Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-09-26

Fadersrättens avskaffande - bara positivt

Jag föreslår att ni alla läser mitt föregående inlägg, om hur illa män som grupp behandlar barn i vår värld. Det finns vissa som väljer att förfasas och förfäras mer av mitt förslag att låta mammor få vårdnaden om och bestämmanderätt över sina barn, än dessa fasansfulla fakta. Det säger en del om vilken slags värld vi lever i.

För att återgå till mitt förslag om att avskaffa pappors/mäns juridiska rättigheter till barn.

En man kan inte bli gravid, inte föda barn och inte amma barn. Det är manlig biologi och det är så män är skapade, precis som hannar i djurriket. När en kvinna blir gravid, bär sitt barn under nio månader, går igenom förlossning och ammar barnet så händer det mycket, både oförklarliga och förklarliga saker med kvinnans kropp. Psykologiska, biologiska, hormonella faktorer påverkar hennes kropp, ger henne modersinstinkt, beskyddarinstinkt osv över sitt barn. Kvinnor är de som ofta lider av tex missfall och abort - det är en naturlig reaktion för en kvinna som har påbörjat graviditetsprocessen men som har avbrutits av olika anledningar. Få blivande pappor mår dåligt när gravida kvinnor får missfall eller gör abort, helt enkelt pga att samma process som pågår i en kvinnokropp under havandeskap, naturligtvis inte sker i manskroppen, enkom för att mannen har fått utlösning i kvinnans kropp.

Vi ser skillnaden klart och tydligt i världen. Inte alla män knyter an till sina egna och andras barn, inte alla män förstår vad barn är, att barn är barn och förstås mer skyddsvärda än vuxna män samt att barn har behov som måste tillfredsställas före mannens behov. Det är FAKTA (se föregående inlägg). Det innebär inte att ALLA män och pappor beter sig illa mot barn (att man ständigt skall behöva upprepa detta, suck) men det innebär att kvinnor generellt och som grupp i världen, har en helt annan beskyddarinstinkt och förståelse för barn, än vad män som grupp har. Få pappor idag är, trots daltande med jämställdhetsbonusar och annat, intresserade av att dela på föräldrar-ledigheten, stanna hemma från jobbet när barnen är sjuka, betala underhåll för sina barn och överhuvudtaget ta halva ansvaret för de barn som de har satt till världen. Se mitt inlägg "Pappa-fjäsk" för mer information.

Med det sagt, vill jag också mena att samhället på alla sätt, skulle tjäna att införa modersrätten och avskaffa fadersrätten helt och hållet.

* Vi skulle slippa alla vårdnadstvister som oftast pappor bedriver om barn och som vi skattebetalare får betala åt pappor (och mammor), både arbetet inom Socialtjänsten och domstolarna samt anlitade advokater och jurister.

* Vi skulle slippa se svenska myndigheter tvinga barn till pappor som barnen är rädda för, som barnen inte vill träffa och pappor som våldtar och misshandlar sina barn samt har misshandlat och våldtagit deras mammor.

* Vi skulle förhoppningsvis slippa galna pappor som skjuter ihjäl, hotar och trakasserar mammor och barn före, under och efter att de bedriver/bedrivit vårdnadstvist om barnen.

* Vi skulle få se en positiv förändring i heterofamiljerna, där en man ingår. Män skulle få klart för sig, att om de vill behålla kvinnan och barnen i sina liv, så måste de anstränga sig för att få kvinnan och barnen att trivas i hemmet. Dvs - maktobalansen som alltid existerar mellan man och kvinna i ett gemensamt hem, pga tex ekonomisk obalans och fysisk obalans - skulle på så sätt utjämnas. Kanske skulle detta även råda bot på, eller åtminstone utjämna, viss del av ojämställdheten som blir väldigt tydlig, när en samboende man och kvinna skaffar barn. Män skulle få börja anstränga sig för kvinnors och barns skull i familjerna, kort sagt.

* Barn skulle slippa hamna i kläm mellan föräldrar - de har sin självklara plats hos sin mamma, precis som naturen har avsett.

