Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-08-11

Coalinga Mental Hospital

Om ni har cirka en timme över att slå ihjäl denna söndag så kan ni kolla på den här mycket intressanta dokumentären.
http://www.youtube.com/watch?v=bvKIHIQcNv0

En kort resumé för er som inte har tid att titta, eller som kanske har svårt med engelskan:

En journalist från BBC, Louis Theroux har fått tillåtelse att filma inifrån Coalinga Mental Hospital i Kalifornien, där man förvarar några av landets dömda och absolut värsta pedofiler. Han har också fått tillåtelse att intervjua några av dessa män.

Inledningsvis intervjuas en pedofil som har våldtagit barn med kvinnligt kön, dvs flickor. Han får frågan av journalisten, om han inser att det finns många människor som skulle vilja döda honom för de brott som han har begått mot barn. Svaret som journalisten får, känner vi nog alla igen eftersom det är ett vanligt argumentationsfel hos vissa människor som syftar till att flytta fokus från sig själv till andra, för att på så sätt frånta sig sitt eget ansvar. Pedofilen svarar:

- "Två fel blir inte ett (1) rätt."

Coalinga Mental Hospital erbjuder pedofilerna att delta i ett rehabiliteringsprogram men bara ca 30% av dem, har gått med på att underkasta sig psykiatrisk vård, rehabilitering, i försök att komma tillrätta med sin sexuella störning. Det är främst de pedofilerna som intervjuas i dokumentären.

En av pedofilerna startade en "atletisk klubb", en slags "pedofilförening" där pojkar i 11-12-årsåldern utnyttjades sexuellt av honom själv och andra pedofila klubbmedlemmar. En annan pedofil uppskattar att han har våldtagit i runda slängar 50 st pojkar under sitt liv. Vissa av pedofilerna, även de som har riktat sitt sexuella våld mot gossebarn, har fru och egna barn. Ännu en pedofil, erkänner att det finns brott som han har begått, bland annat mot familjemedlemmar, som inte har avslöjats ännu.

En av pedofilerna anses ha rehabiliterats så pass att han kan friges, vilket är mycket ovanligt. De flesta som hamnar på Coalinga Mental Hospital kommer att tillbringa resten av sina liv där. Pedofilen som skall friges, har valt att kastrera sig. Till en början på kemisk väg men han valde att gå hela vägen, för att göra kastreringen permanent. Man har svårt att hitta en bostad åt honom eftersom många "vanliga" människor i USA anser att pedofiler som har "bättrat sig" skall få komma ut i samhället igen men bara så länge de inte bosätter sig i deras egna villaområden och bland deras egna barn.

Mitt första intryck av de pedofiler som har underkastat sig vård, är att de verkar ha kommit till självinsikt. De resonerar klokt, säger att de tar på sig skulden, att de inser att deras sexuella störning är deras eget problem och att de förstår att de har skadat barn för livet, genom att rikta sin sexuella störning mot dem. Jag slås av hur oerhört "trevliga" och "normala" många av de här pedofila männen ger intryck av att vara.

Allt eftersom, blir mitt intryck ett helt annat. Jag får istället uppfattningen att dessa pedofiler har "lärt sig" vad de skall säga för att det skall låta bra. Så fort reportern ställer  mer "obehagliga" frågor till dem, blir många av dem irriterade och intar försvarsställning. En pedofil nekar till att ha begått brott men erkänner samtidigt att han bl.a har "låtit" sin egen son runka åt honom. En annan pedofil blir irriterad på en kvinnlig anställd och även här, kommer många av er att känna igen hans beteende, resonemanget och argumentationen.

Jag kan alltså inte säga att jag blir förvånad över pedofilernas inställning till sina brott men däremot är det alltid lika skrämmande att bli medveten om hur människors hjärna kan stänga av på detta sätt. Det är otäckt att inse hur duktiga dessa män är på att lura andra, inte minst sig själva och hur hårt förnekelsen, självbedrägeriet, förringandet och bagatelliserandet, sitter i dem samt hur de ansvarsbefriar sig själva.

Jag skulle gissa att de här männen är pedofiler som har begått grova och mycket hänsynslösa våldtäkter mot barn, eftersom de sitter där de sitter. Det skulle innebära att de här männen lider av en grav brist på empati och därmed också en slags sadistisk personlighet. En pedofil beskriver det tex som att han, först när hans egna barn blev vuxna, insåg att "även barn är människor" ("little people"). Han såg/ser alltså inte på barn som människor av kött och blod - han ser dem som sexuella objekt, "saker" som finns till för honom att runka av sig i. Precis som alltför många män ser på kvinnor som "saker", sexuella objekt för män, "de andra", de som inte är som "jag" och som därför kan behandlas lite hur som helst. Hitler såg på judar och andra folkgrupper på precis samma sätt. Judar var inte "som han", som "alla vi andra", inte mänskliga och på så sätt "rättfärdigade" Hitler och hans kumpaner inför sig själva, att beröva judar deras frihet, låsa in dem, tortera dem, våldta dem och massmörda dem.

Det som drabbar kvinnor, drabbar även barnen.

