Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-08-29

Noll respekt

Min lillebror (25-årsåldern) jobbar bl.a som bartender. Han berättar många historier för mig om hur det går till på klubbarna bland ungdomarna, nu för tiden. Förra helgen var det en ung tjej som klädde av sig alla sina kläder utom stringtrosorna och som hoppade upp på bardisken, lade sig ner på den och lät killarna runt om, titta på hennes nakna kropp och ny-inköpta silikonkuddar medan hon ålade runt och kråmade sig för att anspela på deras manliga sexualitet.

Brorsan suckade:

- "Jag fick kalla på vakten som kom och bar ut henne. Hon var helt jävla dyngrak. Jag fattar inte vad det är för fel på tjejer, alltså...?"

Jag:
- "Jag kan faktiskt förstå varför du tappar respekten för tjejer, som de håller på..."

Bror:
- "Jamen du fattar ju? De slänger upp silikon-pattarna på bardisken, skickar nakenbilder till min telefon och mail, lämnar ut sina telefonnummer och de flesta springer omkring halvnakna, i rena rama strippkläderna och ser ut som polska jävla luder. Och är de inte såna, så har de diverse olika diagnoser som tex Kimberley, du vet..? Anorexia, bulimia, bipopulär och fan vet allt, vad det är för sjukdomar hon har...? Vad fan, jag vill ju bara ha en normal tjej, en fin tjej....."

Jag:
- "Jag är ju feminist så jag fattar varför tjejerna beter sig så här men det tar för lång tid att förklara. Du får nog helt enkelt vända blicken från de här über-sexualiserade och tillgjorda tjejerna på klubbarna och försöka hitta en tjej någon annanstans, brorsan. Du får försöka leta efter andra tjejer och inte bara uppmärksamma de som syns mest, pga att de har klätt av sig mest, vrålsminkat sig eller som anspelar på manlig sexualitet i allt de gör. Du måste försöka se de andra tjejerna - de finns ju? Både Tim och Johan har ju hittat bra tjejer?

Bror:
- "Jo, jag vet men vad fan, jag har tappat respekten för dem alltså. Jag behandlar tjejerna som skit för att de är så jävla vidriga. Äckliga. Jag sa till Simon att han har gjort sitt livs största misstag nu när han han dumpat sin fina tjej. Nu är Simon singel igen och tror att han ska kunna hitta nåt bättre än det han hade. Haha - lycka till, liksom...!? Bara en jävla massa psykfall därute...."

Jag:
- "Sen måste du ju faktiskt börja fundera över hur du själv beter dig, brorsan? Det är inte särskilt fräscht att doppa snoppen i andra människors kroppar på löpande band och dra på sig en massa könssjukdomar som du gör. Det gör ju knappast att du får respekt av tjejerna heller, eller hur? De snackar givetvis sins emellan om hurdan du är och hur du beter dig. De ser väl inte direkt dig som någon "giftas-typ" eller som en möjlig pappa till deras barn heller, skulle jag tro?"

Bror:
- "Näe, det stämmer väl kanske...

Jag:
- "Respekt förtjänar man och det gäller för alla människor, även killar. Det är därför som jag har valt att leva utan en man i mitt hem, som du vet. Jag känner inte respekt för någon som inte respekterar mig."

Bror tänker.

Miley "Tungan" Cyrus strippshow på VMA med en
nästan dubbelt så gammal gubbe, en gift småbarnsfar.

Miley Cyrus kan inte sjunga, vilket hon bevisade på
VMA-galan. Hon ser till att få uppmärksamhet på annat sätt.
Respekt? Knappast.
Här kan ni se "Tungans" hela framträdande om ni orkar lyssna på hennes falsksång. Ta ifrån henne micken och kråksången - vad blir kvar? En överbetald strippa på bästa sändningstid.
http://www.theblaze.com/stories/2013/08/26/there-is-really-nothing-theblaze-can-say-about-the-miley-cyrus-performance-on-mtv-last-night-that-will-smiths-family-didnt-already-say/
10 kommentarer:

 1. "En överbetald strippa på bästa sändningstid". Mysig kvinnosyn du har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är bara ärlig, precis som när jag talar om män och då blir anklagad för att vara en "manshatare":)

   Miley Cyrus kan inte sjunga men hon kan strippa och hon får bra betalt för att göra det på en av världens största musikscener. That´s a fact. Cyrus får stå för det - hon är ju inget offer för sina egna handlingar, eller hur?

