Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-09-21

Centern bejakar barn-handel

Regeringen tillsatte för en tid sedan en utredning på skattebetalarnas bekostnad, utförd av en handfull personer (oeniga i frågan) från SMER, för att utreda frågan om det skall bli tillåtet för kvinnor i Sverige, att ge bort sina barn. Nu säger Centerpartiet ja till detta.

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/centern-bejakar-surrogatmodraskap_8537132.svd
http://debatt.svt.se/2012/08/10/avfarda-inte-oss-kritiker-som-surrogatmotstandare/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17514256.ab
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5652487

"Även debatten om surrogatmödraskap var utdragen. Partistyrelsen ville se ett beslut om att par som inte kan bli föräldrar ska kunna ta hjälp av en kvinna för att föda deras biologiska barn. Den linjen vann, men nästan lika många (bara sju röster skilde) hoppades att partiet inte skulle låsa sig vid det som kallas ”altruistiskt” surrogatmödraskap – utan hoppades in i det sista att kvinnan också skulle kunna få ekonomisk ersättning för att bära barnet."

– Tidigare C-stämmor har sagt att det här är en komplicerad fråga och att vi måste utreda vidare. Men nu  att i ett antal andra länder så fungerar det väldigt väl. Nya Zeeland har det sedan cirka tio år tillbaka och det handlar om 35-40 barn per år som kommer till på det sättet. De upplever inga problem med det, säger han."

"Anders W Jonsson tror att surrogatmödraskap kan bli verklighet i Sverige inom kort.
Anders W Jonsson (C)
– Den här diskussionen påminner om den som vi hade innan vi började tillåta insemination och provrörsbefruktning. Det har funnits motstånd men till slut har man insett att det handlar om att hjälpa barnlösa. Vi kommer att ha en situation med en bred majoritet i riksdagen för det här inom något år."


 
Jag skrev om SMER:s mycket oseriösa utredning här:
http://noboytoy.blogspot.se/2013/03/smer-ar-oseriosa.html

Eftersom gruppen "ofrivilligt barnlösa kvinnor", som efterfrågar surrogatmoderskap, inte kan vara särskilt stor och SMER dessutom problematiserar gruppen ensamstående kvinnor, så kan vi dra slutsatsen att det är fullständigt osannolikt att kvinnor är den grupp som "på senare tid har ställt krav". Vilka finns då kvar, som efterfrågar surrogatmoderskap? Enligt SMER:s rapport är det: ensamstående män, homosexuella män och transgender-personer. Av detta kan vi dra slutsatsen att den största gruppen som "har ställt krav" är ensamstående män och homosexuella män.

Kvinnolobbyn beskriver det väl i sin replik i SVD:

"Gränsen för hur långt vi kan gå för att tillfredsställa människors barnlängtan måste dras vid människohandel

http://sverigeskvinnolobby.se/blog/projekt/feministiskt-nej-till-surrogatmodraskap

"Vår hållning är att det i praktiken inte är någon skillnad mellan altruistiskt och kommersiellt surrogatmödraskap – i båda fallen sker handel med människor. Surrogatmödraskap är alltid ett kontrakt mellan köparen, d.v.s. de blivande föräldrarna, och säljaren, d.v.s. surrogatmodern, om en produkt, d.v.s. ett barn."

13 kommentarer:

 1. Är det inte bättre att ta hand om alla oönskade barn som föds runt om i världen än att börja producera nya på konstgjord väg? Äh, jag vet inte. Låter iaf skrämmande det du beskriver.
  Rain

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ÄR skrämmande. Det ÄR ren och skär människohandel, dvs ännu ett sätt för män att utnyttja kvinnor och barn för sitt eget nöje. Det är homosexuella män och ensamstående män som skall få sina "behov" av barn tillgodosedda.

   Radera
 2. Ja, visst handlar det om mäns "rätt" att bli pappor och att föra just sina gener vidare och inget annat.

  Personligen tycker jag att lagstiftningen borde gå åt andra hållet, det skall inte vara okej att köpa sig ett barn i utlandet och ta hit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Män kan inte bli gravida och föda barn, dvs välja att bli pappor. Det är ren biologi. Barn skall inte handlas med som varor. Inte i den manliga sexualslavhandeln eller i surrogat-handeln, inte i Sverige och inte utomlands.

   För övrigt vore adoption, vilket också är en form av barn-handel, onödigt om män med makt såg till att kvinnor hade möjlighet att försörja sig själva och sina barn.

   Radera
  2. Här kan jag ju tillägga, att om Alliansen vinner valet så blir med all sannolikhet surrogatmödraskap en realitet i Sverige år 2015.

   Radera
 3. Barn och kvinnokroppar ska inte vara en handelsvara eller finnas till för andras behov. Ingen har rätt att KRÄVA ett barn eller tillgång till en kvinnokropp, vare sig det är i sexuellt syfte eller som surrogatmamma. Hur sorgligt än ofrivillig barnlöshet är, ursäktar det inte att utnyttja fattiga kvinnors kroppar för att få ett barn.

  De som förespråkar surrogatmödraskap kan heller inte skylla på okunskap. Vi vet ju redan hur det går till! Redan idag hålls kvinnor (precis som du skriver) fattiga och har ofta dåliga möjligheter att ensam ta hand om sina barn. Redan idag övertalas mammor att skriva på adoptionspapper innan barnet ens är fötts. Redan idag hålls kvinnor inlåsta för att föda barn som sedan ska säljas. Vi vet redan att det är de fattiga kvinnorna som inte har något val som kommer föda "de krävandes" barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag instämmer. Att bli förälder, är ingen mänsklig rättighet. Barn är inga saker, "ting" som man skaffar på samma sätt som när man köper en ny bil. Ofrivillig barnlöshet är säkert en sorg för många kvinnor men det är inte de kvinnorna som efterfrågar barn som handelsvaror - det är män. Män som naturligtvis aldrig har kunnat bli gravida eller kunnat föda barn. Det är absurt att kvinnor och barn skall handlas med likt varor på marknaden, bara för att män skall få bli föräldrar!

   Om kvinnor hade haft möjlighet att försörja sig själva och sina barn, världen över, så hade inte många kvinnor sålt sina barn till män och andra kvinnor. Maktmän har alltid, världen över, satt i system att göra kvinnor fattiga så att deras enda chans att överleva skall vara att antingen gifta sig med och slava för en man, sälja sina barn eller sälja sina kroppar och barnens kroppar till män som vill runka av sig i dem.

   Det är de fattigaste i världen, som män utnyttjar på detta sätt, precis som du skriver AG. Den fattigaste gruppen i världen är kvinnor. Kvinnor är fattiga, eftersom maktmän har gjort dem fattiga. Män driver på så sätt kvinnor till saker som gynnar män (och deras lite rikare kvinnor) tex adoption, surrogatmödraskap, prostitution.

   Män har skapat ett samhälle där rika trampar över fattiga och till och med köper deras barn och kroppsdelar (organ). Män har skapat ett samhälle där män trampar över kvinnor och till och med köper kvinnor, deras barn och kvinnors och barns kroppar för egen tillfredsställse och nöje.

   Radera
  2. Jag satt och läste lite om surrogatmödraskap igår kväll. Blev faktiskt förvånad över att RFSL tar tydlig ställning för. Alltså jag förstår att deras uppgift är att stötta de sexuella minoriteterna, men jag anser inte det ursäkta att de kräver tillgång till kvinnokroppar. "Att förneka enskilda kvinnor möjligheten att fatta egna beslut om sin kropp utgör en begränsning för kvinnor och är felaktigt. RFSL: s principiella åsikt är att varje individ ska tillskrivas kroppslig autonomi" skriver de. Kvinnor ska alltså i vanlig ordning anses frivilliga, det är deras eget val och ingen vidare analys behövs. Har vi hört det förr?

