Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-09-08

Pittpampar

En människa och två apor i "debatt" i en tv-soffa.
Göran Hägg kallar sitt uppträdande, att han gör ett "feministiskt ställningstagande".
Ha ha ha ha! Vi feminister dras in i allt, som jag brukar säga.

Vi fattar alla att du är en gammal unken antifeminist och kvinnohatare, Hägg. Jag tar det som en grov förolämpning, att du ens har mage att dra in feminister i ditt pitt-svineri.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/hagg-ett-feministiskt-stallningstagande

"Det var i nyhetspanelen i morgonens Gomorron Sverige som paneldeltagarna skulle diskutera faktumet att sex kvinnliga ministrar vinkade av den amerikanske presidenten när han lämnade landet på torsdagen.

Författaren och retorik"experten" Göran Hägg var skarpt kritisk.

– Det visar hur enormt betydelselöst det här besöket var, att man bara skickade kvinnliga ministrar. Det brukar vara så i sådana lägen, sa han.

– Fyyyy, replikerade Kristina Axén Olin.

Hägg pratade, stod fast vid sin åsikt och kallade presidentbesöket ett prinsessbröllop.

Även Stig Malm, känd för att ha kallat Socialdemokratiska kvinnoförbundet för ”fittstimmet”, höll med Hägg och ansåg det ”löjligt” av regeringen att skicka kvinnliga ministrar."

Stig Nils Åke Malm, född 4 mars 1942 i Stockholm, är en svensk fackföreningsman tillhörande Metallindustriarbetareförbundet, som var ordförande i LO 1983-1993. Numera är han socialdemokratisk kommunalpolitiker i Solna.

Han avgick från tjänsten den 3 december 1993 efter att han uppmärksammats för att som styrelseledamot ha godkänt ett antal generösa fallskärmsavtal. Därefter var han under några år verkställande direktör för Svensk Bilprovning men lämnade uppdraget i samband med ett åtal för rattfylleri.

Uttrycket "fittstim" populariserades efter en bilfärd omkring år 1990. Stig Malm upptäckte Socialdemokratiska kvinnoförbundets dåvarande ordförande Margareta Winberg på trottoaren, vilket fick Stig Malm att benämna gruppen "fittstimmet"till sin chaufför som sedan gick till pressen med informationen. De berörda kvinnorna med Winberg i spetsen drog i gång en debatt under början av maj 1992, där Malm bland annat avkrävdes en offentlig ursäkt. Mona Sahlin, socialdemokraternas dåvarande partisekreterare, förklarade att alla som använder ett sådant språkbruk förtjänar förakt. Vänsterpartiledaren Gudrun Schyman begåvade Stig Malm med epitetet "pittpamp".

Malm "gav sken av" att det var hans chaufför som myntade uttrycket och vägrade av "hänsyn till dennes integritet" att röja namnet.


8 kommentarer:

 1. Dom är på utdöende, dom där socialdemokratiska maktpamparna som är livrädda för kvinnor. Det är tack vare dom som jag och fler med mig har lämnat partiet. Skulle inte ens under pistolhot lägga en röst på något av dessa gubbpartier. Det enda intresse de har är sig själva.
  Kram Suss

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla kvinnor borde lämna partierna med alla dessa pittpampar som är livrädda för kvinnor och kvinnors lika rättigheter, möjligheter och skyldigheter.
   Det innebär ju förstås att det bara finns ett parti kvar att stötta;).
   Fi f-n.
   Kram på dig, goa Suss.

   Radera
 2. Jo, dom är på utdöende, tack och lov. Den löjliga Göran Hägg, urrrrk! Nu såg jag inte eländet.

  Jag gick ur partiet efter det värsta drev jag någonsin har sett inom socialdemokratin och Aftonbladet som också hjälpte till på det värsta sett när det gällde Juholt. Fy tusan så vedervärdigt. Juholt ville inte ens utan blev mer eller mindre tvingad.

  Jan Helin med sitt äckliga leende och jag läser inte Aftonbladet idag. Jag blir bara förbannad. En riktig drev-tidning som älskar att gotta sig i andras olyckor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte lika säker på att de är utdöda men just den här typen av stofila dinosaurier, slipper vi kanske i framtiden;)

   Jag förstår inte hur såna här gubbar ens har lyckats nå någon framgång? Stig Malm, liksom? Vad gör honom till "expert" i tv-soffan? Sparkad från jobbet pga rattfylla, sparkad från ett annat jobb pga ett uselt ekonomiskt, bedrägligt sinne (fallskärmar) OCH ökänd för att benämna sina kvinnliga partikamrater för "fittstim". Alltså???

   Usch, det går rysningar i kroppen när jag hör namnet Jan Helin. Äckligt leende är bara förnamnet.   Radera
 3. Men faktum är väl ändå att ingen kvinna innehar någon riktigt tung regeringspost. Centern har förvisso en kvinnlig partiledare som t o m kan bli vice statsminister om partiet klarar sig kvar men det är ändå REINFELDT, BORG OCH BILDT som syns överlägset mest i media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många av partierna som aldrig har haft en kvinnlig partiledare. Vi har heller aldrig haft en kvinnlig statsminister. Justitieminister är väl en tämligen "statushöjande" post men det är för dåligt överlag.

   Det finns antifeminister som påstår att kvinnor=feminister, bara är ute efter chefsposter, "de höga posterna" men som jag brukar säga - vem bestämmer på jobbet? Chefen. Dvs, även om man tycker att chefen på företaget som man jobbar åt, är en idiot så tvingas man att anpassa sig. I synnerhet om man är i minoritet på företaget, tex pga kön eller etnisk tillhörighet.

   Därför är det oerhört viktigt att vi får in lika många kvinnor som män, på de beslutsfattande posterna i Sverige och världen.

   Radera
 4. http://www.svd.se/kultur/haggs-mossighet-ar-det-provocerande_8501958.svd

  Läste just ovanstående synnerligen kritiska betraktelse av en man, som oftast skriver
  om popmusik från anno dazumal, och han tycks ju instämma med NBT.

  Men såvitt jag förstår är väl Hägg socialdemokrat och kanske måttligt entusiastisk över regeringens kvinnliga medlemmar, vilket kanske förklarar en del. Men som retorikexpert
  borde man möjligen uttrycka sig bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tråkiga i sammanhanget är, att när en man som Harry på SVD belyser och tar avstånd från kvinnoföraktet hos andra män, tex Hägg, så tas det mer på allvar, än när kvinnor gör detsamma. Kvinnor utmålas som, när de vänder sig emot mäns kvinnoförakt, som "överkänsliga", lite "hysteriska", "tråkiga" och "humorlösa".

   Därför är det förstås också viktigt, att män säger ifrån och vågar stå upp mot andra mäns kvinnoförakt. Det är bara så jävla trist att vi kvinnor skall behöva få våra ord, känslor, vardag osv bekräftade av en man, för att vi ens skall tas på allvar.

   Socialdemokraterna har ju i alla tider varit bättre än både KD, Moderaterna och andra borgerliga partier på att föra fram kvinnor, både inom politiken och samhället, så det här påståendet förstår jag inte riktigt, Ver?

   "Men såvitt jag förstår är väl Hägg socialdemokrat och kanske måttligt entusiastisk över regeringens kvinnliga medlemmar"

   Hägg har tidigare fått svidande kritik för sin påstådda så kallade "expertis" i retorik.

   Radera