Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-07-16

Män som hatar kvinnor som idrottar

Det här har jag helt missat.
Hur många kvinnohatare finns det egentligen? Nu ägnar sig män åt att hata kvinnliga fotbollsspelare. Hur står det till i knoppen på dem..?  

http://www.metro.se/sport/landslagstalang-sexhanar-em-stjarna/EVHmgp!P9nVGliAIxl9A/

"Grova kränkningar, nedsättande kommentarer och sexhån. Det kastades mot de svenska fotbollsspelarna på nätet efter EM-premiären mot Danmark förra veckan.
Metros sociala medier-redaktör Jack Werner sammanställde hatet i en bild som fick lavinartad spridning.

"Alltså Sveriges horor hur kan dom slå såna straffar hahah vilka jävla nollor alltså."
"Varför utsätter man sig för att titta på 22 flator som leker fotbollsspelare…"
"Damfotboll är små bröst, lesbiska och kort hår?"

"Snart dags för alla fula kossor som ska ge sig ut på åkern och spela lite boll.
"Damlandslaget... Lesbiska horor är vad ni är."
""Damer" ska inte spela fotboll. Ser ju ut som män. Lesbiska hela bunten."

Det var några av de hatiska inlägg på Twitter som Metros sociala medier-redaktör Jack Werner sammanställde efter Sveriges premiärmatch mot Danmark i fotbolls-EM."

Nu rapporterar Sportbladet att även en person som själv spelar landslagsfotboll har hävt ur sig kränkningar på sociala medier. Talangen, som har en fast plats i ett av Sveriges ungdomslandslag, skrev ett inlägg med grova sexpåhopp riktade mot en av spelarna i EM-laget."

"På nätet uttrycker han sig sexistiskt och antyder att hela damlandslaget i fotboll är lesbiskt.

”När den svenska truppen i damfotboll har middag med sina respektive så är det 40 kvinnor och 4 karlar.”

Nu får elittränaren Andreas Stockenberg massiv kritik från klubbledningen efter Twitter-inlägget. – Jag tycker de får oförtjänt mycket publicitet, säger han om fotbollsdamerna, till Nyheter24."

Andreas Stockenberg, Avundsjuk Fet Knopp

Varför är det oftast de överviktiga och mindre
attraktiva männen som hånar kvinnor för kvinnors
utseende? Förutsätter Snoppenberg, bara för att han
sannolikt inte är vidare populär bland kvinnor,
att alla kvinnor är lesbiska?

Jack Werner:

"För det här är på ett helt annat sätt än jag som man kan uppleva det en demonstration av en vardag. En kvinnas vardag. En professionell yrkespersons vardag, en människa som varken bett om åsikter om den egna sexuella orienteringen eller utseendet men ändå översköljts av det. För de mer kända händer det varje gång de exponeras i media, men också de okända kvinnorna som utgör hälften av Sveriges befolkning drabbas. På arbetsplatsen, i sällskapslivet, i konkurrensen om flickan eller pojken. Och det är inte bara en vardag – det är något människor tvingas vänja sig vid. Leva i utgångspunkten att det är naturligt, tvunget. Det är ett deprimerande vittnesmål om ett urgammalt hat – det mot kvinnorna, från männen – och något vi måste reagera på."

http://www.aftonbladet.se/wendela/kronikorer/nannajohansson/article17114918.ab

Män som hatar kvinnor inom damidrotten, finns det gott om även utomlands.
Nanna Johansson skriver:

"Häromdagen vann franska Marion Bartoli Wimbledonfinalen i tennis. Tyvärr var det inte prestationen BBC-kommentatorn John Inverdale fokuserade på när Marion Bartoli spelade sin finalmatch. Han tyckte istället att det var rimligt att kommentera hennes utseende. ”Undrar”, sa han, ”om hennes pappa sagt åt henne att hon inte precis är någon skönhet, och att hon därför måste fightas.”"

"Även på Twitter duggade recensionerna av Bartolis utseende tätt. Någon skrev att Bartoli inte förtjänade att vinna eftersom hon är för ful. En annan att Bartoli är för oattraktiv för att ens våldtas. Det gick så långt att journalister – samma dag som Bartoli vann – avkrävde henne en kommentar om vad hon känner när folk (läs: män) säger att hon är ful."

"En kvinna kan aldrig i första hand få vara en yrkesutövare. Hon är ALLTID en kropp, som finns till för att pleasa – eller äckla – (manliga) åskådare. En kropp som inte får vara för ful (för då saknar hon existensberättingande), inte för snygg (för då kan hon självklart inte vara bra på något), inte för smal, inte för tjock, yada yada."


John Inverdale, BBC
"Min mamma grät av skam och fasa på BB, när hon fick se mig.
Hon gråter än idag.."

37 kommentarer:

 1. Intressant samtidigt som det är förbannat tragiskt. Läste tidigare idag om samma sak på en annan blogg. Kolla här http://blixabloggar.se/det-ar-en-maktkamp/och bilden är ju ordentligt talande. Man förstår ju varför de är så rädda de där fotbollssexistiska dårarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Moahahah! Jag kan inte ett skit om fotboll men när jag ser bilden med medaljerna, förstår jag varför herrarna (?) har mindervärdeskomplex. Ha ha ha!! Fy farao så oattraktivt!

   Radera
 2. Ännu ett bra inlägg om förlöjligandet av kvinnor.
  http://hanapee.com/blog/2013/07/12/forlojligandet-av-kvinnor/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag instämmer helt och fullt i analysen som den kloka hanapee gör.

   "När en kvinna som gör sin röst hörd, syns offentligt eller spelar en jävla fotbollsmatch – blir förlöjligad och hatad är det ett tydligt kvitto på att feminismen och kampen för ett jämställt samhälle fortfarande behövs. Ju mer utrymme och makt kvinnor tar, desto mer växer hatet och motståndet. Samma sak kunde vi vittna om i Sydafrikas apartheid-politik, där motståndet mot svartas rättigheter växte sig starkt när svarta väl försökte ta makt och utrymme."

   "En könsmaktordning som säger vad kvinnor får och inte får göra. En ordning där mannen är norm och allt de kvinnor gör är lite, lite sämre. En ordning som ger Andreas, Chris, Jesper, Martin, Mikael, Sebastian, Jonathan, Albin, Ismet och Martin åsikter om att kvinnor inte hör hemma på en fotbollsplan. Åsikter om kvinnornas utseende, där de beskrivs som småbystade, korthåriga och inte ens ”damer” enligt kommentarerna.

   Som att sporten skulle vara mer sevärd om kvinnorna var sminkade, hade långt hår och var snygga."


   Radera
  2. Det här beteendet måste väl ändå många kvinnor känna igen från sina egna liv?

