Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-08-16

Bob Hewitt - barnvåldtäktsman

Bob Hewitt holds a plaque from his induction into the International Tennis Hall of Fame in Newport in 1992.
Bob Hewitt
 

http://www.expressen.se/sport/tennis/tennis-legendar-atalad--for-flera-valdtakter/

Pontus Weinemo på Expressen skriver en artikel om en "tennislegendar" i 70-årsåldern, som står åtalad för att ha begått våldtäkt mot barn i två fall, samt sexuellt utnyttjat ett tredje barn i Sydafrika under 80-talet. Våldtäkterna mot barnen har han begått under den tid som han jobbade som tränare i landet.

"Mellan 1963 och 1979 var Bob Hewitt en av de främsta tennisspelarna. I alla fall när det kommer till dubbelspel. Han hann under sin karriär vinna 15 grand slam-titlar – och fick därför en plats i tennisens hall of fame. Men platsen bland de allra största tennisspelarna förlorade han när han för ett år sedan misstänktes för två fall av våldtäkt, och ett fall av sexuellt utnyttjande av minderårig. Och nu har han också, som 73-åring, åtalats för fallen."

Hela Pontus artikel handlar om hur jobbigt det nu har blivit för den åldrande mannen, att ställas inför rätta för de brott som han har begått mot barnen. Han skriver:

"Men nu har tennislegendaren fått sitt tykte (läs: rykte/NBT) nedsmutsat – när han nu, vid 73 års ålder, åtalas för två våldtäkter.
– Det är ganska svårt för honom att hantera, säger hans advokat Alwyn Griebenow enligt AP."

"Fått sitt rykte nedsmutsat....?"
Av vem? Menar Pontus att det är någon annan än Hewitt själv, som har förstört Hewitts rykte?

Pontus fortsätter i samma anda i artikeln:

"Nu har han blivit 73 år – och de senaste åren har han drabbats av en stroke och en hjärtattack.
– Uppenbarligen tar det här hårt på honom. Han är en gammal man, och att vid 73 års ålder bli konfronterad av något sådant, det är ganska svårt för honom att hantera, säger hans advokat Alwyn Griebenow enligt AP."

Det är klart att Bob Hewitt tycker att det är svårt att ställas till svars för sina egna handlingar. Han hade förmodligen räknat med att aldrig bli avslöjad som barnvåldtäktsman och tänkte sig istället att lämna jordelivet som en hyllad tennislegendar, allas vår´hjälte? Hewitt trodde nog att hans våldtäkter mot barnen, aldrig skulle få några konsekvenser för honom själv?

Jag tycker att Hewitt måste se det positiva i, att han har klarat sig undan lagen så pass länge som han har gjort? Han har ju faktiskt levt ett både gott och långt liv som en hyllad tennislegendar? Ingen har vetat vem han egentligen är, bakom den fina fasaden. Kanske inte ens hans fru sedan 46 år tillbaka?

*En simpel barnvåldtäksman...*

Inte med ett ord, nämner Pontus Weinemo konsekvenserna för de barn som Hewitt har skadat, kanske för livet. Hur har dessa barn gått vidare med sina liv efter att ha blivit våldtagna av Bob Hewitt? Hur mår de som vuxna idag och hur mådde de som barn? Hur svårt har de att hantera minnena av Hewitts våldtäkter mot dem? Hur svårt var det för dem som barn, att hantera en vuxen mans sexuella våld mot dem? Hur gick de vidare med sina liv? Inte med ett ord, visar Pontus Weinemo att han står på barnens sida och att han tar avstånd från män som våldtar barn. Inte med ett enda ord....

Notera också hur nogsamt Pontus Weinemo undviker att nämna barnens ålder i sin artikel, dvs allt från 10-14 år. Han skriver bara att det handlar om "barn under 16 år".

“He destroyed me as a person,’’ said Suellen Sheehan, one of the four alleged victims."
 
“I was devastated then, and I’m devastated now,’’ Read said. “He screwed up my life and broke down my belief in people.’’