* Många barn mår dåligt av växelvist boende, dvs att fara som skottspolar fram och tillbaka mellan två föräldrar (i vissa fall långa resor som naturligtvis tär på barnen). På det här sättet har barn alltid sin trygghet hos sin mamma och mamman, som nästan alltid känner sitt barn bäst och har en naturlig beskyddarinstinkt och modersinstinkt, vet vad hennes barn mår bra av och inte och får själv besluta om vad barnets bästa är, när det kommer till boendet/umgänget.

De allra flesta mammor, tycker att det är viktigt att barnen har kontakt med sin biologiske far, även när paret har separerat. Skillnaden kommer alltså inte att bli så stor, jämfört med idag, bortsett från att de pappor som är olämpliga och rent livsfarliga för barn och deras mammor inte, med mans-samhällets goda hjälp, ges möjlighet att TVINGA sig på dem. Det är varje människas mänskliga rättighet att kunna tacka nej till att ha med sådana män och pappor att göra. Tyvärr har fadersrätten i både dåtid och nutid, gått så långt att det här är en verklighet för kvinnor och barn - de får aldrig någon lugn och ro i sina liv, pga galna pappor.

Fördelarna är alltså många med att införa total modersrätt och att helt och hållet avskaffa fadersrätten, inte bara för barnen och mammorna, utan också för samhället och skattebetalarna. Vår nuvarande regering, som verkar för att dra in statens åtaganden, välfärden, borde jubla över ett sådant här förslag - det skulle spara otroligt mycket pengar åt staten, att slippa hantera alla problem och bråk som uppstår i heterofamiljerna angående barnen.

Fakta är också, att det finns minst risk för barn att utsättas för våld och sexuellt våld, hos sina mammor. Det är män och pappor som är en fara för barn, en risk för barn (och kvinnor) i hetero-familjerna. Det är inget nytt - så har det alltid varit i alla samhällen, länder och kulturer där en man har ingått i familjen, där fadersrätten alltid har vägt tyngre än modersrätten och så är det fortfarande.

Vilka nackdelar finns, med det här förslaget? Jag kan inte komma på en enda nackdel - inte för barnen, inte för deras mammor och inte för samhället.

51 kommentarer:

 1. Kan bara säga: gratulerar! Visserligen tillhör vi en extremt liten minoritet som tycker så, just nu, men....
  ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men allt går ju att ändra på med lite information, Erik;)?
   Jag skall fila på förslaget och skicka det vidare.

   Radera
  2. Erik: som du vet, är vårdnaden om barnen en fråga som jag har vacklat i länge. Jag vill tacka dig för att du har öppnat mina ögon och fått mig att bestämma mig. Jag vill också tacka dig för allt som du gör och har gjort för barnen under alla år - jag vet att du har fått utstå hat, spott och spe för det men du har stått som en stark fura i orkanen, omöjlig att rubba. Du är fantastisk.

   Radera
  3. Tack för de vänliga orden, NBT... :-)

   Radera
  4. MA: jag har bestämt mig i frågan om vårdnaden om barn, som jag skriver. Det hade jag inte när vi debatterade Leroys fall (då höll jag mig till den generella feministiska åsikten, även om jag inte var säker på att den är den rätta) och den debatten ledde till ännu mer frågetecken hos mig, eftersom det fanns feminister där (som jag vet, propsar för att pappor kan vara lika bra föräldrar) som förbehållslöst tog mammans parti. Jag tog upp problemet, som du vet, med att vi feminister måste ha en konsekvent hållning i frågan och det har jag nu. Mamman skall ges bestämmanderätt och beslutanderätt över sina barn. Punkt.

   Erik: vassego, orden kommer från hjärtat.

   Radera
  5. NBT

   "Mamman skall ges bestämmanderätt och beslutanderätt över sina barn."

   Som sagt, jag håller alltså med dig, det bör vara utgångspunkten, men det finns fall där ex.vis barnen absolut inte vill bo hos mamman eller då mamman är psykotisk etc. Då måste barnets bästa komma först. Ingen förälders, inte ens moderns, rätt kan få gå före barnets bästa.

   Men även i sådana fall är det långtifrån självklart att fadern bör få vårdnaden. Det skulle kunna finns släktingar på moderssidan som kunde vara mer lämpade - mammans syster ex.vis.