Andra pedofiler inbillar sig att de har, som de själva väljer att kalla det, "sex med barn". De ser sina våldtäkter mot barn som "bara lite sex" = lika skönt, lika positivt och lika trevligt för alla inblandade. De har alltså inte förmåga att skilja sig själva, sina egna önskningar och sin egen sexuella störning från barns vilja, önskan, sexualitet osv. De utgår från sig själva och gör sina sexuella våldshandlingar mot barn, som någonting "gemensamt" med barnen.

Tyvärr är detta ett ganska typiskt manligt sexuellt beteende, eftersom många heterosexuella män har samma inställning till kvinnor, som pedofiler har till barn och då tänker jag inte bara på många mäns syn på kvinnor som enbart sexuella objekt för män, utan också på män som säger att de har "haft sex", "kn*llat" med kvinnor och där män liksom utgår ifrån att kvinnan också tycker att hon har haft "sex".

De här männen utgår ifrån och inbillar sig gärna att kvinnor har haft det precis lika trevligt och skönt som mannen tycker att han har haft det, under "sexet". Så fort en man har stoppat in sin snopp i andra människor, penetrerat andra människor för att tillfredsställa sig själv sexuellt, så inbillar sig mannen att de som är "mottagare" av hans snopp också får sin sexualitet tillfredsställd, njuter lika mycket som han själv gör och också tycker att de har haft "sex", dvs haft det precis lika trevligt och skönt under penetrationssexet, som mannen tycker att han har haft det. Väldigt få män verkar vara medvetna om att de flesta kvinnor inte får orgasm, bara av att en man runkar av sin snopp i kvinnors kroppar.

Det här är ett mycket vanligt sätt för män att ta sig tolkningsföreträde över kvinnor, vad män tycker att kvinnor skall gilla sexuellt, vad kvinnor skall tycka om heterosex och hur män tycker att kvinnlig sexualitet skall vara. Många män tycker att kvinnlig sexualitet skall göras/vara gemensam med manlig sexualitet, dvs bara kunna tillfredsställas via en mans snopp. Sanningen är att ingen kvinna "behöver" en man eller en manslem för att tillfredsställa sin sexualitet. Sanningen är att det är män som gärna vill inbilla sig att deras eget, som de brukar kalla det, "behov" av att stoppa snoppen i kvinnor, är ett behov som de delar med kvinnor.

Andra män bryr sig inte alls om, ifall den person som "deltar" med sin kropp medan mannen tillfredsställer sig själv sexuellt, njuter eller ej. De männen ser det som sin "rättighet" att runka av snoppen i folk. En del av de här männen våldtar, andra "mutar" med pengar (torskar) och väldigt många män använder manipulation, övertalning och tjatar sig till det de själva kallar "sex".

Det gemensamma för alla de här männen, är alltså att de kallar sitt runkande i andra människors kroppar för "sex" och på så sätt försöker de involvera andra människor, dvs ge sken av att mannens sexuella handlingar mot andra människor, alltid är en "gemensam" och trevlig aktivitet för alla inblandade. Så är inte fallet.35 kommentarer:

 1. Ur djupet av mitt hjärtan,Tack för att du finns.
  Det som är mycket skrämande och otäck är Tystnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att DU finns, läser och kommenterar i min blogg!
   Jag håller med. Det är tystnaden som är mest otäck. Man kan också kalla det mörkande och hemlighetsmakeri, sanningar och verklighet som inte får synas och inte heller får delges oss "vanliga" människor. Smussel, fiffel och båg.. överallt.

   Radera
 2. Louis Theroux är himla bra och jag har sett en hel serie av dokumentärer av honom på TV, kanal 10 tror jag att det var. Han drar sig inte för att ta upp obehagliga ämnen. Bara den om sekten "Phelps family". Herre jisses. Dom som hatar homosexuella så till den milda grad att dom inte vet vilket ben dom ska stå på.

  Jo, dom har lärt sig spelet och det finns ingen vuxen pedofil som kan rehabiliteras. När det är halloween någonstans i USA kommer inte ihåg var men då måste ALLA pedofiler finnas på ett ställe, en samlingslokal för att inte lockas till att dra in något barn. USCH! vilka vidriga män i filmen!


  Du kan ta bort detta om du vill.
  (Nu vet jag varför jag inte kan se YouTube när du lägger dom i menyn. Jag har ett tillägg i firefoxen som blockerar Google och det har gjorts ett tillägg i koden hos dig [http://youtube.googleapis.com/och sen koden på klippet] googleapis fanns inte förut vad jag vet och det gör att jag inte kan se. Det är väl så att Google vill ha direktinfo om vad du lägger upp.):-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att Loius var bättre, än personalen på mentalsjukhuset;). Han vågade ställa de raka frågorna, inget dalt och fjäsk. Har inte sett Phelps Family så tack för tipset!

   Jag tror också att det är i princip omöjligt att bota pedofiler. Möjligen att kastrering kan hjälpa? Det är stor skillnad mellan USA och Sverige, när det gäller pedofiler. Här hemma har de straffrabatt, för att inte säga straff-frihet och de ges ensam vårdnad om sina barn:(

   Jag kan inte radera eller ändra i postade kommentarer.

   Det skulle inte förvåna mig om google har varit och fixat och trixat i min blogg och håller koll på vad som publiceras. Jag vet inte om det är så fortfarande men ett tag kunde jag inte lägga in bilder i bloggen som jag har sparat ned i datorn, så nu kopierar jag bilder direkt från nätet in i bloggen. Hade även problem med youtube-klippen tidigare.

   De vet hur de skall förstöra och sabba för andra, de små rädda och patetiska antifeministerna och p-personerna;)

   Radera

  2. Kan tycka att de amerikanska lagarna är något skeva när en 16-åring som har sex med jämnårig flickvän för alltid finns i straffregister som sexualförbrytare.

   Var något program där en man som var totalt blind seglade iväg i sin båt för att han inte klarade av sitt begränsade liv med att behöva räkna sina steg när han vistades utomhus så att han inte kom inom ett par hundra meter från platser där barn kunde finnas?

   Radera
  3. Jag vet inte vilka "amerikanska lagar" du talar om, som dömer två 16-åringar som sexualförbrytare när de har haft frivilligt sex med varandra? Du kanske kan förklara vad du menar med detta märkliga påstående?

   "där en man som var totalt blind seglade iväg i sin båt för att han inte klarade av sitt begränsade liv med att behöva räkna sina steg när han vistades utomhus så att han inte kom inom ett par hundra meter från platser där barn kunde finnas?"

   En blind dömd pedofil "seglade iväg med sin båt"? Och...? Drunknade...? Han skulle ha tänkt på det innan han våldtog små försvarslösa barn, tycker du inte? Vem fan bryr sig om, ifall en pedofil tycker att han har ett jobbigt liv och begränsad rörelsefrihet? Svar: Han själv och andra pedofiler.

   Radera
  4. De lagar som gör att en väldigt unga människor i tonåren kan hamna i sexualbrottsregister när de har ömsesidigt sex, i Sverige döms inte en 15-åring som har sex med sin 14-åriga flick/pojkvän och blir registrerad som sexualbrottsling för resten av livet.

   Framkom i någon dokumentär där de visade ett samhälle där alla sexförbrytare under Hallowen var samlade och vaktade i en kyrkolokal, en del var unga tonårskillar som hade haft förhållanden med underåriga flickvänner, vissa stater i sa har en åldersgräns på 17-18 år för byxmyndighet så det rör sig inte om barn.

   Vart den dömde pedofilen tog vägen vet jag inte men programmet slutade med att han lättade ankar och försvann, mannen hade sonat sitt brott för länge länge sedan och förstått vad han gjort men klarade inte av att han trots att han var totalt blind var tvungen att hela tiden försäkra sig om att inte befinna sig närmare än tror det var 400 meter från plats där barn kunde befinna sig. Kvarter ändras hela tiden så till slut fanns det i princip ingenstans han kunde röra sig ute eftersom han inte kunde se var det fanns barn.


   Radera
  5. "unga människor i tonåren kan hamna i sexualbrottsregister när de har ömsesidigt sex"

   Om jag förstår dig rätt, så menar du alltså att två 16-åringar som har frivilligt sex med varandra, i USA kan dömas för sexualbrott? Min fråga till dig: du menar att de polisanmäler varandra? Jag vill se källa på ditt påstående för det här tror jag inte ett dugg på.

   "i Sverige döms inte en 15-åring som har sex med sin 14-åriga flick/pojkvän"

   Det stämmer. I Sverige döms öht pinsamt få misstänkta män för sexualbrott mot kvinnor och barn.

   "en del var unga tonårskillar som hade haft förhållanden med underåriga flickvänner"

   Ja, man får väl utgå från att både skola och föräldrar har informerat unga tonårskillar om den sexuella myndighetsåldern? En 18-åring som träffar en 13-åring vet mycket sannolikt att det är förbjudet i svensk lag att ha sexuellt umgänge med barn under 15 år och det får de rätta sig efter.

   "vissa stater i sa har en åldersgräns på 17-18 år för byxmyndighet så det rör sig inte om barn."

   Den sexuella myndighetsålder varierar i olika länder. I vårt eget land, anses man vara barn till och med sin 18-årsdag. Man anses alltså inte vara vuxen nog att ta hand om sig själv förrän man är 18 år gammal, föräldrarna är förmyndare.

   "att inte befinna sig närmare än tror det var 400 meter från plats där barn kunde befinna sig. Kvarter ändras hela tiden så till slut fanns det i princip ingenstans han kunde röra sig ute"

   Och...? Han valde att begå hemska brott mot barn, fick sin rörelsefrihet begränsad som konsekvens av detta och...? Tycker du synd om pedofilen? Det gör inte jag.

   Radera
  6. Ja en 18-åring som har sex med sin 17-åriga flick/pojkvän kan i USA dömas och hamna i register som sexbrottsling vilket hänger med i resten av livet om det i den staten gäller 18 år som gräns för att de får ha sex.
   USA är mycket märkligt på det sättet att laglighetsåldern för sex ligger på mellan 16-18 år, skiljer sig mycket åt mellan olika stater samtidigt så har de väldigt många som får barn när de är underåriga.

   Snittet för byxmyndighet i världen är 16 år, Sverige borde höja eftersom så många kommer undan med att ha sex med 13-14-åringar för att det är så nära den 15-årsgräns som finns.
   Straffen borde dessutom kraftigt skärpas för övergrepp på underåriga och dessutom borde det ställas krav på att genomgå behandling samt att hela straffet ska avtjänas och inte som Kapten Klänning kunna friges i förtid trots att han anses som farligare nu än när han dömdes.

