Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-09-28

Till pojkarna...

Till de 6 (8?) grabbar som låste in en flicka i ett rum och stod på kö för att våldsrunka av er i henne, men friades av Hovrätten:

NI vet vad ni är. JAG vet vad ni är. FLICKAN vet vad ni är. ALLA vet vad ni är.

FEGA LÖGNARE OCH VÅLDTÄKTSMÄN
 
– De låser in henne i ett rum, tar hennes jacka och gömmer hennes mobiltelefon. De är i ett numerärt överläge, struntar i att hon säger nej och tar av hennes kläder. Jag vet inte vad mer hon hade kunnat göra för att tydliggöra att hon inte var med på noterna.
 
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5658520

http://noboytoy.blogspot.se/2013/09/sveriges-domstolar.html

En våldtäkts-misstänkt man, påstår att det var okej för kvinnan, att han stoppade in sin snopp i hennes kropp. Domstolarna köper detta påstående med hull och hår och gör alltså ofta bedömningen, att mannen har rätt i, att han vet bättre än kvinnan, om kvinnan ville ha hans snopp i sin kropp eller ej.

Tänk att misstänkta gärningsmän kommer undan straff i våra domstolar, bara genom att hävda att deras offer "ville"? Hur kan domstolarna ens sitta och lyssna på sådant trams? Den typen av "försvar" från misstänkta våldtäktsmän, borde nonchaleras, gapskrattas åt och ignoreras totalt i våra domstolar och överhuvudtaget inte bemötas från offrens sida. 

47 kommentarer:

 1. Jag misstänker att Hovrätten i hemlighet identifierar sig med förövare. De valde därför medvetet att tolka lagen till deras förmån för de ville att förövare ska gå fria. I detta, som i så många andra fall... Det är deras grundinställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hovrätten gör nog det..
   Återigen ser vi hur domstolarna låter våldtäktsmän avgöra om de har begått något våldtäktsbrott eller ej. Domstolen menar att de och grabbarna, vet bättre än flickan själv, om hon VILLE låta 6 okända grabbar runka av sig i hennes kropp.

   Radera
  2. Det här är dock ett fall med etniska förtecken och jag tvivlar på att hovrättsråden identifierar sig med unga män med annat etniskt ursprung, boende i segregerad förort.

   Radera
  3. Jag tror att de identifierar sig med den manliga synen på "sex", dvs när en man säger att det är "sex" för honom och kvinnan säger att det är våldtäkt för henne, så är det mannen som anses ha rätt. Han anses alltså veta, om det var okej för kvinnan, att han runkade av sig i hennes kropp.

   Radera
  4. För om det verkligen var en kvinna som själv ansågs veta vad hon vill och inte, var skulle vi landa då?;)
   Då skulle ju män behöva försäkra sig om att en kvinna verkligen VILL ha sex med honom. Det tunga ansvaret och hänsynen till kvinnor, kan vi ju inte kräva av män i manssamhället?;)

   Radera
  5. Har försökt läsa och förstå vad som skrivs i dagens tidningar. Om jag fattat det hela rätt skulle händelseförloppet varit brottsligt om handlingarna begåtts efter halvårsskiftet då en ny lag kom. Alltid något ...

   Radera
  6. Dessa killars handling mot flickan är brottsliga, utan någon "ny" lag, Ver.
   Att låsa in en kvinna/flicka och mot hennes vilja, börja runka av sin penis i hennes kropp, är brottsligt även om Hovrätten inte gör den bedömningen. Det är alltså något allvarligt fel på människorna som sitter och dömer i våra domstolar.

   De här killarna, har nu tyvärr fått lära sig, som alla de andra våldtäktsmisstänkta mänenn som slipper straff för sina brott mot kvinnor och barn (över 90%) att deras handlande inte får några konsekvenser. De här killarna kommer att möta många kvinnor i sina liv - kanske t.o.m skaffa egen heterofamilj en dag....
   Stackars tjejer som råkar ut för dem.

   Radera
 2. Jag tycker nog att läget är rent av allvarligare än så. Det Hovrätten gör indirekt i detta fall är att slå fast att det ingalunda är udda att 6 - 8 män turas om att penetrera en 15 årig flicka utan att det närmast är ett så normalt inslag i ungdomars sexualliv att hon rimligen var med på det, i vart fall kunde av killarna antas vara med på det. Bilden som domstolar har av unga flickors/kvinnors sexuella generella preferenser är ibland så påtagligt sjuka att man saknar ord. Och det blir bara värre....

