Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-10-05

Män som våldtar män

Det finns en man som har forskat om vuxna män som har blivit våldtagna av andra vuxna män. Forskaren heter Hans Knutagård och hans studie heter "men du blev ju våldtagen". Här hittar ni den:
http://www.umo.se/Nyheter/Tystnad-kring-valdtagna-killar/

Det är inte lika vanligt, vad vi vet i alla fall, att vuxna män våldtar andra vuxna män, som att män våldtar vuxna kvinnor. Det vi vet, är att främst pojkar under 15 år är utsatta för mäns sexuella våld. När det gäller vuxna mäns sexuella våld mot barn, ligger pojkar inte särskilt långt efter flickor i utsatthet, som offer. Det är vad vi vet idag - mörkertalen kring allt sexuellt våld är stort, väldigt stort.

När vi tänker på heterosexuella män som blir våldtagna (ofta av andra heterosexuella män) så vet vi att detta sker i typiskt slutna områden/sällskap för män, tex fängelser, katolska kyrkor, inom militären, idrottsgrupper osv men det är naturligtvis inte hela sanningen.

Man brukar tala om att kvinnor, under våldtäkt, kan bli handlingsförlamade, passiva, "fryser till is", "frozen moment" och den reaktionen ligger alltid kvinnor i fatet när de kommer till rättegång, eftersom kvinnor måste bevisa för rätten, att de verkligen har gjort vad de har kunnat för att få mannen att förstå att han INTE fick stoppa snoppen i kvinnans kropp. Utgångspunkten i domstolarna är alltså att allting som en man gör mot en kvinna, är "sex" för kvinnan, tills kvinnan kan bevisa att det inte var sex och att hon också kan bevisa att mannen förstod att det han gjorde, inte var sex för kvinnan.

Mäns våldtäkter mot andra vuxna män, heterosexuella och homosexuella, är ett väldigt intressant fenomen, eftersom man lätt inbillar sig att våldtagna män, som är mer fysiskt jämlika med våldtäktsmän än kvinnor, också skulle ha lättare för att avväpna och försvara sig mot en annan mans sexuella våld. Hans Knutagårds studie visar dock något väldigt intressant - dvs att även män kan hamna i samma "frozen moment" och bli lika passiva som kvinnor, under våldtäkt. Likheterna mellan våldtagna mäns erfarenheter av våldtäkt och kvinnors erfarenhet av våldtäkt, är slående. Nedan beskriver främst homo/bisexuella män sina erfarenheter av våldtäkt mot dem men Benjamin nedan, är heterosexuell.

Hampus:

"Hampus berättade att han redan som liten visste att han var homosexuell. Innan tonåren blev han mobbad i skolan på grund av att han var tjock. Under puberteten gick han ner i vikt, kom över det och blev en av killarna i gänget i skolan. Under tonåren berättade kille efter kille i gänget hur det var att bli av med oskulden. Hampus kände press på sig att också bli av med den, men det var inte lätt i den lilla staden att hitta en annan homosexuell. Därför började han använda mötesplatser för homosexuella på internet och fick snart kontakt med en 24-årig man som kände till hans stad. ”Vi pratar och han vill gärna ha sex”, sa Hampus, ”det är min livsdröm, det här tillfället”. Efter att ha chattat en tid bestämde de sig för att träffas. När Hampus kom till skogsdungen såg han en man. ”Han var inte tjugofyra, han var snarare fyrtiofyra. Väldigt kraftig och så där.” Hampus berättade vidare:

Jag kände mig jätterädd, men jag lät honom fortsätta och han klädde av mig helt och hållet och smekte mig överallt.” Det kändes inte bra för Hampus, men han hade bestämt sig för att
bli av med oskulden till varje pris. När mannen klätt av Hampus, smekte han honom medan han gav honom lite oralsex samtidigt som han ”var rätt hårdhänt och drog mig i håret”. Mannen slängde ner Hampus på marken på alla fyra och satte sin känga på hans huvud för han ”verkligen ville visa var skåpet skulle stå på något sätt”.

Sedan började mannen först penetrera hans anus med fingrarna och sedan med sin penis. Hampus berättade att det gjorde ”svinont”, men han visste inte vad han skulle känna, för samtidigt skulle detta vara skön sex som hans kompisar berättade om. Han ejakulerade snabbt, men kroppen sa att det gjorde ont och att han inte ville vara med. Mannen pratade förnedrande till honom. Då stängde Hampus av, såsom han hade lärt sig göra när han tidigare blev mobbad. Bara utifrån detta enda tillfälle stängde han av sig känslomässigt i tre år. När det hade gått för mannen tog han på sig kläderna och körde iväg och lämnade i skogsdungen Hampus naken som undrade vad som hade hänt.

Hampus gick hem men hade tappat aptiten, orken och kunde först inte sova under natten, men
sov sedan ”jättemycket”. Nästa dag blev hans mamma orolig. Hampus berättade vidare att han
ringde till sin syster, som han har ett bra förhållande med och som kände till att han var
homosexuell. Han berättade att han blivit av med oskulden. Systern undrade vad som hänt
eftersom han inte lät glad. När Hampus berättade hur det gått till sa systern ”men du har ju
blivit våldtagen” och började gråta i telefonen."

Malte:
"Jag hade föreställt mig att om någon hade försöka pressa mig sexuellt, ar jag minsann så pass stark jag skulle klara av det och skälla ut personen och slå tillbaka. Det är egentligen jättekonstigt. Varför trodde jag det liksom? Jag har aldrig, aldrig slagit en person i hela mitt liv. Varför skulle jag helt plötsligt i en sådan utsatt situation förstå att jag ska göra det? När det hände, tänkte jag inte så här ”nu håller jag på att bli våldtagen, nu ska jag bli arg”. Utan definitionen av vad som hände mig fanns ju inte överhuvudtaget. Jag tyckte att det kändes jobbigt och jag ville därifrån. Jag försökte intala mig att det här inte är så himla hemskt. Bara för att klara av det. När det händer så tänker man inte på det som en våldtäkt, tror jag."
 
Gabriel:
"Så jag var väldigt medveten. Jag skulle vilja säga att när jag ligger där, är det som att jag sover eller är död. Inuti är det en djävla process. Det känns som att det bara är ett stort rum från tårna upp till huvudet och där studsar det saker så här bara. Det är inte som det finns några ben eller tarmar eller sådana saker. Alltså det är bara känslor, tankar, känslor, sådana saker som bara far runt överallt i kroppen. Så har man sina ögon. I och för sig så blundade jag, men det känns som om de bara tittar. Det fanns ju en vilja att vilja vara det här monstret, redan då. Det fanns det. Jag ville slita honom i stycken. Bli förbannad, reagera, slå honom på käften, vad som helst, men det gick inte. Just det, det gick inte. Det gick inte att sätta sig emot de här grundläggande funktionerna eller vad man säger."