   Radera
  2. För övrigt talar jag inte om "kvinnor". Jag talar om Miley Cyrus. Min "kvinnosyn" har alltså inte med detta inlägg att göra.

   Radera
 2. Det är inte rätt att lägga hela samhällets och framför alls musikvärldens enorma sexism på EN enskild kvinna. Stripp är skapat av män för män. Cyrus är en spegling av normen att kvinnor måste klä av sig för att få framgång. Det gäller i stort alla barnstjärnor att de, när de tar klivet ut i vuxenvärlden, måste bli porriga. Män behöver inte det.
  Musikbranschen liksom filmditon är skapad av män för mäns blick.
  Dagens STIL i P1 speglar detta på ett utmärkt sätt. Rekommenderar lyssning.
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/244385?programid=2794


  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset och jag instämmer.
   Miley Curys är bara en i mängden av alla unga tjejer som översexualiseras för män inom musikbranschen.

   Ännu mer pinsamma är gubbarna, tex Thicke som inte lyckas sälja sin musik utan draghjälp av unga, nakna unga kvinnor som anspelar på manlig sexualitet. Detta manliga fenomen ser vi i alla branscher.

   Män verkar nämligen inte kunna sälja varor eller tjänster åt vare sig kvinnor eller män, utan att horifiera och översexualisera unga kvinnor. Se bara på den manliga reklamen där män identifierar sig själva som "riktiga män", bara när de omges av halvnakna och sexualiserade unga tjejer som anspelar på manlig sexualitet. Som jag brukar säga - utan kvinnor är den där "manligheten" ingenting värd. Den faller ihop som ett korthus.

   Radera
  2. Miley Curys karriär har styrts av hennes kände far. Det har snackats länge om vilket dåligt inflytande han har haft samt vilka dåliga beslut han har fattat angående sina döttrar, omedvetet eller medvetet (för att uttrycka det milt).

   Han lät tex Miley fotas för Vanity Fair som 15-åring, med naken rygg och "beslöjad" blick, som det brukar kallas när kvinnor skall försöka se kåta ut på män, på bild. Han har också låtit båda sina döttrar delta i strippstångs-dans, så kallad pole-dance. Den yngsta dottern var väl typ i 7-8-årsåldern när dessa bilder kablades ut.

   Det finns värre rykten och spekulationer om Mileys far, än så...

   Radera
 3. Vad fruktansvärt!
  Hur många tänker på att Cyrus kommer från en översexualiserad miljö från barnsben där hennes egen pappa uppenbarligen också visar gränsöverskridande beteende vad avser pedofila/incestuösa handlingar.
  Det visar hur kan det kan påverka som vuxen. Tänker på alla dessa barn som tvingas umgås med förövarfäder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte förvånad. Ett sånt här übersexualiserat beteende från tidig barndom, kommer inte av sig självt.

   Den manliga mode- och musikbranschen verkar inte vara särskilt hälsosam för unga tjejer och flickor. Se på Lady Gaga och Britney Spears (papporna styr deras karriär) och se på fotomodellerna som anlitas av modellagenturerna i tidiga tonåren. Det finns en tysk supermodell från 80-90-tal, tror att hon heter Mulder (?), som har berättat om hur Elite Models använder flickorna som prostituerade åt män i maktens korridorer och hur hennes pappa våldtog henne redan i blöjåldern. Vet inte vad som hände med henne, mer än att hon lades in på mentalsjukhus och förmodligen drogades ned. Hon hävdade, som du kanske minns, att Prins Albert av Monaco hade våldtagit henne men hon tog tillbaka anklagelserna. Det finns många fler exempel, tex Natasja Kinski vars pappa våldtog henne som barn.

   Osäker på stavningen av modellernas namn, är inte insatt i modellbranschen för övrigt;)

   Radera
 4. Här är någon som säger det du vill säga....

  http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/aug/27/miley-cyrus-twerking-cultural-appropriation

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stämmer åtminstone in i detta:

   ..."while Thicke's song, Blurred Lines, doesn't endorse rape, as some have alleged, it does present the most tediously reductive view of sex and women with the idea of "a good girl" just needing to be liberated by alcohol and a penis to become "an animal"."

   "I have a dream that female celebrities will one day feel that they don't need to imitate porn actors on magazine covers and in their stage acts."

   Nu kan ju MC inte sjunga, så istället för att imitera porr- och strippstjärnors inövade beteende för att väcka manlig sexualitet, på stora musikgalor kanske hon kunde hitta något som passar henne bättre?

   Radera