Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-07-23

Våldtagna norskan benådad

Den norska tjejen som våldtogs av en arbetskamrat på en jobbresa i Dubai och blev dömd till 16 månaders fängelse för hans brott, har nu "benådats"! Även våldtäktsmannen har benådats.

http://www.metro.se/nyheter/24-arig-norska-benadades-i-dubai/Hdzmgv!I3XnBnqPnNnqSaXPVKVXg/

"24-åriga Marte Deborah Dalelv, som dömdes till 16 månaders fängelse i Dubai sedan hon anmält en våldtäkt, har benådats av emiren."

"Men det var inte enbart den norska 24-åringen som benådades av emiren. Även den man som hon anklagade för våldtäkten och som dömdes till 12 månaders fängelse för utomäktenskapligt sex och alkoholkonsumtion benådades, uppger norska NRK.
– Vi har upplysts om att när en åtalad blir benådad så gäller detta också de andra åtalade i målet, säger Norges ambassadör Åse Elin Bjerke till NRK.

Efter våldtäkten fick Dalelv också sparken av det Qatarbaserade företag som hon var anställd på. Hennes fall har rönt stor uppmärksamhet ute i världen."

8 kommentarer:

 1. Bra observerat och rapporterat NBT..

  Med vänlig hälsning

  Leroy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Leroy. Lever du;)?

   Radera
  2. Jodå. Jag lever och har fullt upp och kunde behöva din assist och klokhet i en del frågor där en del förblindats eller visat sig gå med skygg lappar år efter år och inte valt eller vågat sätta ner fötter eller ifrågasätta, men det reder sig nog, vill man tysta mig får man nog sikta mot hjärtat om man vågar. Inte som nu försöka förvrida historier eller skallen i diskussioner man ger sig in i.

   Så är det.

   Ha det bäst.

   LEroy

   Radera
  3. Sköt det snyggt bara, Leroy (vilket jag tror att du gör). För tösens skull.
   Ha det gott!
   NBT

   Radera
 2. Det var en positiv nyhet. Måste vara en oerhörd lättnad att komma tillbaka till Norge och få gå vidare med sitt liv. Hoppas att hon får mycket stöd från sin omgivning.

  Dessvärre hjälper det ju inte andra kvinnor i fattiga länder vars fall ingen bryr sig om. Kvinnor som blir kastade i fängelse för abort, otrohet, prostitution eller blir straffade för att de kör bil eller inte klär sig rätt. Världen är ingen rättssäker plats för kvinnor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var en lättnad. Någon slags rättvisa verkar det finnas i världen, även om våldtäktsmannen slapp straff. Det gör ju våldtäktsmännen i Sverige också iofs:(

   Du vet det vi "talade" om innan, AG om gränserna som öppnas mm? Man undrar ju som sagt hur det skall gå i framtiden när gränserna öppnas upp allt mer och de olika ländernas regeringar skall mötas och komma överens i den här typen av fall som sannolikt kommer att bli fler?

   Nej, det är faktiskt inte klokt att kvinnor behandlas som mäns boskap i världen, år 2013. Det är ett brott mot de mänskliga rättigheterna men män med makt tillåter det att fortgå. Hade män varit drabbade så hade det förmodligen tryckts på från alla möjliga håll och kanter.

   Radera
  2. Ja, det är frågan vad som kommer hända och hur allt kommer att bli... Tror det kommer leda till att alla som redan är i underläge kommer vara ännu mer i underläge. Världen går inte mot bättre tider, utan allt kommer bli ännu mer exploaterad och kommersialiserad (inklusive människan). Så tror jag.

   Radera
  3. Risken är ju att det leder till svåra konflikter mellan staterna. Jag menar, nu utövade Norges utrikesminister (var det väl?) påtryckningar och det gick vägen men hur blir det i andra fall liknande eller värre fall? Det återstår att se, som sagt.

   Radera