  SvaraRadera
 3. Det är även intressant hur tingsrätten, som trots allt fällde våldtäktsmännen, ansåg att den ene av dem skulle ha strafflindring för att någon hade lagt ut historien på Internet och publicerat hans namn..... Svårt att få det att gå ihop då staten är den som har rätt och skyldighet att straffa bosatta i landet för brott. Hur kan en publicering på Internet gjord av privatperson medföra ett lägre straffvärde...

  SvaraRadera
  Svar
  1. TBRS:
   Jag kan bara hålla med. Det finns en märklig syn i våra domstolar på kvinnlig sexualitet.
   Jag läste om att den ene killen fick strafflindring eftersom de ansåg att han redan "blivit straffad" genom att han blivit uthängd på nätet. Vad har detta med domstolens arbete att göra?
   Svenskt rättsväsende är inte bara absurt längre - det har blivit till någon slags skräck-komedi.

   Radera
  2. Har inte läst domen ännu.
   Stämmer det att Fredrik Wersäll var domare i målet?

   Radera
  3. Hovrättsråd: Sven och Gösta...

   http://www.exponerat.info/alla-sex-invandrarungdomarna-frias-i-hovratten-for-gruppvaldtakten-trots-att-hr-tror-pa-flickans-berattelse/

   Radera
  4. Nej.
   Fredrik Wersäll, den ökände kvinnoföraktaren och antifeministen, är chef för Svea hovrätt. DÅ förstår man att i denna hovrätt skipas inte rättvisa. Där hittar man på anledningar till att fria våldtäktsmän.

   Radera
  5. Till Banana...Det innebär bara strafflindring för våldtäktsmän. Att flickan hängts ut och hånats betyder inget.

   Radera
  6. Anonym 10:55:
   Jag har för mig (inte helt säker) att Wersäll är god vän med Simon Lundströms (manga-barnporrmannens) pappa.

   Radera
 4. detär skolans fel, därför att de precis lärde sig i skolan enligt "Sex på kartan", alla positioner och alla olika stilar, bland annat att flera personer får göra sex med varandra. Så hur de skvea, vem vill och vem inte vill, om i skolan de lärde sig precis före året och nu i året att det är normalt. Flikan låg stilla ju och var i ett rum ensam med 6 pojkar,borjade göra sex med en av dem framför alla....kanske vi ska fråga fröken och genusforskarna med utbildningsförvaltning, vad är de de lär våra barn och tonåringar på skolorna. Efterrsom innan "Sex på karan" de visste ingenting om gruppsex och om att det gar att göra.Och att det är normalt, på "Sex på kartan" de finns bäde flickor och pojkar och samkönade som alla vill ha sex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar på fullaste allvar, att det är fröknarna (kvinnor) i skolan som har lärt ut till de här killarna, att tjejer gillar när 6-8 främmande killar står på kö för att runka av sig i deras kroppar med våld/hot/tvång, bl.a genom filmen "sex på kartan"? Det var det löjligaste jag har hört.

   Det är absolut inte kvinnor som lär ut till sina söner, andra män och pojkar, att de skall våldta och misshandla kvinnor - det är inget, och har aldrig varit ett kvinnligt beteende.

   Lär män ut detta förhållningssätt till sina söner, andra män och pojkar? Ja.

   Radera
  2. Med min sista mening vill jag bara understryka att vissa skyller på "samhället" när män begår brott mot kvinnor och barn. Ja - vilka är det som styr "samhället"? Svaret är män. Vilka är förebilder för pojkar och söner i familjerna? Svaret är män. Vilka är förebilder för pojkar inom idrotten? Svaret är män.

   Radera
 5. Våldtäktsmännen är födda 1996 och 1997! Man tror inte att det är sant. Vad är nästa steg? Att de börjar gruppvåldta från 10-års ålder? Mansvärlden kommer inte reagera på detta. Antingen bryr de sig inte alls, eller så har de fullt upp med att skylla allt på muslimerna, judarna, feministerna eller vilken annan grupp som helst förutom män i allmänhet.

  Domarna är väldigt sorglig läsning. Till skillnad från tingsrätten, väljer hovrätten att påstå att flickans uppgifter inte är trovärdiga. Detta , bla, på grund av att hennes version av i vilken ordning pojkarna våldtog henne inte stämmer överens med deras. Hon anses heller inte varit i ett hjälplöst tillstånd, eftersom hon bara kunde gått därifrån och förstått att om hon sagt nej skulle de inte haft sex med henne. Att de var flera stycken och att de själva erkänner i förhör att de diskuterat vem av tjejerna de ville ha sex med, och uppenbart ljuger om de av en slump hittat kondomer som sedan delats ut under festens gång (vilket förstås får det hela att verka mindre planerat) spelar tydligen ingen roll.