   Radera
  6. Erik: instämmer och det är självklart.

   Radera
 2. Helt rätt
  I gott sällskap av den mest smarta personen som finnes!
  Så fila på förslaget!

  Lämna in det som en motion hos FI (du är ju aktiv enligt egen utsaga)

  visa hur du tänker!!

  Men det vågar du inte NBT!! Att lämna in den som en motion till FI !!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har tyvärr fel, Anonym. På alla punkter.
   Jag har aldrig påstått att jag är aktiv inom Fi - det är någon annan som har påstått detta. I kommentarsfältet hos MA, tror jag.

   Radera
 3. "Det finns vissa som väljer att förfasas och förfäras mer av mitt förslag att låta mammor få vårdnaden om och bestämmanderätt över sina barn, än dessa fasansfulla fakta. Det säger en del om vilken slags värld vi lever i."
  så SANT nbt
  men så länge politiker och rättsväsendet förhåller sig mild i detta, så svarar folket med rädsla. passivitet och likgiltighet. Vad får folket vakna? och skydda barnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte klokt att det finns folk som upprörs mer av ensam vårdnad till mammor, än de män som beskrivs i förra inlägget? Kan världen bli sjukare?

   Även män och pappor borde förstå att prio i ett samhälle måste vara att skydda barnen?

   Radera
 4. Bra förslag NBT. Detta borde vara det självklara.
  I dag så kan inte en mamma skydda sitt barn även om hon fått enskild vårdnad.
  Domstolen ser till att förövaren får tillgång till sitt offer, när det sedan händer något med barnet vid umgänge med pappan
  så kan mamman straffas för att inte gjort tillräckligt för att skydda barnet, vilket hon har en laglig skyldighet till.
  Här krockar lagstiftnngen.

  Det måste naturligvis vara den som har vårdnadsansvaret som bestämmer vilket umgänge som skall föreligga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt - det finns ingen modersrätt alls idag - mammor har absolut ingenting att säga till om. Jämfört med pappor, har mammor inga pengar, inga juridiska rättigheter och ingen makt att skydda sina barn, då de har råkat på en man som förstör livet för dem och barnen. De varken kan, eller får försvara sig och sina barn.

   Ges mammor rätten till barnen, så slipper vi alla de här problemen. Det är den enda lösningen och mycket annat kommer att lösas per automatik, iom detta förslag.

   Radera
 5. Jag har varit inne på samma tanke förr, men bara när det gäller enskilda fall. Det är därför jag rekommenderar kvinnor att få barn på "egen" hand hellre än tillsammans med en man. Den enda nackdelen med detta är väl att det är svårt att få stöd för det. Så jag nöjer mig med dom enstaka jag får överbevisat att hellre gå för insemination.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr lever vi kvar i resterna av ett gravt antifeministiskt samhälle, där män fortfarande sätter agendan, även när det gäller sociala normer. Fortfarande finns det kvinnor som anser att en pappa är viktig i barnens liv, den sociala föreställningen att ett barn måste ha två vuxna människor, en av varje kön som har sex med varandra, under samma tak, för att barn skall må bra. Det kommer att ta lång tid att tvätta bort dessa normer men iofs så verkar det som om allt fler kvinnor väljer insemination. Insemination för kvinnor kommer förmodligen att motarbetas hos makthavarna som vi förstår i mitt inlägg om SMER (utredningen om surrogatmödraskap).

   Mammor måste stå upp för sin rätt, lita på sin modersinstinkt och inte låta makthavare eller någon annan inbilla dem, att mannen som har fått utlösning i deras kroppar, är ett viktigt inslag i barnens och mammans liv, annat än möjligen för att stötta under graviditet och barnomsorgen (som vilken utomstående som helst kan göra och bättre). Många kvinnor känner ju inte ens det stödet från sina män.

   Radera
  2. Fortfarande behövs två - en man och en kvinna - för att tillverka ett barn..det är ingen social föreställning.

   När det gäller sex så tycks du vara ganska fixerad vid att heterosexuella par har sex med varandra .. och det är väl okej om du känner att det är viktigt för dig att tänka på det. Det är dock mycket svårt att se vad som sker eller inte sker i sängkammaren skall ha med föräldrarollen att göra.