   För mig började det redan under högstadiet, då killarna försökte distrahera mig då jag satt på rasterna inför ett prov och pluggade, genom att skjuta gummiband på mig och liknande. De visste att jag som vanligt skulle få högsta betyg och att de själva knappt skulle få godkänt och istället för att lägga på ett kol själva, gjorde de allt för att förstöra för mig och alla de andra "pluggisarna".

   Killar i dagens skola som är avundsjuka på tjejer som presterar mycket bättre och som därför försöker psyka ned töserna genom att skrika hora och fetto efter dem i korridorerna och tafsa dem i baken och på brösten, som de kanske inte ens har hunnit få.

   Män på min f.d arbetsplats som inte tålde att kvinnor presterade bättre och som därför ägnade sig åt utseende- och viktmobbing av sina kvinnliga kollegor. Allt för att försöka få uppmärksamhet, störa de duktigare kvinnorna i arbetet och psyka ned dem.

   Den här missunnsamheten som män uppvisar gentemot kvinnor är extremt oattraktiv. De lider av vagina-avund.

   Radera
 3. Noboytoy: Jag håller med dig helt och hållet om att det är för jävligt att det ska finnas såna här jävla patetiska svin bland män. Jag vill dock säga en sak till försvar för mitt eget kön att oavsett vad många kan tro när de läser sån här dynga så är det TACK OCH LOV ingen mall för hur vi män tänker. Finns inget att försvara när det gäller dessa patrask men de är ingen mall för det manliga släktet. Jag har levt ett liv i nästan 40 år och jag har knappt sett en enda man under dessa år med såna sjuka hjärnor. Jag hoppas folk inser att detta är inte standardmannen, detta är en avart av den vanliga sunda mannen. För mig är dessa inga män överhuvudtaget och jag vägrar låta dem befläcka oss normala män som vet att värdera kvinnan som vår jämlike på alla plan. Finns bara en sak att säga om denna avart av män - PATETISKA JÄVLA SVIN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonyme man:
   Jag och säkerligen många andra kvinnor/tjejer/flickor, uppskattar att du så tydligt tar avstånd från den här typen av kvinnohat och jag håller med - alla de här männen är patetiska, missunnsamma grisar. Fler män borde ta avstånd från detta, både på nätet och IRL.

   Dock - den här typen av kvinnohat frodas över hela nätet idag och detta manliga hat, är något som många kvinnor själva blir utsatta för på internet medan andra kvinnor/flickor/tjejer "bara" tar del av det, ser det, läser det... Hur skall alla dessa kvinnor och tjejer tolka detta? Hur ser de på män när de läser sånt här? Hur ser de på pojkarna som skriker "hora" och "fetto" efter dem i skolorna?

   Jag tror också att detta, till viss del, är en generationsfråga. Gränserna för vad män tycker att de får säga om det kvinnliga könet har flyttats fram, rejält. Unga män idag har inte alls samma spärrar som den äldre generationen män och de är uppvuxna med manlig porr och internet där de har lärt sig att tala om kvinnor som "sliddjur, lesbiska, horor, jävla f*ttor", "kn*llbara" osv. Det här fenomenet ser vi även utomlands. Kolla kommentarsfälten i utländska tidningar och du hittar samma förfärliga kvinnohat där.

   Självklart är det inte så många av de här herrarna som skulle våga yttra sitt hat mot kvinnor, i alla fall på detta grova sätt, i det vardagliga livet. På nätet tar de ut svängarna men deras tankar säger en hel del om dem och deras tankar visar att deras hjärnor är sjuka av kvinnoförakt. Jag kan slå vad om att deras mammor, ev fruar och flickvänner, ev döttrar och systrar inte vet vilket inneboende hat dessa män känner för det kvinnliga släktet. På nätet ger de uttryck för det i den allra grövta form och vissa av dem skäms inte ens för att skriva ut sina namn, som fetknoppen herr Snoppenberg. Det är synd om hans mor - hon måste skämmas ihjäl över sin son..

   forts...

   Radera
  2. forts...

   Sen har vi den andra delen av det hela, nämligen det ständiga manliga (och kvinnliga) "recenserandet" av kvinnors utseenden. Det ÄR precis som Jack Werner beskriver det i sin text i inlägget - att få sitt utseende recenserat av allehanda främmande och kända män, ÄR kvinnors och flickors vardag oavsett om vi är kändisar eller vanliga privatpersoner. I det här sammanhanget brukar det vara svårt för även "normala" män att förstå, att när de ger "snälla" komplimanger till kvinnor så gör de ingen god gärning. Jag kanske får utveckla detta vidare i ett annat inlägg framöver, för att förklara mer ingående vad jag menar med detta.

   Jag håller med om att alla män tyvärr dras med i detta förskräckliga kvinnohat som män ger uttryck för på nätet, i vardagen och inte minst i den manliga porren och att det finns risk för att vi kvinnor tappar respekten för det manliga släktet för all framtid. Jag har varit aktiv på nätet sedan 2008-2009 och tyvärr får jag säga att jag länge har varit både äcklad, förfärad, förbannad och frustrerad och jag är glad att jag valde att aldrig skaffa barn.

   Vilket leder mig till frågan - vem har uppfostrat och agerat som vuxen "förebild" för den här typen av galtar? Pappa, idrottsledare, lärare, bröder, kompisar? Jag har nämligen väldigt svårt att tro, att det är kvinnor som har uppfostrat dessa gossar till att förakta och hata kvinnor.

   Vad kan du göra, som "normal" man? Sluta recensera kvinnors/flickors/tjejers utseenden, oavsett om det är något positivt eller negativt du har att säga. Ta avstånd från män som uttrycker sitt kvinnoförakt, precis som du gör nu. Gör det både i din vardag och på nätet. Sitt inte och flabba med när män på ditt jobb eller i din umgängeskrets, som män brukar kalla det, "skämtar" om allehanda kvinnor och recenserar kvinnors utseenden. Jag brukar försöka avbryta män i min närhet när de talar om kvinnor på ett nedsättande sätt med korta kommentarer som "men skäm för fan inte ut dig nu!" och liknande.

   Ja, det var det om det..

   Tack för din kommentar och tack för att du bara genom att posta din kommentar, visar att du som man reagerar starkt, tar avstånd och inte ställer dig bakom sånt här manligt svineri.


   Radera
  3. Hej igen!

   Tro mig! Jag skulle aldrig någonsin ställa mig bakom något sånt där. Jag är uppfostrad av en far som har få övermän i världen när det gäller kvinnorespekt och allt runt det. Det har jag fått med mig från honom och från modersmjölken och det viker jag aldrig en tum ifrån.

   Åter igen håller jag med dig om det mesta du nu skrev men självklart inte allt. Det skulle vara konstigt :-) Att som man ha möjlighet att ge kvinnor komplimanger är något ingen ska ta ifrån mig eller andra likasinnade män. I synnerhet inte några avloppsliknande män som skiter ned det manliga släktet samtidigt med allt skit de säger om det kvinnliga släktet.