   På surrogat.info har intervjuer med surrogatmödrar filmats. I exempelvis "Indisk surrogatmamma berättar om sitt val" framträder en FATTIG kvinna boendes i ett slumområde med sin familj om att hon vill bli surrogatmamma för att hennes barn ska få en ljusare framtid. "De hyr min livmoder" säger hon sorglöst.

   Man kan ifrågasätta varför många vänder sig just till Indien. Är det eftersom det finns mängder av indiska, kastlösa kvinnor som sedan födseln vetat att deras människovärde anses vara lika med noll och är i desperat behov av pengar. Att de kan lägga ut sådana här videor bevisar att de anser att dessa maktstrukturer är okej och önskvärda. Man ska alltså kunna utnyttja de fattiga kvinnorna och kalla det deras eget val.

   Nu handlar ditt inlägg inte om adoption, men det är något annat jag nyligen fick mig en tankeställare om. Hittade denna sida: http://www.firstmotherforum.com/, en sida startad av en kvinna som adopterade bort sin dotter och idag ifrågasätter att socialt utsatta kvinnor tvingas adoptera bort sina barn på grund av bristande resurser. Detta är förstås ett väldigt känsligt ämne för många, och jag vill inte trampa någon eventuell adoptivförälder som kan läsa detta på tårna, men jag har svårt för ett visst resonemang. På familjeliv anser exempelvis en del föräldrar att deras rätt att få barn och att deras sorg över ofrivillig barnlöshet ska stå över alla andras känslor. Till och med en adopterad som skrev sina tankar om adoption fick höra att "ja, men du vet inte hur det är".

   Och det är just dessa resonemang och tankar jag tror kan bli väldigt farliga, att anse sig ha RÄTT till något som inkluderar andras kroppar. För vad händer om det en dag inte finns några fattiga kvinnor som "väljer" att lämna ifrån sig sina barn, hyra ut sina livmödrar och sälja sex? Eller är det meningen att de alltid ska finnas där så att andra kan utnyttja sin rätt till barn och sex?

   Radera
  3. "Kvinnor ska alltså i vanlig ordning anses frivilliga, det är deras eget val och ingen vidare analys behövs. Har vi hört det förr?"

   Ja, antifeministiska män brukar använda detta "argument" när de vill tala i kvinnofrågor som abort, prostitution eller surrogatmödraskap. De vill mena att det är viktigt för kvinnor att "själva få välja" att ge bort och/eller sälja sina barn. Som om det skulle vara något alldeles särskilt viktigt för kvinnor att få den "valmöjligheten", dvs att GE BORT ELLER SÄLJA SINA EGNA barn till män, homos och heteros? Fy fan, man spyr på dessa falska jävla galtar!

   "Man ska alltså kunna utnyttja de fattiga kvinnorna och kalla det deras eget val."

   Exakt, AG. Så gör man när man vill byta fokus från de människor som utnyttjar andra, ofta fattiga och utsatta, för egen vinning. Man kallar det de fattigas "egna val", kvinnors "frivilliga" heterosex, "frivilliga" prostitution, eller "frivilliga" BDSM-sex osv. För vi kan ju inte fokusera på sanningen, dvs att det är bl.a gaymän som vill köpa kvinnors barn på marknaden som vilken vara som helst som är problemet, eller män som vill misshandla kvinnor under "sex" eller män som njuter sexuellt av att stoppa sin penis i kvinnor, gärna mot betalning? Fokus läggs alltid på kvinnor, vad män tror att kvinnor "vill" och är "frivilliga" till, till och med då pengar är inblandade. Så fort pengar blandas in, finns ingen "frivillighet"!