Jack:

"Alltså, han kom in så att säga i mig och körde då ganska hårt. Jag försökte komma loss, men det gick liksom inte. Jag kommer ihåg att jag sa till honom ordentligt, att sluta. Jag tänkte bara på hivgrejen, till en början. Men sedan blev han liksom så där. Han var helt inne i det här. Det gick inte att nå honom. Han svarade inte ens. Han verkade gilla den här förnedringsgrejen för
höll mig med armen och den andra handen på nacken, så det skulle bli mer tryck. Till slut så gjorde jag ingenting längre, jag bara stod där. Först var det bara fingrar, men sedan när han kom in i mig och jag insåg att det här var vad jag inte ville ha. Det gick inte att prata med honom, för han var helt inne i sitt. Jag vet inte hur jag ska uttrycka det, men han körde på för fullt liksom. Jag har aldrig sett honom, varken före eller efter, så jag tänkte så här. Det kommer ibland en del sådana där, som har laddat upp kanske och det verkar lite grand som att det hade han."

Neo:
"När man gör motstånd i ett samspel, flyttar en normal människa över i ett annat läge eller säger förlåt eller på något sätt visar en ömsesidig respekt för situationen. ”OK, jag gick lite för
långt, det var inte meningen.” Där tar han vid, där blir han ännu värre, och det kunde vara så här ett knytnävsslag i ansiktet och det gjorde ingenting om jag blödde liksom."
 
"Sedan när han väl hade slagit mig, var jag så djävla rädd att jag inte vågade röra mig. Hur mycket jag än grät och sa att jag inte ville det, att jag inte ville, fortsatte han. Alltså att prata till någon, som absolut har stängt av allt vad kommunikation handlar om. Du når inte en sådan människa. Det spelar ingen roll om jag var modig eller hur jag grät."
 
"Det var ju en kamp. Då var han nöjd. Han gick igång på det. Han gick ju igång på att vara i psykiskt och fysiskt övertag, där jag fick känna hur det var att vara rädd."

Daniel:
"Det var fullständig katastrof, förstår du? Allt skrikande och ropande. Jag visste inte vad som hände. Några män var här, några där och några på min vän. Några väntade och några drack. Det var katastrofalt. Det var röster från alla håll, skrikande överallt och du vet inte vad som händer runt omkring dig. Du vet, jag var rädd att jag skulle dö. Det var endast förolämpande ord som de använde, väldigt aggressivt. Det är svårt att översätta. Det är som din djävla bög, din horunge, jag ska knulla din mamma, bara massa förödmjukande ord. Mest talade de till varandra. ”Gör si, gör så, ta av hans kläder, ta honom i röven, se på den horan, låt han suga av dig, spruta hans mun full.” Det var på ett mycket aggressivt och dåligt sätt."
 
Hampus:
"Lilla pojkfitta, nu ska du få kuk så att du aldrig kan stå igen och sådant där. Du är ett litet luder bara och sådant där. Ingen kommer att älska dig någon gång. Men jag lyssnade väl inte direkt. Sedan kom han i ansiktet på mig och sedan gick han iväg och åkte iväg i bilen."

Benjamin:
"När jag hade fallit i sömn, någon gång under natten, känner jag liksom hur han, ja, han gör ganska försiktiga, men ändå tydliga närmanden. Omedelbart var jag inte i stånd att överhuvudtaget koppla ihop saker och ting. Jag hade svårt att förstå vad som var på väg att hända. Sedan när jag väl började inse, att ”aha nu är det någonting som i alla fall inte jag hade bjudit in till”, så blev han mer och mer aggressiv – inte aggressiv, men mer och mer våldsam. Han var rätt skärpt och visste precis vad han ville ha för någonting. Det där slutade faktiskt med en fullbordad våldtäkt under natten. Det innebar för min egen del att jag packade och tackade för mig och gick därifrån. Detvar frampå småtimmarna någon gång, tre, fyra eller någonting sådant där. Sedan har jag aldrig sett den där karlen. Första tiden efteråt, om jag nu försöker erinra mig det, om jag uttrycker det så, hade jag ganska ont utav den här händelsen. Jag kände, det var en våldsam kränkning. Även om jag inte formulerade det på det sättet för mig själv då."

Isak:
"De kan säga: ”Ja, du borde ha begripit bättre”, men det borde jag inte. Jag hade inte de erfarenheterna, så jag kunde inte begripa bättre. Det som är riktigt djävligt, det är att i en våldtäktssituation så är det en person som ignorerar den andres önskan om det ena eller det andra. Eller att det inte är det, utan det är detta som gäller i stället för det. Det finns inget samarbete
mellan de två. Sex är väl om något samarbete. Något mer samarbetsartat än bra sex kan man knappast tänka sig alltså."
 
Jack:
"Han pratade någonstans, antingen i gester eller pratade om vad som skulle hända. Jag blev liksom ett objekt bara. Jag blev något slags sak. Alltså han var ju inte intresserad av mig. Han vara bara intresserad av att köra på."
 
Isak:
"Den där förödmjukelsen eller förnedringen över att min önskan, min vilja att det här inte skulle ske, att han ignorerade den, det gjorde det djävligt jobbigt alltså. Den förnedringen vill jag gärna koppla till den här lustiga grejen, agorafobin eller vad det var, att jag inte kunde prata med människor, att det var en sådan djävla skam, och rädsla kanske också.
 
Adam:
"Det gör väl att han [våldtäktsmannen] har sett till att jag har blivit mindre avslappnad, jag har blivit kontrollmässig. Jag måste ha koll på det som händer. Går jag ute på staden, vill jag kolla vilka är det som går bakom mig. För att jag vill veta. Det kan hända igen.
 
Jack:
"Varje gång jag går på toaletten exempelvis. Nu blir det väldigt personligt. Det kan vara intressant för dig att veta. För att varje gång jag går på toaletten exempelvis, har jag problem, därför att ärren är så stora och jag har svårt att liksom torka mig ren och så där. Det är så många ärr, så jag blir påmind om det hela tiden. Det tycker jag är jobbigt. Man tänker inte på det alls, och så går man på toaletten och så ska det vara det här jäkla problemet."
 
Eddie:
"Då tänkte jag, om jag gifte mig med en tjej så hade jag mera kontroll över henne, än om jag hade varit ihop med en kille, för då hade han ju kunnat kontrollera mig. Därför valde jag att gifta mig med en tjej."
 
Carl:
"Det vet jag inte om det är det som har satt spår. Jag har inte haft sex sedan dess och jag har inte varit ihop med någon. Jag skulle inte vilja gå till sängs och somna bredvid någon. Jag litar inte på någon. Jag skulle aldrig låta någon som jag inte känner komma in i mitt hus eller hem igen."
"Dessutom att ha blivit analt penetrerad och skammen därigenom, att du inte har velat det. Då ska du dessutom åka in till polisen eller en sjukstuga och bli penetrerad än en gång. Det är det sista du vill när du har blivit våldtagen och vaknat upp efter att du har blivit våldtagen. OK! Då gör vi det en gång till."
 
Benjamin:
"I min barndom, alltså under mina pojkår, var vi ett stort pojkgäng. Vi hade massor med sexuella lekar och det ingick. Vi onanerade för varandra och runkade hej vilt. Så var det ju. Det var ju inte någon känsla av att det var smutsigt och kladdigt och farligt och oacceptabelt och så där."
 