   Jag ska ge dig ett exempel. För många år sedan var jag utan bil i några veckor och åkte istället buss. En dag klev det på en kvinna som precis som jag fick stå upp i bussen. Vi hamnade bredvid varandra och jag kunde inte låta bli att titta på hennes fantastiskt fina håruppsättning. Efter en stund sa jag det rakt ut till henne hur jättefin jag tyckte hon var i håret. Hon tackade så väldigt och sedan var det inte mer med det. Några dagar senare satt jag på bussen när jag åter igen fick syn på kvinnan och hon fick syn på mig. Hon kom fram till mig och frågade om jag kom ihåg henne. Jag sa ja och då frågade hon om hon kunde sätta sig ned bredvid mig. Självklart sa jag. Därefter började hon berätta om vilka hemska dagar hon hade haft innan och under dagarna innan vi träffades på bussen. Allt var skit på jobbet, på hemmafronten ja allt. Sen sa hon en sak som gladde mitt hjärta. Hon sa att när jag kommenterade hennes hår var det som om allting bara släppte. Hon fick en komplimang och plötsligt växte hon enormt sa hon och det levde på i flera dagar därefter sa hon. Ja fortfarande.

   Noboytoy jag respekterar vad du säger och förstår hur du menar men faktum är att möjligheten för mig att ge kvinnor komplimanger är min rättighet, precis som det omvända givetvis. En komplimang som kommer från hjärtat kan aldrig vara fel. Det där är vår rättighet och skyldighet mot våra medmänniskor.

   Det här med idioterna som sprider näthatet får inte ta den makten ifrån oss vanliga män och kvinnor att ställa upp för varandra och visa värdighet mot varandra. Varför ska vi ge dem den makten och den respekten. De ger ju bara andra skit så varför ska vi böja oss för dem. Jag personligen skiter i dessa idioter och koncentrerar mig istället på verkliga män och kvinnor som sitt värde på alla plan.

   En annan sak. Jag kan ha fel men jag har en övertygelse om dessa idioter. Du frågar vilka som uppfostrat dessa och nämner pappa. Jag tror tvärtom. Självklart finns det idiotiska pappor men jag tror istället att dessa avarter kommer från en miljö utan en riktig fadersgestalt. Det är min erfarenhet och den tror jag benhårt på. Andra kan ha annan uppfattning och det är givetvis deras rättighet men jag tror benhårt på min bild av detta.

   Noboytoy jag är snickare och har alltså i hela mitt liv levt i ett yrkesliv med oerhörd övervikt av män. Jag lovar dig jag har aldrig någonsin hört såna kommentarer på jobbet som dessa som nu frodas på nätet. ALDRIG. Begriper inte var dessa idioter får luft ifrån att skita ned kvinnor och på samma gång även normala män.

   Radera
  4. Hmm! Måste kommentera en sak till. Skojar du med mig när du berättar det om vad de säger om Marion Bartoli? Det är illa överhuvudtaget att säga kommentarer om att någon är ful. För mig finns det inga fula människor men oavsett vilket så kollade jag nu på bilder på henne. Hon är ju för tusan jättesöt. Är de inte bara allmänt dumma utan hjärndöda dessutom?

   Radera
  5. .."möjligheten för mig att ge kvinnor komplimanger är min rättighet"

   Jag håller inte med dig som du förstår men det krävs en lååång utläggning för att beskriva för dig varför jag tycker att både positiva och negativa komplimanger, i synnerhet för kvinnor, inte alltid är så positivt som män tror. Jag förstår mycket väl att män tycker att de är snälla om de kommenterar kvinnors fina håruppsättningar, kläder, kroppar, make-up osv men som sagt - jag får ta detta i ett annat inlägg.

   Det jag undrar är varför du tycker att det är din "rättighet" som man, att liksom "recensera" kvinnors utseende? Vad är det som gör att du förutsätter (om du gör det?) att kvinnor är intresserade av din åsikt, i synnerhet om du är främmande för dem och kvinnan kanske dessutom inte är alls intresserad av dig som kärlekspartner?

   Ponera att en gammal, tjock, för mig fullständigt främmande och ofräsch gubbe ger mig komplimanger för min fina blus? På vilket sätt tror du att hans åsikt om min blus, intresserar mig? På vilket sätt skulle jag bry mig om, ifall en främmande gubbe som jag själv tycker ser äcklig ut, gillar mina kläder eller ej?

   Jag förstår som sagt hur du menar och jag är fullt medveten om att många kvinnor blir jätteglada över komplimanger från både män och kvinnor. Själv gillar jag inte att något av könen kommenterar mitt hår, mina kläder eller min kropp men när det gäller ren "utsmyckning" som tex kläder så litar jag i alla fall mer på kvinnors klädsmak när det gäller damkläder, än mäns. Men som sagt, för att förklara mer ingående vad jag menar så behöver jag nog skriva ett inlägg om det.

   .."kommer från en miljö utan en riktig fadersgestalt"

   Men om dessa grisar till män inte har vuxit upp med en man och saknat fadersgestalt och manliga förebilder - varifrån kommer det manliga kvinnohatet, menar du? Vem lär dessa män och pojkar att kalla kvinnor för f*ttor, horor och liknande? Du kan inte på fullaste allvar mena att det är kvinnor som lär gossebarn sånt?

   Min erfarenhet är det omvända, dvs pojkar har pappor som sitter och kommenterar hur tjocka och feta kvinnor är på stan och på tv osv. Pappor som själva skriker hora till sina barns mammor, talar om för mamman hur värdelös, ful, fet och dum i huvudet hon är och som kommenterar hur tjock hans dotter är och att hon måste avstå från andra portionen. Jag är alltså övertygad om att män lär pojkar, vare sig det är en pappa, annan manlig släkting eller tex en idrottsledare för ett pojklag.

   Jag har mycket svårt att tro, att du som snickare ALDRIG har hört män tala om kvinnor på ett illa, förnedrande och förringande sätt. Jag kan bara inte tro på det, eftersom jag själv har jobbat med både snickare och alla de andra mansdominerade branscherna som ni jobbar ihop med, tex rörmokare, elektriker osv. Jag tror snarare att du kanske inte uppfattar "snacket" som förnedrande för, eller förringande av kvinnor?
   Radera
  6. Hej igen :-)

   Några korta svar eftersom jag ser att du missförstått lite av det jag sagt. Svarar mer sedan när jag får mer tid.

   Om kvinnan jag gav en komplimang om hennes håruppsättning. Jag lovar dig jag hade inte en procents tanke på sex när jag såg henne. Tyckte bara hennes hår var så fantastiskt fint och glädjande nog lyfte ju min komplimang henne.

   Om "växt upp utan fadersgestalt." Självklart menar jag inte att det är mödrarna som lärt ut detta. Det kan du väl ändå inte på fullt allvar tro att jag menade :-) Vad jag menar är att en uppväxt utan en trygg fadersgestalt ofta lättare öppnar dörrar till avvikande saker. De hittar substitut i annat som olika grupper. kompisar idrottslärare och mycket annat där avvikande frodas

   Radera
  7. Glömde en sak.

