Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-09-18

Hold in, push up och fuck off

Så skall en slipsten dras! Underbart, Karin Adelsköld!
Lyssna här:

http://www.expressen.se/noje/adelskold-hoppas-att-fler-kan-se-humorn/

"Innan Karin Adelsköld tackade ja till att leda SVT:s nya satsning "Alla tiders hits" på lördagskvällarna tillsammans med Niklas Strömstedt blev hon varnad för att folk skulle ha åsikter om hennes utseende.
Men i vilken utsträckning var Adelsköld inte beredd på.
Redan efter första programmet fick hon massor av kommentarer om hennes hår - som folk undrade var äkta.
- Jag sa att självklart är det inte är äkta. Ingenting av det ni ser här är äkta, jag är ju 40, berättar programledaren för Expressen.se."

"Jag är 40 plus så det blir inte bättre än så här och då har jag ändå både hold in och push up. Men det är så jag jobbar, hold in, push up och fuck off..."

Jag tror att varenda kvinna någon gång i sitt liv, har fått kommentarer om sitt utseende främst från män men även från andra kvinnor. Det spelar liksom ingen roll hur kvinnor ser ut - även kvinnor som generellt anses vara mycket "snygga" och/eller "sexiga" för män och som kanske till och med är fotomodeller, drabbas av andra människors elaka kommentarer om sina utseenden. Jag skulle till och med sträcka mig till att säga att: Ju "snyggare" kvinna, desto mer "tillåtet" blir det också att hacka på hennes utseende eller kommentera det överhuvudtaget.

I det offentliga rummet, tenderar detta naturligtvis att hämma kvinnor, vilket förstås också är meningen.

Mycket ofta händer det att män som är intresserade av en, för dem ouppnåelig kvinna (hon skulle aldrig se åt deras håll), fäller elaka kommentarer om kvinnans utseende eller personlighet. Förmodligen tycker de här männen att de blir lite större, i all sin litenhet, om de får ta ut sin frustration på ouppnåeliga kvinnor på detta sätt. Många gånger har jag också hört män säga att de måste "ta ner" kvinnor på jorden. En kvinna kan ju inte gå runt och tro att hon är "för bra" eller "för snygg" för en man (dvs, vilken man som helst). ;)

Hur har jag hanterat män som fäller kommentarer om mitt utseende, genom åren?

Om en man skulle säga något negativt om min kropp eller utseende, så skulle jag  svara:

- "Haha, jag håller med - var glad att du slipper se mig naken!"

Eller:
- "Ja det är för jävligt - var glad att du slipper ligga med mig."

Eller:
- "Om jag var du, skulle inte jag heller vilja se mig naken."

Sen har vi de där människorna, mobbarna, som fäller taskiga kommentarer om folk och som inbillar sig att det räcker med ett "förlåt" eller "det var inte meningen" eller "jag bara skojade". De verkar inbilla sig att det räcker med dessa ord för att ställa allting till rätta och för att "radera" i folks minnen, vad de har sagt till dem. När de attackerade personerna till slut tröttnar på att umgås med mobbarna, blir mobbarna dessutom ofta väldigt förvånade över att deras sällskap inte är välkommet längre. De kan inte för sina liv förstå, vad de har gjort för fel;)

Skit i sådana människor! De lider av mindervärdeskomplex och kan inte göra sig själva "större", få bättre självkänsla och självförtroende, utan att först trampa ned någon annan människa.

69 kommentarer:

 1. Vi är glada att vi slipper se dig naken. Skönt att inte behöva se dig alls faktiskt. Förmodligen är du lika ful på utsidan som på insidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Muahah! Tog du åt dig av inlägget?
   Du skulle nog gärna vilja runka av dig i mig.

   Radera
  2. Hahaha .. men uppsöka bloggen måste man ju :)

   Radera
  3. Eller hur, micro;)?
   He loves me.

   Radera
 2. Helt utanför ämnet men jag hoppas det är ok. Jag såg just en naturfilm om makaker-apor. Vi har mycket att lära. Där fanns en alphahane en ledare för flocken men plötsligt dök det upp en rebell vid namn Samir, en yngre hane, som utmanade ledaren.

  Han började sitt uppror med att ge sig på de lägre rankade av hanarna. Sedan skulle han ge sig på ledaren och tog då först steget att ge sig på ledarens hona Rami och bet henne ordentligt. Ledaren kom då till undsättning men Samir var starkare och drev bort ledaren. Men Samir hade begått ett ödesdigert misstag när han gav sig på honan Rami. Hela flocken blev uppenbarligen upprörda över detta och gav sig tillsammans på Samir och jagade bort honom och återinsatte ledaren på tronen.

  Kanske vi har något att lära av det där :-) Bättre än tjatet om att kvinnor och män är fula antingen på utsidan eller insidan. Skitsnack och på sån sandlådenivå.

  Leve Makakerapan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människan brukar, bl.a i försök att förklara vårt levnadssätt och biologi, jämföra människan med djurriket och gärna apor, eftersom vi tros härstamma från aporna.