   Radera
  3. Det kommer kanske som en överraskning för dig, micro, men själv är jag övertygad om de flesta vuxna här, vet hur barn blir till.

   Varför tycker du att jag "verkar vara fixerad vid heterosex"?

   Reproduktion skall inte blandas ihop med sexualitet, som maktmän alltid har gjort.

   Radera
  4. Att man behöver en ko för att få mjölk betyder inte att man måste ha en ko med sig över allt bara för att man gör våfflor.

   Radera
  5. Andreas: MU ha ha ha!

   Radera
 6. Skrev en lång kommentar till det förra inlägget men den försvann och då orkade jag inte skriva en gång till...
  Men jag håller med dig och Erik. Fullständigt.
  Skulle kunna skriva långa inlägg varje dag med exempel ur min omgivning på hur ansvarslöst pappor beter sig.
  Jag kan faktiskt inte komma på en enda pappa jag har mött som varit lika kompetent som mamman. (Är lite lur på en pappa på barnens skola i och för sig, men jag är inte säker...)
  Mäns högstanivå kommer sällan upp till kvinnors lägstanivå. Inte när det gäller barnen heller... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan bara hålla med. Vi kan sitta här och låtsas att män/pappor har samma känsla för barn som mammor men det är helt enkelt inte sant. Jag ser precis som du, Calle, en ansvarslöshet, en oförståelse, en själviskhet hos många pappor - de förstår inte att barn alltid måste sättas i främsta rummet. Många män är uppfostrade till att se till sig själva, till fullblodsegoister och förväntar sig att bli omhändertagna av kvinnor (till och med barn i vissa fall) - de männen vet inte hur man tar hand om andra, på ett sätt som är bäst för andra och inte för mannen själv.

   Ärligt talat kan inte jag heller komma på en enda pappa som har varit lika kompetent som en mamma, inte ens min egen plastpappa. Jag har en pappa (stalkare) i min närhet som har uppfostrat sin ena dotter själv - när hon blev 18 - "drog hon som en avlöning till sin mamma", som han uttryckte det. Jag undrar hur den här tjejen ser på sin uppväxt med sin pappa, egentligen. Jag vet att hans kontrollbehov över sina barn är gigantiskt - han är på dem som en igel och det är bara han,han, han, jag, jag, jag - hela tiden.

   Radera
  2. Alla pengar som vi skattebetalare får över med Eriks och mitt förslag, kan vi istället lägga på tex utökade och behovsbeprövade barnbidrag till ensamstående föräldrar. På så sätt kommer vi tillrätta med barnfattigdomen också. Win- win för alla barn och samhället.

   Radera
  3. Är det inte närmare sanningen att säga att här sitter ni och låtsas att ni har insikt i hur föräldrar känner...

   Radera
  4. Med all respekt, micro så tror jag att det är närmare sanningen att du sitter här och låtsas som om det inte finns biologiska skillnader mellan könen, att män kan föda barn och att du låtsas ha insikt i hur män känner.

   Radera
 7. Sen en sak till. Barnbidraget ska behovsprövas. Det ska inte vara så att höginkomsttagare ska ha barnbidrag. Barnbidraget som för dom är en fika på stan. Jag har alltid stört mig på det att överklasstrash i Djursholm och liknande områden ska få det. Det känns som ett slags "tionde".

  I övrigt så håller jag med i stort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att barnbidragen skall behovsprövas. På så sätt kan man använda den del av bidragen som rika och förmögna inte behöver, till de som gör det. Själv har jag svårt att förstå hur TVÅ vuxna människor inte lyckas försörja sina barn, utan statliga bidrag?

   Radera
  2. Kirtap Cvantum2013-10-01 13:07

   Varför ska man behovspröva barnbidraget om vi ändå vet vart dom som har för hög inkomst bor?

   "Själv har jag svårt att förstå hur TVÅ vuxna människor inte lyckas försörja sina barn, utan statliga bidrag?"
   Det låter som du vuxit upp på Djursholm..