  Det är också hemskt med de kvinnliga vittnena i TR som är så påverkade av manssamhället att de vittnar till målsägandes nackdel. Kompisen som säger att hon inte tror på flickan för att hon efter våldtäkten haft urringade kläder och kvinnan som först mötte den gråtande 14-åringen efter våldtäkten men inte trodde på historien för att våldtäktsoffer brukar hamna i chock.

  Det fanns bevis som hade kunnat fälla pojkarna ,men hovrätten valde att inte göra det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, domen är en hemsk läsning men inte alls ovanlig. Den som har läst "en riktig våldtäktsman" av Katarina Wennstam vet att det ser ut så här i rättsväsendet. Det vanligaste "försvaret" från misstänkta våldtäktsmän är att kvinnan "ville" ha sex. Detta påstående från våldtäktsmannen köps alltså rakt av, av domstolarna. Vad kvinnan själv säger (att hon inte alls ville ha hans penis i sin kropp) och det faktum att hon också har anmält våldtäkt (alltså INTE ville) tas inte på allvar av män som Sven och Gösta (hovrättsråd). Kvinnor anses inte veta vad de vill och inte vill, sexuellt. Män anser att de vet det bättre än kvinnor.

   Det handlar naturligtvis om att i ett manssamhälle kan man inte avkräva av män, att de försäkrar sig om att en kvinna vill ha sex och hur en kvinna vill ha sex. En kvinna skall anses vara "villig" till allt, mer eller mindre, så fort hon går umgås med män.

   Dvs, om det inte fungerade för en våldtäktsman att "försvara" sig i domstolen med att det var okej för kvinnan att han stoppade snoppen i henne - vilket annat försvar skulle han kunna hitta på? Om kvinnan själv ansågs myndig över sin kropp och själv ansågs veta vad hon vill och inte - skulle givetvis innebära att män måste inta försiktighet när de involverar sig sexuellt med kvinnor - annars kan de bli anmälda för våldtäkt. Män hade då varit tvungna att kanske lära känna kvinnan väl innan sexuellt umgänge, inta stor försiktighet vid umgänget, försäkra sig om att han inte gör något mot hennes vilja osv. Så kan vi ju inte ha det i ett manssamhälle, som sagt - att en man måste inta sexuell försiktighet, visa respekt och hänsyn till en kvinna?

   Radera
  2. Jag har "En riktig våldtäktsman" i bokhyllan, men det var många år sedan jag läste den. Kanske dags för en omläsning nu. Män har ju löst det här med att en kvinna berättar att hon inte ville, med att skapa den gigantiska "falsk anklagan-kampanjen" där barn och kvinnor utmålas som lögnaktiga och vill sätta dit oskyldiga män. Varför det skulle vara så ges ingen förklaring till. Denna bild blir tydlig om man googlar ord som "falskanmälan" och "falskt anklagad". I princip allt som kommer upp handlar om våldtäkt, barnmisshandel, kvinnomisshandel, övergrepp mot barn osv. I själva verket är det ju så att det är barn och kvinnor som blir falskt anklagade för att falskanmäla och ljuga. Nej, pojkar och män ska inte behöva ta reda på om flickor och kvinnor vill. I dagens samhälle tillåts de gissa och till och med strunta i ovilja. Det är verkligen fritt fram för våldtäkt. Dessa Sven och Gösta och allt vad de heter måste bort! Kvinnor måste ta över juridiken, speciellt inom straff- och familjerätt. Hur många mer flickor ska behöv offras?   Radera
  3. Visst är det så, AG.
   Först hävdar våldtäktsmän för mycket förstående domstolar, att kvinnan "ville", dvs tar sig bestämmanderätt över kvinnors vilja åt kvinnor. Våldtäktsmannen "förstod" inte att hon inte ville att han skulle stoppa snoppen i henne, han hade inget "uppsåt" osv. Uppsåtet är ju förstås att tillfredsställa sig själv sexuellt genom att runka av sig i en kvinnokropp samt utöva makt och kontroll.

   Alternativ två som försvar, är att hävda att kvinnan bara vill "sätta dit" den misstänkte våldtäktsmannen. Någon sannolik förklaring från våldtäktsmannen om varför kvinnan skulle vilja göra det, avkrävs inte av honom, från domstolarnas sida.

   Till syvene och sist handlar det naturligtvis om att män inte skall kunna avkrävas samtycke, dvs kvinnor skall vara sexuellt tillgängliga för män i alla lägen. Män skall inte behöva visa respekt, hänsyn, inta försiktighet, bry sig om kvinnor och kvinnors kroppsliga och sexuella integritet, utan skall kunna utgå från det de själva VILL göra med kvinnokroppen de har framför sig.