   Män brukar hävda att män behövs i närheten av kvinnor, bl.a för "beskydd" och så brukar man även förklara flockdjurens eller pardjurens levnadssätt, där en "alfahannes" uppgift är att beskydda sin flock/sin hona. Som vi ser och vet, behöver honor endast beskyddas från hannar. Det gäller människan och det gäller tydligen också makakerapan. I slutänden blir det dock ofta andra kvinnor/honor som blir tvungna att "bilda ring" runt en utsatt kvinna/hona eller en unge. Det gäller människan och det gäller tydligen också makakerapan.

   Jag tycker överlag att det är omöjligt att jämföra människan med djuren.

   Radera
 3. Hmmm! Det var inte alls så jag menade. Tyckte bara det var en rolig grej och något för oss människor att lära av att vi försvarar varandra mot människor som inte vet gränserna. Känns som du missuppfattade mitt syfte helt. Hade inte tanke på att hävda att kvinnor behöver män. Absolut inte mer än tvärtom i alla fall.

  Jag tror inte för ett ögonblick att vi härstammar från apor. Om vi utvecklas hela tiden och tränger undan de "lägre" då kan man ju fråga sig varför apan finns kvar och inte alla mellanformer.

  Ok det var inte meningen att gå in med nån sån här debatt. Satt bara och tittade på naturfilmen och blev så fascinerad av allt. Fick lust att skriva helt enkelt. Sorry

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror verkligen inte att du menade någonting särskilt med din kommentar. Ledsen om du uppfattade mitt svar som någon slags kritik mot dig. Jag ville bara påpeka att jag tycker att diskussionen om "hur gör djur" och jämförelsen med människan, är omöjlig.

   Radera
  2. Okej jag fick uppfattningen att du kände att jag ville säga att mannen ska vara över kvinnan. Skönt att du inte gjorde så för det var definitivt inte vad jag var ute efter. Var bara imponerad över hur de beskyddade varandra och tog hand om varandra.

   Det är väl nackdelen med att inte sitta ansikte mot ansikte. Blir lätt missförstånd. Mitt fel i detta fallet

   Radera
  3. Jag försöker att inte lägga in mer än vad som står i kommentarerna men samtidigt så är det väldigt vanligt att jämföra människor med djur, främst för att förklara mannens och kvinnans roll och tron om att mannen "behövs" för att beskydda kvinnan och barnen. Trots det, så vet vi att det enda kvinnor och barn, honor och ungar behöver skydd ifrån är - mannen/hannen.

   Mitt svar till dig, var alltså inget illa menat - bara en reflektion över ämnet i allmänhet.

   Radera
 4. Glömde

  "Jag tycker överlag att det är omöjligt att jämföra människan med djuren."

  AMEN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker att det är omöjligt att jämföra människan med djuren.

   Radera
 5. Själv skulle man aldrig kommentera ditt utseende, däremot notera det ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur skulle du kunna "notera" mitt utseende, Ver?
   Genom bildskärmen?;)

   Radera
  2. Nej, du tillhör ju den lyckliga skara som ännu inte blivit uthängd på nätet. Men vissa detaljer som t ex kroppslängd har du ändå lämnat ut ...

   Radera
  3. Inte än, inte än..;)
   Det kommer nog en dag, då även jag blir uthängd på nätet och jagad IRL av antifeministiska galna män och kvinnor.

   Ja, jag har skrivit att jag tex är 169 lång, sminkar mig mycket sparsamt och att jag är mer och mindre blond, beroende på årstid och antal slingor i håret;). Har gröna ögon. Trots dessa detaljer, är det förstås omöjligt att bilda sig en uppfattning om hur jag ser ut IRL.   Radera
 6. Om man bortser ifrån hur du skulle svarat på kommentarer och hur jag skulle ta itu med de samma, så är jag för en gångs skull 100% enig med ditt inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så hur svarar du på elaka kommentarer om ditt utseende, Hmm?
   Skulle vara intressant att veta hur andra kvinnor hanterar dessa ständiga kommentarer (negativa och positiva) om deras utseenden.

   Radera
  2. Nbt: Nu var det länge sedan någon sade något till mitt ansikte, jag är inte precis känd för att vara "vän" när jag "inte håller med". ;) Men andemeningen blev nog mer åt hållet att jag var mer värd än dem och att jag för alltid skulle vara ouppnåelig för dem om jag ens besvärade mig med att svara mer än med än överlägsen blick och höjda ögonbryn.

   Men jag är fullt medveten om att det snackas bakom min rygg. "Vem tror jag att jag är" liksom.. Jag skäms inte för mig och hur jag ser ut och jag har inga problem med att "visa upp" mig. Lägger man då till att jag vid drygt 40 ser bättre ut än många i sina 20 så är bitterheten stor. Idag i stort sett endast från kvinnor dock. Män har jag inte dessa problem med längre vid in ålder. Men som du skriver ovan absolut är jag var yngre.

   (He he, nej jag är inte ödmjuk ;) )

   Radera
  3. Tillägg: Det där med att män/ pojkar skulle plocka ned mig känner jag så väl igen. Detta pga att jag ar en vinnare i det genetiska lotteriet och valde att inte skämmas för det utan valde att låta det "skina". Skulle jag skämmas förminska det som var en del av mig? Lika dumt som att de verkade tycka att jag skulle dölja att jag dessutom har ett intellekt.

   Radera
  4. Hmm: ja, det räcker kanske ofta med en gest eller en blick för att visa att kommentarer om ens utseende inte är uppskattat. Jag instämmer i, att det nog är vanligare att yngre kvinnor är mer utsatta när det gäller detta. Jag tror också att det är vanligare att, för män så kallade "snygga" kvinnor, råkar ut för detta eftersom många nog förväntar sig att de kvinnorna "tål" det bättre än de kvinnor som på riktigt, anses vara "fula" eller mindre attraktiva för män.

   Jag upplever att få människor tex säger rent ut till en verkligt överviktig eller "ful" människa, att människan är fet och ful. Ofta kläcks elaka kommentarer, i avsikt att sänka någons självförtroende och det behöver man ju inte göra med folk som man redan kan ana, har ett uselt självförtroende pga tex övervikt.

   Eftersom du tycker att du, som 40-åring är snyggare än många 20-åringar, blir jag därför lite förvånad över att du inte får höra mer elaka kommentarer. Du är ju inte ödmjuk heller, så du vore därmed det perfekta "offret" för andra att "sänka" med elaka kommentarer.

   "Detta pga att jag ar en vinnare i det genetiska lotteriet och valde att inte skämmas för det utan valde att låta det "skina". Skulle jag skämmas förminska det som var en del av mig?"

   Det är nog lite svårt att "förminska" en naturlig skönhet? Du menar väl snarare att du förbättrar, bättrar på, den skönhet som du tycker dig ha fått i det genetiska lotteriet, med smink osv?
   Radera
  5. Nbt: "Det är nog lite svårt att "förminska" en naturlig skönhet? Du menar väl snarare att du förbättrar, bättrar på, den skönhet som du tycker dig ha fått i det genetiska lotteriet, med smink osv?"

   Nja jag gjorde, gör både och. Sminkar mig och väljer fördelaktiga kläder lika väl som jag går utan smink men ofats alltid kläder som jag tycker jag åtminstone ser helt ok ut. T o m när jag är hemma även om de är extra bekväma. Men det finns faktiskt de som "förfular sig". Försöker dölja att de är fina med säckiga kläder, färger som är ofördelaktiga för dem mm mm. Vågar inte skina pga dåligt självförtroende.

   Varför jag inte får elaka kommentarer beror kanske på att jag har lyxen att kunna välja vem jag vill omge mig med. Det och jag tycker inte att män i min ålder har samma behov att trycka ned mig. De har, de jag träffar i alla fall, ett eget stabilt självförtroende som de inte behöver bygga upp på min bekostnad. Vissa kvinnor har jag inte samma lyx att kunna undgå på min fritid och flera av dem verkar tyvärr inte ha hitta sin egen värdegrund än. Men flera av dem är yngre än jag så jag har inte förlorat hoppet om dem än :)

   Radera
  6. "finns faktiskt de som "förfular sig". Försöker dölja att de är fina med säckiga kläder, färger som är ofördelaktiga för dem mm mm. Vågar inte skina pga dåligt självförtroende."

   Jag tror att du har mycket fel i att det skulle bero på dåligt självförtroende. Jag tror inte alls att alla kvinnor som springer omkring halvnakna, i försök att anspela på manlig sexualitet, har gott självförtroende. Tvärtom faktiskt. Det är vad vi feminister kallar kvinnlig "behagsjuka";). Vad spelar det dig för roll, förresten, om folk "förfular" sig? Inte för att jag förstår hur du menar att folk gör, för att "förfula" sina naturliga utseenden? Det enda "förfulande" jag kan tänka mig, är ju att man helt enkelt inte bryr sig om kläder och smink och då är det ju inget "förfulande" - då är det ju snarare att man väljer att inte "förbättra" det man är skapad med?

   Jag klär mig tex nästan aldrig i vad jag tror att män skulle uppfatta som typiskt "sexiga" för män, dvs tajt och/eller halvnaket, "slampigt". Det beror definitivt inte på att jag skäms över min kropp. Ofta får jag däremot höra från vissa människor, ofta de som själva tycker att det är viktigt att "visa upp sig" för allehanda män, att jag "borde" visa mer av min kropp. Jag förstår inte alls varför jag "borde" göra det?


   Radera
  7. Nbt: Nej vi talar faktiskt förbi varandra nu. Och jo det finns gott om dem som tex sätter på sig svarta kläder, fastän de inte passar i det, för att de inte vill / vågar sticka ut. Vill inte få några blicka på sig då de tror att de inte duger som de är. Och någon som inte passar i svart ser blek och sjuk ut i det. Och allt som får dig att se fördelaktigt ut är inte per automatik "sexigt" i den gängse bemärkelsen. Det får dig bara att se pigg, glad och fräsch ut. ;)

   Radera
  8. Men vem avgör om en människa "passar" i svarta kläder eller ej? Bara för att DU inte tycker det, betyder det ju inte att alla andra tycker likadant, eller hur? Jag tror inte att du är någon slags regerande stil-polis, Hmm?;)

   Samma sak med blickar. DU gillar att män tittar på dig när du, i dina ögon, har gjort dig "fin" för män, men alla tycker ju inte som du? Alla män tycker inte heller att du ÄR "fin", eller hur?

