Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-12-11

Förbjud heterosexualitet

I Indiens Högsta Domstol har man nu slagit fast att homosexualitet, dvs människor av samma kön som utövar sin respektive sexualitet med varandra, skall vara fortsatt förbjudet i landet.

Tänk om makthavare i vår historia och i nutid, världen över, istället hade verkat för det motsatta - dvs verkat för att förbjuda heterosexualitet? När man funderar i sådana banor, inser man hur sjuka i huvudet makthavarna i världen är, när de inte låter folk välja själva, vem de vill eller inte vill, dela sin sexualitet med.

Man kan också börja fundera på, hur det kommer sig att makthavarna (dvs män) i nästan hela vår mänskliga historia, har lagt sig i kvinnlig respektive manlig sexualitet? Vad har det för betydelse för samhället och världen, hur folk väljer att dela (eller inte dela) sin sexualitet med andra människor, dvs med vilket kön?

I vår egen del av världen, höjs nu starka röster inom det högerstyrda, dvs konservativa, EU i syfte att motarbeta modern sexualpolitik såsom tex homosexuella människors rättigheter, kvinnors aborträttighet och preventivmedel. Konservativa svenska högerpartier i Sverige, Moderaterna och Kristdemokraterna, som tidigare visat sitt motstånd mot framför allt kvinnors aborträttighet, hänger på:

"En resolution till stöd för sexualundervisning, rätten till abort och rättigheter för homosexuella sänktes av burop och protester från konservativa grupper i EU-parlamentet i Strasbourg på tisdagen."

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article17715582.ab

"Tisdagen den 22 oktober var en mörk dag för alla som tycker att det borde vara självklart med sexualupplysning, preventivmedel, icke-diskriminering, säkra lagliga aborter och HBTQ-personers rättigheter.
stoppade nämligen EU-parlamentets högerkrafter en resolution om just dessa frågor, som också är avgörande i arbetet för kvinnors rättigheter och jämställdhet mellan könen.

Därför är det chockerande att Gunnar Hökmark (M), röstade för att vi inte skulle behandla betänkandet och istället skicka tillbaks det till Jämställdhetsutskottet. Han röst blir därmed direkt angrepp på det som i dag är svensk lagstiftning om aborter, preventivmedel, sexualupplysning och HBTQ-personers rättigheter.
Vad säger statsminister och partiordförande Fredrik Reinfeldt om att Moderaternas förstanamn till EU-parlamentet agerar på detta sätt? Vad säger Moderata Kvinnoförbundet? Är detta Moderaternas nya politik på EU-nivå? Förstår Gunnar Hökmark att han går abortmotståndarnas och mörkermännens intressen till mötes?

Utanför EU-parlamentet stod i måndags demonstranter bland annat med paroller som: ”Sexualundervisning utan tabun – Nej Tack”. De argument de framförde i abortfrågan var så extrema att man måste gå tillbaka till den svenska debatten inför 1974 års abortlagstiftning för att hitta något liknande. Gunnar Hökmark och Alf Svensson gjorde dessa reaktionära demonstranter glada. Notera också att extremhögern och fascisterna i EU-parlamentet naturligtvis röstade på samma sätt.
Utvecklingen i Europa är otäck."

Gunnar Hökmark (M)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar