Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-07-18

Miss movin´on

Mitt tidigare inlägg om Pappa-fjäsk har glädjande nog blivit uppmärksammat av både MA och Ann på Livsbloggen. Det är min förhoppning att denna text skall nå ut till så många män och kvinnor som möjligt och nu har jag fått hjälp med det. Tack MA och tack Ann !

Lite nattmusik:

4 kommentarer:

 1. Som jag ser det är det en så pass viktig text att den borde spridas så mycket det bara är möjligt. Varenda socialförvaltning borde ha tillgång till den, varenda kvinnojour i landet borde läsa den, varenda lite familjerättsadvokat skulle ha den ovanför sitt fina skrivbord och varenda blivande och redan varande pappa skulle ha den fastnitad i pannan. Alla utbildningar som omfattar vård och omsorg, alla fritidspedagoger, förskolelärare, psykologer, vårdpersonal och lärare överhuvudtaget och varenda ung tjej som vill skaffa barn borde läsa texten. Hela den ekonomiska delen som råder efter en separation/skilsmässa är åt helvete för de allra flesta ensamstående mammor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller verkligen med dig Bella!
   Inte minst - den här texten borde upp på den politiska agendan så att förändringar kan göras per omgående.

   Så här gör män vid makten för att göra män rika och kvinnor fattiga. Så här gör män vid makten när de använder våra skattepengar för att täcka upp för män och pappor.
   Win-win för män, som vanligt:(

   Radera
 2. Jag vet att jag tjatar :) men jag vet inte vilken gång i ordningen du fått mig att se ett samhällsfenomen ur ett nytt perspektiv. Dom här strukturella orättvisorna är så djupt inrotade att man (jag) inte ens tänker på att det är något fel. Det är liksom som det alltid har varit. Det känns jobbigt att inte fler ser det här, exempelvis dom med makt att påverka. Klockren som vanligt NBT.
  Rain

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör inget om du "tjatar", Rain. Det är så roligt att höra ifrån dig:)

   Ja, det här sitter djupt rotat och jag tror att det beror på synsättet att barn alltid är kvinnors främsta ansvar, trots att man är två om att skaffa barn. Många män och pappor stirrar bara på, fokuserar på, vad mamman "får" i underhållsstöd, barnbidrag och liknande. Kvinnor/mammor gör detsamma och glömmer liksom att det finns ytterligare en vuxen förälder som måste förväntas kunna ta exakt samma ansvar för de barn han har satt till världen.

   Sällan är det någon som granskar vad pappor och män får, vad de inte gör, inte bidrar med och hur mycket de faktiskt tjänar på olika överenskommelser gällande de gemensamma barnen.

   Radera