   Jag tycker att det blir väldigt galet att dra paralleller med smink, snygga kläder osv med ett bra självförtroende. Självförtroende och självkänsla sitter absolut inte i ens utseende, kläder, smink eller huruvida vissa män uppfattar en som "snygg". Tycker man att det är viktigt, som du väljer att kalla det, att inte "förfula" sig inför andra människor, så har man inget vidare bra självförtroende.

   Radera
  9. För övrigt har jag heller aldrig förstått att kvinnor som du, alltid uppfattar mäns blickar som något positivt? Män kan ju lika gärna kolla på dig för att du råkar ha en snorkråka som sticker ut i näsan, för att de tycker att du har otroligt fula kläder, har en fet röv eller för att du helt enkelt utmärker dig på ett lite fööör uppenbart sätt?

   Radera
  10. Hmm
   Jag tror människor går in för att "förfula" sig. Däremot finns det många som - liksom mig - inte anstränger sig för att se tilltalande ut.
   Jag använder inte smink - eller jo, visst har det hänt någon enstaka gång genom åren att andan har fallit på och jag sminkat mig, men det är sedan ungdomen sammantaget färre gånger än åren jag varit vuxen.

   Jag väljer kläder som jag vill från dag till dag - ibland kjol och topp, ibland klänning, ibland byxa och tröja och ibland säckiga mjukisbyxor etc.. Helt utan tanke på vad andra tycker och tänker. Det är vad som känns bekvämt för stunden som styra mina val och folk får ta mig som jag är.

   Jag har idag god självkänsla. Jag ser till mig själv och vad jag vill och lägger andras åsikter åt sidan när det handlar om mig och mina val gällande vad och vem jag är.

   Förr när jag hade lägre självkänsla så var det så mycket viktigare att se ut som andra, att sminka sig, att klä sig "godkänt" osv..

   Jag vill alltså hävda tvärtom - de som inte låter andra styra de val man gör, de som inte försöker leva upp till andras förväntningar, utan lever på egna villkor när de gäller den egna personen är de som uppnått god självkänsla.   Radera
  11. Nbt: För det första så är det inget subjektivt om man passa i svart eller inte såvida det inte är subjektivt om man tycker att det är snyggt att framhäva mörka ringar under ögonen och få grådaskig hy. Lika lite som att det är subjektivt huruvida man passar i någon annan färg heller. Vissa är dock bättre på att se det än andra. Det har inget med stil att göra. Vissa har bruna ögon andra inte. Vissa passa i varma färger pga sin hårfärg,hy och ögon andra inte. I vissa färger ser man mer frisk ut i än andra. Eller förnekar du att vissa färger kompletterar varandra bättre än andra? Eller är du färgblind. ;)

   För det andra så får du gärna visa mig var jag har skrivit att jag alltid uppskattar blickar från män, eller kvinnor för den delen. Stoppa inte ord i munnen på mig.

   För det tredje så om du kommer ihåg så är jag av den fasta övertygelsen att kvinnor främst gör sig fin för andra kvinnor. Titta bara på valfri tjejmidddag som inte har planerat en utgång efteråt. Uppsnoffsade till tänderna.

   För det fjärde så förstår jag inte varför vi inte ska uppskatta vackra saker vers sig det är ett träd, blomma, tavla eller människa. Du verkar inte se skillnad på att se bra ut och att göra sig sexig. Det gör jag.

   Radera
  12. micro: Jag råkar veta lite om det här. Visst tror jag som du att de finns gott om dem som bara väljer det som de känner för. Jag tror också att de ofta väjer färger, helt omedvetet, som får dem att se piggare ut. Men det finns verkligen gott om dem som säger att det vet inte hur de ska klä sig så de vågar inte köpa något i färg i rädsla för att det ska bli fel och det finns dem som inte villl syans och bara försvinna i i väggen och vara obemärkta små grå möss. Dessa hörs ofta inte så mycket heller. Säger inte vad de tycker. Så finns det dem som i rädsla att uppfattas som oseriösa och som endast som ett sexobjekt förfular sig själv. Du hittar dem ofta inom akademikervärlden. De är inte bara i avsaknad av intresse utan att det vet att om de råkar vara typ blonda, stora bröst och röda läppar så kommer de inte att tas på allavar av sina kolegier. Manliga som kvinnliga. För man kan ju bara inte vara stereotypt sexig OCH ha en hjärna, Så jo jag känner flera som furfular sig själva av diverse olik anledningar. Brist på att våga synas och därmed också förväntas hörs och dem som vill tas som en seriös person.

   Jag tycker att NBTs åsikter förstärker män som inte tar "snygga" kvinnor på allavar.

