Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-09-22

Män som debatterar kvinnofrågor

Gregg Cunningham
Motståndare till
kvinnors aborträtt.

I SVT Debatts forum "debatterar" män gärna kvinnor och kvinnors livsvillkor, åt kvinnor.

Gregg Cunningham är en man som har valt att engagera sig i kvinnors aborträtt åt kvinnor, dvs han driver sin syn på kvinnors aborträtt inom en organisation som är motståndare till kvinnors aborträtt, CBR. Gregg håller till och med föredrag i ämnet där han argumenterar mot kvinnors aborträtt. Gregg skriver om ett av sina föredrag och som replik till Ida Ali-Lindqvist:

"Jag argumenterade för behovet av att visa bilder av fosterutvecklingen och av aborterade foster, i syfte att ge alla som funderar på abort en tydlig förståelse av det ofödda barnets mänsklighet samt abortens omänsklighet."

Gregg tycker att det är viktigt att visa bilder för kvinnor och män, så att de skall förstå "det ofödda barnets mänsklighet" och hur "omänskliga" kvinnor är, när de väljer att göra abort, då män har befruktat kvinnor, gjort dem gravida, mot deras vilja. Gregg fortsätter:

"Som många feminister vill hon inte ha någon diskussion om abort."

Du har helt rätt, Gregg. Som du vet är minst 70% av motståndarna till kvinnors abort i världen - män. Vi kvinnor och framförallt vi feminister vill inte ha någon diskussion om kvinnors abort. Vi anser att debatten om kvinnors aborträtt skall föras uteslutande av kvinnor, om kvinnor tycker att det är nödvändigt. Det är ett ämne som helt enkelt inte angår män.Nästa debattartikel i SVT Debatt, i ämnet kvinnors aborträtt eller rättare sagt: mäns motstånd mot kvinnors aborträtt, är skriven av dansaren och sångaren (nu kallar han sig "krönikör") Louis Herrey som vill argumentera mot kvinnors aborträtt åt kvinnor samt försvara Fredrik Reinfeldts nya tillskott i regeringen - arbetsmarknadsministern, abortmotståndaren, Livets Ords och "Ja till livets" Elisabeth Svantesson (M). Hon är för övrigt inte ensam abortmotståndare inom Moderaterna, som vi vet. Herrey skriver:

Louis Herrey
Mot kvinnors aborträtt


"Och trots en god meritlista inför det nya uppdraget överskuggas detta av ett allvarligt faktum: vi har nu en minister som är (eller har varit) emot abort. Gud hjälpe oss! 

Att Louis Herrey inte är oroad över och till och med kan skoja lite om en tillsatt minister som verkar mot kvinnors aborträtt, är kanske inte så konstigt? Det finns ju ingen risk att Louis Herrey ligger med en kåt man som inte vill käka kola med papper, blir ofrivilligt befruktad, gravid och måste göra abort? Det spelar ju liksom inte Louis någon roll - han riskerar ju inte att drabbas.

Han fortsätter:

"De allra flesta aborter (97 procent) sker som ett resultat av oönskade graviditeter. Det är detta som jag anser är bekymmersamt. Inte att människor blir gravida, utan att abort används – och uppmuntras av samhället som nästan något eftersträvansvärt – som ett preventivmedel. Tala om intressant människosyn."

Herrey ser kvinnors aborter som ett problem (för de ofödda barnen?) men han ser inte män som befruktar kvinnor mot deras vilja som ett problem? Mäns befruktning av kvinnor som inte vill bli gravida, är tydligen inget problem för en man som Herrey, utan problemet för honom uppstår först när kvinnan väljer att göra abort...? Herrey påstår till och med, att män och kvinnor använder abort som ett preventivmedel? Här förstår man att Herreys kunskap och erfarenhet av att, som kvinna ligga med galet kåta män som inte vill käka kola med papper, vars snablar sprutar lite här och var, ofta helt okontrollerat, är lika med noll. Hur skulle en man kunna veta någonting om kvinnors sexliv med män, graviditet eller abort? Louis förstår ju inte ens vad ordet preventivmedel betyder. 

Som någon sa - om män kunde bli gravida, skulle det finnas drive-in till abortklinikerna.

"I all uppriktighet, jag kan inte tänka mig annat än att vi alla är emot aborter. För det finns väl ingen ibland oss som inte vill minska antalet aborter? Det finns väl ingen som inte vill minska det fysiska och emotionella lidande som så ofta är förknippat med dessa ingrepp?"

Jag instämmer, Louis Herrey. Fokusera nu istället på hur du och andra män som är motståndare till kvinnors aborträtt, skall gå tillväga för att hindra att män befruktar och gör kvinnor gravida, mot kvinnors vilja. Vi måste ju börja med själva roten till "problemet" istället för att diskutera "problemet", när det redan har uppstått?