   Radera
  7. Men det var ju inte vad du påstod från början. Du skrev "en jämnårig".

   En 18-årig kille eller tjej som har sex med en 17-åring kan förstås bli dömd för sexualbrott om 17-åringen eller dennes föräldrar polisanmäler 18-åringen. En 18-åring är att anse som en vuxen människa och är fullt ansvarig för sina egna handlingar. När man är vuxen vet man vad lagen säger och lagar och regler får vi alla rätta oss efter, annars får vi ta konsekvenserna av våra lagbrott. Det är inte svårare än så.

   "Sverige borde höja"

   Jag instämmer. Den sexuella myndighetsåldern borde höjas till 18 år. Innan 18 års ålder får du inte bestämma någonting själv. Du får inte ingå avtal, inte köra bil, inte dricka alkohol osv, osv. Men sex med andra människor, förväntas man vara vuxen nog att ha med alla risker som det innebär med ofrivillig graviditet, tidigt p-pillerknaprande, risk för sexuellt våld för främst flickor och inte minst - dödliga sexuellt överförbara sjukdomar som livmoderhalscancer, hiv och aids, förutom de "vanliga", av vilka vissa av dem är livslånga, tex herpes.

   "Straffen borde dessutom kraftigt skärpas för övergrepp på underåriga"

   Jag instämmer men jag tycker att man åtminstone kan börja följa de lagar som vi har. För det första, döms väldigt få misstänkta barnvåldtäktsmän i Sverige till straff - de går fria. De få som döms, döms också på den nedre "straffskalan", dvs runt 2 år istället för upp till 6 år.

   Radera
 3. Tack snälla NBT från mig också.
  Jag snodde ju filmen som du såg. Hoppas många kom hit och läste texten också...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för länkningen mm, MA!
   Du får "sno" vad du vill;)

   Radera
 4. Tittade på filmen i förmiddags och det allra första som slår mig är ju ordet MÄN..bara män och ja vi vet ju att de allra flesta pedofiler är just män även om det finns kvinnliga sådana så är de få i jämförelse. Jag blir på något sätt så äcklad och att se hur dessa män svänger sig får mig illamående. För något år sedan såg jag en föreläsning med Hanna Harnesk
  där jag fick intrycket av att det gick att bota en del pedofiler. Det grymma är ju att så många inte ser eller vill se att deras handlingar är fel och inte heller ser de vilken skada de gör sina offer. När inte samhällets avsky kan rubba deras vidriga handlingar så blir man ju tveksam till ev botande. Å andra sidan har det blivit så förbaskat peddovänligt på alla håll och kanter att man vill spy. Barn som sexualiseras genom kläder och annat, vidriga modevisningar med barnmodeller som ser ut som små lolitas och korkade föräldrar hejar på och begriper inte vad de gör med sina barn, småflickor idag ser ut som små vampar och jag vill bara spy på alltihop. Bergman hotas och tystas, porren sprider sig längre och längre ner i åldrarna, de som tittar menar jag då, och det är nu vi måste inse, verkligen inse att det här är så allvarligt och att fler människor måste fatta hur viktigt det är att sätta stopp för skiten. Stopp för porr. Stopp för allt som har med sexualisering av barn att göra. Ge ungarna en sund sexualupplysning, rakt på sak innehållande allt från känslor till handling. Det värsta är att jag tror att jävligt många vuxna också behöver det och i synnerhet de som ska bli föräldrar eller redan är det och sist men inte minst, stopp för pedofilerna och deras tillgång, den som redan finns och den de tillskansar sig. Det här kommer aldrig att ta slut annars och tyvärr är jag ganska klar med att de enda som kan sätta stopp för skiten är kvinnorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den minsta gemensamma nämnaren i alla sexualbrott är MÄN (98%). När vi talar om pedofiler, så ser vi framför oss "äckliga, för barnet okända gubbar". Det är en väldigt felaktig bild. De flesta sexualbrott mot barn i Sverige 0-11 år begås i heterofamiljerna och männen i dem, dvs pappor och styvpappor.

   "Det grymma är ju att så många inte ser eller vill se att deras handlingar är fel och inte heller ser de vilken skada de gör sina offer."

   Jag håller med Bella. Det är otäckt att se hur pedofilers mentala kapacitet är begränsad så till vida att de inte förstår sig själva, inte har någon som helst självinsikt. De tycker bara synd om sig själva.

   "Barn som sexualiseras genom kläder och annat, vidriga modevisningar med barnmodeller som ser ut som små lolitas och korkade föräldrar hejar på och begriper inte vad de gör med sina barn, småflickor idag ser ut som små vampar och jag vill bara spy på alltihop."

   Jag skulle kalla det att barn nu går igenom samma fas som kvinnor har fått gå igenom de senaste decennierna. Det började lite "oskyldigt" för kvinnor med män som spred bl.a tecknade porrbilder på kvinnor, kvinnor började därefter sexualiseras för män alltmer via "riktig" manlig porr, genom sexistisk och avklädd reklam och filmer gjorda av män samt kvinnokläder som säljs av manligt ägda och styrda företag och som "krympte" alltmer osv osv.