   Radera
  13. Hmm:
   "Eller förnekar du att vissa färger kompletterar varandra bättre än andra? Eller är du färgblind. ;)"

   Nej, jag är inte färgblind. Det du talar om är ju föränderligt, utefter så kallade "förstå-sig-påare" genom tiderna. Förr i tiden ansåg stil-poliser att det inte gick att mixa orange med rött eller rosa med rött eller lila med orange. Idag ser vi dessa färger mixade både i mattor, kläder, gardiner och kuddar. Du skriver att "vissa ser det bättre än andra" och då undrar jag förstås... och...? Om du eller någon annan påstår er "se" något, tex att en person inte passar i svart - so what? Varför skulle din åsikt vara viktig i det fallet? Personen i fråga kanske tittar på dig och tänker - usch hur kan hon ha en sån ful röd blus på sig?

   "visa mig var jag har skrivit att jag alltid uppskattar blickar från män"

   Du skrev:
   "för att de inte vill / vågar sticka ut. Vill inte få några blicka på sig då de tror att de inte duger som de är." Du skriver också att du "gillar att visa upp dig" och då antar jag att du menar att du gillar, om män tittar på dig?

   Jag antog alltså att du menar här, att du tror att vissa människor inte vill få blickar på sig, pga att de har dåligt självförtroende och att de som gillar att få blickar på sig, enligt dig, har bra självförtroende? Det var det jag vände mig emot, eftersom jag vet att de allra flesta män glor på allt. De glor och kommenterar i princip alla kvinnor, oavsett hur kvinnorna ser ut. Därmed är det fel att inbilla sig att män glor på en, pga att de tycker att man är snygg. De kan lika gärna glo, kasta blickar pga att de tycker att man ser ut som skit. Mäns blickar har dessutom ingenting med kvinnors självförtroende att göra.

   "den fasta övertygelsen att kvinnor främst gör sig fin för andra kvinnor."

   Jo, jag minns vår tidigare diskussion om detta och jag håller inte riktigt med dig, som du vet. Jag tror verkligen inte att kvinnor främst gör sig "fina" för andra kvinnor eftersom jag inte tror att en majoritet av kvinnorna är lesbiska, är ute efter att attrahera andra kvinnor och pga att vi inte ser detta beteende, bland kvinnor i ALLA delar av världen.

   Det här beteendet hos många, främst västerländska kvinnor, handlar om "the male gaze", alltså kvinnor som har lärts att se på varandra med mäns ögon, att konkurrera med varandra, utseendemässigt. Det finns en hel del feministisk litteratur, studier osv att läsa om detta men börja med att googla "the male gaze" så förstår du nog vad jag talar om.

   "Du verkar inte se skillnad på att se bra ut och att göra sig sexig"

   Jag vet inte om jag är otydlig på något sätt? Jag menar att "se bra ut" eller "se sexig ut för män" är något som ligger i betraktarens öga. Dessutom anser jag inte att "se bra ut" inbegriper att man fejkar sitt utseende med tex smink, plastikoperationer osv.
   Radera
  14. ...."finns det dem som i rädsla att uppfattas som oseriösa och som endast som ett sexobjekt förfular sig själv. Du hittar dem ofta inom akademikervärlden. De är inte bara i avsaknad av intresse utan att det vet att om de råkar vara typ blonda, stora bröst och röda läppar så kommer de inte att tas på allavar av sina kolegier. Manliga som kvinnliga. För man kan ju bara inte vara stereotypt sexig OCH ha en hjärna, Så jo jag känner flera som furfular sig själva av diverse olik anledningar. Brist på att våga synas och därmed också förväntas hörs och dem som vill tas som en seriös person."

   Oj, mycket fördomar här, Hmm? Du skriver att akademiker vet, att om de är "typ" blonda, har stora bröst och röda läppar så tas de inte på allvar av sina kollegor och därför "förfular" de sig? Genom att färga håret brunt, dölja sina stora bröst och strunta i det röda läppstiftet, eller vad menar du? Skall vi tolka din kommentar som att det är "fint" med blont hår, stor och framhävd byst och rött läppstift?;)

   För övrigt är det väl inte konstigt att både kvinnor och män klär sig på ett visst sätt för att passa in i "klädkoden" på jobbet? Inte ser du en porrstjärna gå till jobbet i knytblus och tantkjol eller en dagisfröken gå till jobbet i kjol och kavaj?;)


   Radera
  15. Hela ditt snack om hur du tycker att vissa kvinnor "förfular sig" handlar alltså om att de väljer att inte "bättra på", för att passa bättre in i normen av hur en "snygg" kvinna "skall" se ut, enligt the male gaze.

   Radera
  16. Nbt: Sorry, har inte riktigt hunnit med att titta in här. Vet inte var jag ska börja att bemöta dig. Något förslag?

   Radera
 7. Elaka kommentarer är ganska sällsynt att någon säger direkt till mig faktiskt - de som ägnar sig åt sådant brukar nog nöja sig med att säga det OM mig och då vara noga med att jag inte hör..

