Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-07-31

Porrförbud och porrimpotens

David Cameron vill ha förbud mot nät-porren i Storbritannien och här hemma hänger Ung Vänster på:)

http://www.metro.se/nyheter/ung-vanster-oppnar-for-porrforbud/EVHmgy!lSQY6GVRmiGnM/

"Storbritanniens premiärminister David Cameron vill stoppa nätporren med en ny lag. Ung Vänster anser att det kan vara en bra idé även i Sverige.

Tidigare i veckan föreslog Storbritanniens premiärminister David Cameron hårdare tag mot porr på nätet. En ny lag ska tvinga bredbandsanvändare att välja mellan att slå av eller på ett familjefilter när de surfar. För nya kunder ska filtret vara påslaget som standard. Porr som som föreställer våldtäkter totalförbjuds.

Förslaget har gett upphov till en hetsk debatt om internetcensur i Storbritannien och flera andra länder.

Ung Vänsters Johanna Granbom skriver på SVT Debatt att det skulle kunna vara bra att införa liknande bestämmelser i Sverige:

"Lagstiftning och förbud kan vara en väg att gå."


" Praktiskt taget all porr är gjord av och för män. En naturlig följd av det är att den skapar och återskapar en absurt skev och ojämlik bild av sex, där kvinnans roll är att bli dominerad och förnedrad, medan mannen är den som har initiativet och ska tillfredsställas", skriver hon.

Att internet och porr diskuteras kritiskt i skolan är mycket viktigare än familjefilter, anser Johanna Granbom:

"Sexualiseringen av det offentliga rummet och inte minst internet tvingar unga att förhålla sig till budskap om hur de ska se ut och förväntas bete sig i sexuella relationer, och skolan måste kunna ge en annan bild."

Om så kallad porr-impotens:

http://www.tv4play.se/program/utvalda-nyhetsklipp?video_id=2351698
http://bloggar.aftonbladet.se/sexisverige/2013/05/erektionsproblem-av-for-mycket-porr/

"Fler unga män berättar nu att de inte längre tänder på sin tjej utan hellre vill porrsurfa. De har drabbats av det som kommit att kallas för porr-impotens, rapporterar framför allt amerkanska terapeuter." "Samtidigt som porren blir allt lättare att hitta och konsumera så blir det allt vanligare att man onanerar till porr som ibland kan vara väldigt grov och långt från verkligheten.


För vissa kan detta orsaka problem.
 
"DN har pratat med Inger Björklund, psykoterapeut på RFSU-kliniken i Stockholm där man möter allt fler unga män som fått erektionsproblem av för mycket porrtittande.
 
– Det verkar som om verkligheten inte räcker till att skapa en tillräckligt stark upphetsning. Man ”tänder” inte på en verklig partner. Detta är inget nytt fenomen, men i dag finns porren tillgänglig dygnet runt. I-phones, I-pads, datorer, tv – när som helst och var som helst går det att se allt mer avancerade filmer, säger Inger Björklund till DN.
På sjukhuset i Karlskrona finns en särskild sexologisk mottagning.
 
– Det kan handla om att män inte får stånd eller känner lust när de ska ha sex på riktigt. De är så präglade av porrfilmens fiktiva värld att de inte klarar av ett normalt samlag i verkliga livet. Självklart kan det här ställa till problem för den enskilda individen och i ett förhållande, säger Sedvallson till DN.

Enligt en enkätstudie som Ungdomsstyrelsen gjort så tittar nio av tio unga män och tre av tio unga kvinnor mer eller mindre regelbundet på porr."

2 kommentarer:

 1. Victoria ★2013-08-09 02:45

  Det skulle nog öka våldtäkterna om man skulle förbjuda porr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tolkar det som att du ser alla män som potentiella våldtäktsmän?
   Om de inte får manlig porr att runka av sig till så kastar de sig över kvinnor, barn, andra män och djur för att runka av sig i med våld?

   Hur gjorde män när ingen manlig pornografi fanns? Tror du att de sprang omkring i byarna och tvingade in snoppen i folk då?

   Radera