   En kvinna får helt enkelt räkna med att om hon är dum nog att vara ensam med en man, så får hon räkna med att han kan och lagligen får göra vad han vill mot hennes kropp. En kvinna får räkna med att om hon har haft sex med en man en gång, så är hon fortsatt sexuellt tillgänglig för honom, särskilt i ett förhållande. En kvinna får räkna med att om hon har tackat ja till att låta honom runka av sig i vagina, så har hon också tackat ja till att låta honom runka av sig i både hennes mun och anus. En kvinna får räkna med att om hon går omkring och visar för mycket hud, ben och bröst, ler, ser "sexig" ut för män eller dansar på ett sätt som män kan uppfatta som en sexuell invit, så tror alla män att hon är sexuellt tillgänglig för dem.

   Detta är vad vi måste börja lära ut till flickor och kvinnor nu. Det går inte längre att inbilla flickor och kvinnor att män är att lita på eller att rättsväsendet straffar män som våldför sig på dem, vare sig sexuellt eller fysiskt. Vi måste lära ut till kvinnor, i synnerhet de unga flickorna, att de får umgås med det manliga könet, helt på egen risk.

   Radera
  4. När det gäller män som våldtar barn, så kommer de inte undan med att barnen "ville", även om de själva inbillar sig det i sina sjuka huvuden. Då utnyttar männen istället barnens mentala underlägsenhet, för att försvara sig själva mot barn. Barnen "dillar", barnen har "lärt sig" fula ord "av någon annan" eller också skyller pedofilpappor på att barnens mamma "vill sätta dit dem" pga att pappan driver vårdnadstvist.

   Ingen man skall ju utmålas som ansvarig för någonting dåligt, ett dåligt beteende. Ingen man skall anses kunna ta ansvar för sig själv och sina egna handlingar. Det blir tydligt i domar som den här, där gärningsmännen sitter och ljuger som hästar travar och Hovrätten tar deras fantasifulla sagor som sanning. Det är nästan komik, om det inte hade funnits ett barn i det här, dvs ett 15årigt barn som nu lider alla helvetes kval bara pga att några killar ville ha lite kul och var sugna på att runka.

   Radera
  5. ....men inte orkade runka av sig själva, utan tog sig friheten att göra det i flickans kropp...

   Radera
  6. Måste bara tillägga:
   Och så påstår de här runkpellarna att det måste ha varit "skämmigt" för flickan att 6-8 killar stod i kö för att runka av sig i hennes ovilliga kropp. Muahhaha!
   Ser de inte bilden av sig själva, när de står där med sina gummiklädda, styva snoppar på kö, kåta som frustande älgtjurar, bara för att sedan en efter en gå in till flickan och börja runka av sig i hennes kropp som ena primitiva jävla apor?

   Radera
 6. Problemet är större än att domstolarna "går på" vad pojkarna sa. Vi har ett system där rättsväsendet i grundvalarna gagnar gärningsmän när de ljuger men sätter dit en våldtagen kvinna/flicka om hon minns EN enda detalj fel.
  Det handlar om kvinnoförakt. Ingenting annat.
  Sveriges kvinnor ska inte betala rättsväsendet med sin skatt. Vägra till vi får ett alternativt rättsväsende! Eller speciella våldtäktsdomstolar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så ser världen ut. Brödraskapet/patriarkatet gynnar varandra, skyddar varandra och ägnar mycket tid i sitt patriarkat åt att slå split i systerskapet. Vissa Daddys Girls springer brödraskapets ärenden, av olika anledningar, tex egen vinning, ren ointelligens och/eller naivitet, till brödernas stora förtjusning. Väldigt många kvinnor tror (som män) mer ont om kvinnor, än om män. Vilket förstås är mycket märkligt med tanke på att det verkligen inte är kvinnor som står för ondskan i världen mot kvinnor och barn. Det inträffar väldigt sällan att kvinnor och barn lider, plågas och får sina liv förstörda av andra kvinnor. Män föraktar kvinnor och vissa kvinnor "hänger på".

   Kvinnor får snart börja ta lagen i egna händer, när inte manssamhället gör det. Det är lättare, än att skita i att betala skatt. Jag skulle gärna se att manssamhället tillsätter ett Kvinnodepartement som jag har nämnt tidigare. Ett kvinnodepartement där enbart feministiska kvinnor arbetar och som skall ha vetorätt i alla frågor som rör kvinnor och barn. Som skall granska domar, där kvinnor och barn är offer och ha rätt att häva dem, som skall granska all reklam där kvinnor och barn skildras och ha rätt att förbjuda den, som skall granska nya lagar som rör kvinnor och barn och ha vetorätt, som skall granska politiska och ekonomiska åtgärder som angår kvinnor och barn och ha vetorätt i dessa frågor mm, mm.