  De gånger någon faktiskt kommenterat mitt utseende negativt brukar jag mest garva.. .. Beter sig människor som, eller argumenterar som barn är det liksom svårt att ta dem på allvar..

  Det jag kan tycka är svårare att hantera är "komplimanger" som går över gränsen, närmanden som ligger på gränsen osv..
  När det inte är elakt menat men blir plumpt eller svårt att värja sig för och man känner att man inte kan avvisa, dra gränser, utan att trampa på den andra...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får en människa av det andra könet komma in med en liten fråga? Jag har full förståelse för det ni säger och har väldigt svårt att förstå att det finns män som kan vara så jädra klumpiga. Men hur ser ni på om män kommer med positiva komplimanger. Alltså något positivt om ert utseende, kläder eller vad det kan vara. Om ni då verkligen ser att det är uppriktigt menar menar jag utan att de är ute efter något?

   Radera
  2. Jag tror att många människar "pikar" när de vill vara elaka. Detta för att det liksom inte skall märkas att deras avsikt är att vara elaka.

   Jag håller med om komplimanger som går över gränsen - de kan vara svåra att värja sig emot.

   Jag ogillar öht när folk recenserar mitt utseende. Jag är helt enkelt inte intresserad av att veta om kreti och pleti tycker att jag är snygg eller ful för män.

   Radera
  3. "Får en människa av det andra könet komma in med en liten fråga?"

   Nej.
   Men nu har du ju redan talat, så då går det ju inte att stoppa tillbaka orden i mun på dig;). Skojar;)

   Det finns nog många kvinnor som gillar positiva komplimanger från män men jag tillhör inte dem. Jag litar för det första inte på att män har någon bra smak när det gäller damkläder. Jag ogillar för det andra att diverse främmande och kända män vill tala om för mig, om de tycker att jag snygg eller ej. Männens åsikt intresserar mig oftast inte, då jag inte tänker vare sig ligga med dem, flytta ihop med dem eller gifta mig med dem;).

   Radera
  4. Måste bara tillägga här, att jag naturligtvis inte har levt på en annan planet under mitt liv;)

   Jag har den dåliga smaken, än idag (betydligt mer när jag var yngre) att känna mig "nöjd", bekräftad, när någon påpekar att de tycker att jag ser bra ut. Jag har däremot den goda egenskapen att jag inser varför jag reagerar som jag gör och att andra människors åsikt faktiskt inte är viktig för mig.

   Radera
  5. Anonym
   Du frågade:
   Men hur ser ni på om män kommer med positiva komplimanger. Alltså något positivt om ert utseende, kläder eller vad det kan vara. Om ni då verkligen ser att det är uppriktigt menar menar jag utan att de är ute efter något?


   Mitt svar:
   Ärliga komplimanger tycker jag är trevligt. "Snygg klänning" eller "vad fin du är idag" ... typen av komplimanger stärker ju självkänslan och lyfter humöret..

   Komplimanger typ - "schyssta bröst", "klappvänlig häck", osv.. gör inte det på samma sätt.

   Själv kan jag ge komplimanger till båda könen - men ser jag något snyggt som skulle kräva en komplimang av intimare slag så håller jag det för mig själv .. om det inte handlar om min man förstås - där är ju utrymmet lite större.

   De komplimanger som jag personligen uppskattar mest är dock när människor uppskattar min kompetens inom något område eller ett arbete jag utfört osv..

   Jag tycker inte man skall sluta ge människor uppskattning, däremot kan man fundera på vad man säger, till vem, och vad som är lämpligt i sammanhanget.

   Det är inte alltid helt enkelt att få det där med komplimanger rätt...

   Radera
  6. NoBoyToy 2013-09-20 00:24
   Jag är inte heller intresserad av att bli recenserad för att få veta att jag duger åt män. Jag vet redan att jag duger åt den som jag vill duga åt.
   Om jag däremot får en komplimang som känns ärlig och som kan utdelas oavsett könet på den som ger komplimangen - då tycker jag det kan lyfta humöret.

   När det gäller människors utseende så är jag uppfattningen att det inte finns vare sig särskilt vackra människor - människan är en ful varelse helt enkelt - eller direkt fula människor.
   Alla har något som är värt att se och uppskatta och alla har skavanker som talar till deras nackdel.

   Radera
  7. Ja, det beror nog på vem som kläcker kommentarerna? Jag tror tex att få kvinnor tycker att det är viktigt för dem vad en främmande och en, i deras ögon, ful, äcklig gammal gubbe tycker om deras utseende? En sådan "komplimang" uppfattas nog snarare som lite äcklig och integritetskränkande?

   Jag ogillar som sagt, överlag, män och kvinnor som hela tiden, oombett, vill göra mig uppmärksam på hur de tycker att jag ser ut. Jag förstår inte varför de tror att jag är intresserad av deras åsikt? Som om de har utsett sig själva till några slags stilpoliser?;)

   Jag har heller aldrig förstått de där kvinnorna som hela tiden står framför sina män och frågar männen om de tex ser tjocka ut eller vilka kläder de skall ta på sig.