Jack:
"Det var bara att våldsgrejen gav maktlösheten. Jag vet att jag också har läst några saker, som att man kan känna att man blir behandlad som en kvinna. Fråntagen manligheten, men det kände jag aldrig. Kanske för att jag inte förknippar att bli påsatt med kvinnlighet."

Det som främst verkar skilja män från kvinnor som har blivit våldtagna, är att det inte är ovanligt att män både får stånd, ejakulerar - alltså får utlösning, orgasm under övergreppet och att det bidrar till ytterligare skuld och skam för män.
 
Hampus:
"Ja. Det var det värsta att det gick så snabbt. Han rörde aldrig den. Det kom av sig själv. Det var därför jag trodde att det var bra."
 
Adam:
"Jag har alltid känt väldig skuld just för att det gick för mig på något sätt. Om du har sex med någon, så är vitsen, alltså en del av sexet är att personen förmodligen kommer eller någonting, en tillfredsställelse. Man vet att den som är tillfredsställd, ger någon form av bekräftelse. Gör man det i en sådan situation, blir det grymt mycket jobbigare. Det är inte det man vill, och det kände jag var jobbigt. Eftersom han fick mig att komma, kände jag liksom, så ska det inte vara. Efteråt har jag lärt mig, att det är faktiskt bara en kemisk reaktion, att oavsett om du sitter fastbunden, spikad, kan du förmodligen få stånd. Alltså det behöver inte handla om just att du gillar en person, utan det kan vara rent fysiskt. Det är väl så man får tänka också. Det är så jag måste tänka. Jag kan ju inte tänka något annat liksom."
 
"En del utsatta män blir förvirrade eftersom de blir hårda och i vissa fall får ejakulering under våldtäkten, men penisen kan vara erigerad även om mannen upplever ångest, skräck och raseri. Det handlar alltså om att bli dominerad (Collins 2005)."

"Dessutom menar Richie J. McMullen (1990, s. 72) att förövarna använder detta som ett tecken på samtycke i rättegångarna."
 

 

60 kommentarer:

 1. Det där med att frysa till is och bli handlingsförlamad känner jag igen fastän jag bara blev misshandlad. Stå stilla och ta emot stryk känns inte så begåvat ! Men smärtan av att få ett ben avslaget satte fart t o m på undertecknad !

  Men i ett slutet utrymme finns ingenstans att springa ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog att de flesta kan känna igen sig, åtminstone de som har varit rädda någon gång i sina liv, Ver?

   Som du skriver, ett slutet utrymme ger inga rymningsmöjligheter. Om inte ens vuxna män kan freda sig mot andra mäns sexuella våld - varför antas det att kvinnor har superkrafter nog att göra det? En kvinna är ju i majoriteten av fallen i stort fysiskt underläge, dvs helt hjälplös - vad är då en liten tjej på 15 år mot 8 st ynglingar, ensam i ett rum/lägenhet?

   För övrigt är en normal reaktion att man inte vill "trigga" våldsamma män ytterligare, genom att göra motstånd, eftersom våldet riskerar att trappas upp då. Ligger man sedan naken bland en eller flera främmande män så är man förstås ännu mer utsatt. Nakenhet ger inga superkrafter, precis.

   Radera
  2. Sen är det ju som många av de här männen beskriver det - att gärningsmannen helt stänger av kommunikationen. Det går inte att nå honom, det normala sociala beteendet hos honom finns inte - han är avstängd, han har inga känslor. Ingen människa vill eller kan föreställa sig hur onda människor faktiskt kan bli. När man möter ren ondska och total empatilöshet får de flesta människor en chock. Det är inte vad vi förväntar oss och särskilt inte i en sexuell situation.

   Radera
  3. Så här långt i efterhand tycker jag fortfarande att jag var korkad och trög. Det hade inte behövts så mycket för att saker och ting skulle ta en annan vändning.

   Jag kan inte råda någon till något annat än att göra motstånd, om inte på annat sätt än via aggressivt tal och skrik. Men om man inte har det där i blodet eller har övat in det kan det vara svårt att ta fram de sidorna hos sig själv.

   Radera
  4. Ver: Exakt. Är man inte själv en våldsam person eller van att skrika och gapa så blir det svårt att ta fram de sidorna, även om det gäller att försvara sig. Det är ingen idé att sitta och gräma sig över "vad man skulle ha gjort". Få människor handlar rationellt när man ställs inför extrema situationer.

   Radera
 2. Berättelserna av dessa pojkar/män är lika hemska som när flickor/kvinnor blir våldtagna.

  Dom mest aggressiva homofoberna anser jag är homosexuella och då främst bögarna. Och i slutna miljöer som inom militären, fängelse och inom kyrkan och även då naturligtvis inom idrotten.

  Homosexuella män som lever heterosexuellt ute i samhället lever oftast dubbelliv. Att bögar har det mycket svårare än lesbiska är inte så konstigt då en bög anses vara förrädare mot hela patriarkatet mot hela manssamhället. Lesbiska är inte så viktigt då kvinnor inte är något av vikt och där män tror heterosexuella män kan till och med bli tända när dom ser kvinnor ha sex alltså genom porren och där män är så fruktansvärt IQ-befriade att dom tror att lesbiska använder dildos av olika slag.

  Framförallt i fängelser där det är viktigt att vara flockledaren och inte vara en underdog är ett sätt att våldta någon som kaxar sig heller bara vill vara så grå som möjligt. Att då våldta någon är det ultimata i ett fängelse och jag tror att många av dessa våldstagare är bögar och kan ge utlopp för det i ett fängelse utan att det på något sätt är särskilt märkligt. Men det är det bästa sättet att förnedra någon såklart. Män i krig använder sina kukar för att förnedra fiende genom att våldta kvinnor och barn och även män.

  Mörkertalet tror jag är mycket stort både när det gäller våldtagna män och kvinnor. Hur det ser ut i pedofilgruppen vet jag inte hur fördelningen mellan flickor och pojkar är. Hur stort är mörkertalet där kan man undra då det är det värsta brottet enligt mig. Många barn som har utsatts för en pedofil blir många gånger själva förövare.

  Ibland har jag funderat över hur många som är bögar inom brottning och inom UFC.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste säga att jag blir mer och mer skeptisk till klassificeringen av människors sexualitet. Homosexualitet är en benämning som kom att användas, först då man fastställde ordet heterosexualitet (eller vice versa). Heterosexualitet är ett nytt ord för bisexualitet.

   Många unga pojkar har, precis som Benjamin berättar i studien, sina första sexuella upplevelser med andra pojkar. De flesta män känner igen detta från sin ungdom, skulle jag våga påstå.

   Många pedofiler är inte "renodlade" i sin sexuella störning - vissa våldtar både pojkar och flickor och andra våldtar flickor, trots att de har en förkärlek för pojkar, eftersom de ser flickor som "mer legitima" att utöva sin sexuella störning mot, pga samhällets normer. En studie från USA visar att 1 av 4 flickor och 1 av 6 pojkar, utsätts för pedofila övergrepp under sin barndom. Siffrorna är otroligt skrämmande men ständigt återkommande och presenteras som fakta.