“He told me I couldn’t tell anyone or he would be in big trouble,’’ said Conner. “He called it statutory rape and said he could go to prison.’’

*Hur många fler barn har Bob Hewitt roat sig med att våldta under all denna tid som har passerat?*
 
"It is unclear how many girls were involved. His students and contemporaries, in interviews with the Globe, mentioned nine women in the United States and South Africa who they believed may have been harassed by Hewitt."

NU är tiden inne, Bob Hewitt! NU är det hög tid att dra fram alla dina skelett ur garderoben och ge barnen som du har skadat, upprättelse. Det gör du genom att inte ljuga om eller skönmåla dina egna val och handlingar. Stå för vad du har gjort, du vuxne man, och ta konsekvenserna utan gnäll och utan att ikläda dig en missprydande offerroll. DU är nämligen inget offer, Bob Hewitt! Du är en man som har skördat barnoffer på din väg genom livet och vad värre är -   du har begått dessa brott mot barnen, skadat dem svårt, i enda syfte att bereda dig själv sexuellt nöje och sexuell tillfredsställelse. Du har runkat av dig med våld, i barns kroppar!

*Patetiske jävel som nu sitter och nekar till alltihop. Vad säger hans fru?*

Pontus Weinemo på Expressen kan för övrigt ställa sig i den låååååånga kön med ynkryggar till män, som anser att män är mer skyddsvärda än barn, till och med när män har begått allvarliga brott mot barn. Det säger en hel del om män som Pontus Weinemo och alla de andra kö-bildande männen...

Mer om Bob Hewitts våldtäkter mot barn:
http://www.boston.com/news/local/massachusetts/articles/2011/08/28/former_tennis_star_coach_bob_hewitt_accused_in_abuse_of_young_girls/

"In his everyday life, Hewitt coached tennis. On his first day teaching at a club in Danvers in 1976, he offered to coach Conner, then known as Heather Crowe, for free. She was 14.
In his secret life, Hewitt had begun exploiting his marquee name to build a career as a coach and to sexually abuse or harass some of the underage girls he trained, one of them just 10, according to a six-month Globe investigation that involved dozens of interviews both in the United States and in Hewitt’s South African homeland.
Hewitt’s alleged misconduct spanned nearly a decade, with his fame flourishing even as the number of victims, Conner among them, rose."


27 kommentarer:

 1. Man kan bli tokig på detta mesande och mjäkande med brottslingar som denna äckelgubbe. Att bara ge sig till att skriva en tycka-synd-om-artikel är så sjukt att jag inte finner ord. Skribenten borde göra om och göra rätt, dvs ställa sig på de oskyldiga barnens sida. Men han gör som så många andra, skriver en idiotisk snyfthistoria. Och visst är det märkligt att dessa upphöjda sportmänniskor liksom ska daltas med trots deras sjuka tilltag. Ställ gubben till svars.75 år är ingen ålder att gnälla om. Det finns förmodligen flera år i den mannens liv som kan levas inom lås och bom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst skriver Pontus Weinemo på Expressen en snyfthistoria. Det är uppenbart att han dels döljer information (bl.a barnens ålder) och dels vill utmåla Hewitt som ett offer för sina egna handlingar och val. Brott som han dessutom begått mot BARN, som en vuxen man!

   Om det finns fler offer för Hewitts våldsamma och pedofila sexuella störning, så hoppas jag att de träder fram nu. Han kan gott tillbringa resten av sitt liv bakom lås och bom.

   Radera
 2. Ja, jag undrar om gubben någonsin tänkt att det han gjorde mot barnen blir svårt för dom att hantera? Men icke, en sexgalning och tillika pedofil tänker endast på sig själv och handlingar han utför rättfärdigas alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han själv och andra män sätter sig själva och sin egen trygghet, framför barns säkerhet och trygghet. Det är fullständigt patetiskt hur vuxna män handlingsförlamar sig själva och varandra, fråntar sig själva sitt ansvar som vuxna män och utmålar sig som offer, när de har begått BROTT MOT BARN och skadat dem för livet.

