Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-08-16

Sminkproblem

http://www.aftonbladet.se/wellness/article17301768.ab

Rubrik:
"Slipp dina värsta sminkproblem. Smarta lösningar för dina 8 värsta skönhetsproblem."

Och jag letar och letar...? De "smarta" lösningarna som presenteras är: mer smink, annat smink, blah, blah..

Ingenstans hittar jag den bästa, smartaste och enda lösningen för att för alltid, slippa alla "sminkproblem":

Skit i smink!

16 kommentarer:

 1. Jag har haft långa tider där jag varit totalt utan smink och fy tusan så skönt det var. Dessutom ska vi vet att det mesta sminket är kemikalier och inte särskilt lämpat för hud eller kropp.
  Numera sträcker jag mig till lite mascara. Det räcker gott. Vem orkar lägga timmar framför spegeln för att kleta på alla dess produkter som vi blir lurade till att köpa och använda?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var själv ett riktigt sminkoffer som ung. Brunkräm, puder, rouge, ögonskugga - you name it. Varje dag! När jag var runt 25 år gammal, tröttnade jag på att lägga ned all denna tid (och väldigt mycket pengar!) på att göra mig "vackrare". För vem då, liksom? Allehanda killar och gubbar på stan?
   Jag tvättade av ALLT från en dag till en annan;)

   Idag använder jag bara mascara när jag ska till jobbet och kanske lite läppglans. Har däremot en "renlighetsnoja" som jag jobbar på. Har alltid tvättat håret VARJE dag.

   Som du skriver, Bella - det finns väldigt mycket ohälsosamma kemikalier i både smink och hårfärg/hårprodukter. Mamma köpte smink från Mary Kay (MK som påstår sig ha bara allergitestat) för några år sedan och gick en sminkkurs där, med påföljden att hon skulle prova på mig;). Det tog bara några timmar, efter att hon hade sminkat mig, för mina ögonlock att börja klia, bli illröda och svullna upp så att jag såg ut som om jag hade varit i slagsmål.

   Pengar och tid läggs ned och för vad/vem...?

   Radera
 2. Känns som om Aftonbladet anstränger sig för att hitta "lösningar" på en massa icke-problem. Så mycket enklare och bekvämare att skippa att prova ut concealers, kleta på olika dag- och nattkrämer, under- mellan- och överlack, ögonfransböjare och allt vad det är. Man kan göra sig fin om det är något särskilt, men att hålla på med sådant där varje dag är inget för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med. Sen är det ju så att vi liksom vänjer oss vid att utföra vissa procedurer, de blir ett "måste" och så inbillar vi oss att folk skulle märka någon större skillnad om vi tex skiter i att böja ögonfransarna, använda nattögoncreme eller concealer;).

   Radera
 3. T o m undertecknad skulle bli snyggare i smink ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla blir snyggare med smink. Även män.

   Radera
 4. Får man lägga sig i som man? :-)

  Varje kvinna avgör givetvis själv över hur hon vill göra men som man känner jag som det står här. SKIT I SMINKET. Det är inte smink som gör en kvinna lika lite som kilon, utseende mm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det får du inte. Undantaget är, om du använder smink själv;)?

   Radera
 5. Ok då får jag väl be om ursäkt för att jag lade mig i något jag inte har att göra med då :-) För smink använder jag definitivt inte :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Synd;)
   Lyssna på Ver ovan.

   Radera
  2. Jag råkade radera en kommentar från någon. Var det din så får du gärna skriva om den. Har för mig att jag såg ordet "smink" i den;)

   Radera
 6. Apropå skönhetsvård så utdelades faktiskt vid en nummerlappsutdelning tidigare i år en produkt från Loreal som jag ännu inte vågat vare sig öppna eller använda. Det verkar vara någon sorts gel och alkohol ingår bland ingredienserna. Eventuella tips emottages tacksamt.
  Produkten i fråga är dock avsedd för män, så hur gärna jag än skulle vilja kan jag inte skänka den till någon av de (mestadels) kvinnor som uppehåller sig på denna sida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv använder jag bara mild tvål och vatten samt en ofärgad fet creme i ansiktet så jag har ingen aning om vad du talar om. Fanns det ingen bruksanvisning;)?

   Jag tycker att du skall testa och sen lägga upp en sån där "före/efter-bild", Vershckowsi.

   Radera
  2. Hittade faktiskt en annons som utgör en sorts bruksanvisning i dagens Metro:

   DU ÄR MAN.
   DU BLIR GLANSIG I ANSIKTET.
   DU BEHÖVER DEN HÄR.

   HYDRA ENERGETIC QUENCH ANSIKTSGEL.
   SVALKAR OCH SLÄCKER TÖRSTEN I DIN HUD MED EN MATT FINISH.

   Så endera dagen kommer jag väl att korka upp förpackningen och se om
   jag förstår mig på produkten i fråga ...


   www.lorealparts.se/man

   Radera
  3. Jag vet inte men jag tror att man skall undvika produkter i ansiktet, som innehåller alkohol..? Det måste ju torka ut hyn? Själv blir jag "glansig" i ansiktet av min feta ansiktscreme men om någon tycker att det är jobbigt att titta på mitt glansiga ansikte så får de låta bli att titta;)

   Radera
  4. Det finns också ett fint gammalt talesätt som säger ungefär att "när jag inte orkar dricka mer häll spriten över mig" och det går ju på tvärs med undvikandets filosofi ...

   Radera