   Många "heterosexuella" män är i själva verket homosexuella, men har inte vågat stå för det, pga samhällets normer och hat mot bögar. För inte så länge sedan klassades homosexualitet som en sjukdom, trots att vi vet att män har haft sex med andra män sedan tidernas begynnelse. Det var till och med mer status för män att ha sex med män, i vissa kulturer och samhällen.

   Att heterosexuella män kan få stånd och lyckas ha anal/oralsex med män i tex våra fängelser, i krig, inom kyrkan, lumpen osv, vet vi. Det är alltså inte så att heterosexuella män, bara kan tända på kvinnor sexuellt. Vi vet också att alla män har en prostatakörtel i analen som kan ge sköna orgasmer och kraftiga utösningar och vi vet också att många män gillar att penetrera analt/oralt. Om penis blir avrunkad (ursäkta språket) i en mans eller kvinnas mun eller anal, torde inte spela någon större roll?

   forts...


   Radera
  2. Jag säger som bloggen "Kvinnors" - sexualiteten är var och ens egen. Jag förstår inte alls hysterin kring att dela upp folk i olika grupper, utefter sexualitet på det här sättet? Vill man dela sin sexualitet med en annan person så är det upp till var och en, så länge motsatt part är vuxen och samtycker. Allt detta skapar bara förvirring, som vi ser, när samhället lägger sig i. Trans-bi-homo-hetero-a-auto-sexuella. Jag förstår alltså inte varför folk lägger sig i, vem andra väljer att dela sin sexualitet med eller om de väljer att inte dela den med någon alls? Hur kommer det sig att andras sexualitet provocerar så många människor och hur kommer det sig att sexualitet alltid måste vara någonting som skall utövas mellan två parter? Det är ju som om man inte skulle ha en egen sexualitet, utan att den är beroende av andra, för att ens kunna tillfredsställas? Det är inte ju inte sant.

   Det där med att män inbillar sig att lesbiska använder stora dildosar, beror på manssamhällets tro att kvinnors sexualitet är beroende av en mans penis. Det är också därför som dildosar är dildosar. Nästan inga kvinnor stimulerar vaginan/slidan när de onanerar så de flesta sexleksaker för kvinnor borde därför också vara klitorisstimulatorer men så ser det inte ut. Kvinnlig sexualitet SKALL vara lika med penis penetration, BASTA.;)
   Det är vad jag brukar beskriva som den stora sexlögnen.

   Våldtäkt sägs vara ett uttryck för makt och kontroll, inte sexualitet. Då kan man börja fundera på hur det kommer sig att män ser sin penetrering som förnedring för den som penetreras, i synnerhet kvinnor? Kvinnor som skall "straffknullas" osv..?

   Min utgångspunkt är alltså att sexualiteten är ens egen - den är inte beroende av andra människors sexualitet för att tillfredsställas. Kvinnor behöver definitivt inte engagera någon annan för att få sin sexualitet tillfredsställd. Inte män heller, även om deras njutning ofta består av att stoppa in snoppen i något/någon och att många män försöker framställa detta som ett "behov" hos män, för att ens kunna tillfredsställa sin manliga sexualitet.

   Jag tycker inte att samhället skall ställa upp riktlinjer för folks sexualitet, hur den skall utövas och med vem. Samhället skall bara lägga sig i, när sexualitet tvingas på andra människor, mot deras vilja. Det skall vara förbjudet eftersom ingen, vare sig man, barn eller kvinna, vill bli påtvingad andra människors sexualitet.

   Själv skiter jag fullständigt i om Kalle ligger med Olle eller om Kalle ligger med Lisa eller om Lisa ligger med Lotta eller om Lisa tillfredsställer sin egen sexualitet på egen hand.:)

   Själv vill jag vara ifred från andras sexuella fantasier och sexualitet. Jag tar hand om min egen, har inget behov av att dela den med någon och jag är inte heller intresserad av att tillfredsställa någon annans sexualitet.

   Radera
 3. Med all respekt Noboytoy men det som Benjamin sägs ha sagt är bland de dummaste jag hört i hela mitt liv.

  ""I min barndom, alltså under mina pojkår, var vi ett stort pojkgäng. Vi hade massor med sexuella lekar och det ingick. Vi onanerade för varandra och runkade hej vilt. Så var det ju. Det var ju inte någon känsla av att det var smutsigt och kladdigt och farligt och oacceptabelt och så där."

  Jag är själv man och har lekt alla sorts lekar som pojke i pojkgäng och en sak som aldrig någonsin ingick i våra lekar var sex. Inte helt sant för vi pratade mycket sex och tjejer men aldrig, aldrig att vi skulle leka sex typ onanera tillsammans. Det fanns och finns inte ens på kartan. Jag har känt många pojkgäng i mina dagar och jag lovar dig att sånt aldrig någonsin skulle ha existerat inom något av dessa pojkgäng.

  Tvärtom tror jag det förekommer oftare i tjejgäng för de är öppnare mot varandra om sin egen sexualitet. Pojkars sexdrift är starkare men den riktas mot det motsatta könet och inte som någon gemensam onani.

  Märk väl att mitt inlägg är absolut inget mot annat du skriver men just detta var bara för mycket. Som sagt vi pojkar pratar mycket sex men vi utför det inte med varandra. Vet i och för sig inte hur det är med homosexuella men hetero gör bara inte så. Har väldigt svårt att tro att den här "Benjamin" är en verklig person. Är han det så är han ett otroligt undantag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mycket möjligt att detta inte är din personliga erfarenhet - jag kan inte säga emot dig. Vad vi däremot VET, är att det är vanligt att pojkar har sin första sexuella erfarenhet med andra pojkar - det är de flesta sex-studier eniga om. Det är alltså inte alls så, att pojkar riktar sin sexualitet mot främst flickor under sina unga år. Det kan vara provocerande för vissa men det blir inte mindre sant för det. Det innebär ofta att de tex runkar i grupp, "runka bulle" och liknande.

   Min högst personliga erfarenhet, är att jag har hört många män berätta om liknande erfarenheter från både barndomen och tex lumpen.