   Radera
  3. Du menar att om man bor på en särskild plats så skall man inte få barnbidrag? Hur tänker du kring detta? Skall det avgöras från län till län, stad till stad vad som anses vara höginkomstagar-områden?

   Jag har svårt att förstå hur två sammanboende, oftast med två inkomster inte lyckas försörja sina barn utan barnbidrag, ja. Det ligger väl på runt en 1000-lapp idag?

   Radera
 8. Det viktigaste borde vara att hela tiden, i alla lägen, fråga sig vad som är bäst för barnen. Vilken vuxen som känner sig kränkt eller är en idiot borde inte spela någon roll. Världen skulle se helt annorlunda ut om allt utgick från barnets perspektiv. Barn vill inte ha konflikter, barn behöver inga rättssalar och inte heller krig och allt annat som pågår i världen. Faktum är att i princip alla problem som vuxna har också skulle lösas om man utgick från barnens bästa. Jag tror att mammor kan ha lättare att göra det, just eftersom det du skriver, barnen kommer ur hennes kropp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om varje enskild kvinna på jorden gavs makten att själv utforma sitt liv, själv bestämma över sin kropp och det som "kommer ur den" samt - det viktigaste av allt - om kvinnor fick vara med och bestämma över jorden och skötseln av den - så skulle världen se helt annorlunda ut. Mycket bättre för både män, barn, kvinnor, djur och allt annat levande.

   Jag har ändrat inställning i den här frågan som sagt. Vad som kommer ur en kvinnas kropp, är hennes sak att bestämma över så länge hon inte visar sig vara totalt olämplig och då skall hon främst ges stöd av samhället för att klara av sitt moderskap.

   Radera
 9. Hmmm... Ramlade över denna. Ett inlägg om hur män manipulerar kvinnor (omedvetet) för att undertrycka dom.
  http://goodmenproject.com/featured-content/why-women-arent-crazy/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Andreas, det här visste jag redan men det är mycket intressant att någon annan har upptäckt samma sak och satt pränt på det;)

   Det känns igen. Jag skrev ju ett inlägg om män.niskor som säger något taskigt till kvinnor och tror att det räcker med ett "förlåt" för att hon skall glömma hans elakheter.

   Jag känner också igen en annan sak, nämligen en väninnas väninnas påstående om att hennes f.d manlige sambo hela tiden mixtrade med dvd, tv, fjärrkontrollerna, tv-boxer osv i syfte att göra sig "nödvändig" för sin kvinnliga sambo, dvs att hon hela tiden var tvungen att fråga honom om hur hon skulle göra för att få tv, dvd osv att funka. Hon var alltså helt säker på att han höll på att mixtra fram och tillbaka med apparaterna, för att hon skulle bli tvungen att gå och fråga honom (han fick visa sig duktig och göra sig nödvändig för henne). Hon klarade ju inte ens av att få in rätt kanaler på tv:n;)

   Jag tror också att det ligger mycket i att män projicerar all sin skit och sina egna tillkortakommanden på kvinnor. Allt blir kvinnans fel, till och med när det är mannen som har felat. Jag känner också igen den manliga vikt- och utseendemobbingen som många kvinnor drabbas av i sina relationer med män. Skrev ju själv i ett inlägg om hur detta börjar redan i tidig ålder för vissa flickor, som syrran och jag när vi hetsades vid matbordet av våra morbröder, när vi var hos mormor.

   Tack igen, skall försöka komma ihåg att skriva om det här framöver.

   Radera
 10. Skulle ditt förslag innebära att fäderna slipper att betala för barnen, och att mödrarna försörjer dem ensamma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du fäder som har separerat från barnens mammor? Eller fäder som bor ihop med barnens mammor?

   Radera
 11. Hmmm... Och ännu en lite intressant artikel. ;)
  Single Motherhood By Choice
  For some millennials, it’s no longer plan B
  https://medium.com/p/d7aa304d4553

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Andreas!
   Mycket intressant!

   "Today, 41% of the nations mothers are single women, either by choice or circumstance, and both men and women are becoming more accepting of a single woman who gives birth or adopts. Children born to single mothers are no longer looked down on as “born out of wedlock” and when asked which word describes the modern single mother, 24% of men and 30% of women chose “courageous,” followed by “loving"

   “We didn’t grow up thinking that every family had a mom and a dad and 2.2 kids,” says Katie Larson, a 29-year- old healthcare worker from Minneapolis. Larson is planning to become pregnant on her own with a sperm donor."