   Radera
  2. Vi har nämligen tusentals år av bevis på att män vid makten inte klarar av att se till majoriteten av jordens befolknings mänskliga rättigheter - kvinnors och barns. Förtroendet för mansväldet är förbrukat sedan lång tid tillbaka. Tyvärr ser det likadant ut i ett av världens mest jämställda länder, år 2013.

   Radera
 7. Sverige som rättsstat är en sinnessjuk inrättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättsväsendet framstår som rena rama mentalsjukhuset. Både polis, advokater och domstolar.

   Radera
 8. Lagen ändrad
  Från och med 1 juli i år har lagens formulering om våldtäkt ändrats. Från krav på att offret befunnits i “hjälplöst tillstånd”, som i praxis tolkas snävt och ofta kräver till exempel medvetslöshet, krävs det nu bara att personen befunnit sig i en “särskilt utsatt situation”, vilket allmänt anses öppna för att fler döms för våldtäkt.

  Hovrätten använde sig av den gamla lagtexten, helt jävla otroligt. Dömer efter lagar som inte finns.

  Skall bli intressant och se hur Lambertz i HD skall kunna rättfärdiga detta. Vi har ju sett förr hur han manipulerar
  och fixar så att ingen blir dömd för sexbrott mot barn. För det är väl klart att detta hamnar på hans bord.

  För fallet hamnar väl i HD, eller..................

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för info.
   Har hovrättsråden Gösta och Sven glömt att fortbilda sig, hålla sig uppdaterade i lagarna?;)

   Om HD prövar fallet så kan vi räkna med att Göran Lambertz hittar något kryphål för att fria våldtäktsmännen - han är ju ökänd för att stå på sexualbrottslingars sida då offren är barn (och kvinnor). Jag utgår från att domen överklagas och att HD tar upp till prövning.

   Radera
  2. De har nog inte glömt att uppdatera sig, utan gått efter den gamla lagtexten eftersom våldtäkten skedde innan 1 Juli, logiskt inte ett dugg.
   Hade en likvärdig våldtäkt skett 2 Juli hade domen blivit en annan.

   Radera
  3. Det spelar ju ingen som helst roll när den nya lagen trädde i kraft. Det här är våldtäkt hur eller hur. Flickan sa nej, hon blev inlåst och killarna hade uppsåt.

   Radera
 9. "atmospheregirl2013-09-28 10:30
  Våldtäktsmännen är födda 1996 och 1997! Man tror inte att det är sant. Vad är nästa steg? Att de börjar gruppvåldta från 10-års ålder? Mansvärlden kommer inte reagera på detta. Antingen bryr de sig inte alls, eller så har de fullt upp med att skylla allt på muslimerna, judarna, feministerna eller vilken annan grupp som helst förutom män i allmänhet. "

  I ärlighetens namn måste man väl ändå kunna säga att utan muslimer hade det inte blivit något brott den här gången.
  Somliga manskulturer är faktiskt mer efterblivna än andra ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ver: finns det olika "manskulturer" menar du? Själv ser jag en och samma manskultur och mansdiktatur i hela världen och i alla länder, åt vilket håll jag än vänder blicken. Män i alla länder, uppvisar ju exakt samma manliga beteende mot kvinnor och barn. Svenskar, japaner, thailändare, amerikanare, britter, norrmän, afrikaner osv, osv, osv, osv, osv, osv, osv........

   Radera
  2. Men man har ju ändå kommit olika långt, åtminstone om man betraktar det hela gruppvis. Och när religion kommer in i sammanhanget blir det ju snudd på omöjligt att ändra sedan länge ingrodda tankesätt. Detta kunde man t ex se om man följde något av TVsändningarna från kris(t)demokraternas riksmöte i helgen.

   Och om man gissar att flickan inte var muslim så har vi ett etniskt övergrepp också.

   "Hovrättsråd: Sven och Gösta...

   http://www.exponerat.info/alla-sex-invandrarungdomarna-frias-i-hovratten-for-gruppvaldtakten-trots-att-hr-tror-pa-flickans-berattelse/"

   "Hovrättsråd: Sven och Gösta...

   http://www.exponerat.info/alla-sex-invandrarungdomarna-frias-i-hovratten-for-gruppvaldtakten-trots-att-hr-tror-pa-flickans-berattelse/"

   Jag tycker också man skall läsa sådana sidor emellanåt men om man hänvisar till dem blir det nästan en sorts rekommendation.