   Radera
  2. Hört talas om Limp Bizkit ? Uselt rockband med ett namn som togs från nedanstående ...


   limp bizkit game
   The limp bizkit game is where a group of boys jack off together,
   squirting their sperm into a glass and the last one to cum has to drink all
   the other boy's cum.
   Chad lost the limp bizkit game at the circle jerk last night.
   mark as favorite buy limp bizkit game mugs & shirts
   cum jack off sperm drink game
   by Starion Apr 7, 2006 add a video
   86 up, 38 down
   Random Word
   2. limp bizkit game
   More commenly known as soggy biscuit
   It is called limp bizkit game or (more commenly known) soggy biscuit

   Radera
  3. Ver: Jaså? Jag visste inte att rockgruppens namn härstammade från detta? Tack för info.
   Jag håller inte med om att Limp Bizkit, är "uselt" men dock ingen favorit hos mig;)

   Anonym: de flesta sexstudier är som sagt ense om det här, men här kan du läsa om två av de större studierna i USA som också slog ned som en bomb - Kinseyrapporterna. De har kritiserats, skall tilläggas men att det är vanligt att pojkar har sin första sexuella erfarenhet med andra pojkar, säger ingen emot.

   http://sv.wikipedia.org/wiki/Kinsey-rapporterna

   "Kinseys data visade att kvinnor i allmänhet var mindre sexuellt aktiva än män i alla aspekter,"

   "Rapporterna berättar att nästan 46 procent av manliga testsubjekt hade reagerat sexuellt på personer av båda könen under sitt vuxna liv, och 37 procent hade haft minst en homosexuell upplevelse. 11,6 procent av vita män i åldern 20-35 klassificerades i kategori 3 (Ungefär lika mycket heterosexuell som homosexuell) under sitt vuxna liv. Kinsey uppskattade att ungefär 50 procent av alla gifta män hade en utomäktenskaplig sexuell upplevelse vid något tillfälle under sitt gifta liv."

   Radera
  4. "Tvärtom tror jag det förekommer oftare i tjejgäng för de är öppnare mot varandra om sin egen sexualitet."

   Nej, det stämmer inte. Tjejer är defintivt inte öppnare mot varandra om sin sexualitet. Killar har ett helt annat förhållningsätt till inte bara sitt könsorgan (viftar med det, kliar på det, pratar om det) utan också till sex öht. Det är killar som snackar sex och gärna ingående och detaljerat. Kvinnor och tjejer talar alldeles för lite med varandra om sexualitet och definitivt för lite om sina heterosexliv. Det är mycket skam- och tabubelagt, precis som kvinnors könsorgan.

   Radera
  5. Har du fakta bakom ditt påstående? Jag vet inte vad du annars kan ha för personliga erfarenheter av tjejers snack sinsemellan eller tjejers sexualitet öht, som man...?

   Radera
  6. Om man uppskattar min vänskapskrets genom åren blir det nog 60% kvinnor och 40% män. Kvinnor för att jag under tio års tid drygt arbetate på ett ställe där det var 85% kvinnor.

   Ok jag har växt upp i stora pojkgäng, jag har legat i lumpen i fyra år sammanlagt så tro mig jag vet vad pojkar pratar om och det kan vara manliga könsorgan också men jag har aldrig i hela mitt liv ens hört om två pojkar som onanerat tillsammans. Ursäkta mig Noboytoy men det är rent skitsnack.

   Varför tror du flertalet heterosexuella män mår illa av allt som har med homosex att göra (jag pratar inte om hat nu). Du har inte alls samma grej när det gäller heterokvinnor om lesbiska. Jag ska vara ärlig mot dig min vän. Läs nu riktigt utan förutfattade meningar. Jag hatar homosex men jag hatar inte homosexuella. Jag spyr av bara tanken att någon man skulle ta på mig sexuellt eller det omvända. Men då till nästa grej. Jag hatar inte homosexuella. Jag har flertalet vänner som är homosexuella och de har precis samma värde för mig som alla andra.

   Förstår du vart jag vill komma? Kvinnor tänker inte på långa vägar på samma sätt som många män i detta när det gäller sex med en annan kvinna. Jag säger inte att någonting är rätt eller fel för det finns inget rätt eller fel. Varje människa har rätt till sin egen sexualitet men män har oftast ett helt annat förhållningssätt till sex med det egna könet än vad kvinnor har.

   "Har du fakta bakom ditt påstående? Jag vet inte vad du annars kan ha för personliga erfarenheter av tjejers snack sinsemellan eller tjejers sexualitet öht, som man"

   Ja om vi går tillbaka till de tio åren jag pratade om i början så innebar de att jag dagligen hörde tjejer prata om sitt liv och leverne. Jag minns att jag i början nästan blev chockad över hur öppet tjejer pratade. Kommer ihåg att jag tänkte att jag och mina polare inte ens var 30% lika öppna.

   Åter igen Noboytoy. Det jag skrev var inget mot inlägget här utan bara den här "Benjamin" vars snack fick mig att tappa hakan.

   Radera
  7. Men jag förstår inte varför du blir så provocerad och förnekar fakta? Att du har andra personliga erfarenheter förstår jag, men fakta är fakta.

   "Jag hatar homosex men jag hatar inte homosexuella. Jag spyr av bara tanken att någon man skulle ta på mig sexuellt eller det omvända."

   De flesta män som kallar sig heterosexuella håller säkert med dig och om det beror på att män faktiskt är "renodlade" i sin sexualitet eller om normer, fördomar och hat mot bögar har skapat den här inställningen, kan ingen säga med säkerhet.

   Vi VET att det är vanligt att pojkar har sin första sexupplevelse med samma kön, vi vet att "heterosexuella" män kan ha sex med andra män, tex i fängelser, i krig, inom militären osv och vi VET att många män inte vågar komma ut som homosexuella. Vi vet att fler män än vad någon vill tro, har homosexuella erfarenheter och vi VET att homosexualitet var vanligt förr, tex i Kina, Japan och det gamla romarriket. Det är fakta.

   Jag instämmer i att kvinnor generellt inte är lika mycket homofober som män, dvs inte är lika fientliga till vare sig lesbiska eller bögar. Män, å andra sidan är ofta fientliga mot bögar men kanske inte lika fientliga till lesbiska, även om det existerar att män tror att de kan "omvända" lesbiska genom att våldsrunka av sig i dem.

   Din erfarenhet av tjejer som pratar med dig om sin sexualitet och sina sexliv med män, är inte alls min erfarenhet. Visst har jag mött kvinnor som skojar om heterosex med varandra inför män, men att prata allvar om tex sexproblem kvinna till kvinna, är ofta mycket skam- och tabubelagt.

   Det spelar ingen roll vad du eller jag har för personliga erfarenheter ändå. Det är fakta som får tala för sig själv och om du vill förneka fakta så är du förstås fri att göra det. Jag förstår att sexualitet är ett mycket provocerande ämne, så fort sexualitet inte är lika med heterosexualitet.   Radera
  8. För övrigt är ju mäns inställning till bög-sex lite kul i sammanhanget. Hur många är inte vi kvinnor som har fått höra av män, att vi inte kan veta vad vi gillar sexuellt om vi inte provar först?:)

   Tex män som tjatar om att få penetrera tjejer i stjärten eller som tjatar om två tjejer på samma gång och som menar att tjejer inte får säga att de inte gillar det, utan att åtminstone ha testat först. Själva påstår män att de inte gillar bögsex, utan att själva först ha testat.:)

   Radera
  9. Jag instämmer med anonym här. Jag har aldrig heller hört talats om killar som har sexuella erfarenheter med andra killar om de inte ligger åt det hållet.

   Jag vill hävda att det är lika mycket skröna i det du vill hävda om killar som det många killar vill hävda om tjejer.

