Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-08-03

How to use a useless man

Som singelkvinna får man alltid frågan (suck) om man inte skall "skaffa sig en karl snart". Jag brukar svara:
 
- "Visst kan jag göra det, om du bara talar om för mig vad jag ska ha honom till?"
 
Ofta blir frågeställaren lite överrumplad och paff av mitt svar. Ibland är det nästan så att jag kan se med blotta ögat, hur hjärnan på vederbörande frenetiskt börjar jobba.
 
 


42 kommentarer:

 1. Ha ha, jasså det är det man kan ha en man till...:)
  Seriöst talat, den där frågan har jag också fått till mig alltför många gånger och jag brukar oftast förklara ingående varför jag inte vill leva med en man längre. Svaret som kommer lyder många gånger; Men så behöver det ju inte bli...
  Då kontrar jag med att just så blir det i de allra flesta fall och jag har inte för avsikt att skaffa fler barn och absolut inte vuxna sådana som inte begriper varken ordet jämlikhet eller hur det ska levas. Så bra som jag har det, i alla fall i det avseendet, har jag aldrig haft det i livet. Jag står endast till svars för mig själv och barnen i viss mån. Inga märkliga krav, varken uttalade eller outtalade sådana finns. Frihet och inget annat. Och det är så jäkla skönt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Ha ha, jasså det är det man kan ha en man till...:)"

   Ja..? Vad annars?;)

   När män undrar om det inte är dax för mig, att bli med man snart och jag frågar dem vad jag ska ha en karl till, så är det första de tänker på och svarar - sex.

   När kvinnor frågar mig, så är det första de tänker på och svarar - sällskap, för att "slippa" vara ensam:)

   Hehe, det är inte konstigt att så många heterosexuella par får det svårt i sina gemensamma liv, med så olika utgångspunkter och förväntningar på förhållandet;)

   ..."absolut inte vuxna sådana". "Inga märkliga krav, varken uttalade eller outtalade sådana finns. Frihet och inget annat. Och det är så jäkla skönt."

   Jag instämmer. Jag orkar inte uppfostra vuxna män längre. Jag har ett eget liv att leva.

   Radera
 2. Det påminner mig om, jag läste nyss att i Staterna så är det fler kvinnor som skiljer sig och förblir singla. http://www.thetxattorneys.com/blog/2013/08/more-women-getting-divorced-in-the-us.shtml

  Och som jag nämnt tidigare, det är fler och fler kvinnor som hellre blir singel-mammor än att vänta på "prinsen" i sitt liv.
  Jag har samma uppfattning som du har, att det är (o)kultur som gör att många män växer upp och blir som dom blir. Så jag har en liten djävul i mig som jublar över att det är färre män som involveras i barnens liv och fler kvinnor som blir singel-mödrar. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah! Ännu en liten djävul i bloggen;)?

   Jag vet inte hur det ser ut i resten av landet men i Sthl är 50% av hushållen, ensamhushåll. Jag vet att fler och fler kvinnor i bl.a USA väljer bort män och det är faktiskt inte alls konstigt med tanke på hur många män uppför sig i heterofamiljerna.

   Jag begriper inte hur jag själv tänkte, när jag flyttade ihop med två män under sammanlagt ca 3-4 år av mitt liv men vi flickor "lärs" ju tidigt att det skall vara själva målet i våra liv, dvs att skaffa man och barn. En god utbildning är viktigt för kvinnor idag men den blir aldrig lika viktig som att bilda familj med en man. De sociala normerna som män skapade helt på egen hand förr i tiden, sitter hårt i folk.

   Idag är det tex ingen som höjer på ögonbrynet pga att en kvinna inte har utbildning men en kvinna som frivilligt har valt bort barn (och man), ses på som "lite konstig". Själv undrar jag hela tiden, varför inte fler kvinnor har kommit på tanken;)?

   Ja, det är o(kulturen) som skapar denna manliga, mycket oattraktiva sociala könsrollen och det är lätt att förstå varför män i alla tider har tagit till mer och mindre tvång för att få kvinnor att välja, och stanna kvar hos män. Som jag skrev tidigare - utan kvinnor faller ju all denna "manlighet". Poff! Puts väck!