   Without a husband, I quickly discovered an alternative family of support: friends, neighbors, other single moms by choice, my extended family, and one amazing Au Pair named Lucie, from France, who a friend recently referred to as “ the best wife ever,” when I reported that she had made Duck Orange for dinner. In many ways, she is like a traditional wife: she takes care of Alexander, cooks, and washes his clothes all while I go out and win the bread. I call this community my “we,” the alternative to the traditional “we” that is compromised of a husband and wife.

   Radera
  2. "an unmarried woman has to work nearly 20 months to earn what a married man earns in just one year."

   Radera
 12. Hmmm... En dokumentär som jag snubblade över, den handlar om pedagogik som används under spädbarnens uppväxt. En scen som är lite intressant, för den säger ju något om hur starkt knuten en mor är till barnet jämfört med en far. - http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=WpF30PFQEdE#t=307 (Om inte tids-grejen fungerar så är det 05:07 in i videon fram till en 07:00 ungefär)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack igen, Andreas! Skall kolla nu.

   Radera
  2. Jag har aldrig fött barn men jag kan inte för mitt liv förstå, hur mammor kan tycka att det är viktigare att få tid med män, än med sina egna barn. Jag blir faktiskt förbannad när jag ser det här.

   Vissa av metoderna, är barnmisshandel för mig. Jag förstår verkligen inte hur de här mammorna tänker och varför de, trots att det säger emot alla deras naturliga instinkter, låter sig övertalas till ditt och datt, tex att svälta barnen under eftermiddagen i syfte att få mer tid med sin gubbe på kvällen eller för att få sova längre.

   Förstår också vad du syftar på här, Andreas. Barns gråt skär i kroppen på kvinnor men många män bryr sig inte. De känner inte (samma) empati.

   Det slår mig, än en gång, hur mansstyrt samhället är (när tex kvinnors bröst har sexualiserats av och för män) och hur fäder har lyckats nästla sig in i kvinnors och barns liv och vilka följder det har fått för barnen. Känner också igen det där med fäder som blir "svartsjuka", känner sig utanför osv och vilka uttryck detta kan ta sig.

   Tack igen, Andreas. Det här var mycket intressant, även om det var deprimerande.

   Radera
  3. MYCKET intressant ja! :)
   Får du tid en dag så se gärna alla delarna. Truby King-metoden kallas den då tanken är att "barnet är en manipulativ liten rackare som måste lära sig att vuxna skiter i att ungen skriker". Den har gjort att många, som vuxna, har problem med mellan-mänskliga relationer. Truby King var en manlig politiker, om du undrar. Och jag håller med dig, om barnet skriker och det känns naturligt att ta upp barnet så gör man så klart det. Små barn behöver mänsklig kontakt.

   Radera
  4. Andreas: jag skall kolla på alla delarna, det var mycket intressant. Den där inställningen att spädbarn är "manipulativa" och jäklas med sina föräldrar, är skrämmande. Jag instämmer helt och hållet med dig - om ett barn skriker så tröstar man det på alla sätt man kan. Att lägga barnet till bröstet är en helt naturlig sak att göra och barn äter om/när de är hungriga. Ibland vill de bara känna närheten till mamman.
   Truby King-metoden (det jag har sett än så länge) är skrämmande och jag tror att det skadar barns utveckling. Jag förstår inte hur mammor kan följa den typen av råd.

   Radera
 13. Wow... - http://www.huffingtonpost.com/2012/09/06/nevin-yildirim-turkey-rape-beheading_n_1861016.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, oj, herregud! Hon sköt honom mellan benen och högg av hans huvud för att hämnas hans våldtäkter och den påtvingande graviditeten som följde. Säga vad man vill om att ta livet om folk men det är lätt att förstå den här kvinnans desperation, ilska, frustration och förnedring. Det goda som kommer ur hennes agerande är att debatten startas kring både våldtäkt och abort i Turkiet.