   Dessutom är du inkonsekvent - om nu alla hetero är bisexuella så är det väl rätt naturligt att kvinnliga sexhjälpmedel utgörs till övervägande del av dildos. Killa klittan kan ju tjejer själva och givet ditt resonemang är då dildon det redskap som får ersätta mannen hos alla dessa "bisexuella.

   Jag tycker dessutom att det är lite skrattretande att du i ena andetaget försöker hävda att heterosexuella är bisexuella för att i nästa försöka hävda att var och en själv skall definiera sin sexualitet.
   Du ger ju inte heterosexuella den rätten..

   Själv klarar jag mig på egen hand om viljan finns .. men är definitivt hellre två i sexet och då med en man som motpart... Du vet heterosexuell ...

   Radera
  10. micro: vi har alla olika personliga erfarenheter tydligen? Det säger fortfarande inte emot fakta, men jag tänker inte strida om det. Vill du och anonym tro att det är mycket ovanligt att pojkar leker runk-lekar med varandra så är det förstås upp till er.

   Var har jag skrivit att alla är bisexuella? Jag skrev att heterosexualitet är ett nytt ord för bisexualitet. Jag förstår iofs inte alls ditt resonemang om sexleksaker för kvinnor, killa klittan osv..? Att killa klittan, har ju inte med vare sig bi, homo- eller heterosexualitet hos kvinnor att göra?

   Självklart skall det vara upp till var och en att definiera sin sexualitet. Tyvärr har det inte varit och är det inte självklart, pga människors fobi mot allt som inte är "hetero".

   Frågan är ju bara hur "hetero" vissa män är när de kallar sig hetero men i avsaknad av kvinnor, lika väl kan tillfredsställa sin sexualitet med män? Samt att det inte är ovanligt att pojkar leker runk-lekar med varandra? Kinseys studie säger tex att nära hälften av alla män kan känna sexuell dragning till båda kön samt att 37% av männen har homosexuella erfarenheter.

   Radera
  11. Fakta???
   Var i Kinsleyrapporten talas om runklekar?

   På vilket sätt anser du att Kinsleyrapporten kan överföras på svenska samhället, vår tid och anser du att det enbart är de delar du gillar som skall överföras eller gäller det hela? När det gäller kvinnor också?
   Mig veterligen har den en del godbitar som du nog inte känner dig manad att anamma..

   Den absoluta majoriteten av män tillfredsställer sig inte med andra män oavsett om det saknas kvinnor i deras liv/omgivning....


   Radera
  12. Nej, och att runka har inte med sexuell läggning att göra heller. Men eftersom du vill hävda att heteros egentligen är bisexuella så bör ju även lesbiska kvinnor gilla penetrering, samt bör ju kvinnor i akt med sig själva ha behov av att tillföra det de själva saknar .. det de traktar efter hos det andra könet - helt enkelt...

   Radera
  13. Jag förstår ingenting av det du säger här, micro?
   Jag har skrivit att ordet heterosexualitet är ett nytt ord för "det gamla" ordet bisexualitet.

   Alltså, en mans penetration har ju ingenting (i de flesta fall) med kvinnlig orgasm att göra. De flesta kvinnor, homo/bi/hetero får inte orgasmer i vaginan, alltså bara genom att en man penetrerar dem. Det är alltså inte en mans penetration som avgör om en kvinna är homo/bi eller hetero, som du verkar inbilla dig? Eller missuppfattar jag dig på något sätt?

   Radera
  14. Hej Micro113!

   Skönt att det kom in någon med samma erfarenhet om hur pojkar var och är.

   "Den absoluta majoriteten av män tillfredsställer sig inte med andra män oavsett om det saknas kvinnor i deras liv/omgivning."

   Ja Micro så är det.

   Radera
  15. micro: jag angav Kinsey som exempel till anonyme mannen men Kinsey är naturligtvis inte de enda rapporterna i ämnet.

   "På vilket sätt anser du att Kinsleyrapporten kan överföras på svenska samhället, vår tid och anser du att det enbart är de delar du gillar som skall överföras eller gäller det hela? När det gäller kvinnor också?

   Jag har inte lagt någon värdering alls i Kinseyrapporterna (?) men självklart är de mer fakta än dina, mina och andras personliga erfarenheter som vi berättar om här på nätet.;)
   De är också långt ifrån de enda studier som jag har läst på sexualitetens område. Jag har skrivit om en del studier, i tidigare inlägg i bloggen men det är inte omöjligt att det blir fler framöver.

   "Mig veterligen har den en del godbitar som du nog inte känner dig manad att anamma.."

   Jaså? Vad vet du om vad jag "känner mig manad att anamma"?;)

   "Den absoluta majoriteten av män tillfredsställer sig inte med andra män oavsett om det saknas kvinnor i deras liv/omgivning.... "

   Har någon påstått något annat? Jag förstår inte riktigt varför du blir så väldigt upprörd av av det faktum att det inte är ovanligt att pojkar runkar tillsammans eller av Kinseyrapporterna? OM Kinsey är med sanningen överrensstämmande - på vilket sätt provocerar/påverkar det dig att hälften av alla män känner sexuell dragning till båda kön och att närmare 40% av männen har homosexuella erfarenheter samt att 50% av männen har varit otrogna i sina äktenskap?

   Jag förstår inte alls varför både du och anonyme mannen blir så ilskna och aggressiva?

   Radera
  16. Nej, Kinsley rapporten utgör inte ens någon "fakta" ..

   Dock - utifrån Kinsley kan vi ju konstatera att kvinnor har lägre sexualdrift än män och att den mer uteslutande är riktad till män ... inte samma kön ... än för män..

   Rätt förklarligt att dildos är så populära med andra ord...

   Radera
  17. Och jo --- vaginalorgasm kan de flesta kvinnor få ..

   Upprör det dig?

   Radera
  18. micro:
   "Och jo --- vaginalorgasm kan de flesta kvinnor få .. "

   Nej, micro. De flesta kvinnor kan inte få vaginala orgasmer. De flesta kvinnor behöver klitorisstimulans. Läs på.

   Radera
  19. "Rätt förklarligt att dildos är så populära med andra ord..."

   Det är inte förklarligt eftersom de flesta kvinnor behöver klitorisstimulans, att den vaginala orgasmen inte bevisat existerar samt att kvinnor onanerar genom att stimulera klitoris och inte slidan.

   Dina märkliga påståenden micro, visar att du är extremt dåligt påläst om kvinnlig sexualitet och njutning och det blir väldigt komiskt när du direkt slår ifrån dig Kinseyrapporterna (jag säger inte att de är helt med sanningen överensstämmande men väl värda att läsa, i kombo med andra) som "icke fakta".

   Radera
  20. Nej, NBT - där har du fel. Att de flesta kvinnor får klitorisorgasmer innebär inte att de saknar förmågan till annan orgasm ..
   Kvinnor kan också få analorgasm för övrigt ..

   Tror du verkligen att kvinnor enbart låter sig penetreras för mannens skull och inte för sin egen njutning .. är det så du idkat samlag...