   "Pojkarna har uppgett bland annat att det skulle strida
   mot deras religion att vara på fest och att de var rädda för att deras föräldrar skulle får
   reda på att det varit på en fest där det förekommit alkohol."

   Så vad blir det av unga pojkar som växer upp i en muslimsk kultur i Sverige ? Vanliga svenska pojkar (?) och är det i i så fall bra eller dåligt ? Eller blir man bara någon sorts kvalificerad hycklare ? Risken för det sistnämnda verkar uppenbar.

   Radera
  3. Män har kommit olika långt inom sin politik, samhällsuppbyggnad och lagstiftning i de olika länderna, ja. I vissa länder har män bestämt att kvinnor inte får röra sig fritt i samhället utan en man i släptåg. I vissa länder har män bestämt att kvinnor skall dödas, om en man våldtar henne. I vissa länder har män bestämt att manlig porr och dess spridning skall vara helt fri. I vissa länder har män bestämt att män får våldta barn. I vissa länder har män förbjudit kvinnor att använda preventivmedel och abort. I vissa länder har män bestämt att det skall vara lagligt för kvinnor att sälja och/eller ge bort sina barn till främmande människor. I vårt eget land har män bestämt att sexualbrott mot kvinnor och barn, inte är ett brott.

   I alla länder, har maktmän stora problem med att få män att låta bli att våldföra sig mot kvinnor och barn (i de få fall där maktmän kanske (?) ens bryr sig).

   Vad pojkarna "uppger" lägger jag ingen större vikt vid. De påstår att de ljög om att de ens varit på festen pga att nån var rädd för polisen, en annan var rädd för att föräldrarna skulle få veta om alkoholen och många av dem påstår sig ha varit oskulder också;)

   Manliga sagor i syfte att skydda sina egna håriga guppande, svettiga stjärtar.

   Vet inte vad du menar med sista stycket?

   Radera
  4. Jag vet nog inte själv heller vad jag menar. Men i grunden ser jag ju inte historien som en enda lång könskamp i första hand. I början levde människan efter etnicitet i olika stammar. I dagens globaliserade värld är vi faktiskt bitvis på väg tillbaka tlill något sådant eftersom varenda etnisk grupp faktiskt är representerad nästan var som helst på jordklotet. Och förutsättningarna finns för att i hög grad fortsätta leva som man alltid gjort.Nya och moderna tänkesätt har inte alltid så lätt att få fäste.

   Men det är klart att könsförtrycket alltid finns där. Samtidigt har jag svårt att se att historien drivs "framåt" i första hand av detta förtryck utan att klass och (paradoxalt nog) etnicitet på något sätt fortfarande är det som framför allt förklarar utveckligen. Tillkommer förstås klimathotet och den tämligen orättvisa ekonomiska världsordningen. Vita, välmående västerlänningar är ju både du och jag, NBT.

   Jag vet inte om det här var ett utvik från huvudämnet. Jag tycker det är märkligt om ingen av de åtalade begått någon brottslig gärning. Sista ordet är dock som bekant ännu inte sagt. Men om domarna försöker tolka lagen så gott de kan är risken att man inte med säkerhet kan säga vem som gjort vad och då blir det svårt. Kollektiv skuld tillämpas ändå normalt sett inte i brottmål.

   Möjligen är det en tröst för någon att det förr eller senare kommer att gå fullständigt åt skogen för en eller flera av de frikända unga männen ...

   Radera
  5. Mäns kamp mot kvinnor har pågått under en lång tid av vår historia, dock inte i alla kulturer och samhällen. Kvinnors kamp för sin egen frihet, mänskliga rättigheter, självständighet osv har bedrivits på allvar sedan man först såg tecknen på en begynnande kvinnorörelse, dvs på 17-1800 talet.

   Som jag brukar säga - det finns inga motsättningar mellan kvinnor och män. Det finns bara män som inte står ut med tanken på att kvinnor (och barn) skall ha lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter som män i samhälllet. Som inte står ut med tanken på att, i sin skapade värld, tillgodose kvinnors (och barns) mänskliga rättigheter, kvinnors självständighet, kvinnors egna val i hur de vill leva sina liv.

   I en alltmer globaliserad värld, står vi sannolikt inför en globalisering i både ekonomi, lagstiftning och politik. Frågan är vem som måste anpassa sig till vem? Kanske bestämmer maktmännen att det får bli lite av varje och kanske är det, orsaken till att män även i Norden för debatt om kvinnors rätt till abort? Kommer maktens västmän anse att de måste offra kvinnors rättigheter på vägen för att anpassa samhället till övriga världen eller blir det andra som får anpassa sig efter oss?