   Det märkliga är att "manligheten" är så viktig att bevara, till och med för maktmän, att man återigen är beredd att ta till diverse tvångsmetoder och riktade insatser mot kvinnor och barn för att "hålla ihop" dem med män, till varje pris. Idag används främst barnen som vapen för att uppnå detta. Kanske tänker maktmän idag, på samma sätt som maktmän tänkte på 1800-talet, dvs att män riskerar att bli oregerliga, promiskuösa osv i samhället, om inte varje man "får" en egen kvinna som tar hand om honom?

   Radera
 3. "jublar över att det är färre män som involveras i barnens liv och fler kvinnor som blir singel-mödrar. "

  Det gör faktiskt jag med, så länge samhällets praxis om vårdnad är influerad av PAS-teorier och liknande. Om mannen är okänd kan han aldrig kräva vårdnad. Kvinnor borde se till att fadern alltid är okänd så att de slipper för barnen och dem själva plågsamma vårdnadstvister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, med anledning av PAS-teorierna som utövas i Sverige så borde varje kvinna tänka sig för innan hon skaffar barn med en man. Barnet kommer alltid att finnas i ens liv till skillnad från mannen.

   Radera
  2. Jag kan bara säga så här; Hade jag haft en susning om hur livet med en man skulle te sig så hade jag aldrig i livet skaffat barn tillsammans med en man. Jag hade skaffat barnen på egen hand. För jag kan inte i mitt liv säga att någon haft någon god inverkan på barnen. Absolut bör kvinnor tänka sig för både en och två gånger innan hon skaffar barn tillsammans med en man. Är hon rädd om både sitt och barnets liv låter hon bli. Det låter kanske hårt men verkligheten är mer dyster än vad som visas upp. Det är bara att öppna ögonen och se sig omkring.
   Jag ångrar inte mina barn men gudarna ska vet att jag ångrar att jag skaffade dom tillsammans med en man.

   Radera
  3. Bella: jag tycker att vi kvinnor blir lurade, från det att vi är små flickor. Vi läser töntiga tjejtidningar om "kärlek" och "mysigt sex" och tittar på romantiskt tjafs på teven och alla påtalar för oss hur lyckliga vi kommer att bli den dagen då vi hittar "den rätte" och skaffar barn. Som om det tex bara skulle finnas EN ENDA man på HELA jorden som är "avsedd" och speciellt utvald för lilla mig eller lilla dig;)?

   Nähä, sätt istället på värsta porrfilmerna så att man lär sig tidigt, vad som väntar när man väl ligger där, liten, blyg, naken och utfläkt i sängen med en dubbelt så stark, överkåt, hårdhänt och ivrig kille. Visa exempel på hur kvinnor går ned i arbetstid för att sköta hem och barn och hur de blir lämnade i 40-årsåldern för en 20-årig kopia. Visa exempel på hur kvinnor får dubbeljobba så fort de bestämmer sig för att dela sitt hem med en man och hur jäkla mycket pengar som kvinnor går miste om så fort de flyttar ihop med en man. Visa hur många män och kvinnor som springer bakom ryggen på varandra och inte bara är otrogna utan också sparar pengar åt sig själva, utan partnerns vetskap, på "hemliga" bankkonton. Med mera, med mera, med mera...

   Jag valde bort båda delarna (man och barn) men mest glad är jag över att jag valde bort en man i mitt liv. Jag hade nog egentligen kunnat tänka mig att bli mamma, inte för att det är HELT kört ännu;) men näe...jag värderar min frihet högre än allt annat och jag vill inte heller rulla runt med rollator på mitt barns student.

   Familjen brukade alltid skoja om mig:

   För att NBT skall bli med barn så finns det bara tre sätt att gå tillväga.

   1. En man får tvinga henne.
   2. Det får ske genom en olyckshändelse.
   3. Den helige ande.

   Radera
 4. PS. Citatet jag kommenterade kom alltså från Andreas.

  SvaraRadera
 5. Det allra viktigaste är utbildning. Alla flickor (och pojkar, men särskilt tjejer!) borde uppfostras att ta en utbildning först och så har dom hela livet på sig att söka kärleken. I stället tycker många föräldrar att det är sött att deras son/dotter har förälskat sig, är i hop med någon, har hittat "sin livs kärlek" i tonåren, osv. Hur kyniskt det än låter, det är viktigare att barn lär sig att sätta utbildning framför "kärleken".