   Radera
 14. Och en annan intressant sak: -
  Robert Redford does not believe that “all is lost” because he believes in women and young people. Women must save the country "because a lot of men that were in control were behaving stupidly," said Robert Redford.
  Robert Redford commented in his interview that he is not thinking of any specific woman or any specific young person that can make a difference but that it is “time to give more women a chance."
  http://www.examiner.com/article/robert-redford-the-future-should-belong-more-to-women-and-young-people

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte att Robert Redford är så klok;)?
   Jag håller med honom - jag tror att det handlar om både rädsla, rädsla för förändring och egoism. Jag tror att alla former av hat mot olika folkgrupper, tex kvinnor och människor från andra länder, handlar om rädsla och egoism och jag tillägger - makt/kontroll. Han säger om Obama:

   "I think just the idea of giving credit to this President, giving him credit for anything, is abhorrent to them, so they'll go against it. Never mind that it's the better good of the people, never mind that they're supposed to be in office representing the interest of the public. They're representing their own self-interests, which is very narrow and in some cases bigoted."

   Det här citatet kan lika gärna användas när det gäller kvinnor. Män ser till sig själva, sina egna intressen och har uppenbarligen inte förmåga att ta tillvara alla världens medborgares intressen. Vi lever i en mandiktatur och mansdiktaturen är rädd för att förlora kontrollen/makten över kvinnor och barn.

   Som jag alltid brukar säga - vad är en "man" utan kvinnor och barn? Hela "manligheten" är uppbyggd på kvinnor och kvinnors barn.

   Tack för alla bra länkar, Andreas - jag uppskattar det mycket!

   Radera
 15. Själv tack, NBT! Du är mycket duktig på att sätta ord på egna tankar. Och många gånger får du fram ett annat perspektiv än jag själv ser/sett saken från. Det är därför jag tycker det är så trevligt att diskutera med dig! :)
  Och tack för att du så ofta är så snäll och god och positiv, och för att du är så lite bitter. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha!
   Jag vet inte om du är ironisk när du skriver att jag är snäll, god, positiv och inte bitter (?) men jag väljer att se positivt på dina ord och tackar för komplimangen;)

   Det är alltid intressant att diskutera, eftersom man får andras perspektiv på saker och ting och det är så man kommer fram till saker och ting, löser problem. Utan diskussion och debatt, hade världen varit ett kaos och det är den också, pga att kvinnor aldrig har fått delta i debatter och sätta sitt eget perspektiv på saker och ting.

   Radera
  2. Jag är helt seriös. :)
   Men att jag uppfattar dig som en varm och god person har kanske att göra med att min identitet inte ligger i min p... men i mitt bröst (hjärtat). Jag känner mig inte hotad (personligen) av ditt syn på världen (därimot känner jag att det är trist att det är så världen är).
   Jag sätter i alla fall pris på dina tankar, inlägg, meningar och att du är så duktig på att beskriva dina tankar.
   Önskar dig en riktig underbar helg. :) *kram*

   Radera
  3. Andreas: nu låter det som om jag skryter men det är så de flesta människor uppfattar mig. Snäll, god, generös, självsäker, stort rättspatos, varm, glad och positiv;) Självklart är detta inte hela sanningen eftersom jag har mina brister och fel som alla andra människor. Jag kan tex vara otroligt "kall" och som en tidigare pojkvän kallade det - "hård" mot människor, vars beteende jag ogillar. Men min mamma sade en gång inför sina bekanta: "jag älskar alla mina tre barn lika mycket men NBT - hon fick allt det goda."

   Mamma brukar också säga att jag är envis som en åsna och det har hon rätt i;)

   Skönt att höra att hela din identitet inte ligger i din p...., Andreas;). Det är också den uppfattningen som jag har skapat mig om dig och om min uppfattning stämmer, så är du mycket ovanlig på så sätt, skulle jag våga påstå. Jag träffar sällan på sådana män i min vardag, dvs män som klarar av att se saker och ting ur ett kvinnligt perspektiv. Det är väl bara du, Erik Rodenborg och min plastpappa än så länge...;)

   Önskar dig en rikigt skön och avkopplande söndag, Andreas! Tack igen, min vän.   Radera