   "Ponera att en gammal, tjock, för mig fullständigt främmande och ofräsch gubbe ger mig komplimanger för min fina blus?"

   Där kanske det finns en skillnad på dig och mig Noboytoy. För mig finns det nämligen inga fula kvinnor och det säger jag från djupet av mitt hjärta. Hade du sett min vänskapskrets hade du förstått. Där finns alla de sorter. Bl.a två gravt cp-skadade kvinnor. De är lika värdefulla och fina för mig som alla andra kvinnor jag umgås med.

   Radera
  8. Det är väldigt, väldigt få barn/pojkar i Sverige som är i avsaknad av en far, dvs faderslösa och dessutom bor de flesta barn med båda sina föräldrar så jag vet faktiskt inte vad du menar...?

   Jag är som sagt fullständigt övertygad om och det verkar du också vara (?) att det i alla fall är män som lär pojkar att förakta kvinnor på detta sätt. Oavsett om det är en pappa, en manlig idrottsledare, en bror, en farfar eller social påverkan som tex manlig porr.

   Måste bara förtydliga min fråga till dig angående det du ser som din "rättighet" som man, dvs att recensera kvinnors utseende. Är det du själv som mår bra av att ge komplimanger till kvinnor eller gör du det för att du tror att kvinnor mår bra när du gör det? Varför gör du det, är alltså frågan? Du skulle ju inte göra det, om du inte tyckte att du fick ut något av det? Får det dig att känna dig snäll?

   Radera
  9. Förmodligen finns det pappor med söner bland de här patetiska galtarna som skriker ut sitt kvinnohat... Vilken förebild är sådana pappor för sina söner eller för sina döttrar?

   Radera
  10. Känns lite som vi hamnat lite utanför det vi började prata om men det är helt ok. Jag svarar alltid :-) Självklart är det män som lär pojkar att förakta kvinnor. Är det ens något att diskutera? Kvinnor lär väl inte kvinnor att förakta det egna könet lika lite som män skulle lära män att förakta män.

   Som jag redan sagt och du redan kommenterat att du förstått så har vi i grunden helt lika syn på allt detta men självklart skiljer det i vissa delar och det är väl bara bra det. Det är väl därför det finns bloggar. Jädrar vad tråkigt om man var överens i allt :-)

   Nu till en sak du sa om mig:

   "Måste bara förtydliga min fråga till dig angående det du ser som din "rättighet" som man, dvs att recensera kvinnors utseende."

   När har jag sagt att jag har rätt att recensera kvinnors utseende? Det jag har sagt och att recensera är helt olika saker. Att recensera innebär att man bedömer och delar ut både bra och dålig kritik. Det är något jag inte ens skulle göra om jag så ens blev torterad. Det jag gjorde med kvinnan på bussen hade ingenting att göra med att recensera. Jag såg något som jag tyckte var så fantastiskt fint och jag bara kände att jag ville ge henne den här komplimangen. Det är inte någonting jag går runt och gör särskilt ofta men ibland händer något speciellt och detta var ett sådant tillfälle. Det får mig inte att känna mig snäll eller duktig på något sätt utan det handlade uteslutande om att jag tyckte det var något alldeles extra och då ville jag låta henne få reda på det. Vinsten var ju att det lyfte upp henne. Det är alldeles för många människor som går runt och spyr galla över varandra. Jag sprider hellre komplimanger.

   Det handlar inte om att någon äcklig gubbe går runt och säger "vilka fina pattar du har" eller liknande. Det handlar om hur man säger det och framförallt att det kommer från hjärtat. Jag högaktar kvinnor och jag nedvärderar inte dem till att tro att de inte själva kan avgöra hur en äkta komplimang framförs. Jag anser att de är fullt kapabla att avgöra detta själva. Jag sprider som sagt inte komplimanger men visst det har hänt och jag har bara fått positiv respons.

   Vet du Noboytoy jag har själv fått komplimanger ibland och en gång på ett sätt som inte hade tagits så väl om jag varit kvinna och komplimangen kom från en man. Men jag såg att det gjordes med glimten i ögat så jag brydde mig inte.

   Nog om det nu :-) Jag har min övertygelse om detta och du har din. Ingen av dem skadar så vi får väl acceptera bara :-)Det viktiga är att vi har absolut samma grundsyn på det länken handlade om.

   På tal om porr. Jag har själv jobbat i en porrbutik en gång. Innan du skriker rätt ut ska jag förklara :-) Jag har alltså inte jobbat i butiken så sätt men mitt företag byggde om en lokal en gång så jag jobbade alltså som snickare där. Det är många år sedan och jag hade aldrig gjort det igen om mitt företag fick ett sådant jobb. Då hade jag hellre blivit arbetslös. Precis som du säger är det en riktig skithandel. Det jag såg där var inget jag vill se igen. Det som dock förvånade mig mest var att det inte bara var män som hyrde videofilmer. Det gjorde även kvinnor. Ingen kommentar i övrigt om det utan jag menade bara att det överraskade mig.

   "Jag har mycket svårt att tro, att du som snickare ALDRIG har hört män tala om kvinnor på ett illa, förnedrande och förringande sätt."

   Det var inte riktigt så jag menade Noboytoy :-) Självklart har jag hört det men det jag menade var HATET som vi ser idag på nätet. Något sådant har jag aldrig någonsin sett som snickare. Sånt där skitsnack som "tänk att få sätta på den bruden" och liknande har jag givetvis ofta hört. Men detta hat var tusan kommer det ifrån?

   Jag vidhåller dock att de flesta män i världen tar kraftigt avstånd från allt sånt precis som jag gör men samtidigt det är illa nog ändå. Det räcker med att en enda man i världen uppträder på detta sätt för att det ska vara för mycket. Ja på samma sätt är det för mycket om en kvinna gör sånt mot en man eller överhuvudtaget en människa mot en människa. DET ÄR FÖR MYCKET

   Radera
  11. "När har jag sagt att jag har rätt att recensera kvinnors utseende?"

   Här:
   "men faktum är att möjligheten för mig att ge kvinnor komplimanger är min rättighet". "Att recensera innebär att man bedömer och delar ut både bra och dålig kritik."

   "då ville jag låta henne få reda på det. Vinsten var ju att det lyfte upp henne."

   Men om jag skulle säga till dig, att kvinnor inte mår bra av komplimanger, vad säger du då? Är det då ändå din "rättighet" som man, tycker du, att ge ut dem och varför tycker du det? Om du inte själv får ut något av det så förstår jag liksom inte varför du tycker att det är din "rättighet" och du vet ju inte heller om de främmande kvinnor som du möter, uppskattar din recension av dem?