   Angående våldtäktspojkarna så får vi verkligen hoppas att de får sina straff förr eller senare och att de inte hinner skada fler kvinnor eller barn med sina okontrollerade, primitiva snoppar och hjärnor.

   Radera
 10. Det är sånt här som gör en rädd som offer. Att gå till polis och skadas ännu mer av sådan syn vad våldtäkten redan skadat. Anmälde aldrig själv av sådan rädsla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Först vill jag bara säga, att det var synd att du inte anmälde - det behövs för att vi skall få en bild av hur stort det manliga sexuella våldet mot kvinnor och barn är.

   För det andra så är det så, maktmän i alla länder i hela världen skapar det. De skapar en rädsla hos kvinnor, förnedrar dem på polisstationerna och sedermera i domstolarna, så att kvinnor (och barn) skall lära sig att det är bättre att låta bli att stå upp för sin rätt att slippa mäns våld och sexuella våld, på gator och torg samt i sina hem. Män och maktmän vill naturligtvis inte heller att särskilt kvinnor skall få en omfattning av HUR stort det här manliga samhällsproblemet är - statistiken får inte synas, den måste mörkas.

   För det tredje så MÅSTE du påminna dig själv, hela tiden, om att det inte är DU som skall skämmas. I den manliga tvärtom-världen har män skapat illusionen att mäns offer skall skämmas istället för gärningsmännen. Se på de här killarna, bara. De inbillar sig, på fullaste allvar alltså, att de skämmer ut flickan och inte sig själva.

   Föreställ dig bilden, som sagt, av hur de här killarna såg ut, där de stod med sina äckliga snoppar på rad, bara för att en efter en lägga sig över en ovillig flicka, börja runka av sig i hennes kropp, frustande, flåsande, kåta som tjurar på seminstation. Jag förstår inte att de inte skäms ihjäl över sig själva? Föreställ dig bilden av hur din våldtäktsman såg ut när han drog ned sina byxor, blottade sin håriga stjärt, ben och rödrosa snopp och hans grimasernade, fula, av kåthet förvridna ansikte när han våldsrunkade av sig i din kropp.

   Låt aldrig honom eller någon annan inbilla dig att det är DU som skall skämmas. Se på honom som den primitiva apa som han har bevisat att han är.

   Radera
  2. http://noboytoy.blogspot.se/2012/03/tvart-om-varlden.html

   http://noboytoy.blogspot.se/2012/03/respekt-fortjanar-man.html

   Radera
  3. Måste bara tillägga: du är inte ensam.
   Du blev våldtagen men vi är också många kvinnor som har "låtit" våra män och pojkvänner tvinga sin sexualitet på oss på olika sätt, vilket bevisades i tråden "prata-om-det".

   Radera
 11. Ja jag har kommit en bra bit mentalt. Men hela ens identitet, självkänsla, tilit till människor, sig själv, världen, tryggheten, värderingar, ideal, beteende, framtidsskådan, sexualitet, känsla av makt över sitt liv, kropp...ja allt blir kränkt och skadat. Det mesta är uppbyggt igen, en del bitar kvar. Men jag säger då det att det finns inget som så effektivt skadat min mänsklighet, det som gör mig till människa och JAG tilll JAG.. samhället verkar inte ta in vilka grova negativa effekter det har på en människas liv tiden efteråt.
  Att jag inte anmälde berodde på att jag inte reagerade tilltäckligt snabbt. Jag blev extremt chockad och blockerad. Tog tid innan "krisen" kom ifatt mig - alltså att jag återupplever/minns/reagerar på våldtäkten efter att den skett och förstår vad som hänt mig. Under våldtäkten fick jag kortslutning i hjärnan och blev paralyserad, det var också väldigt förvirrande och svårt att sätta ordet våldtäkt då. sen började vårt möte ömsesidigt tills hans goda jag försvinner. Men jag tänker att jag anmäler för sakens skull, men först måste jag bli återställd.
  När jag led av ptsd sökte jag upp info för att begripa vad som händer med en ajälv, för man känner att man blir "galen". På engelska heter det "rape trauma syndrome". Fattar inte att man inte har denna info på svenska, för det hjälpte och hjälper att förstå vad som händer en våldtagen människa. Sen förstår jag inte varför psykiska men inte är bevis Och att man tillämpar forskning om våldtäktstrauma i juridiska sammanhang som stödbevis. Likaså våldtäktsmän och deras problematik. Han som våldog mig var ju en "god kille" som sen blir oerhört grandios, trycker ner mig känslomässigt, osynliggör, förminskar, förlöjligar, blir kränkt när jag säger nej och inte vill gå vidare för jag tänder inte på detta. så våldtäkten blir ett "straff" för att jag inte gör som han säger åt mig utan står upp för mig själv. Jag tror han under ytan besitter någon form av diagnos.. men på ytan ser han ut som en vanlig svensk ung man som inte borde "behöva" våldta för att få sin sexualitet tillfredställd. Men han gör så endå. Kanske för att man så enkelt kommer undan ansvar forfarande idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom bara ihåg, att vad våldtäktsmannen gjorde mot dig är hans fel, hans skuld och hans skam. Gå inte omkring med hans skuld på dina axlar - du har ett liv att leva.