  Nej, jag tror nog att för barnens skull är det bättre att fler kvinnor får barn "på egen hand", hellre än i hop med en man. Men så länge det lovas och lovas men ingen legaliserar ensliga kvinnor att få insemination... Så kommer ensamstående mammor att ses på som ett "andrahansval", något ovanligt, konstigt, inte en "riktig" familj.

  Jag avskriver inte kärleken mellan en man och en kvinna helt, men jag tror man ska ta den för vad den är. Något att sätta pris på så länge det varar, "här och nu", men inte planera som något evigt, något som är där för alltid.

  Till skillnad från kärleken mellan en mor och hennes barn, som är en evig relation. En evig kärlek...

  Jag vet att jag är lite konstig, ovanlig, men i mina ögon är gravida kvinnor otroligt vackra. Det samma gäller mammor med barn. Jag är inte creepy om det, jag blir bara rörd av den skönheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Till skillnad från kärleken mellan en mor och hennes barn, som är en evig relation. En evig kärlek..."

   Fortsätt drömma, Andreas ...

   Radera
  2. Ja, men problemet är ju också att både flickor och pojkar uppmanas tidigt, redan som barn, att söka "kärleken". För pojkar är målet att först tjäna pengar, "bli" någon och därefter bilda familj. Jobbet och arbetet är viktigast för en man.

   Flickor förväntas möjligen utbilda sig men själva målet skall vara att hitta "den rätte" (mannen) och bli mamma. Arbetet skall vara sista prio och familjen skall vara första prio för en kvinna. Det anses ofta vara mer "konstigt" om en kvinna väljer bort att leva med en man, än att hon väljer bort att skaffa barn.

   Jag har heller aldrig förstått varför en kvinna med barn, inte anses vara en "riktig" familj? Mest svårt är det att förstå vad en man/pappa egentligen tillför i en heterofamilj och vad han gör för familjen, som skulle göra honom oumbärlig? Det är i mina ögon en myt och en extremt uppblåst och falsk bild av Mannen/Pappan. Sanningen är ju att mammor nästan alltid tar huvudansvaret för barnen, både i och utanför heterorelationen. Många kvinnor beskriver det som att mannen i familjen bara blir ytterligare ett "barn" för kvinnan att ta hand om.

   Jag instämmer i att kärleken mellan mamma och barn, i det allra flesta fall är något alldeles unikt och evigt. Till skillnad från kärleken mellan man-kvinna som är flyktig, oberäknelig och sällan livslång. Därför förvånar det mig alltid att vissa kvinnor väljer en man framför sitt eget kött och blod, tex barn, föräldrar eller syskon. Jag har känt mina syskon och mina föräldrar i hela mitt liv och om jag skulle träffa en man så är han, i jämförelse, en fullständig främling för mig. Det finns inte en chans att en man skulle få komma emellan mig och min "ursprungsfamilj" och definitivt inte mellan mig och mina barn. Här tänker jag främst på mammor och pappor som träffar "nya" män/kvinnor som blir styvpappor/mammor till barnen och hur dessa mammor/pappor ofta skiter i vad barnen tycker om den nya och fullständigt främmande familjemedlemmen.

   Jag tror att det handlar om att vi alla har fått en överdrivet romantisk och "filmatiserad" bild av heterokärlek och heterofamiljer, den s.k kärnfamiljen och att vi blir grymt besvikna när den sällan/aldrig blir exakt som vi föreställt oss den.

   Jag tror också att kvinnor och män har väldigt olika förväntningar på förhållandet, vilket gör att de har svårt att få ihop det, förutom det faktum att kvinnor och män är väldigt olika, åtminstone i sina sociala könsroller. Som jag brukar säga - sällan delar kvinna och man samma intressen, sällan gillar man samma mat, samma tv-program, sällan tycker man likadant om barnuppfostran, politik, städning osv. Det är som bäddat för tjafs, där den ena alltid tycker att den offrar mer än den andre i tid, pengar, energi, "kärlek" osv.