Seså - nu har ni att göra en stund, ni arroganta, uppblåsta jävla ord-bajsare, i ämnen som ni inte ens begriper! 

Som jag alltid brukar säga - vi feminister dras in i allt, oavsett vad...
Nu dras vi till och med in i Svenska Kyrkan (?) av en kristdemokrat vid namn Ola Mårtensson som också har tillåtits skriva ned lite av sitt manliga kreti och pleti i SVT Debatt. Ola vill antagligen surfa lite på vågen av det manliga, antifeministiska feministhatet, dvs antifeministiska mäns hat mot kvinnorörelsen (i synnerhet de, för antifeministiska män, mycket skrämmande "radikalfeministerna") i syfte att vinna manliga väljares förtroende.

http://debatt.svt.se/2013/09/14/kyrkan-en-vagbrytare-mot-radikalfeminismens-stormiga-vatten/

"När frågan ställs ”Gud eller Genus”, svarar jag Gud. När frågan ställs ”Herren eller Hen”, svarar jag Herren. Oavsett om och var jag kommer att vara förtroendevald ska jag jobba mot de krafter som menar att gudstjänsternas glesa bänkrader beror på för stort fokus på manlighet."

"Det finns krafter som menar att gudstjänsternas glesa bänkrader beror på allt för stort fokus på manlighet. De ifrågasätter det ofta förekommande bruket av orden Herre, Son, Helige ande och Fader. Men vad i – ursäkta uttrycket – Herrans namn är detta? Oavsett om och var jag kommer att vara förtroendevald inom kyrkan kommer jag att jobba för att vara en vågbrytare mot radikalfeminismens stormiga vatten."

Jag finner inga ord. Är det feministernas fel nu (också?) att Svenska Kyrkans medlemmar flyr?
Muahahahahahah!! 

Ola Mårtensson (KD)
Föraktar kvinnorörelsen.
Vill själv driva kvinno-frågor åt kvinnor.


15 kommentarer:

 1. Jag kan mycket väl tänka mig att feminismen har en del i att kyrkans bänkar står tomma.

  Självklart är det svårt för en som har synen att jämställdhet är viktigt att samtidigt ansluta sig till kyrkans ojämställda syn på kvinnor och män..

  Feminismen har nog väckt tankar hos mer än en som sedan valt att lämna kyrkan och vända alla dess herrar ryggen för något bättre...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi feminister har aldrig drivit någon kampanj mot svenska kyrkan. Däremot så inser väl många kvinnor, att alla religioner är skapade av och för män och att manlig religion ofta är lika med kvinnoförakt? Varför män går ur svenska kyrkan, vet jag inte. Knappast för att visa sympati med kvinnor, i alla fall.   Radera
  2. Min poäng är att feminismen inte aktivt behövt bedriva någon kampanj mot kyrkan, det är ett resultat av ökad medvetenhet snarare än aktiva kampanjer.

   Radera
  3. Instämmer, micro.
   Trots det, vill nu Ola sprida sin vanföreställning om att det är feministernas fel att folk träder ur svenska kyrkan.

   Radera
  4. Man kan tycka mycket om svenska kyrkan (är medlem av födsel och ohejdad vana) men nog har de anpassat sig väldigt mycket efter tidsandan. Annars hade de varit lika otidsenliga som jihadisterna.

   Radera
  5. Svenska Kyrkan har tvingats att anpassa sig men det sitter i väggarna. Fortfarande finns det manliga präster som vägrar att viga kvinnliga präster. Det tar otroligt lång tid att tvätta bort manliga fördomar om kvinnor.

   Radera
 2. Fast vad är problemet med aborter för dem som vill ha det - egentligen?

  Det är naturligtvis enklare om alla ser till att inte bli gravida överhuvudtaget men om nu människor ändå blir det, vad är det problematiska med att graviditeterna avbryts?

  Visst, man kan drabbas av besvär i samband med en abort men det är ju kvinnan som gör aborten som drabbas i så fall, inte Louis Herrey.

  Och det kan knappast vara nån stor belastning på sjukvårdsbudgeten heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här männen har naturligtvis problem med kvinnors aborter, av en anledning. Det handlar givetvis inte om att de här männen "värnar" om fosters och barns liv och hälsa, för då hade de fokuserat på de barn som i allra högsta grad lever i världen och som är i AKUT behov av hjälp. De barn som lever på gatan, de barn som svälter ihjäl, de barn som våldtas av pedofila män på barn-bordeller världen över, de barn som blir misshandlade och våldtagna av sina egna pappor i sina egna hem, sjuka barn som inte får vård.. osv, osv, osv.

