med en ny otrevlighet"

   Det trodde även jag en gång. Dvs om jag bara var trevlig mot alla som var otrevliga mot mig, så skulle de ändra på sig och sin hemska attityd. Det stämmer inte. Man skall bemöta andra, på samma sätt som de möter en själv och det är en social kod som människan alltid har använt för att fostra varandra i det sociala samspelet.

   "De som avsiktligt eller oavsiktligt stöder nuvarande oönskade ordning ska väl inte utplånas - utan i stället försvinna genom naturlig avgång och en ny bättre innevånare långsamt fostras? Att den ska vara aggressiv är väl inte nödvändigt?"

   "Utplånas"? "Aggressiv"? Jag vet inte vad du talar om? Finns det människor, enligt dig, som menar att korkade idioter som tex antifeministerna Gabriella Bark eller Pelle Billing skall "utplånas"?

   "En varelse som passar in i en av alla delad världsbild och som lever naturligt och obehindrat utan att behöva hålla tillbaka defekta eller oönskade beteenden."

   Det beror på om de "defekta och oönskade beteendena" drabbar varelsen själv eller om de drabbar alla andra.

   "En harmonisk och god varelse som är alla andra till glädje och inte skapar eget behag på bekostnad av någon annans obehag?"

   Underbart.

   "Det som nu pågår måste vara någon slags övergångsfas där manifestet just nu förvaltas av revolutionärerna?"

   Kanske det. Eftersom du talar i gåtor så är det svårt för mig att svara på eftersom jag inte vilka "revolutionärerna" är i dina ögon.

   Radera