   "verkligen inse att det här är så allvarligt och att fler människor måste fatta hur viktigt det är att sätta stopp för skiten. Stopp för porr. Stopp för allt som har med sexualisering av barn att göra. Ge ungarna en sund sexualupplysning,"

   Jag instämmer igen. Situationen, framför allt för barn blir alltmer allvarlig. Barnvåldtäkterna ökar och ökar och ökar. Ett av de allvarligaste felen som begås i samhällen som nästan bara styrs av män, är att man alltid riktar fokus åt fel håll. Vi skall givetvis lägga fokus på att ta hand om kvinnor och barn som utsätts för pappors/mäns vansinne i sina hem och ta hand om våldtäktsoffer osv men det räcker inte.

   Vi måste ta tag i själva roten till gruppen mäns problem med sin manliga sexualitet, mäns kvinnosyn och mäns patetiska uppblåsta bild av sig själva. Gör vi inte det, kommer kvinnor och barn aldrig få leva i fred och frihet från män. Då får vi ta hand om mäns offer för all framtid.

   "jävligt många vuxna också behöver det och i synnerhet de som ska bli föräldrar"

   Ja, någon uppfostrar ju våra pojkar och flickor? Hur blev det så här fel i familjers uppfostran av sina barn? Hur mycket påverkar övriga samhället? Det finns många frågor att ställa som kräver svar.

   Jag tycker att många av de här manliga problemen i samhället, redan åvilar kvinnor att lösa åt män, dessutom med knappa resurser från manssamhället. Män verkar dessutom ha full sjå med att sitta och skylla ifrån sig på kvinnor. Så gör män ofta när de inte vill ta ansvar för sina egna val och sina egna handlingar.

   Han är otrogen - han skyller på sin fru som inte vill delta med sin kropp när han vill tillfredsställa sin sexualitet. Han våldtog - han skyller på att kvinnan "lockade" honom. Han våldtog barn - han skyller på barnets mamma och "vårdnadstvisten". Han utsatte hela sin familj för våld och misshandel - han skyller på att kvinnan eller barnen "provocerade", alternativt var det synd om honom för att han hade blivit arbetslös. Listan kan göras lång;). Män måste inse att de är vuxna och ta sitt vuxna ansvar för sina egna val och handlingar.

   Radera
 5. Jag har sett en dokumentär om detta unga par som hade sex. I vissa stater är man inte "lovlig" förrän vid 17 år eller vid 19 år och det är killen som åker dit. Det är en mycket tragisk historia och han finns i straffregistret i resten av sitt liv och detta har gjort honom djupt deprimerad och isolerad. Nu vet inte jag om det har gjorts någon uppföljning men enda chansen för honom är att emigrera.

  Det är inte klokt hur man behandlar tonåringar. Det hade väl varit bättre med någon form av samhällstjänat eller nåt. För några dagar sen häktades en 8-åring för våldtäkt på en fyra-åring i USA. USA är helt j*vla sjukt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men killen kan ju liksom inte bara "åka dit"? Någon måste ju polisanmäla honom? Det är antingen flickan eller om hon nu har haft, som det påstås "ömsesidigt" sex - hennes föräldrar som har polisanmält honom? Varför gjorde de det isf? Blev flickan tex gravid och tvingades till abort? Sen kan jag tycka att det är hårt att döma honom till fängelse iofs.

   Jag tror att alla har koll på den sexuella myndighetsåldern, åtminstone här i Sverige. Jag och alla mina polare visste mycket väl att vi inte fick ha sex med andra människor före 15 års ålder och killarna visste det definitivt. Det är mycket snack om det bland tonåringar, är min erfarenhet.

   Radera
  2. Nej, barn skall inte häktas för brott. De är bara barn och en 8-åring som våldtar, har föräldrar som skall skyllas för barnets handlingar istället. Någonting måste ha gått fel i uppfostran.

   Radera
  3. Om jag tex hade en 14-årig dotter som träffade en pojkvän på 16 år? Då skulle jag ta ett snack med både min dotter och hennes pojkvän samt förutsätta att även hans föräldrar har informerat honom om vad som gäller. Jag hade förmodligen pratar med hans föräldrar också. Om min dotter då ändå kommer hem och är tex gravid eller har drabbats av en könssjukdom...? Jag hade förmodligen anmält honom.