   Hewitt ställde frågan gällande anklagelserna mot honom "varför drar hon upp DET NU?". Han ville förstås att hans barnoffer skulle skydda honom livet ut genom att aldrig berätta för någon, vem Hewitt egentligen är bakom den fina fasaden.

   Radera
  2. För övrigt kan man fundera på hur män som Pontus Weinemo själv skulle hantera om hans 10-14 årige son eller dotter kom hem och berättade om hur våldtäkter som han eller hon har utsatts för av sina idrottsledare? Skulle han ens anmäla detta eller skulle han bagatellisera hela händelsen som han gör i sin artikel?

   Är det svårt för män att sätta sig in i, hur det skulle vara att som barn själva bli våldtagna i stjärten av vuxna män och hur detta skulle få dem att må? Är de så jävla känslomässigt störda att de inte kan sätta sig in i andra människors eller barns situtation?

   Radera
  3. Eller förresten - barnvåldtäktmäns situation klarar de ju att sätta sig in i..

   Radera
 3. Jag vet ingenting om fallet men det är mycket enkelt som jag ser det. Är han oskyldig så tro tusan att det är jobbigt för honom. Har han tvärtom verkligen gjort detta ska han inte ha något försvar överhuvudtaget. Att han är en tennislegendar har väl noll betydelse. Varje anklagelse mot någon för våldtäkt kanske inte är sann men var enda en av dem måste tas på största allvar oavsett vem personen är. Utgångspunkten måste självklart vara att ta barnens utpekande på allvar som sanna. Sen får man jobba vidare från det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart är han skyldig. Det handlar om minst nio utsatta barn.

   Radera
  2. Nejdå jag betvivlar inte att han skulle vara skyldig. Vad jag mer menade var att jag försökte se saken från båda sidor. Låt säga att det varit 999 fall där olika våldtäktsmän anklagats och att alla dessa bevisligen varit sanna. Kommer det sedan ett tusende fall behöver inte det absolut vara riktigt för det. Enormt mycket talar givetvis för det men det är inte det som det handlar om.

   Jag betvivlar inte detta med Bob Hewitt för det har cirkulerat rykten även tidigare precis som det gjorde med Jimmy Savile. Det som är skrämmande är att såna rykten kan dyka upp utan att nån kollar upp det. I många fall skyddas svinen tom. Hade Jimmy Savile kollats från första början hade vi sluppit haft hans äckliga flin på näthinnan och vetskapen om att han kom undan utan att nån gjorde något.

   Radera
  3. En våldtäktsman är alltid en våldtäktsman. En pedofil är alltid en pedofil.

   Självklart är både Savile och Hewitt skyldiga till att ha begått våldtäkt mot barn.

   Radera
  4. För övrigt gör du det igen, Anonym. Problematiserar våldtäkt mot barn. Jag är övertygad om att du inte gör detsamma när en man står åtalad för tex ekobrott. Då börjar aldrig "diskussioner" med att man "måste se saken från båda sidor" och att "bara för att mannen blivit dömd tidigare så innebär inte 8 nya anklagelser att han är skyldig till alla dessa".

   Tyvärr får jag säga att du fortsätter att använda den här förövarretoriken som jag tidigare försökte göra dig uppmärksam på och hur den inte gynnar andra än barnvåldtäktsmän.

   Radera
  5. Anonym: jag förklarar på ett klart och tydligt sätt för dig nu. I min blogg misstänkligör vi inte barn som berättar om våldtäker som vuxna män har utsatt dem för. Här är utgångspunkten, att tro på vad barn berättar i dessa "ärenden".

   Jag tänker alltså inte släppa fram dina kommentarer där du utmålar barn som lögnare och de män som de anklagar för våldtäkt mot dem, som sanningssägare. Min åsikt är att barn är betydligt mer trovärdiga, än misstänkta pedofiler. Dina diskussioner om "oskyldigt anklagade" pedofiler och andra våldtäktsmän får du alltså ta i de bloggar som föredrar att misstänkliggöra barn och utmåla deras anklagade förövare som "oskyldiga", tips: Papparättarnas bloggar.