   "Självklart har jag hört det men det jag menade var HATET"

   Jag tror att det kan vara så att män helt enkelt definierar kvinnohat som något annat än vad vi kvinnor gör. Att förnedra, förringa och förakta kvinnor är att hata kvinnor. Oavsett om det gäller män som skriker glåpord efter oss eller män som tar sig rättigheter, tolkningsföreträde angående kvinnor, på diverse olika sätt.

   "Men detta hat var tusan kommer det ifrån?"

   Mäns hat mot kvinnor har existerat under en lång period av mänsklighetens historia. Det är absolut inget nytt men det har varierat i styrka, så att säga, precis som det varierar/t i olika länder. Var det kommer ifrån? Män. Hur kommer det sig att män har hatat och föraktat, hatar och föraktar kvinnor? Här finns många faktorer som spelar in, tex religion. I grunden handlar det om att män lyckas sprida sitt hat och förakt mot kvinnan, mellan varandra, på olika sätt. Idag görs det på nätet och i den manliga porren, förr gjordes det tex i kyrkan.

   "Jag har själv jobbat i en porrbutik en gång. Innan du skriker rätt ut ska jag förklara :-)"

   Du har rätt i, att jag avskyr manlig porr. Jag är naturligtvis medveten om att det även finns kvinnor som tittar på manlig porr men självklart är en klar majoritet av porranvändarna män. Den manliga porren skadar både män, kvinnor, barn och djur. Män skadas genom användandet och kvinnor, barn och djur skadas genom att det är de som skildras som manliga runk-objekt i den manliga porren.

   "Jag vidhåller dock att de flesta män i världen tar kraftigt avstånd från allt sånt"

   Du har fel i ditt påstående. Mäns våld mot kvinnor i världen motsvarar en "förintelse" vart annat till vart tredje år. Lägg till det manliga sexuella våldet som är oerhört omfattande och där både barn och kvinnor drabbas. Läs mer under FAKTA-kategorin i bloggen.

   Jag håller med dig om att män i tex de nordiska länderna, har lyckats jobba bort mycket av det historiska hatet mot kvinnor, genom att kvinnorörelsen här har lyckats stärka kvinnors ställning under de senaste 40-50 åren. Idag sprider dock även skandinaviska män sitt hat och förakt mot kvinnor som en löpeld via internet. Pojkar och män påverkas och hatet och föraktet mot kvinnan växer och växer, som vi ser.

   Det återstår att se vart allt det här slutar men jag hoppas, trots att kvinnorörelsen idag inte har samma makt som förr, att vi ändå har tillräckliga medel att sätta emot. Inom politiken kommer nu förslag på förslag, i syfte att inskränka kvinnors frihet, mänskliga rättigheter och självständighet. Min uppgift är att väcka svenska kvinnor som uppenbarligen sitter och sover och innan de har vaknat, finns risk för att vi kvinnor är tillbaka på 1800-talet igen. Som vanligt kommer inga män till undsättning/hjälp - det är helt och hållet upp till kvinnor att se till att de får sina rättigheter tillgodosedda, i en manligt styrd värld. Män vid makten har nämligen aldrig brytt sig eller bryr sig om kvinnors levnadsvillkor.

   Radera
  12. *ler* Ursäkta om jag skrattar Noboytoy men jag tycker du missförstår väldigt mycket av det jag säger. Det är absolut inget nedlåtande skratt utan mer bara "synd att jag inte lyckas förklara på ett bra sätt skratt". :-)

   För att svara på en tidigare fråga du ställde om vad jag gör på jobbet när det där "killsnacket" kommer igång. Först och främst kan jag säga att idag jobbar jag på ett ställe där vi är nio män och två kvinnor så där existerar nästan inget sånt snack. Där är det så jämlikt som det någonsin kan vara. Vi har t.o.m samma omklädningsrum så inte ens där görs någon skillnad. Men hur gjorde jag tidigare då? Tre olika saker faktiskt. Det fanns stunder då jag bara slog dövörat till och bara hade rast så att säga. Ibland hände det dock att det bara blev för mycket. Det handlade om tre killar och då sa jag till att det är dags att växa upp och liknande. Den tredje grejen var att jag helt enkelt gick till min bil, köpte tidningen och åkte till en parkering och fikade för mig själv.

   När jag pratar om att de flesta män vet att respektera kvinnor pratar jag om Norden och liknande ställen. Självklart pratar jag inte om Irak och liknande länder där de uppfostras på ett helt annat sätt. Det märker man inte minst på brottsligheten. Många menar på att utlänningar dominerar brottsstatistiken och delvis har de rätt men anledningen har inget med att göra med att de just är utlänningar. Det handlar om "låga i samhället". Överallt där de "låga" finns är det högre brottslighet oavsett härkomst. De flesta utlänningar hamnar i Sverige i en sämre sits och där har du orsaken till statistiken. Däremot finns det ett område där jag är övertygad om att det där har noll betydelse och det är mäns våld mot kvinnor och främst då det sexuella. Därmed inte sagt att inte svenska män gör sig skyldig till detta också. Definitivt finns dessa men inte på samma sätt som från de utländska med en annan kvinnosyn.

   Hoppas du förstod vad jag menade nu Noboytoy om inte så säg bara till så ska jag förklara bättre :-)

   "Den manliga porren skadar både män, kvinnor, barn och djur. Män skadas genom användandet och kvinnor, barn och djur skadas genom att det är de som skildras som manliga runk-objekt i den manliga porren."

   Jag kan inte vara mer enig med dig. Här har du det som jag ser som den största orsaken till att många unga pojkar idag får en snedvriden kvinnosyn. Självklart kan det även komma från nån dålig pappa, lärare, ungdomstränare mm men inte alls på samma sätt. När vi byggde om den där butiken såg jag mycket som sagt. Det hände t.o.m att det kom in män (troligen i jakt på mer "normal porr" som såg sig omkring med chockad blick och snabbt lämnade butiken). Minns i synnerhet en man som utbrast något som vad fan är det ni har här egentligen? har ni inget normalt? Vilka jävla svin och sen vände han på klacken och gick.

   Slutligen till det som jag tydligen har svårast att förklara :-) Att ge en komplimang till en kvinna eller att recencera en kvinna är inte samma sak. Jag vidhåller att jag vägrar nedlåta kvinnor till att de inte är kapabla att avgöra vad en komplimang är. Man vet om den är äkta eller ej om man inte har några väldigt dåliga erfarenheter i bagaget förstås. Att recensera en kvinna är något helt annat. Där har du exempelvis alla dessa vidriga program där allt som räknas är kvinnans kropp. Där ges både plus och minus och minus kan vara så sjuka så man inte tror det är sant. Om en komplimang ger minus då är det ingen komplimang utan mer åt det du sa om äcklig gubbe som exempelvis säger "vilken häftig häck du har". Det där har absolut inget med komplimang att göra.

   Radera
  13. "Där är det så jämlikt som det någonsin kan vara."

   Det är tämligen ointressant huruvida du och de andra manliga medarbetarna, tycker att det är jämlikt på er arbetsplats. Frågan är ju om era kvinnliga medarbetare tycker det och ingen annan än de, kan svara på frågan. Det händer ofta att män skriver i min blogg eller på nätet och påstår sig återge vad deras fruar/flickvänner osv tycker och tänker men det säger ju inte mig eller någon annan ett dugg. Du behöver alltså inte försöka svara på hur du tror att dina kvinnliga medarbetare upplever hur det är att jobba på en mansdominerad arbetsplats, för det vet inte du.

   "Det fanns stunder då jag bara slog dövörat till"

   Jag tror att de män som inte gillar den sexistiska, kvinnohatande jargongen ofta drar sig undan eller håller tyst. Jag menar att det är själva problemet. Om fler män sa ifrån så skulle de här kvinnohatarna och sexisterna tvingas hålla käften. Väldigt många män vågar helt enkelt inte protestera mot andra män. Den typen av män bör agera som bättre förebilder.

   "När jag pratar om att de flesta män vet att respektera kvinnor pratar jag om Norden och liknande ställen."

   Det är inte jag som missförstår dig (ler) - det är du som skriver något annat än vad du tydligen menar. Du skrev nämligen "världen":

   "Jag vidhåller dock att de flesta män i världen tar kraftigt avstånd"

   "Överallt där de "låga" finns är det högre brottslighet oavsett härkomst."

   Kvinnor är "låga" över hela jordklotet, tjänar mindre, äger mindre, svälter, mördas, våldtas osv men kvinnor begår inte brott i tillnärmelsevis samma utsträckning som män.

   "Definitivt finns dessa men inte på samma sätt som från de utländska med en annan kvinnosyn."

   Drar du då slutsatsen att ju sämre kvinnosyn svenska män får - desto fler svenska män kommer att bruka våld och sexuellt våld mot kvinnor?

   Den gemensamma nämnaren i allt våld och sexuellt våld är MÄN. Inte härkomst.

   "Här har du det som jag ser som den största orsaken till att många unga pojkar idag får en snedvriden kvinnosyn. Självklart kan det även komma från nån dålig pappa, lärare, ungdomstränare mm men inte alls på samma sätt."

   Jag är övertygad om att det är en kombination av alla dessa saker tillsammans. Manlig porr, usla manliga förebilder och annan social påverkan tex internet.

   "Att ge en komplimang till en kvinna eller att recencera en kvinna är inte samma sak."

   Jo, det är det. Du recenserade kvinnans hår eftersom du av någon anledning fick för dig att hon ville veta vad du, en främmande man, tyckte om hennes hår. En snäll komplimang är ändå en recension av kvinnan.

   "Jag vidhåller att jag vägrar nedlåta kvinnor till att de inte är kapabla att avgöra vad en komplimang är."

   Problemet är att du, som man, just nu sitter och talar om för en kvinna (mig) vad kvinnor skall tycka om dina och andra mäns komplimanger. Du talar till och med om för en kvinna (mig), att det är din "rättighet" som man, att ge kvinnor komplimanger. Förstår du då att du tar dig tolkningsföreträde över kvinnor, som man? DU, som man, tror att du kan avgöra hur kvinnor skall uppleva dina komplimanger? Se här tex:

   ""vilken häftig häck du har". Det där har absolut inget med komplimang att göra."

   Varför tror du att du avgör vad som är en komplimang för en kvinna? Är det inte kvinnor själva som avgör det, som du skrev tidigare? Om jag säger till dig att kvinnor inte gynnas av manliga komplimanger - varför respekterar du inte det då? Du som man, har väl absolut ingenting att säga till om i frågan, eller hur?

   Radera
  14. Noboytoy: Vi lägger ned det här. Jag vill dig absolut inget illa och har ingen som helst lust att börja något evigt tjat här. Jag gick in på din sida för jag tycker den feministiska kampen är viktig. Vi har kommit lång väg men vi har lång väg kvar att gå. Jag kände att jag hade en hel del att säga om detta men ville först bara ta upp några sidogrejer. Jag älskar diskussion förstår du och jag anser att det är genom det man kommer någonstans.

   Är dock inte riktigt nöjd med hur jag bemöts här och hoppar därför av det här. Känner att jag mest blir attackerad och jag är inte intresserad av sånt. Jag önskar dig all lycka i världen med din blogg för som sagt det här är jävligt viktigt. Tänkte dock svara på några frågor innan jag drar.

   "Du behöver alltså inte försöka svara på hur du tror att dina kvinnliga medarbetare upplever hur det är att jobba på en mansdominerad arbetsplats, för det vet inte du."

   Du har sååååååååå fel. Är det några som dominerar över de andra på min arbetsplats så är det de två kvinnorna och ingen människa i världen som upplevt detta kan ha någon annan uppfattning. Jag vänder på ditt svar Noboytoy för du kan inte uttala dig om detta för du vet absolut ingenting om detta. Jag kan säga så mycket som att just nu i skrivandets stund sitter jag bredvid en av dem och jag ska inte ens berätta vad hon säger om dig just nu.

   Jag kan ta en annan grej. Vi var tidigare 12 killar och noll tjejer här. Sedan kom de två tjejerna. Bossen insåg problemet med omklädningsrum och duschar och började planera för att bygga mellanväggar och mycket annat. Vi killar väntade på att få bygga detta men det blev aldrig av. Varför? Därför att de två tjejerna hade pratat med bossen och tyckte det var ett jädra massa onödigt arbete och slöseri med tid. De sa "om det är ok för killarna så kan vi dela." Vad hände? Det blev så och förändringen blev att strax därefter slutade tre killar. En av dem skulle ha slutat ändå medan de andra två inte riktigt klarade det där med att dela dusch och så.

   Jag ska säga dig Noboytoy att jag är en normal man. Jag är en sexuell varelse som alla andra, kvinnor och män. Men en sak ska jag säga och det är att jag tar mig inga friheter med kvinnor eller flämtar bara jag ser en naken kvinnokropp. Jag vet hur en kvinnokropp ser ut så det är inga nyheter när dessa två är i duschen. De vet hur jag ser ut och garanterat reagerar de på liknande sätt. För mig är det ingen som helst skillnad på om de är i duschen eller om killarna är det. Finns inget mer primitivt än folk som ser tvärtom på detta.

   Jag gick in på den här sidan för att jag läste hur väl Erik Rodenborg pratade om dig och Erik har enligt mig en mycket sund kvinnosyn. Säger han att du också har det så tror jag på det men jag känner att jag blir lite för mycket attackerad här så därför hoppar jag av. No hard feelings. Önskar dig lycka till som sagt.

