Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-07-19

Fanns det bilar på stenåldern?

Måste bara sticka emellan med en sak.  En mamma vid namn Karolin Johansson från Skillingaryd utanför Jönköping, säger i SVD:

- "Alla mina söner har valt bilen framför dockan. Intresset måste finnas i pojkars gener."

Jag tolkar det som att Karolin tror att bilar och motorer har funnits sedan tidernas begynnelse?


*Jodå... men så att... hmm... ähum...*

4 kommentarer:

 1. haha så korkat och lika fånigt som den undersökning jag hörde talas om för ett tag sedan. En undersökning vars resultat ville göra gällande att små flickspädbarn sökte sig till färgen rosa och pojkbebisarna till färgen blå, samma sak skulle gälla vid leksaker, dvs flickorna föredrog dockor och pojkarna bilar. Undrar hur många färgnyanser det fanns på stenåldern? När det gäller det med färg och kön så verkar många ha glömt eller så vet de inte att färgen rosa ansågs förr vara en mycket manlig och krigisk färg...he he...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men alltså..? Vad tänker folk med?
   Det är samma sak med kläder, har jag märkt. Antifeminister påstår att flickor "väljer" kjolar och klänningar för att det ligger i deras gener...? Det är bara det att vi alla från början gick omkring nakna, möjligen klädda i djurhudar om det var kallt och klänning och kjol har burits av män i alla tider. Jag säger bara toga och kilt. Det har historiskt sett också varit lika vanligt att män "smyckar sig", till och med vanligare än att kvinnor gjorde det.

   Radera
 2. Många föräldrar som säger så där... Ganska kul att det är dem som påstår att allt är biologi som inte verkar ha någon annan om vad gener eller evolution är för något. De tror på fullt allvar att pojkar har nedärvt att gilla en uppfinning som är typ 150 år gammal. Konstigt bara att det "naturliga" alltid måste påtvingas barnen. Enligt deras egen logik skulle det ju inte spela någon roll om man gav en pojke en docka, han skulle ju ändå inte bry sig om att leka med den, ändå blir dessa smått galna av bara tanken och måste verkligen styra sina barn att bli "riktiga" pojkar/flickor. Förresten, även jag tycker det är kul att du kommit tillbaka till bloggvärlden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man häpnar...
   För övrigt så har pojkar i alla tider lekt med dockor tex tennsoldater och min systerson leker med någon slags dockor som föreställer män.

   Man undrar ju också hur många dockor mamma Karolin Johansson har köpt till sina tre pojkar så att de har, som hon påstår, kunnat "välja";).

   Jag tycker att det är jättetrevligt att höra ifrån dig också, AG!:)

   Radera