   Som jag skrev tidigare, så är det endast i brott som män begår mot kvinnor och barn, som vi ser detta misstänkliggörande av offren. Liknande "argument" framförs inte i andra brott tex om en person har blivit rånad. Ingen kommer då med påståenden som "det finns många oskyldigt anklagade tjuvar" eller "det finns faktiskt fall där folk har ljugit om att ha blivit rånade" osv.

   Du får alltså antingen sluta upp med att använda förövarretoriken i min blogg eller istället kommentera i de bloggar där den hör hemma.


   Radera
  6. Jag köper det rätt av Noboytoy men samtidigt försvarar jag definitivt inte dessa aber, tvärtom. Jag trodde detta var ett diskussionsforum ser du och att du som bloggerska tycker det är roligt att få olika synpunkter. Hade jag själv haft en blogg hade jag spytt galla om alla kommentarer varit likspåriga.

   Men det är inga som helst problem. För det första har vi samma åsikt du och jag men jag försöker bara vinkla det lite för att få diskussion. Men som sagt inga som helst problem. Jag kommer säkert in och kommenterar mer och då ska jag tänka mig för. Jag lovar. Men samtidigt kan det ju inte bara bli att alla tycker exakt lika. Vad är det för mening med en blogg då. Själadödande minst sagt.

   "Min åsikt är att barn är betydligt mer trovärdiga, än misstänkta pedofiler."

   Finns det någon normal människa i världen som kan ha en annan åsikt? Jag har aldrig sagt något annat.

   Vi hörs definitivt igen Noboytoy och tänk på frågan jag ställde till dig om en jätteintressant sak. Keep up the good work

   Radera
  7. Det här är ett diskussionforum men här diskuterar vi inte huruvida misstänkta pedofiler är utsatta för barns komplott. Det är, som jag sa tidigare, en förövarretorik som inte accepteras i min blogg. Här utgår vi från barns berättelser om våldtäkter som de utsatts för och vi inser att misstänkta pedofiler har all anledning att ljuga om sina brott, vilket inte deras offer har.

   Jag ser ingen anledning att sitta och diskutera med dig hur många pedofiler som kan ha blivit utsatta för barns "lögner" och blivit "oskyldigt dömda". Problemet i samhället är istället, att nästan inga barnvåldtäktsmän alls, döms för sina brott.   Radera
  8. "Problemet i samhället är istället, att nästan inga barnvåldtäktsmän alls, döms för sina brott."

   Hundra procent enig med dig om det

   Radera
 4. Jag förstår inte alls varför vi skulle tycka synd om honom. Han är en gammal man, so what? Han trodde bara att han kommit undan. Det är skönt att veta att folk vågar kliva fram även om det har gått lång tid, för det finns förstås ännu fler hemliga, kända våldtäktsmän som offren inte vågar anmäla, delvis på grund av deras kändisskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ingen anledning att tycka synd om Hewitt. Tvärtom så har han ju fått leva ett helt liv utan att behöva ta några som helst konsekvenser av sitt handlande. Det måste ju istället vara positivt för honom att bli åtalad i 70-årsåldern istället för i 40-årsåldern, då han valde att begå brotten mot barnen?

   Det är ofta pga offrens tystnad som de här männen kommer undan. Jag hoppas att jag fortfarande lever den dagen då dagens barn, som skickas till sina pedofilpappor på heltid, förhoppningsvis börjar prata. Det skulle vara kul att se hur de här pedofil-papporna skall försvara sig mot sina då vuxna söner och döttrar? Det är ju inte bara barnen som är själva bevisen - det finns gott om dokumentation, tex domar och andra uppgifter samt vittnesmål om hur både socialtjänst, polis och domstolar har agerat mot de här barnen.

   Radera
 5. I Sydafrika är det väl tennis och kricket som är helgon-sporter och dom som blir duktiga inom sporten har helgonstatus så alla runt omkring varken ser, hör eller talar när det begås brott. Det retar nog Bob Hewitt så han går bananas! Vem vet han kanske fortfarande begår sexövergrepp mot minderåriga. Det brukar komma fram flera om några träder fram.