   Din reaktion på våldsbrottet som han utsatte dig för, är fullt förståelig och "normal". Det är rättsväsendet som dåligt utbildade i de trauman och de reaktioner som både våldtäktsoffer och kvinnofridsoffer uppvisar, tex "frozen moment" och PTSD. Eller rättare sagt - maktmännen har en agenda. Sexualbrotten har redan avkriminaliserats, i de fall där kvinnor och barn faller offer för manliga förövare. Över 90% av de misstänkta brottslingarna går helt fria från straff.

   Har du läst böckerna "En riktig våldtäktsman" och "Flickan och skulden"?

   I den förstnämnda boken kan man läsa om hur "vi" människor ser på VÅLDTÄKTSMANNEN. Vi vill gärna inbilla oss att han är en hemsk person, någon som inte är och ser ut som "alla andra män", gärna en invandrare eller bara en äcklig slusk. Så fort vi har en man i vår närhet, en "vanlig" man, någons son, någons pappa, någons farfar, någons bror osv så vill vi inte tro att denne man är en simpel våldtäktsman. Inte heller vill vi tro om vissa män att de är kapabla att våldta kvinnor och barn, bara för att männen är "såååå trevliga". Precis som din våldtäktsman som folk såg som en "god kille". Eller att männen ser så bra ut, att de inte "behöver" våldta kvinnor. Folk skapar sig alltså en fantasibild av den här typen av män (monstret), för att de inte klarar av att hantera verkligheten (vanliga män) - det är psykologiskt. De fixar inte att hantera sanningen, dvs att det är helt "vanliga" män, killar och pappor som våldtar kvinnor och barn. Det här fenomenet ser vi hos både män och kvinnor.

   Han är ingen god kille! DU vet vad han är. HAN vet vad han är. Förhoppningsvis har han inte hunnit skada flera kvinnor eller barn med sin våldsamma manliga sexualitet men det är mycket ovanligt att det "räcker" för de här männen, att våldta EN kvinna eller ETT barn i sina liv. Det är mycket ovanligt att det räcker för kvinnomisshandlare att misshandla EN kvinna eller ETT barn. De här männen slutar aldrig och så länge samhället inte låter dem ta konsekvenserna av sitt handlande så står fler kvinnor och barn på tur, att falla offer och få sina liv förstörda.

   Samhället, dvs män som styr, skulle lätt kunna komma tillrätta med stora delar av både mäns sexuella våld och mäns psykiska/fysiska våld i familjerna och på gator och torg. Det är viljan som saknas.

   Jag hoppas att du bygger ihop de sista bitarna av dig själv snart och att du kan fortsätta med ett gott liv, även om det aldrig blir detsamma igen. Det går - jag lovar dig. Ge inte upp och framför allt - sträck på dig, känn ingen skam och skuld över allt illa som HAN har gjort. Han är en primitiv apjävel, oavsett hur snygg och trevlig han utmålar sig för att vara - han är en bluff, en fejk. Tänk på honom med förakt, se på honom med förakt - han förtjänar inget annat.

   Är det försent att anmäla honom? Om inte så tycker jag att du skall göra det. Räkna bara inte med att polisen gör någonting åt din anmälan eller han han döms i domstol, sannolikheten för det är minimal, utan gör det för hans nästa offer och, som sagt, för att hjälpa till att få fram alla mörkertal därute. Det finns så många män som kommer undan och som fortsätter i åratal med att plåga kvinnor och barn.

   Jag önskar att jag kunde krama dig genom bildskärmen och på så sätt "skicka över" tillräckligt mycket styrka för att du skall kunna pussla ihop de sista bitarna som saknas för att bli en hel människa igen. Ge inte upp, som sagt. Sträck på dig och se till att gå hel ur det här. Lova mig det?

   Radera
  2. Tack för ditt svar! Instämmer. Jag skrev tillbaka men sen försvann allt jag lagt tid på och jag orkade inte göra om allt. Men jag tog till mig. Tack.

   Radera