   Radera
  4. Det är svårt det där med sex och tonåringar. Jag var inte fyllda 15 när jag hade sex första gången med en blivande 18-åring och så klart visste både han och jag att vi eg inte fick enligt svensk lag men å andra sidan har jag aldrig under min tonår märkt att den lagen var så viktigt för oss. Mycket kan kanske bero på den rätt så taskiga sexualupplysning vi fick men jag ska ärligt säga att jag ville ha sex den kvällen och med honom. Hans ålder var liksom ointressant just då och inget jag tänkte på sedan heller. Sedan tänker jag på det faktum att killar i de flesta fall är bra mycket omognare än tjejer, om det har ngn betydelse vet jag inte egentligen men det kan spela roll. När mina döttrar blev i den ålder där jag skulle kunna misstänka att sex kan bli aktuellt för dom såg jag till att det alltid fanns kondomer hemma. I badrumsskåpet låg alltid en stor hög fritt att ta av, stor för att jag hade förståelse för att de kanske inte skulle vilja att jag visste eller kunde se att högen minskades. Det är otroligt känsligt i den åldern. Jag skulle själv aldrig berätta för min moder tex att jag ville ha sex. Det var så privat att jag inte tyckte att ens hon hade med det att göra. Det knepiga skulle ju inträffa om jag hade blivit gravid (vi hade skydd dock) för killen som då var flera år äldre och så att säga borde veta bättre, hade ju fått ta den största skulden och mitt ansvar hade minimerats där. Inte helt rätt även om man kan tycka att han som var äldre borde veta bättre. Just där och i den åldern, killar som är omogna vet kanske inte alltid bättre, han kan ju ha legat på min mentala ålder. Inget försvar alls bara lite tänk och minnen härifrån. Mycket tror jag ligger i den upplysning eller bristen på densamma som ligger till skuld. Jag kan inte svära på att jag hade låtit bli om reglerna varit tydligare, strängare eller om snacket hade varit öppnare i skolan tex. Jag hade liksom bestämt mig den kvällen. Kanske är också en del i det hela att " man skulle bli av med oskulden" och tjejer har väl alltid varit lite tidigare där, tror jag. Minns ett fosterbarn jag hade, tjej då 17 år, som en natt satt och grät i timmar för att hon fortfarande var oskuld och hur jag då i vuxen ålder tänkte för mig själv; Men herre gud hur viktigt är det egentligen?
   Jag tror också att allt det som förmedlas till unga människor idag, driver på. Sk tjejtidningar som riktar sig till tonåringar i den övre hälften läses också av yngre tjejer och där matas dom med sextips i alla former. Det är inte bra för det skapar ett slags tvång hos de yngre, en märklig tävling där sexuella prestationer blir det som räknas i vissa fall. Det smakar lite illa i munnen när man råkar höra samtal mellan femtonåriga tjejer om det där med att suga av en kille. Det är rått, kallt och känslolöst.
   Lite funderingar så här på morgonkvisten...

   Radera
  5. "så klart visste både han och jag att vi eg inte fick enligt svensk lag"

   Jag kan ha fel men min erfarenhet är att tonåringar har koll på detta. Jag och mina klasskamrater och vänner visste mycket väl vart gränsen gick. Mina syskon hade också stenkoll på detta. Efter att lovlighetsgränsen hade passerats, upplevde jag att det blev lite "brådis". Grupptrycket var stort att bli av med oskulden, som det kallas. Ingen ville vara "sist".

   "men jag ska ärligt säga att jag ville ha sex den kvällen och med honom."

   Jag har samma upplevelser som du. Jag ville egentligen inte ha sex med min "förste" utan bara få det överstökat. Han tjatade och tjatade och grupptrycket var stort från vänner osv.

   "såg jag till att det alltid fanns kondomer hemma."

   Rikigt smart och mycket bra gjort, Bella!

   "Jag skulle själv aldrig berätta för min moder tex att jag ville ha sex. Det var så privat att jag inte tyckte att ens hon hade med det att göra."

   Samma här. Jag talade aldrig med mamma om sex då, på allvar. Det var mest "skojande" kring ämnet. Det förutsattes att jag hade haft sex med min pojkvän och att jag tyckte att det var toppen. Jag tycker att det är synd att mammor inte talar mer med sina tonåringar om sex, både pojkar och flickor. Det hade varit en nyttig motbild till den manliga porrfantasin, tror jag.

   "som en natt satt och grät i timmar för att hon fortfarande var oskuld"

   Ja, grupptrycket är ofta enormt och i den åldern är det jätteviktigt för en att vara "normal". Jag tror absolut att det skulle vara bra att höja lovlighetsgränsen för att få bort en del av den här pressen och som sagt, pga att sex med andra människor, i synnerhet för flickor som skall ha sex med pojkar, INTE är en barnlek. Särskilt inte idag med alla porrskadade pojkar och män och tendenser till sadistiskt våldssex mot kvinnor. Vi vuxna kvinnor har ju själva full sjå att freda oss i sänghalmen med män. Se på "prata-om-det" och se på våldtäktsstatistiken.
   Radera
  6. "Jag har samma upplevelser som du"
   Jag ser att jag missade ett INTE här.
   Jag har inte samma upplevelser som du, skall det stå.

   Radera
  7. "och mitt ansvar hade minimerats där. Inte helt rätt även om man kan tycka att han som var äldre borde veta bättre. Just där och i den åldern, killar som är omogna vet kanske inte alltid bättre, han kan ju ha legat på min mentala ålder."

   Här ligger förstås ansvaret på den som är vuxen om du tex hade blivit gravid. Visst kan man förklara det med att killar är "omogna" men om tex din 14-åriga son hade fått hiv då han hade haft sex med en 18-årig kille - hade du tänkt likadant då?

   Jag nöjer mig med att konstatera att lovlighetsgränsen bör höjas eftersom barn/tonåringar i den åldern inte vet riktigt vad de ger sig in i samt att de vuxna som har sex med tonåringar, sällan tar sitt vuxenansvar och inser att de måste försäkra sig om att tonåringen verkligen vill, verkligen är moget för sex, dvs inser att de måste vara ytterst försiktiga och inkännande samt att de i vissa fall slarvar med kondom.