  Pedofiler tänker bara på sig själva helt utan empati.

  Det är lika med svinet i England som var en oerhört populär inom barn-tv med sina rosa glasögon. Samma där han var så populär och viktig för tv att ingen såg, hörde eller talade där också. Tyvärr var han redan död när det kom fram men hur har offren det? Får dom någon hjälp? Det var ju hur många som helst han förgrep sig på.

  Man kan ju undra om det överhuvudtaget finns några icke-pedofiler inom barnverksamheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Sydafrika är ju männen minst lika galna som de är i Indien. Det är fullständigt livsfarligt att leva som kvinna där. Jag skrev ett inlägg om det för ett tag sedan.

   Hewitt är såklart sur över att han har blivit avslöjad. Det hade han nog inte räknat med;). De som begår våldtäkt mot barn, har sällan nöjt sig med ETT barn eller EN barnvåldtäkt. Pedofiler går ofta genom livet och skördar offer efter offer. Det är inte alls osannolikt att fler barnoffer träder fram nu. Hoppas att alla tar sin chans till upprättelse nu.

   "Samma där han var så populär och viktig för tv att ingen såg, hörde eller talade där också."

   Det fanns ju uppgift om att han hade förgripit sig mot barn men ingen vågade stöta sig med honom. Återigen skyddades en simpel barnvåldtäktsman på bekostnad av barn. Män anser ofta att män är mer skyddsvärda än både barn och kvinnor. Att skydda vuxna män på bekostnad av barn, är fullständigt patetiskt. Det kan liksom inte bli mer patetiskt än så;)

   "finns några icke-pedofiler inom barnverksamheter."

   De söker sig till barn i alla möjliga sammanhang men bara ca 3% av de våldtagna barnen våldtas av pedofiler som är helt okända för dem. De flesta barn våldtas av sina pappor och styvpappor. Därefter kommer annan manlig släkt tex bröder.   Radera
 6. Undrar inte om en del av kritiken slår över på McMillan oxå som kanske borde ha märkt något ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tennisspelare blev han känd för sitt aggressiva, attackerande och kraftfulla spel.

   Ur wikipedia dit nyheten om brottslighet inte verkar ha hittat än.

   Och apropå Sydafrika så påstås alltså Hewitt ursprungligen ha varit australier.

   Radera
  2. Om man bara blundar så märker man ingenting.

   Radera
 7. Ibland undrar man hur folk tänker: Här några kommentarer som getts om anklagelserna mot Hewitt.

  "Sounds like a little girl who had a crush. It wasn't returned so now she is trying to hurt poor Bob"

  "now she is trying to ruin a whole family over her stupid crush and not getting anything in return"


  Grejen är bara den att flickan de pratar om Suellen Sheehan , vid tiden för det sexuella med Hewitt bara var nio år gammal. Hur tänker folk egentligen. Jag tror inte på det men även om hon hade varit med på det så var hon nio år och Hewitt en vuxen man. Sex med en nioårig flicka är aldrig under några som helst omständigheter försvarbart. Dessutom är hon inte ensam om att peka ut honom för övergrepp.

  Synd om Hewitts familj är det givetvis men det är inte på något sätt synd om honom. Det är han som har utnyttjat underåriga flickor. Det kan han aldrig skylla på någon annan och hans ålder idag är ingen grund för att tycka synd om honom. Tycker faktiskt synd om hans gamla tennispartner Frew McMillan. Undrar hur han känner idag med vetskapen om att han tillbringat så mycket tid med det äcklet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pedofiler tänker på det sättet. De ser inte på barn som barn - de ser dem som runkobjekt, sexleksaker. De tror alltså på fullaste allvar att en nio-årig pojke eller flicka vill att vuxna män skall runka av sig i dem. De handlingsförlamar och ansvarsbefriar sig själva på så sätt och ofta förstår de inte skillnaden mellan en vuxen och ett barn. De befinner sig ofta själva på ett barns nivå, mentalt sett.