   Jag instämmer vad gäller adoptioner, med risk för att trampa adoptivföräldrar på tårna. Vi i väst, inbillar oss gärna att vi gör en god gärning när vi köper barn från fattiga kvinnor. Sanningen är, att vi hade gjort en riktigt god gärning om vi istället hade skänkt pengar till den fattiga mamman så att hon själv hade kunnat ta hand om sitt barn.

   Vi bortser gärna ifrån att det är män som har skapat vår gemensamma värld, på kvinnors och barns bekostnad. Om kvinnor verkligen, VERKLIGEN, hade fått välja själva (utan tvingande lagstiftning och utan manligt socialt skapade normer) när och om de vill ha sex med män, när de vill bli gravida, om kvinnor hade fått samma möjligheter, skyldigheter och rättigheter till utbildning, försörjning osv så hade vi inte haft problemen med vare sig prostitution, adoptioner, aborter eller surrogatmödraskap.

   I ett samhälle skapat även för kvinnor, så hade världen sett helt annorlunda ut. Det finns inga kvinnor som, om de verkligen själva "fått välja", vill GE BORT eller SÄLJA sina egna barn.

   "Eller är det meningen att de alltid ska finnas där så att andra kan utnyttja sin rätt till barn och sex?"

   Svaret på frågan är JA. I en manligt styrd värld, är det meningen att kvinnor och barn skall kunna handlas med likt varor för mäns nöje och tillfredsställelse. Kvinnor är "de andra" för män, de som inte är som "vi", dvs män = människan.
   Radera
 4. Otroligt kvinnoföraktande av Centerpartiet.
  Men de har ju många företrädare som vill ha prostitution också. Så nog tänker de på männen i första hand.
  Det syns också i kommentarerna att sexköpare tycker att Centern är dubbelmoralisk som inte öppet vill avskaffa sexköpslagen.
  Detta handlar BARA om kvinnosyn. Läkare är ju inte precis kända för att stå för kvinnors rättigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så det kan gå i ett parti som har en kvinnlig partiledare? Något mer kvinnoföraktande än detta, dvs att kvinnor skall GE BORT (så småningom SÄLJA) sina barn till män, kan jag inte ens föreställa mig i ett s.k "modernt" och "jämställt" land. Det finns inga ord, men om borgarna vinner valet, så lär detta bli en realitet år 2015.

   Det värsta är väl kanske att det är en barnläkare som driver detta? Men, som du skriver - manliga läkare verkar ha samma problem som manliga poliser med sin kvinnosyn...

   Radera
  2. Fast Lööf beundrar ju Ayn Rand och Thatcher. Då är man inte för kvinnors rätt. De kvinnor som släpps fram i politiken får INTE vara övertygade feminister och driva kvinnorättsfrågor. Kolla hur Julia Gillard manövrerades ut efter att hon tagit upp misogynin i Australien. Eller hur Danmarks statsminister trots löften inte vågade driv igenom en sexköpslag. De kvinnor som kommer fram i politiken eller i media måsta ställa upp på patriarkatet. Det är tanken...att de blir ett alibi.

   Radera
  3. Just precis. Det är fortfarande män som bestämmer vilka kvinnor som skall få komma till tals, släppas fram, som du skriver. Det är fortfarande män som sätter agendan för vilka frågor som kvinnor skall driva, inom tex politiken. Jag skrev i en tidigare kommentar att det är alltid "chefen", högsta hönset som bestämmer. Undersåtarna får anpassa sig vare sig de vill eller inte. Det är också anledningen till att män så krampaktigt håller i de högsta posterna inom både näringsliv, politik och samhället i stort.

   Det finns en anledning till att tex Petra Östergren, som anser att kvinnor skall prostituera sig för män, har fått så mycket uppmärksamhet. Hon är sponsrad av män, männen inom Timbro. Annie Lööf, Beatrice Ask och ny-utsedda arbetsmarknadsministern har utsetts av en anledning, precis som tex Götblad.

   Radera