   Radera
  8. "men om tex din 14-åriga son hade fått hiv då han hade haft sex med en 18-årig kille - hade du tänkt likadant då? "

   :) Du har en poäng där och nej det hade jag ju inte. Menade inte att förringa killens ansvar utan egentligen gjorde jag bara det som vi, de flesta kvinnor, är lärda, lade skulden mest på mig... fan...det sitter så djupt ibland och det är ju skillnad på att vara femton, femton kan ju innebära att man inte riktigt fyllt femton men snart...och en kille som är runt 18 och vuxen nog att köra bil med alla de risker som finns... jo visst borde han veta bättre och säga stopp och nej!
   Med ett antal varierande sexupplevelser från tonåren och framåt så instämmer jag i att lovlighetsgränsen borde höjas...men inte enbart...det behövs mer kunskap och det ska inte stå endast en manlig biologilärare och tjafsa om manlig sex, inte heller en kvinnlig sådan. Det finns ju folk därute som kan och om inte så får det banne mej utbildas ett antal..

   Radera
  9. Visst sitter det djupt Bella, även i mig. Jag brukar alltid försöka, när det gäller "sex", att tänka på homosexuella relationer. Det finns nämligen en föreställning om att kvinnor och flickor skall stå ut med all möjlig skit vad gäller den manliga sexualiteten.

   Tänk dig tex en 14-årig kille som har en "dejt" med en 35-årig man (tänker på ett av de här BDSM-fallen)? Mannen stänger in pojken i en hundbur, pissar på honom och utsätter honom för grovt fysiskt och sexuellt våld och under rättegången hävdar pojken att han inte var med på det hela. Rätten väljer att fria 35-årigen för det var ju bara lite frivilligt "BDSM-sex" och pojken hade ju undertecknat ett "sexslavkontrakt" med gubben.

   Sexualundervisningen har alltid varit mycket bristfällig och framför allt väldigt ensidig. Det är kvinnor som alltid skall pushas till att tillfredsställa manlig sexualitet på bästa sätt för män. Äta p-piller, stå ut med våldssex, alla former av penetrationssex (analt oralt vaginalt) osv, osv.

   Du skrev väl som jag, om tex Folkhälsans broschyr till kvinnor i slutet av 90-talet? Hur man gick ut med budskapet till kvinnor att de skulle ställa upp på att tillfredsställa sina mäns sexualitet när männen så önskade, för att män inte skulle känna sig dåliga, oönskade och oälskade? Mannens sexualitet går tydligen till och med före kvinnans rätt till sin egen kropp.

   Radera
 6. Som jag uppfattar det har vi två myndighetsåldrar i Sverige. En på 16 år då vi är straffmyndiga och en på 18 år för resten, så att säga.
  Sexton år för att då förväntas vi kunna ta ansvar FÖR OSS SJÄLVA OCH VÅRA EGNA HANDLINGAR, arton år för att då förväntas vi kunna ta ansvar även FÖR ANDRA.

  Var myndighetsåldern för sex med andra personer ska ligga om en betänker det här går alltså att diskutera. Helt klart är att femton är för lågt, speciellt med tanke på hur det ser ut med efterföljandet av de lagar som finns nu. Om rättsväsendet skötte sitt jobb skulle den här diskussionen knappast uppstå.

  Vad gäller pedofiler så har de, liksom många andra, förverkat sin rätt att ha med andra, åtminstone minderåriga, att göra. Det är deras frihet som ska begränsas. Hur detta ska se ut vill jag inte ge mig in på, för jag är inte tillräckligt insatt i ämnet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte helt säker men jag tror att själva straffmyndighetsåldern är 15 år men då utdöms aldrig fängelse. Fängelse kan du bara få från 18 års ålder.

   "Helt klart är att femton är för lågt, speciellt med tanke på hur det ser ut med efterföljandet av de lagar som finns nu. Om rättsväsendet skötte sitt jobb skulle den här diskussionen knappast uppstå."

   Ja, jag håller med. Det är för lågt, i synnerhet som samhället har utvecklats när det gäller sexualitet (eller vad man skall kalla det?). Jag hade vaktat min dotter som en hund;) om jag var mamma i dagens läge. Jag önskar att jag själv hade väntat med min penetrationsdebut eftersom jag nu tycker att jag var alldeles för ung (16,5 år). Jag var dessutom ganska sent utvecklad, fick min mens senare än de flesta andra osv. Jag hade liksom full sjå att hantera min egen kropp och sexualitet och var inte alls mogen att ställas inför och hantera också den manliga sexualiteten.


   Radera
  2. Fel av mig, det var femton, men det spelar ingen roll i diskussionen egentligen. Det är ändå inte förrän en är arton som en anses kunna ta ansvar även för andra.