   Jag tycker bara synd om barnen som har drabbats. Jag bryr mig inte ett dugg om vare sig Hewitt eller hans fru. Jag har svårt att tro att hans fru har varit helt omedveten om hans sexuella störning i 46 (!) år. Det låter osannolikt. Jag vet inte om Hewitt har egna barn?

   Hans tennispartner har kanske däremot varit omedveten om det? Det kan inte vara kul att plötsligt få reda på att man har umgåtts med en barnvåldtäktsman? Men trots allt - de första anklagelserna kom redan på 70-talet. Det är svårt att tro att hans närmaste aldrig har hört talas om detta.

   Radera
 8. Mellan 1992-1999 bodde jag stora delar av åren i Frankrike. Där bodde jag och min dåvarande sambo grannar med ett som vi tyckte jättetrevligt par som utåt sätt såg ut som det perfekta paret. Är 1998 var vi på semester i ett annat land och kom efter två veckor tillbaka till vårt hem i Frankrike. Vi var ivriga att få träffa våra trevliga grannar igen men de var helt borta.

  En annan granne kom och berättade att mannen hade blivit gripen av polis för hustrumisshandel. Vi trodde hon skämtade men hon stod på sig. Sedan träffade vi grannfrun som berättade att det var sant, att hon hade blivit misshandlad under många år. Självklart misstrodde vi inte henne men ändå fanns det något i oss som inte fick det att gå ihop. De var ju det perfekta paret!

  Strax innan vi flyttade tillbaka till Sverige träffade vi även honom som erkände direkt för oss och allt blev helt klart. Åtminstone utåt sätt var han ångerfull och sa: "Fattar inte varför jag förvandlas till ett sånt svin. Jag älskar henne av hela mitt hjärta." Vi bröt kontakten helt med honom för vi vill inte ha något överhuvudtaget med en hustrumisshandlare att göra. Det sista jag hörde om honom var att han sökt hjälp, vad nu det innebär.

  En del kanske tycker jag låter hård men jag köper inget som helst försvar för honom. Han har gjort detta och kan inte skylla på någon annan. Det är han och ingen annan som bär ansvaret för de handlingar han utför.

  Men en lärdom jag fick av detta är att våldtäktsmän, hustrumisshandlare och liknande avfall ofta är fantastisk skickliga på att dölja sina illdåd för omgivningen. Ofta hotar de sina offer som lever i en ständig skräckvärld. I synnerhet när det gäller barn. Jag hör ofta att det är klart att hon eller han måste ha vetat om men jag vet vad jag själv upplevt och vet att verkligheten inte alltid är så enkel.

  Dessutom anser jag att de som trots allt vet om vänners illdåd och döljer dem har precis lika stor skuld i det hela som förövaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du berättar. Det är en ofta en hemsk upplevelse när man får reda på vilka män i ens närhet som misshandlar sina fruar och barn. Det kan vara vem som helst och inte sällan, är det de där männen som man tycker verkar sååå trevliga och omtänksamma mot sin familj och särskilt frun.

   Jag tycker att det var starkt av er att bryta med mannen. Jag tror att det är viktigt att ta ställning på så sätt, precis som du skriver. Om han misshandlar kvinna efter kvinna och det aldrig får några som helst konsekvenser, så kommer han definitivt att fortsätta med sitt våldsamma beteende. Förlorar han vän efter vän och släkting efter släkting som tar avstånd ifrån honom, så är ju i alla fall chanserna större att han söker hjälp, eftersom han då inser att det är honom det är fel på. Ingen vill ha med honom att göra.

   Nej, verkligheten är inte alltid så enkel och ni hade ju inga indikationer alls på att något var fel med den här mannen, som i tex Hewitts fall? Jag kan dock säga att det går en hel del rykten där jag bor, om vilka män som har det här beteendet. Vi är många som känner till vilka en del av männen som misshandlar sina familjer är, men ingen lägger sig i.

   Jo, ofta räcker det med en blick från kvinnomisshandlaren, så vet både barnen och kvinnan vad som komma skall. Ett ständigt underliggande hot om våld, dag som natt.

   Tack igen för att du berättar!

   Radera