   Radera
  15. Det är ställt utom allt tvivel att det du och jag inledningsvis pratade om är så. Det är för jävligt rent ut sagt att det kan sitta äckliga jävla svin och kommentera kvinnor och idrott på det sätt de gör och med sådant hat. Hatet och orättvisor mellan könen är för jävliga. Vill dock lämna med en tanke. Ojämlikhet är inget som helt och hållet drabbar kvinnor. Det är inte 100% mot noll. Vet absolut inga exakta siffror men kanske 90% mot 10 men jag vet inte.

   Vet du Noboytoy jag blev änkeman för fem år sedan lämnad ensam med fyra barn. Det går inte en dag utan saknad av min hustru. Jag kämpar på men det är fasen inte lätt som ensam man med fyra barn. För två år sedan avled min svägerskas make, alltså min hustrus systers man. Allt det jag har kämpat för i fem år för mina barn och mig löste sig för min svägerska på ett år. Jag är mest ledsen och besviken för att ingen lyssnar på mig och bryr sig om mig och mina barn. Mina svägerska är dock inte ledsen och besviken hon är ASFÖRBANNAD över denna ojämlikhet mellan könen.

   Detta ursäktar ingenting av all skit män gör mot kvinnor men tänk på det att ibland kan orättvisorna även vara åt andra hållet. Jag vet det och har fått lida för detta i fem år. De flesta dagarna i mitt liv är bra dagar och det beror på mina flickor och pojkar. Men givetvis har jag även dagar då jag egentligen inte ens vill gå upp, då jag gråter mesta tiden av dagen. Men jag kämpar som sagt på och tro mig Noboytoy. Mina flickor kommer alltid att behandlas som likvärdiga mina pojkar. Om något så är jag snarare rädd för tvärtom i så fall men så kommer det inte att bli. Mina pojkar kommer att få med sig en sund kvinnosyn och de som behandlar mina flickor annorlunda eller ser ned på dem eller behandlar dem illa kommer att veta resten av sina liv att de gjort ett misstag.

   Kanske nån som läser detta nu vet vem jag är men det skiter jag i. Jag står alltid för min åsikt samtidigt som jag respekterar andras så länge det inte handlar om att se ned på andra.

   Ha det bra nu Noboytoy

   Radera
  16. Är dock inte riktigt nöjd med hur jag bemöts här och hoppar därför av det här. Känner att jag mest blir attackerad och jag är inte intresserad av sånt."

   Tråkigt att du känner att du blir otrevligt bemött av mig och till och med attackerad.

   "Är det några som dominerar över de andra på min arbetsplats så är det de två kvinnorna"

   Nej, jag vet ingenting om din arbetsplats. Vad jag menade var att jag skulle vilja höra om dina kvinnliga kollegor har samma uppfattning som du och det vill jag i så fall höra direkt från dem.

   "Ojämlikhet är inget som helt och hållet drabbar kvinnor."

   Jag är mycket medveten om att ojämlikheten idag är till förmån för män men att dessa förmåner till slut riskerar att bita män i häcken. Det är ingen hållbar situation för vare sig män eller kvinnor i det långa loppet.

   "Vet du Noboytoy jag blev änkeman för fem år sedan lämnad ensam med fyra barn."

   Jag är uppriktigt ledsen för din skull. Det måste ha varit en chock att bli änkeman så tidigt och jag beklagar verkligen din och dina barns sorg. Det menar jag från hela mitt hjärta och jag kan inte ens föreställa mig vad ni har gått igenom...

   "Jag kämpar på men det är fasen inte lätt som ensam man med fyra barn."

   Jag vill inte anmärka på ditt ordval för att jävlas med dig, utan för att göra dig uppmärksam. Jag skulle vilja byta ut din mening till:

   "...men det är fasen inte lätt som ensam FÖRÄLDER med fyra barn."

   Det finns nämligen en gängse föreställning om att det skulle vara så mycket svårare för en man att vara ensamstående med fyra barn, än vad det är för en kvinna. Det är svårt, oavsett om man är kvinna eller man. Jag förstår att du har och har haft ett helsike - att uppfostra fyra barn helt på egen hand är ingen barnlek.

   Vilken hjälp har din svägerska fått som kvinna och som du inte har fått som man, menar du?

   "Men givetvis har jag även dagar då jag egentligen inte ens vill gå upp, då jag gråter mesta tiden av dagen."

   Jag känner igen dina symptom. Jag har en väninna som är ensamstående med tvillingar. Hon kämpade på i åtta år med jobb, barn och hem - sedan bröt hon ihop. Utbränd, sjukskriven och därmed ännu sämre ekonomi, vilket stressade henne än mer. Det finns risk för att din ork och energi tar slut en dag också men vet du vad? Man får göra så gott man kan och sen kan man inte göra mer.

   Jag tycker att det låter som om du, trots våra meningsskiljaktigheter, gör ett bra jobb med dina barn. Du reagerar i alla fall starkt mot kvinnohat och jag tror nog att du kommer att vara en god förebild på så sätt för dina pojkar, precis som din far var för dig.

   Ja, Erik Rodenborg är toppen! Han har en sund kvinnosyn och jag har den djupaste respekt för honom och all hans kunskap.

   "men jag känner att jag blir lite för mycket attackerad här så därför hoppar jag av. No hard feelings. Önskar dig lycka till som sagt."

   Tråkigt att du känner att jag attackerar dig men som sagt, no hard feelings! Önskar dig lycka till i fortsättningen! Ta väl hand om barnen! /NBT


   Radera
 4. http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/749841-gigantiskt-pedofilnatverk-utreds-36-miljoner-bilder
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=5592646

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, Anonym!

   "Den huvudman, en göteborgare i övre medelåldern, som utredningen nu gäller skapade Sexnordic, ett internationellt nätverk för pedofiler. Mannen, som vittnade i rättegången mot 33-åringen, berättade om nätverket, som i grunden är en ftp-server. Den innersta kretsen, eller VIP-användarna av Sexnordic, 40 pedofiler över hela världen, hade via servern tillgång till enorma mängder barnpornografi."

   – Vi har i runda slängar sju terrabyte material att gå igenom, det är blandat film och stillbilder, fortsätter han. Om man omsätter det i stillbilder blir det ca 35-36 miljoner alster och omsätter man det i film så blir det ungefär 7000 timmar."

   Klarar ni detta?
   – Det är vår ambitionen, svarar Jens Ahlstrand. Vi är 28 stycken idag,"

   28 stycken? Ja, det låter ju tryggt *not*

   Radera
 5. Idrottstjejerna får utstå mycket se bara på deras dräkter. I stort sett alla tjejer har minimala dräkter och dom extrema är beachvolleyboll och gymnastik. Sprintertjejerna i bikinis där dom inte gör annat än drar byxan som skär in i rumpan. Förra årets maraton där fotografen bara filmade en tjejs tuttar och rumpa. Han höll nära på att ramla av motorcykeln. Hela tiden exponeras/exploateras/sexualiseras dom kvinnliga idrottarna.