   OM de här männen verkligen var emot aborter för "fostrens skull" så skulle de fokusera på att bedriva preventiv verksamhet, dvs utreda hur det kommer sig att så många kvinnor blir befruktade mot sin vilja, av män. Män som är emot kvinnors aborter, kan enkelt råda bot på "problemet" själva. Det är män som befruktar kvinnor med sin sperma.

   Det manliga abortmotståndet handlar om att män vill kontrollera kvinnan. Män har de senaste århundradena kommit på, att det finns ett ypperligt sätt att behålla den manliga kontrollen över kvinnan - nämligen via barnen. Fadersrätten väger tungt idag, den skapades främst under 1900-talet. När kvinnan blir gravid, blir mamma, kan hon i många länder inte ens försörja sig själv och sina barn utan en man - hon blir ekonomiskt beroende av pappan/mannen. Mannen gör sig viktig i kvinnans "familjens" liv genom framför allt barnen. Män vill, som alltid, också styra kvinnors moderskap och kvinnors reproduktion.

   Radera
  2. För att förstå vad jag talar om här, måste man sätta sig in i och bortse från vår skapade kultur, de nuvarande sociala normerna kring moderskap, barn och faderskap.

   I gamla kulturer, tex de matrilinjära samhällena som Erik Rodenborg skriver om, fanns inga "pappor" till barnen. Barnen hörde ihop med modern och vem som var "pappa", dvs vilken man som hade levererat sperma, spelade ingen som helst roll. Precis som det ofta är i djurriket, där inga ungar eller honor vet vad "pappor" är;).

   Det män är rädda för, är naturligtvis matrilinjära samhällen, där barnen för alltid och endast hör ihop med modern. Vad blir mannens roll i ett sådant samhälle, jämfört med dagens? En man som aldrig blir "pappa", inte får bilda den typ av skapade familj som vi ser idag, dvs mamma-pappa-barn?

   Män är även rädda för kvinnors hämnd. Män har sett till att selektivt abortera flickfoster och det är en av anledningarna till att det "saknas" 160 milj kvinnor i världen idag. Män är rädda för att kvinnor kan styra befolkningen, hela reproduktionen utan mäns inblandning, kanske till och med abortera pojkfoster.

   Radera
  3. Män måste alltså se till att behålla kontrollen över kvinnor och kvinnors moderskap för egen vinnings skull. Utan kvinnor och barn - vad blir mannens roll i världen? En lösdrivande hanne, precis som i djurriket som parar sig med honor, endast när honorna är biologiskt redo att bli befruktade men inte lever tillsammans med honor och ungar?

   Radera
 3. Lite märkligt att Louis Herrey, yngst av de 3 bröderna, är den av dem som verkar mest gubbig, såväl vad gäller utseende som åsikter ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är religionen som ställer till det i knoppen på honom. De är väl mormoner om jag inte minns helt galet? Religion lär pojkar att förakta kvinnor, lär pojkar och män att se på sig själva som "överordnade" kvinnor. Det är därför, män som Louis inte ens skäms över att som man, uttala sig i kvinnofrågor. Det kommer helt naturligt för honom, den lille mansgrisen.

   Radera
  2. Richard Herrey är ju den av bröderna som är kvar i showbiz och han måste väl anpassa sitt utseende därefter. Och visst är de mormoner. Någonstans har jag sett följande lilla lustighet :

   Vilken religiös sekt tillhör bröderna HERREY ? Är de

   a) mormoner
   b) hormoner
   c) deodoranter

   Nästan så att t o m jag var nära att dra på munnen åt det där ...

   Radera
  3. Muahahha! Hormoner..

   Radera
 4. När Arne kommer in på sin favoritbar får han se sin bästa vän Roger sitta och hänga med huvudet. Han frågar Roger vad som har hänt.
  - Jo, du kanske kommer ihåg den snygga tjejen på jobbet som jag har pratat om? Hon som ger mig en erektion varje gång jag ser henne, säger Roger.
  - Javisst, svarar Arne.
  - Jag samlade mod och bjöd ut henne till slut, fortsätter Roger. Och hon sa ja.
  - Men det är ju fantastiskt, svarar Arne. När ska ni gå ut?
  - Jag har varit och träffat henne ikväll, svarar Roger. Men jag var så rädd för att få stånd så att jag tejpade fast penisen vid benet så att det inte skulle synas ifall det hände. Men när jag kom hem till henne så öppnade hon dörren i den minsta klänningen jag någonsin har sett.
  - Och vad hände, frågar Arne.
  - Jag råkade sparka henne i ansiktet.

  SvaraRadera