   Vad gäller barns och ungdomars sexualitet så är det ett enormt ansvar som vilar på föräldrars och skolans axlar. Ett ansvar som ser lite halvdant ut, tyvärr, speciellt som de flesta är lurade...
   Har själv det arbetet/ansvaret framför mig just nu - önska mig lycka till! :)

   Radera
  3. Ja, föräldrarna har det största ansvaret här och mycket vilar nog på kvinnor/mammor (som alltid). Det gäller att kvinnor är tydliga, ärliga och öppna om sin egen sexualitet. Det är inte alltid så lätt om man lever ihop med en man, kanske? Ofta har ju kvinna och man väldigt olika syn på det som är tänkt att vara det gemensamma sexlivet;)

   Usch, jag avundas dig inte Calle. Det är ingen lätt uppgift du har framför dig. Jag vet hur galen jag var på lillsyrran när hon gick hem på bakgatorna mitt i natten, iklädd bara små shorts och liten "Madonna-behå", efter att ha varit på högstadiedisco;)

   Radera
  4. Jag har två pojkar också. Det är de som ska lära sig att låta flickor som din syster att vara ifred...

   Radera
  5. Helt rätt, Calle men tyvärr funkar det inte riktigt så därute i verkligheten:(

   Radera
  6. Om jag kommer ihåg rätt blev dom tagna på bar gärning av polisen i bilen och flickan blev inte gravid.

   Radera
  7. Oj! Ha sex i bilen med en icke sexuellt myndig flicka, polisen kör förbi, stannar och tar leg och lämnar in en anmälan? Det måste vara höjden av otur;)?

   Radera
  8. Polisen verkar vara mer nitisk i dessa ärenden i USA? Här hemma hade nog polisen inte brytt sig om att lämna in anmälan. De hade förmodligen inte ens orkat stanna och kliva ur bilen, annat än om de ville få en flukt förstås;)

   Radera
 7. Har sett flera av Therouxs dokumentärer innan och brukar tycka att han är bra. Han brukar vara neutral och vågar ställa många frågor. Tyvärr blev jag lite besviken på honom i "Louis and the brothel" där jag upplevde att han blev lite väl involverad med en av tjejerna.

  Såg i alla fall den här nu och slås av hur efter vi är här i Sverige. I Sverige släpps pedofiler ut hur som helst eller tillåts surfa på Internet på rättspsyk och det är med andra bara en tidsfråga innan de begår nya våldtäkter. Jag tycker det är bra om de är inspärrade för alltid.

  Det är också tydligt hur mycket de ljuger för andra, och kanske också för sig själva. Jag tänker på saker som sa att han endast begått en våldtäkt och att "alla kan vara pedofiler omedvetet" eller han med balettbilden "som inte tänkt på att det såg ut som en minderårig". Det måste ju vara att de verkligen lever i förnekelse, för de kan väl inte tro på att någon tror på varenda sak de säger?

  Och det är med att två fel blir inte ett rätt. Vad (inte) förvånande att just en våldtäktspedofil kläcker ur sig det. Han har själv förstört många andra människors liv och är förstås livrädd över att han skulle få betala priset för det. Nej, hans offer ska såklart vara storsinta och förstå att de inte mår bättre bättre om de skadar honom. Feg, fegare, pedofil.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset! Har hunnit kolla på The Phelps som SQE tipsade om (bra) och nu måste jag ju kolla ditt tips också.

   "bara en tidsfråga innan de begår nya våldtäkter. Jag tycker det är bra om de är inspärrade för alltid."

   Jag instämmer. Problemet är ju som sagt att det daltas för mycket med män som har begått brott mot kvinnor och barn. När vi talar om pedofiler vill vi inte heller gärna tänka på att de flesta pedofiler faktiskt är pappor och styvpappor. 75% av våldtäkterna mot barn begås av dem (brå), kanske ännu fler med tanke på att mörkertalet är enormt.

   Det slår mig när jag läser statistik på Brå hur man använder ordet "föräldrar" rent generellt. Det tar liksom emot väldigt mycket att peka ut vilka förövarna verkligen är;). Handlar detta om att man är rädd för att kvinnor skall få reda på fakta? Handlar det om att man i dessa tider av hysteriskt vurmande för fadersrätten, anser att man inte samtidigt kan utmåla pappor som pedofiler? Jag vet inte, jag vet bara att det mörkas och att man inte gärna talar klarspråk.

   "Det måste ju vara att de verkligen lever i förnekelse, för de kan väl inte tro på att någon tror på varenda sak de säger?"

   Jag undrar detsamma men jag tror nog att de helt enkelt är så mentalt handikappade att de utgår från att folk är dumma i huvudet och att de själva är smartast av alla. Det sägs ju att pedofiler har stannat i utveckligen och befinner sig på barns mentala nivå? Otäckt är det med all denna brist på självinsikt, egoism och självförsvaret/förnekelsen. Det är ungefär som om jag skulle påstå att bilar inte finns och du svarar, "jo, NBT bilar finns" men jag är ändå övertygad om att du skall köpa mitt påstående utan att ifrågasätta det;). Så sjukt resonerar pedofiler och många andra brottslingar.

   "är förstås livrädd över att han skulle få betala priset för det. Nej, hans offer ska såklart vara storsinta och förstå att de inte mår bättre bättre om de skadar honom."

   Ja det här är ju ett sätt att flytta fokus från sig själv till andra. "DU är dum om du hämnas för vad jag har gjort mot dig." Forskning visar att brottsoffer har lättare att "läka" om rättvisa skipas, vilket är ganska naturligt för annars är det ju lätt att tappa tron på rättvisan här i världen. Sanningen är ju att pedofiler och många andra män (brottslingar) är livrädda krakar och att de vill begå sina brott ifred, utan att det skall få konsekvenser för dem själva.

   Radera