   Det finns inga perfekta människor, håller med. Alla har vi våra "defekter" och mindre attraktiva sidor, både utseendemässigt och personlighetsmässigt.

   Radera
  8. "Jag tycker inte man skall sluta ge människor uppskattning, däremot kan man fundera på vad man säger, till vem, och vad som är lämpligt i sammanhanget."

   +1

   Radera
  9. Idag sa en kollega till mig att jag luktade gott .. Vi stod och jobbade och plötsligt sa kollegan...
   "Gud vad gott du luktar"..

   Det var trevligt att höra och jag blev glad. Jag hade använt lite parfym just i syfte att lukta bra .. och kollegan bekräftade ju med sina ord att jag hade uppnått det..

   Radera
  10. Själv använder jag inte parfym (utom kanske på fest) men jag slipper inte undan ändå;)

   För ett par månader sedan stod jag i kassa-kön. En lite äldre man stod bakom mig och jag märkte att han liksom närmade sig mig och nästan lutade sig emot mig. Jag vände mig om och glodde surt på honom. Han sa

   - "Oj förlåt men är det ditt hår som luktar så väldigt gott?"

   Jag hade precis duschat och håret var nytvättat och blött.

   Radera
 8. Bra skrivet NBT.

  Mvh

  Le Roy

  SvaraRadera
 9. Kvinnor är som abstrakta målningar, även om vi inte alltid kan förstå dem, är de ändå helt fantastiska. Just plain beautiful

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att både nakna kvinnokroppar och manskroppar är otroligt fula.
   Jag har aldrig förstått mäns fascination kring kvinnors nakna kroppar;)

   Radera
  2. Du är kvinna själv Noboytoy. Kanske ligger i det :-) Jag är man och jag tycker mäns nakna kroppar är ofantligt fula. Jag är idrottare och duschar därför ofta tillsammans med män och det är sannerligen inget upplyftande.

   Sedan en kommentar till Anonym högst upp här. Det är såna män som du som får oss övriga män att få skit och att få skämmas. Du är en skam för hela det manliga släktet. Stick och brinn

   Noboytoy en kommentar till det du sa om kvinnor som är överviktiga och så. Det är definitivt inte vikten som avgör om en kvinna är vacker eller ej. Det är hur kvinnan bär upp sin kvinnlighet och står för den. Jag ska erkänna en sak. För många år sedan presenterade en kompis sin nya tjej. Min första sjuka känsla var "jisses så stor hon är". Idag skäms jag för hur jag tänkte då för en finare tjej än hon är svårt att tänka sig. Hon är kvinna rätt igenom och står för det.

   ./: Ronny

   Radera
  3. Ronny: Fast jag ogillar ju ALLA nakna kroppar både mäns och kvinnors;)
   Eller "ogillar" är kanske fel ord - jag tycker att de ser mer komiska, än sexuellt upphetsande ut.

   Jag tror inte heller att män, egentligen har så stora krav på kvinnors vikt och utseende, åtminstone inte den lite äldre generationen. Många av de yngre männen är nog mer kritiska eftersom de är uppvuxna med en konstruerad och retuscherad bild av kvinnokroppen.

   Hur eller hur så hoppas jag att få kvinnor tycker att det är viktigt vad män tycker om deras utseende. Utseende bygger man inte ett gemensamt liv på. Utseende varar inte för alltid. Utseende är oftast tillgjort, något fejkat.

   Jag brukar alltid säga att de enda riktigt lyckliga paren, både homos och heteros, måste vara de par, där båda anses vara mycket "fulare" än genomsnittet. De har valt varandra för varandras personlighet, snarare än utseendet och jag tror att deras kärlek därmed är mer villkorslös än "snygga" pars. De riskerar heller inte att utsättas för lika många "frestelser" från omgivningen.

   Brukar skämta med brorsan ibland. Jag säger:
   "Skaffa dig en tjej med stora sillisar, hårfri kropp, putande läppar och rumpa, så lever du lyckligt i alla dina dar." ;);)
   Radera
  4. "De har valt varandra för varandras personlighet, snarare än utseendet och jag tror att deras kärlek därmed är mer villkorslös än "snygga" pars."

   Eller så ville ingen annan välja dem ...

   Radera
  5. Ja, kanske, men vad spelar det för roll så länge de är lyckliga med varandra?

   Radera
  6. Risken är ju att de får fula barn ...

   Radera
  7. Ja, herregud, tänk?
   Att få fula barn? Då måste man ta livet av sig?;)

   Radera
  8. Själv skulle jag föredra en "ful" dotter framför en skönhet.

   Radera
  9. "She don't wanna baby that looks like that
   I don't wanna baby that looks like that.

   Body I'm not an animal
   Body i'm not an abortion"

   Ur en gammal Sex Pistolslåt ...

   Radera
  10. NoBoyToy
   Jag vet inte om du har barn - men det barn man ser med kärlekens ögon är alltid vackert.
   Jag skulle till och med vilja gå så långt som att hävda att det finns egentligen bara vackra barn -- det är först när verkligheten förgiftat dem som de kan förfulas.   Radera
  11. micro: nej, jag har inga barn men jag förstår vad du menar. Jag kan iofs tycka att det finns lite mindre söta barn OCH söta barn (inga fula barn) men om jag hade valt att skaffa egna barn så hade jag förstås älskat dem mer än mig själv, även om de var fullständigt missbildade.