   Radera
  21. micro:
   Moahahahah! Nej, nej, nej.

   Du är dåligt påläst, micro. Det finns för det första inga vetenskapliga belägg för att vaginala orgasmer existerar. Det finns ingenting i kvinnors tarmar, vid anal penetration, som kan framkalla orgasm och de allra flesta kvinnor får inte orgasm, bara genom att en man juckar penis i vare sig vagina eller anal - det krävs klitorisstimulans för de allra flesta kvinnor och det är också så kvinnor onanerar. Din okunskap är nästan skrämmande...

   Vilket leder mig till frågan - är den anonyme mannen här din make så att du har en del att förklara för honom angående ert sexliv?;)

   Radera
  22. Eftersom din sexualkunskap är undermålig, micro så kan jag upplysa dig om att män däremot har en prostata i stjärten som, vid stimulans kan ge män rejäla utlösningar, orgasmer utan att penis ens vidrörs. Det är också väldigt nyttigt för män att mjölka prostatan då och då, eftersom man tror att detta kan förebygga prostatacancer. Prostatan är stor som en valnöt ungefär. Stoppa in två fingrar i din mans rumpa, knåda "valnöten" lite försiktigt så kommer din man med all sannolikhet att få uppleva en njutning som han aldrig har upplevt förut. Som sagt, det tros vara mycket hälsofrämjande för män också. Jag har skrivit ett inlägg om detta - "mjölka prostatan" där du hittar mer info.
   ;)

   Radera
  23. Lilla vän .. jag tycker synd om dig...

   Radera
  24. micro: det är uppenbart att du/ni inte är här för att föra en seriös debatt, utan för att tjafsa om självklarheter. Det som inte finns i era huvuden, finns enligt er, inte ute i världen eller för andra människor heller. Det brukar kallas trångsynthet. Jag föreslår att du/ni håller er borta från min blogg hädanefter.

   Radera
 4. *lol* Jag lovar dig Noboytoy att solen kommer att lämna sin bana före det att jag ens skulle tänka tanken att ha sex med en man :-)

  Jag respekterar dina fakta men jag har mina fakta och vi kommer nog inte längre än så :-) Exempelvis det om att män kan ha sex med andra män i fängelse. Det kan ju kanske ha att göra med att det bara finns män där :-)

  Angående ditt sista stycke tror jag vi är helt överens om. En man ska inte tala om för en kvinna vad hon ska tycka om. I och för sig detsamma omvänt as well. För mig personligen är bakingången av noll intresse vare sig det handlar om män eller kvinnor. Varför? Mycket enkelt. Dels det jag redan sagt om män för mig och vad gäller kvinnor skulle jag aldrig ens komma på tanken att göra något som en kvinna inte själv kan ha utbyte av. Det där om att bruka våld som du säger det är ju något helt annat. Allt våld och tvång är av ondo som nån skulle säga. As simple as that.

  Vi kommer nog inte längre Noboytoy men tack för pratstunden :-)

  Ha det så gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. I svenska fängelser är det i princip icke förekommande. Där är homoskräcken snarare utbredd och det kan bli besvärligt för den som visar sig vara homosexuell.

   Radera
  2. Hur vet du/man det? Finns det någon fakta bakom påståendet?

   Radera
  3. Man vet det eftersom man fått placera homosexuella, eller de som kan misstänkas vara homosexuella på skyddsparagraf, man vet det för att man tagit reda på män som uppfattats som homo/bi och därför slagits sönder och samman på avdelningarna.
   Man vet det för att i Sverige bor intagna på slutna anstalter i egna celler och är i övrigt övervakade i princip överallt .. av personal eller övriga intagna.
   Man vet det eftersom intagna i svenska fängelser inte isoleras i åratal utan får ta emot besök i slutna rum som medger knulla med frugan/flickvännen..
   Osv...

   Radera
  4. Slutsatsen är alltså att bögar är hatade på svenska fängelser?
   Slutsatsen är att det inte finns möjlighet för manliga interner att ha sex med varandra eftersom de bor i egna celler och är övervakade överallt?
   Slutsatsen är att i tex USA, till skillnad från Sverige, får inte anhöriga/flickvänner/fruar hälsa på internerna?

   De två första påståendena kan jag köpa men det tredje skulle jag gärna se någon form av källa på?

   Radera
 5. "men jag har mina fakta"

  Vart då?

  "Det kan ju kanske ha att göra med att det bara finns män där :-)"

  Exakt:)

  tack för pratstunden :-)

  Tack själv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också en del erfarenhet... Genom mina högst personliga undersökningar, då jag frågat i stort sett alla män jag kommit i närmare kontakt med genom åren, har jag kommit fram till att de flesta haft sexuella erfarenheter med andra män i ungdomen. Det intressanta är att det är dessa män som inte heller har något emot homosexuella. De män jag mött som varit uttalat homofobiska har alltså inte heller haft sex tillsammans med en annan man någon gång i livet. De är rädda för sin egen sexualitet och därför också för andras.

   Radera
  2. Det skall finnas någon studie som säger samma sak som du, Calle, dvs att de värsta homofoberna är de som kan känna sexuell dragning till män - det skrämmer dem.

   Ingen säger att ALLA män har lekt runk-lekar med andra pojkar när de var små, men det är alltså inte alls ovanligt. Mina personliga erfarenheter är att det främst rör sig om runk-lekar men i några fall handlar det om att suga på varandras snoppar och att runka åt varandra. Dock aldrig anal penetration. I ett annat fall handlar det om förnedring.

   De flesta studier på området säger samma sak som du, jag och Benjamin i inlägget - dvs att det inte är ovanligt att pojkar har sin första sexuella erfarenhet tillsammans med andra pojkar.

   Radera
  3. Hmm! Känner att jag vill svara Calleism innan jag drar :-) Jag vet inte om du syftade på mig med "De är rädda för sin egen sexualitet och därför också för andras." Om det var så kan jag "lugna" dig med att jag är väldigt, väldigt, väldigt säker i min sexualitet. Jag har sex med kvinnor uteslutande. Varför? Därför att de är de som jag dras till och de som jag förhoppningsvis kan få att må bra, vilket är min morot med hela grejen. Det betyder definitivt inte att jag ser mig som en gåva till kvinnan. Ser snarare kvinnan som en gåva till oss män.

   Jag hoppas och tror att du inte missförstod mig Calleism men jag blir lite osäker efter det du skrev så därför fyller jag i igen. Jag hatar inte homosexuella. Varför skulle jag göra det? De har precis samma värde som alla andra. Har flera homosexuella vänner som jag sa. Däremot äcklar mig bara tanken att ha sex med en man. Jag är 37 år gammal och jag kan svära på alla de åren att jag aldrig någonsin ens haft en tanke på något sådant varken uppe på ytan eller dold inne i mig. Jag är inte rädd för någon sorts sexualitet. Var man och kvinna blir lycklig på sitt. Jag är mycket säker i min sexualitet :-) Jag hoppas även ni är det oavsett vad som gäller.