   Jag kan inte uttala mig om huruvid gravida kvinnor är "vackra" eller ej men jag blir alltid lite förundrad över hur avancerad kvinnokroppen är när jag ser gravida kvinnor. Hur är det ens möjligt att det kan skapas en riktig liten människa därinne i magen:)? Hur underbara är de inte när de sen väl kommer ut?

   Radera
  3. http://www.svd.se/nyheter/idagsidan/uppvaxten-gjorde-mig-ofantligt-radd-for-riktig-narhet_8401282.svd

   Inte för jag vill punktera någons illusioner i onödan men SvD har just nu en serie som kanske sticker hål på en och annan myt. Man kan alltså vara "dålig" utan att egentligen vara vare sig ond eller god och det oavsett kön.

   Radera
  4. "Många långa mejl om besvärliga mammarelationer har kommit till Idagredaktionen."

   Men Ver...? Fattar du inte att det ligger i den antifeministiska tiden att utmåla mammor som avskum och pappor som hjältar? Du kan inte tro på allt du läser i mans-media.

   Radera
  5. Jag gillar verkligen dig, NBT, men ibland blir det lite väl mycket önsketänkande från din sida. Ju mera man går in och granskar ett enskilt fall, desto osäkrare blir man. Sedan kvarstår naturligtvis de strukturella problemen när man sammanställer alla fall.

   Radera
  6. Hahah, "önsketänkande"? Det var ett märkligt sätt att se på saken. Jag skulle önska att media visade verkligheten och inte en uppblåst fantasibild av vad pappor presterar i heteroförhållandena och framför allt för sina barn.

   Vad menar du, gör dig "osäker" ju mer du granskar ett fall?

   Radera
  7. Verut...ski? skov? schetko... Ver: "Man kan alltså vara "dålig" utan att egentligen vara vare sig ond eller god och det oavsett kön" - helt klart. Men i och med att du använder uttrycket "ond" så vill jag gärna veta vad du lägger i det?
   JAG lägger i uttrycket "ond" - "frånvaro av kärlek". Man kan inte stjäla från en person av kärlek till den personen. Man kan inte slå en person av kärlek till den personen. Man kan inte göra "onda" handlingar i kärlek. Man gör det alltid i frånvaro av kärlek. Den personen i artikeln du länkar till är ju en person utan kärlek. Det är inte en sadist, för all del, men lika fullt en person utan kärlek. Självklart finns det kvinnor som har blivit sådana. Som regel för att dom själva inte fått någon kärlek som barn. Många upplever i stället övergrepp, våldtäkter... till och med av sina närmaste, sina fädrar. Hur ska dom senare kunna lära bort något dom själv aldrig fick, aldrig fick lära känna? Många pojkar utsätts för en kultur av sina fädrar som är kärlekslös. Dom får lära sig att dom ska vara tuffa, inte bry sig om andra, bara bevisa sitt eget värde, hävda sig, trampa fram, och på så sätt lär deras fädrar dom att kärlek är något man ska göra sig förtjänad till, inte något man är värd bada för att man är.
   Näh, det brevet du länkade till förstör inte min "illusion". Det enda som står i fara för att förstöra den är den falska "feminism" som i dag lär kvinnor att manliga värderingar är bättre än kvinnliga om man ska bli någon eller något i dagens samhälle.

   Radera
  8. Andreas: hahaha! Det går bra att kalla honom Ver, annars tar det ju en hel jäkla dag att försöka få till stavningen på det där namnet;)

   "Man kan inte göra "onda" handlingar i kärlek. Man gör det alltid i frånvaro av kärlek."

   Det här citatet måste jag lägga på minnet. Jäkligt bra sagt!

   Radera
  9. En definition på ond kan väl vara att man är beredd att göra saker som skadar andra i närapå obegränsad omfattning. Sedan kanske gärningarna i fråga inte behöver vara till nytta för en själv.

   Och hur svårt kan det vara att stava till VERUTSCHKOWXY ?

   Radera
  10. "Vad menar du, gör dig "osäker" ju mer du granskar ett fall?"

   Men så är det ju ! Igår hade Studio ett i P1 ett inslag om det gamla
   CATRIN DA COSTAfallet där bl a en av läkarna uttalade sig. Idag tror
   väl inte så många att de var vare sig mördare, gravskändare och värre.
   Granskningen kom långt senare ! Det hindrar förstås inte att det finns
   ett antal oupptäckta fall av incest från fäders sida. Men medicinen mot
   detta är knappast att fälla män(niskor) för brott just de inte begått !

   Dagens Nyheter har f ö ett uppslag om Våld mot kvinnor idag och där är
   slutrepliken "Det är lättare att vara kvar i den destruktiva relationen,
   där vet man i alla fall vad som förväntas av en". Visst känns det tryggt
   med givna roller !

   Radera
  11. Veruskowsy:
   "Igår hade Studio ett i P1 ett inslag om det gamla
   CATRIN DA COSTAfallet där bl a en av läkarna uttalade sig. Idag tror
   väl inte så många att de var vare sig mördare, gravskändare och värre."

   Det finns kanske människor som tror att läkarna är oskyldiga men här gäller det som sagt att GRANSKA ALLT. Att läkarna själva påstår sig vara oskyldiga och lägger fram argument för det, är ju fullständigt ointressant om vi inte alls får höra den andra sidan.

   "Det hindrar förstås inte att det finns
   ett antal oupptäckta fall av incest från fäders sida. Men medicinen mot
   detta är knappast att fälla män(niskor) för brott just de inte begått !"

   Men snälla..? Ingen människa anser väl att vi skall döma män för brott som de inte har begått? Eller tror du på det? Problemet är detsamma här, dvs att vi alltid bara får höra den brottsmisstänktes version och argument och att offren tvingas hålla tyst eller väljer att inte utsätta sig för offentligheten.

   Hur många mammor ser du tex som går i svaromål för allt vad papporna i Papparättsrörelsen vräker ur sig på nätet? De är tysta och tyvärr finns det stor risk för att även barnen, då de har vuxit upp, inte vill/orkar berätta om vad papporna har gjort mot dem som barn. Så fungerar ett manssamhälle där mäns ord väger tyngre än både kvinnors och barns ord och där män skyddar män och använder all sin tillskanskade makt för att driva sin "sak". De står oemotsagda.

   "Det är lättare att vara kvar i den destruktiva relationen,
   där vet man i alla fall vad som förväntas av en"."

   Ja? De flesta vet väl hur kvinnors liv ofta ter sig, efter att de har lämnat en man som är familjemisshandlare? Det de har att förvänta sig är ofta ett livslångt helvete med hot och trakasserier, dessutom riskerar de att förlora sina barn och utsätta både sig själva och sina barn för en säker död. Det är också viktigt att hålla två tankar i huvudet samtidigt och inse att de här kvinnorna och barnen är fullständigt nedbrutna och ofta lider av allvarliga stress-sjukdomar som tex PTSD. Att bryta upp i det läget, ta tag i flytt mm under hot och våld av ett psyko till man, skulle nog inte många av oss klara av.

   Radera
  12. Jag skall erkänna att jag själv inte kommer ihåg speciellt mycket av stämningarna (de var nog tämligen hysteriska) från 80talet och det kanske inte du gör heller. Men just läkarnas fall har ju tröskats igenom media ett antal gånger och vid det här laget tror nog ganska få att de är skyldiga. Dessutom måste man ju faktiskt bedöma de 2 var för sig. Och det är väl ett faktum att den ene, dvs den andre, var frekvent gäst på Malmskillnadsgatan. Det gör dock inte honom till styckmördare. Men att DA COSTA blev mördad/styckad av en eller flera män lär väl få tvivla på.

   Och jag har ju faktiskt själv skådat en del av rättssystemets fel och brister. Den tidens domare, rådman Carl-Anton Spaak, tänjde inte på juridiken så mycket att han dömde människor för brott de inte begått utan valde att göra några innovativa skrivningar i domskälen. Det är inte utan att man, med mina erfarenheter, hade önskat sig just en sådan domare en gång i tiden. Men en viss nutida domare tyckte att det inte var så noga med det formella utan valde att göra som han ville. Tjänstefel kallas visst sådant.

   Och jag har inga svårigheter med att inse de strukturella problemen. Men tyvärr finns det, där ute i verkligheten, människor som ljuger. Det kan vara kvinnor som falskanmäler och det kan vara män som hävdar att de verkligen inte tänkt döda sin före detta.

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5612024

   Jag vet att det är Maria Abrahamsson som är i farten ...

   Radera
  13. "stämningarna (de var nog tämligen hysteriska)"

   "Hysteriska"? Hur så? Jag minns ingen "hysteri", bara en livlig diskussion män emellan (som vanligt).

   "vid det här laget tror nog ganska få att de är skyldiga."

   Ja, det är väl kanske möjligt att "folk" tror att de är oskyldiga, när det nästan bara är den sidan som har fått höras? Vad "folk" i allmänhet tror, är ju inga bevis på någonting alls? Det vi, "folket" får höra och se, är sällan hela bilden eller sanningen.

   Ja, åtminstonde den ene av läkarna är torsk och det var väl också ett våldtaget barn inblandat, även i den här historien om jag inte minns fel? Den ene av läkarens/pappans barn som vissa menar, bevittnade en del av "styckningen" och som också misstänktes ha blivit våldtagen av sin pappa?

   "tänjde inte på juridiken så mycket att han dömde människor för brott de inte begått"

   Idag tänjer man på juridiken så pass att man nästan helt undviker att döma män för brott som de misstänks ha begått mot kvinnor och barn. Vissa domar är så patetiska att man undrar om det är fullständigt vansinniga människor som har utfärdat dem. Uppfinningsrikedomen och fantasin finner inga gränser.

   "Men tyvärr finns det, där ute i verkligheten, människor som ljuger."

   Det finns en jäkla massa människor därute som inte vågar stå för de brott som de har begått. I ett manssamhälle, där män anses vara mer skyddsvärda än både kvinnor och barn, inbillar man sig gärna att kvinnor och barn ljuger och att misstänkta brottslingar (män) talar sanning. Vem har anledning att ljuga om att ett brott har begåtts? Den misstänkte brottslingen eller hans offer?

   Radera
  14. "(de var nog tämligen hysteriska)"

   Hysteriska? Definiera "hysteri"? Jag minns en livlig diskussion, män emellan.

   "det är väl ett faktum att den ene, dvs den andre, var frekvent gäst på Malmskillnadsgatan. Det gör dock inte honom till styckmördare."

   Ja, åtminstone den ene läkaren är väl torsk men det var väl också ett barn inblandat, även i den här historien? Den ene pappans/läkarens barn som misstänktes ha blivit våldtagen av sin pappa och som också kan ha bevittnat en del av "styckningen"? Att betala kvinnor för att få runka av sig i deras kroppar, visar med all tydlighet, hur denne läkares kvinnosyn är. Vad "folk" i allmänhet tror, är inga bevis för någonting alls. "Folket", vi, får sällan all info och sanning presenterad för oss, naturligtvis.

   "tänjde inte på juridiken så mycket att han dömde människor för brott de inte begått

   Idag tänjer man på juridiken så pass att man nästan inte dömer några män för brott som de har begått mot kvinnor och barn. I ett manssamhälle, anses män vara mer skyddsvärda än kvinnor och barn och många män har samma inställning som du i det fallet Ver.

   "det, där ute i verkligheten, människor som ljuger."

   Visst finns det massor av människor därute som ljuger. Frågan är hur någon kan inbilla sig att misstänkta brottslingar har mindre anledning att ljuga än hans offer? Vem har all anledning att ljuga om ett brott som har begåtts? Den misstänkte brottslingen eller hans offer?

   Maria Abrahamsson är inte klok, det vet vi ju. Varför försvarar hon så gärna pedofiler?

   Radera
  15. Jag har för mig att jag har hört/sett något inspelning av förhören med den lilla flickan och att man efter detta lätt drar slutsatsen att hon manipuleras av sin mamma.
   Och naturligtvis kan ingen annan än jag kan vara så väl insatt i mina egna erfarenheter som jag själv. Men det finns alltså s k offer som ljuger och manipulerar. Troligen är de oftast kvinnor, men ett manligt sådant exempel har du i vårdnadsrättshaveristen (till att börja med) Yakida som utförligt i en aktuell förundersökning inför en kommande rättegång beskiver det "mordförsök" han säger sig ha utsatts för härom året.

   Och jag lyckades alltså med viss ansträngning undvika att bli dömd för brott jag inte begått och det flera gånger om ...

   Radera
  16. Du upprepar nästan dig själv, NBT, men så blir det lätt när man är engagerad.

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/elisabethoglund/article17277311.ab

   För att komplicera din värld ytterligare (du är ju sekulär särartsfeminist och bär på någon sorts utopi om ett samhälle bestående enbart av kvinnor och barn) belastar jag dig en smula med ovanstående. Mitt bland alla förtryckande strukturer finns det ändå enskilda som kommer i kläm ...

   Radera
  17. Ver: jag upprepar inte mig själv men jag förstår att det ser ut så;)

   "och att man efter detta lätt drar slutsatsen att hon manipuleras av sin mamma."

   Hehe, den förklaringen har vi hört förut;). En man beter sig illa, då skyller han på en kvinna eller ett barn.

   "som ljuger och manipulerar. Troligen är de oftast kvinnor"

   Jag finner inga ord.. Menar du allvar? Du tror alltså att kvinnor, rent generellt ljuger mer än män? Mohahah!!

   "du är ju sekulär särartsfeminist och bär på någon sorts utopi om ett samhälle bestående enbart av kvinnor och barn)"

   Jaså? Det visste jag inte om mig själv? Tur att du kan tala om för mig vad jag har för åsikter, Ver. Tar du dig tolkningsföreträde över mig?

   Radera
  18. Ver: jag antar att du tycker att den ene läkaren hade en himla otur, på något sätt? En torsk, köperunkare, misstänkt för styckmord OCH våldtäkt mot sitt eget barn? Jisses alltså, risken för det, måste väl vara en på trehundra miljoner, eller nåt;)? Risken att han är en jävligt psykiskt störd man, utesluter du helt? Det är hans barn och barnets mamma samt polisen och övriga rättsväsendet som är lite koko och själv är han bara "felaktigt utpekad" och utsatt för "justitiemord" (det nya modeordet för stackars, stackars män som haft en jäkla otur att dömas för brott mot kvinnor och barn)

   Radera
  19. Jag måste ju ärligt säga att jag fortfarande tror att den ene läkaren blev utsatt för falska anklagelser för barnets mor. Men jag har inte läst någon av böckerna om fallet.
   Och vad gäller den andre så begick han ju sexköpsbrott innan ordet var uppfunnet.

   "Jag finner inga ord.. Menar du allvar? Du tror alltså att kvinnor, rent generellt ljuger mer än män? Mohahah!!"

   Fast vad föreslår du ? Ljuger män och kvinnor lika mycket eller ljuger män mer ? Mitt tips är att det är lättare för män att utöva våld än att ljuga och tvärtom för kvinnor. Det innebär inte att manliga förövare inte ljuger. Ett bra exempel i närtid är väl den s k serieskytten Peter Mangs som i dagarna verkar ha erkänt ett mord och också kommit fram med en "förklaring" till sina gärningar.

   Radera
  20. ""du är ju sekulär särartsfeminist och bär på någon sorts utopi om ett samhälle bestående enbart av kvinnor och barn)"

   Jaså? Det visste jag inte om mig själv? Tur att du kan tala om för mig vad jag har för åsikter, Ver. Tar du dig tolkningsföreträde över mig?"

   Kom ihåg att jag gillar dig NBT, i synnerhet när du går hårt åt människor och företeelser du har svårt för. Jag uttryckte flera gånger saknaden efter dig då du gjorde bloggpaus. Men kanske är det så att jag är bättre på att analysera dig än vad du själv är. Jag är väldigt begåvad både vad gäller att läsa innantill och emellan raderna !

   Radera
  21. "Men kanske är det så att jag är bättre på att analysera dig än vad du själv är. Jag är väldigt begåvad både vad gäller att läsa innantill och emellan raderna !"

   Moahahah!!! Du kan inte mena allvar, Ver? Ditt uttalande är ju fullständigt groteskt...? Fattar du inte det själv?

   Radera
  22. "ljuger män mer ?"

   Absolut. Nästan alla män som begår brott mot kvinnor och barn, ljuger och förnekar sina brott. Väldigt många män fifflar, mörkar och förnekar sina handlingar i vårt samhälle på många andra sätt än när de misstänks för brott.

   En misstänkt brottsling har naturligtvis ALLTID större anledning att ljuga om vad han han har gjort, än offret. Det måste du väl ändå förstå?