   På så sätt kan jag sätta mig in i alla föräldrars påståenden om att deras barn är "sötast i hela världen", trots att jag kanske inte alltid kan hålla med om det;)

   Radera
 10. Vad gäller utseende så tycker jag nästan att Niklas (gift med en kvinna 1 generation under) är rätt söt för sin ålder. "En bra mes" skrev en recensent en gång om hans musik ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du Niklas Strömstedt? Jag har alltid tyckt att han är ap-snygg, rent estetiskt, men jag har också fått uppfattningen att han är en vettig, kanske också lite "mjuk" man, vilket gör att han blir ännu mer attraktiv i mina ögon.


   Radera
  2. Säkert bara en taktik från hans sida. Men hans s k hatlåt om Efva Attling (efter att hon lämnat honom för Eva Dahlgren) är så mild att man nästan baxnar ...

   Radera
  3. Ja, det är vanligt att män visar upp en positiv bild av sig själva inför kvinnor, precis som kvinnor gör inför män. Jag brukar dock genomskåda män ganska snabbt, eftersom jag pratar mycket med dem, ställer frågor om sådant som många kvinnor kanske undviker, eftersom de inte vill veta.

   Vilken låt tänker du på?

   Radera
  4. "Färja ut i rymden" förstås. Verkar inte finnas på U2B ...

   Radera
  5. Frågan är ju oxå om Karin/Niklas är ett idealiskt programledarpar, rent estetiskt och på andra sätt. "Beauty and the beast" är de ändå inte.

   Men i Solsidan (komediprogram i TV4) hade Johan Rheborgs rollfigur ett resonemang om kompensationsfaktorer hit och dit. Han var själv sisådär 6-7 på skalan 1-10 medan hans fru i serien var en 9:a. Kompensationsfaktorn hette i det här fallet pengar !

   Radera
  6. Förstår inte varför programledarpar måste passa varandra "estetiskt" eller utseendemässigt, iofs? Nu tycker jag att både Karin och Niklas är snygga människor för sin ålder, så...?

   Det är förstås mycket, mycket mer vanligt att "fula", ofta åldrande män syns med mycket snyggare, smalare och yngre kvinnor, inte minst i Hollywood-filmerna. Det motsatta har jag nog aldrig sett..

   Radera
 11. Tror att alla får kommentarer om sitt utseende, mer eller mindre öppet. De "fula" får nog veta vad som är fel på dem, speciellt om de är kända. Vissa tycks helt inte klara av att alla typer av kvinnor blir kända utan måste spy ut sin galla över ex att någon de själva inte finner attraktiv har fått vara med i en film. Men jag håller definitivt också med om att de som anses vara riktigt vackra också ska tas ner på jorden. Så patetiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kan ju konstatera att fler "fula" män än kvinnor får vara med på film?;)
   Män får inte filmroller, bara efter hur de ser ut som det ofta är för kvinnor. Hur många överviktiga, åldrande, osminkade och "fula" kvinnor ser vi på film som är låtsasgifta med 10-20 år yngre vältränade, solbrända, snygga män som avgudar dem?

   Vi kanske också kan konstatera att alla kvinnor är "måltavlor", både fula och snygga för män? Men jag tror att det ofta glöms bort att även sådana kvinnor som anses vara snygga för män, också får höra elaka kommentarer. Minsta lilla skavank på de kvinnorna, måste diskuteras, blötas och stötas och många räknar nog med att snygga kvinnor skall tåla det (de är ju så lyckligt lottade ändå, liksom..?). Dessutom uppträder ofta den där skadeglädjen hos framför allt andra kvinnor, typ:

   - "Haha! Hon har ju celluliter" eller:
   - "Haha! Utan smink ser hon ju för jävlig ut".

   Det säger "fula" kvinnor om de kvinnor som anses vara "snyggare" för män, antagligen bara för att må lite bättre över sig själva och sin egen "fulhet". Det är väl också därför som vissa kvinnor älskar att se så kallade "fulbilder" på kändisar i veckotidningarna?

   Det spelar ingen roll - vi kvinnor lider alla av samma sak, oavsett hur vi ser ut. Vi duger aldrig. För vem? Vad?

   Radera
  2. Du har helt rätt att det letas detalj-skavanker hos de som anses vackra. ALLT kan tydligen vara fel på en kvinna, inget är för litet för att hacka på. Nej vi kommer aldrig duga.

   Radera
  3. Ja, ALLT går att hacka på eftersom ingen, ingen kvinna är "perfekt" (vad det nu är?).
   Det går alltid att svälta liiite till, att bli liiite mer vältränad, liiite mer bra på att välja matchande och passande kläder, liiite mer bra på att fixa en snygg frisyr, liiite duktigare på att anstränga sig för att passa in i normen som män har satt upp för kvinnors utseende.

   Radera