  För några år sedan ville en tränare att tjejerna skulle ha stringtrosa i ishockey men då blev det ett jäkla liv.

  http://www.st-tor.se/stringtrosa.jpg

  Jag hörde, tror det var P1 att det pågår en otrolig propaganda från högerextremister/fascister mot kvinnor därav det abnorma hat mot kvinnor på nätet. Kvinnorna ska bort från allt och tillbaka in i hemmen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, SQE!
   Det spelar ju ingen roll om vi tittar på reklam, film eller sport - det är alltid kvinno-kroppar som exponeras och zoomas in i detalj. Jämför tex kalsongreklamen med trosreklamen så ser man tydligt skillnaden.

   Det beror ju mycket på att män är i majoritet. Det är män som äger reklambyråerna, tidningarna, gör film, manlig porr osv. Det är den manliga blicken på kvinnan som män sprider. Om tex alla fotografer var kvinnor så skulle de knappast zooma in kvinnors tuttar och stjärtar. Om alla porrproducenter var kvinnor, så skulle porrfilmerna se helt annorlunda ut osv.

   Ja, vi har ju sett propagandan under en längre tid nu och det går snabbt. Den mer jämställda kvinnan i västvärlden skall tvingas tillbaka till sin plats i mannens hem, ställas vid spisen i högklackat och klänning och tex inte själv kunna kontrollera sitt barnafödande. Kvinnors aborträtt diskuteras ju livligt bland maktmän i både USA och Europa och syftet är att inskränka den för kvinnor.

   Radera
 6. Apropå det här med utseende : Någon som har sett http://www.tv4.se/trinny-och-susannah-stylar-om-sverige ? En fascinerande programide som man på något sätt känner instinktivt
  är en del av patriarkatet. Spelas alltså in i Sverige och det går faktiskt att boka in
  sig som TVpublik denna och nästa vecka.

  http://simplesignup.se/event/26217-publik

  Såg en kort stund av motsvarande program för Norge igår och såvitt jag kunde se var publiken helkvinnlig. Jag känner mig visserligen lockad av en goodiebag efter inspelningen men jag tror inte jag törs anmäla mig. Men det skulle i vart fall inte bli den märkligaste TVinspelning jag bevistat. Verkar finnas relativt gott om plats dock.

  Men grundkonceptet är alltså att klä upp kvinnor så att deras självförtroende ökar. Och så finns det kanske några andra små bieffekter också ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har tyvärr råkat titta på det här programmet nån gång. Jag tänkte på hur jag själv skulle reagera om det kom fram två kvinnor till mig på stan och började leka stilpolis, klämma mig på tuttarna, försöka slita av mig kläderna och tala om för mig att jag ser för osexig och tråkig ut för män;). Ha ha ha!

   Jag tycker att du skall anmäla dig och sedan skriva om din upplevelse, Ver;)

   Radera
  2. Och nej - kläder och smink ger inget självförtroende. Det enda som ger självförtroende är när man accepterar sig själv i sitt naturliga skick, som man är skapad rätt upp och ner. Allt annat är fejk och det är man smärtsamt medveten om innerst inne.

   Radera
  3. Jag tror tyvärr inte att jag törs gå dit. Men jag är lite nyfiken på vad den s k goodiebagen skulle innehålla. Eyeliner och mascara ?

   Radera
  4. F ö finns det ändå män i publiken. Men då verkar det handla om pojkvänner/äkta män till de kvinnor som i programmet görs om till oigenkännlighet. Verkligen en s k win-winsituation ...

   Radera
  5. Du får låtsas att du är en man som har en kvinna som du vill göra om.

   Radera
 7. Enligt mig är sport något slags masspsykos som pumpas ut för att få folk att bry sig om meningslösheter samt hylla manligheten. Varje gång folk drar upp sport känner jag mig helt ointresserad för jag känner verkligen inte att jag har med diverse mäns lekar att göra. Ungefär som att jag skulle säga "Igår spelade ju Hasse, Lasse och Klasse Monopol i Kalix, har du hört vem som vann? Kolla jag har köpt en ny Lasse-vimpel" eller varför inte "När Fia, Mia och Kia spelar Monopol tycker jag de borde ha bikinis på sig". Alltså jag kan inte se annat än att hela sportgrejen är sjuk. Att heja på ett visst lag på grund av att man kommer från en viss plats är också en konstig idé. Många lag ägs idag av utländska investerare, hemmaarenan ligger inte på rätt plats och spelarna kommer från hela världen och kan bytas ut lite hur som helst.

  Dock kan jag tänka mig att gå och kolla på kvinnlig idrott bara som motvikt mot allt hyllande av manlig idrott. Trött på mäns hat mot just kvinnors sportande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahah!! Word, AG!
   Jag är fullständigt ointresserad av sitta och titta på sport och är pinsamt okunnig i ämnet. Jag vet tex inte om Modo är ett ishockeylag, ett fotbollslag eller en ridklubb;). Ungefär så.

   Jag skulle alltså aldrig kunna ställa upp i en frågesport för jag skulle skämma ut mig själv totalt om jag fick sportfrågor. Jag har fått höra att det tillhör allmänbildningen att kunna sånt här men jag är hellre oallmänbildad, än ägnar flera timmar åt att titta på när män springer/åker omkring och jagar bollar på gräs eller is;)

   Jag har tänkt att det är viktigt för mig som feminist att stötta kvinnoidrotten men nä.. det går bara inte - jag blir så uttråkad.. gäääsp   Radera
  2. damidrott heter det visst;)

   Radera
  3. Ja, men jag är exakt likadan! Har faktiskt också tänkt på det här med frågesport och insett att sport är den svaga länken. =) Mitt standardsvar på typ TP och dylikt är "Zlatan".

   Jag har dock märkt att detta med att inte bry sig om sport gör folk väldigt förvånade och till och med ibland arga. Jag får ibland höra saker som "Vet du inte vem INFOGA MANSNAMN är? Alltså va, menar du allvar?" eller "Men du måste ju ha lite koll, detta tillhör ju allmänbildningen!" Tar inte det minsta illa vid mig, utan tycker det är lite småroligt att folk tror att man inte är allmänbildad för att man inte känner till att någon snubbe har gjort jättemånga mål eller har blivit vald till lagkapten eller något annat som jag inte kunde bry mig mindre om.

   Nej, jag vet, men kanske värt att se typ en fotbollsmatch ändå? Hm, får fundera vidare på det.

   Radera
  4. Haha, det är nog bäst att vi undviker frågesporter, du och jag? Vi får ha våra egna och ta bort ev sportfrågor;)

   Åjo, jag känner igen det där. Det är ofta män som förfasas över att man inte känner till deras manliga förebilder, inom sporten. Det roliga är att de försöker få det att låta som att man är lite korkad om man inte håller reda på namnen på alla de här manliga idrottarna och deras prestationer;). Jag håller med dig, dvs jag kunde inte bry mig mindre, totalt ointressant.

   Radera