   Om det är så som ni säger att pojkar runkar tillsammans så har det hänt massor sedan jag var ung. Sånt förekom helt enkelt inte då. Har inte hört ett enda fall.

   Radera
  4. Anonyme mannen:
   Jag är helt säker på att Calle inte syftade på dig;) utan uttalade sig rent generellt.

   Varför är det så viktigt för dig att hävda att pojkar inte leker sexlekar tillsammans och varför blir du så provocerad av att pojkar gör det? Tycker du att det är lite äckligt eller vad handlar det om?

   Radera
  5. Det är mycket enkelt Noboytoy. Pojkar leker inte sexuella lekar med varandra. Som jag sa tidigare. Mycket du tar upp här är väldigt viktigt men just det där var tyvärr väldigt malplacerat. Om den här "Benjamin" hade sagt att han och någon kompis hade gjort det hade jag möjligen kunnat köpa det men när "Benjamin" säger: "I min barndom, alltså under mina pojkår, var vi ett stort pojkgäng. Vi hade massor med sexuella lekar och det ingick. Vi onanerade för varandra och runkade hej vilt. Så var det ju." Då blir det bara löjligt och plötsligt finns det bara två möjligheter. 1. Det var homosexuella pojkar men mest troligt är nummer två. 2. "Benjamin" finns inte och har aldrig funnits.

   Jag vet att det aldrig funnits några stora pojkgäng som ägnat sig åt sånt bland några män som jag överhuvudtaget känt i mitt 37-åriga liv. Jag kan vända på frågan till dig Nobytoy: Varför är det så viktigt för dig att hävda att pojkar leker sexlekar med varandra?

   För min del handlar det helt och hållet om "debatt". Bloggar handlar om detta att man ska kunna debattera olika ämnen samtidigt som man respekterar den andras åsikt. Kan man inte det ska man inte vara på bloggar överhuvudtaget. Jag respekterar din åsikt men hävdar att du har fel just när det gäller det här. Du är kvinna Noboytoy och vet inte fullt ut vad pojkar gör precis som jag inte fullt ut vet vad flickor gör. Självklart har man dock sin tro om det mesta :-)

   Detta med att pojkar har sex med varandra i stora gäng är nästan (även om det låter omöjligt) lika verklighetsfrämmande som en person hävdade en gång. Personen ifråga hävdade att det är mycket vanligt att pojkar har fantasier om att ha sex med sin mamma. Hon gjorde som hon sa en stor utredning om detta. Sedan kom det in två personer som kullkastade allt hon sa och sedan dess har hon inte synts till :-) Konstigt

   Radera
  6. Du påstår alltså att "pojkar inte leker sexuella lekar med varandra" och du förväntar dig att ditt påstånde är allas sanning trots att det finns studier som säger emot ditt påstående?

   Din förklaring till Benjamins berättelse, mina personliga erfarenheter, Calles personliga erfarenheter samt studier på området är allt detta är hitte-på, att Benjamin kanske är homo eller inte ens existerar och att DINA personliga erfarenheter och påståenden är med sanningen överensstämmande? Ha ha ha! Jag finner inga ord...

   Radera
 6. Undersökningen och mäns egna upplevelser var bra att lyfta fram. Våldtäkt behöver diskuteras ur det perspektivet också..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis. Det är lätt att tro att det bara är kvinnor och flickor som våldtas av män, men så är det naturligtvis inte. Pojkar är nästan lika utsatta som flickor av pedofiler och även vuxna män våldtas av andra män, som sagt. Mörkertalet är stort i samtliga fall men att man ser en ökning av just våldtäkter mot män, brukar förklaras med att allt fler män vågar anmäla.

   Radera
  2. Viktigt är, att se hur lika kvinnors och mäns /erfarenheter är samt att det kan vara lika svårt för en vuxen starkare man att försvara sig mot mäns våldtäkter, som det är för kvinnor.

   Radera
  3. Givet dina inlägg i kommentarerna tycks du mest ha tagit upp ämnet i ett försök att förnedra både de utsatta som fått utlösning under pågående brott och för att försöka hoppa på heterosexuella män...

   Sorgligt tycker jag - eftersom ämnet är viktigt och förtjänar att behandlas som det..

   Radera
  4. micro:
   Du tycker att jag "förnedrar" de män som har fått utlösning under våldtäkt? På vilket sätt tycker du att jag gör det?
   Du tycker också att jag "hoppar på" heterosexuella män? Hur då?

   Jag inser ju nu (och med erfarenhet från vår tidigare debatt) att din läsförståelse är under all kritik samt att du hittar på en hel del på egen hand och uttalar dig tvärsäkert om saker som du har noll koll på.

   Radera
 7. Tycker även jag att det är bra att detta tas upp. Ingen ska behöva utsättas får våld(täkt). Tragiskt att rättsväsendet försöker hitta ologiska, "förmildrande omständigheter" även när män våldtas. En fysisk reaktion gör det inte mindre till en våldtäkt, liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tydligen är det lika svårt för män att få upprättelse i domstolarna när de utsätts för våldtäkt. Det hela bygger ju som sagt på, att det är våldtäktsmannen som avgör om det är våldtäkt för offret, då han måste ha "insett" att han begår våldtäkt och inte bara hade sex. Vad hans offer hävdar, är ointressant.
   Det är helt sinnesjukt.

   Radera
 8. Men fan för er NBT och Micro! Håll tyst och håll ihop!
  Kan ni inte ta era meningsskiljaktigheter via mejl ??
  Så jävla trist att se två giganter träta om skitsaker!
  GF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Micro kan väl knappast vara en gigant med det nicket, såvida hon inte är ironisk. Och NBT kan ju tolkas No big thing ...

   http://en.wikipedia.org/wiki/NBT visar f ö att NBT kan betyda nästan vad som helst !

   Radera
  2. Ver: jag instämmer. Det är en klar överdrift att kalla micro och mig "giganter" i bloggvärlden;)

   Hahhaa! De här kan jag känna igen mig i:

   Nitro blue tetrazolium chloride
   The Next Big Thing

   Radera
 9. Kinsey var btw en äcklig pedofil som lät andra män våldföra sig på spädbarn och skrev om dessa. och kallade det studier. Hans s.k studier har väl närmare hundra år på nacken och är knappast uppdaterade.
  GF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns problem med de flesta sexstudier, skulle jag vilja påstå och därför får man ta dem alla med en nypa salt och försöka se vilka slutsatser som de i alla fall är någorlunda överens om. Det behövs ny, seriös forskning och inte fler "Aftonbladets läsares sexualvanor". SIS är väl de enda någorlunda seriösa studierna som har gjorts i Sverige och de har ju också några år på nacken.

   Å andra sidan är kanske inte mer forskning och styrning på området, vad människor behöver? Människor behöver få vara ifred med sin sexualitet och slippa påverkas i ena eller andra riktningen och bli i-tutade vad som är "normalt" och inte.

   Radera
 10. Vissa män lekte runklekar med andra pojkar under uppväxten, andra gjorde det inte. Punkt liksom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis. Det är vad jag har sagt hela tiden.

   Radera