   Radera
  23. Att män begår mera brott är väl ingen tvekan om. Men att ljuga och luras är ofta inte brottsligt och i vart fall ofta svårt att bevisa och just därför är det inte på något sätt mindre troligt att kvinnor ljuger. Men jag har i skrivande stund inga vetenskapliga undersökningar att hänvisa till. Och det har ju inte du heller, NBT !

   Radera
  24. Och apropå läkarna : den som besökte Malmskillnadsgatan var ju den s k obducenten. Hans läkararbete innebar rimligtvis inte så mycket kontakt med levande patienter och kanske just därför vore i hans fall risken för obehagliga möten med känsliga personer inte så stor.

   Och min känsla är fortfarande att i synnerhet den s k allmänläkaren blev utsatt för falska anklagelser från f d frun. Det finns faktiskt oskyldiga människor som drabbas av anklagelser från motparter. Och en och annan sådan motpart råkar vara kvinna.

   Och som sagt var, inom juridiken måste man hålla på formerna. Inte ens oskyldiga män bör dömas, något som likväl händer och därom skulle jag kunna berätta ett och annat ...

   Radera
  25. "Men att ljuga och luras är ofta inte brottsligt"

   Ingen har påstått något annat heller.

   "något sätt mindre troligt att kvinnor ljuger. Men jag har i skrivande stund inga vetenskapliga undersökningar att hänvisa till. Och det har ju inte du heller, NBT !"

   Det finns gott om undersökningar som visar att män har ett mer bedrägligt beteende än kvinnor, dvs ljuger och luras. Fuskar mer i sina deklarationer, jobbar mer svart, är mer otrogna, ljuger om sina förehavanden och sitt agerande när de har begått brott osv. Men du får gärna inbilla dig, om det får dig att må lite bättre, att kvinnor ljuger mer än män, Ver. Du kanske ändå kan presentera vad du har för underlag för att påstå att kvinnor ljuger mer än män och i vilka sammanhang, Ver?

   "vore i hans fall risken för obehagliga möten med känsliga personer inte så stor."

   Jag vet inte vad du menar med den här meningen? Vilka möten? Vilka känsliga personer?

   "Och min känsla är fortfarande att i synnerhet den s k allmänläkaren blev utsatt för falska anklagelser från f d frun."

   Du beskriver det väl. Det är din "känsla", inte mer än så. Varför skulle hans fru anklaga honom för att ha våldtagit sitt barn? Vad menar du skulle vara hennes motiv för att göra detta? Jag vet vad hans motiv var, till att neka till både barnvåldtäkt och styckmord och det vet du också.

   "Inte ens oskyldiga män bör dömas, något som likväl händer"

   Det finns fler skyldiga män som INTE döms alls för brott som de har begått. Självklart skall inga människor dömas för brott som de inte har begått. Du tycker väl också att det är orättvist för de kvinnor som har dömts oskyldigt för brott som de inte har begått? Det är sånt som händer i rättsväsendet men det är inte det stora problemet i vårt samhälle. Det stora problemet är att det går en väldig massa brottslingar därute som har kommit undan med sina brott.


   Radera
  26. Som obducent har man väl ett begränsat antal "kundkontakter". Kanske optimalt i det fallet. Så han skulle kanske kunnat fortsätta arbeta inom den specialiteten.

   Och vad gäller allmänläkaren så är han nog fortfarande oskyldig. Liksom kanske allas
   vår papparättshaverist DADDY. Sant men givetvis sorgligt ur din synvinkel, NBT.

   Radera
 6. Levande toalettpappershållare verkar svårt ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni män klarar väl allt:)?

   Radera
  2. "I can't dance and I can't sing, I can't do anything"

   ...

   Radera
  3. Nu tycker jag att du nedvärderar dig själv, Ver.

   Radera
  4. NBT: Jag kan till och med baka! :D

   Radera
  5. Andreas: vi feminister gillar inte kvinnor som bakar, säger antifeministerna. Jag vet inte om vi gillar män som bakar...? Ett ögonblick, måste ringa Pär Ström och kolla...

   Två minuter senare...

   Pär Ström säger att vi feminister älskar män som bakar. Andreas - jeg elsker deg!

   Radera