Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-05-15

The end of men

Om ni missade Kobras program som handlade bl.a om boken "The end of men" (Mannens undergång) så kan ni se det igen här.

Boken kommer ut på svenska i höst:)

The End of Men

26 kommentarer:

 1. Såg det avsnittet, mycket bra!
  Synd bara att programtiden är alldeles för kort, hade velat se mer, nu blev det bara lite skrap på ytan.
  Förhoppningsvis kommer det fler seriösa program som uppmärksammar det här, för männen själva verkar ännu inte inse vilken situation de befinner sig i och det drabbar alla. Vi har bara sett början än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med Calle - jag hade också velat se mer och det här är nog bara början. Stackars män;)

   Radera
 2. Jag såg inte programmet men jag gissar att du fick din vision (och önskedröm ?) förverkligad.
  Själv hoppas jag på nåd på den yttersta dagen då jag står inför F!domstolen och skall förklara varför jag gjort så lite för feminismen under min vandring här på jorden ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är nog inte ensam om att ha gjort för lite för feminismen, Ver;)
   Jag har drömmar som de flesta andra (?) om att vi skall få leva i en fredlig och mänsklig värld där vi alla är rädda om varandra och vårt gemensamma jordklot.

   Sanningen är tyvärr att det manliga könet är en stor bromskloss för att uppnå detta resultat och sanningen är tyvärr att det manliga könet till och med verkar vara motståndare till detta. Är män möjliga att förändra? Det verkar tyvärr inte så.

   Radera
 3. Jag retar mig lite på meningen i presentationen av boken: "Men have been the dominant sex since, well, the dawn of mankind." Det sista tror jag inte alld på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan väl hålla med om att män har varit dominanta genom tiderna. Det blir väl bara galet om man framställer denna manlig dominans, tvångsåtgärder, hemlighetsmakeri, fuffens och manipulation som någonting positivt för män?

   Vem har mage att slå sig för bröstet och tala om hur duktig man är på tex poker, om man har fuskat sig till vinst?

   Radera
  2. Jo, men jag reagerar på att det skulle funnit ett patriarkat sedan "the dawn of mankind". Om man tror att patriarkatet funnits redan från början har man dels fel, dels bidrar man till att sprida idén att det på något sätt är "naturligt".

   Radera
  3. Aha, då förstår jag hur du menar Erik.
   Nej, jag tror inte heller att patriarkatet har funnits sedan mänsklighetens historia började.

   Radera
 4. @Ver.... Sorry, men be inte för vad du inte gjorde utan för VAD DU GJORDE...de tror jag kan hjälpa dig bättre :)
  Good luck!
  suss

  SvaraRadera
 5. Någon som känner sig hotad utan att ens ha sett programmet ;) Titta på svt play och insup fakta.
  Dont kill the messenger!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara titeln "The end of men", skrämmer nog upp många män;)

   Radera
 6. http://www.svd.se/kultur/film/en-ond-kamp-om-makten_8203218.svd?voted=1369407001435

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset!

   "“Foxfire” berättar om en feministisk och socialistisk kamp för människovärde, och när alla stigar måste trampas upp för första gången är det lätt att trampa snett. Då dottern till en förmögen affärsman kommer i deras väg spårar gänget ur fullständigt, övertända i sitt raseri mot det patriarkat som har makten över medlen, och därför över dem. Legs spånar fram sitt manifest efterhand, och “Foxfire” är också en berättelse om gruppmentalitet, och om hur fixeringen vid en enigmatisk ledare kan ta överhanden och skymma sikten för det egna ansvaret, särskilt om man inte är van vid att bestämma själv."

   Kan inte låta bli att undra om detta är menat som någon slags varning för tjejer och kvinnor som tros kan bli "övertända i sitt raseri mot patriarkatet"? Ett exempel på hur "illa" det kan gå om kvinnor hämnas oförrätter, som män begår och har begått mot dem?

   Radera
 7. Saknar dina inlägg.
  Hoppas allt väl med dig.
  Rain

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rain! Jag mår toppen! Hoppas du gör detsamma!

   Radera
 8. Verutschkow vem du än gör och vad du än gjort. Jag hoppas att det du gjort har varit något som gynnat människor i världen både kvinnor och män för vi är två kön och jag är så jävla trött på tjafset mellan män och kvinnor. Kvinnor har varit förtryckta under många århundraden och kampen för jämställdhet är viktig och ska alltid fortgå oavsett om det är kvinnor eller män som hålls nere.

  Det som händer idag har dock inte ett jävla skit att göra med jämställdhet och lika värde, vilket var det som det kämpades för förr. Nu handlar det bara om att hata det andra könet och sprida dynga emellan varandra. Extrema bland bägge könen går med skygglappar idag och anser att allt det andra könet gör är fel. Är så jävla trött på detta. Fatta en gång för alla att vi är två olika kön, vilket innebär att vi skiljer oss åt i en hel del (tack och lov). Viva la difference. Jämställdhet och lika värde är lika självklart som att vi måste äta för att leva och det ska vi fortsätta kämpa för. Vill dock inte ha ett skit att göra med det som händer idag. Se bara på den här bloggen. Finns det några inlägg som inte handlar om vilka skitar män är. På precis samma sätt har jag hittat bloggar där män kör samma dynga mot kvinnor. Patetiskt

  Verutschkow jag gissar att du är man och givetvis är det bra om du gjort något för feminismen men än bättre om du gjort något för mänskligheten :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Kvinnor har varit förtryckta under många århundraden och kampen för jämställdhet är viktig och ska alltid fortgå oavsett om det är kvinnor eller män som hålls nere."

   Instämmer till fullo!

   "Det som händer idag har dock inte ett jävla skit att göra med jämställdhet och lika värde, vilket var det som det kämpades för förr. Nu handlar det bara om att hata det andra könet och sprida dynga emellan varandra."

   Nej, du har fel. Världen är inte jämställd på långa vägar än...

   "Finns det några inlägg som inte handlar om vilka skitar män är."

   Du har inte läst min blogg, tex där jag talar om min underbara styvfar..? Alternativt har du stirrat dig blind på de inlägg som handlar om vilka jävla skitar många män är? Tex när jag skriver om pedofiler, våldtäktsmän, män som misshandlar kvinnor och barn och män som tror att de ensamma skall kunna styra vårt gemensamma jordklot, även i framtiden? Vilket är det? Eller kanske tycker du inte att sådana män är skitar? Jag skriver dessutom om vilka jävla skitar många män är, eftersom jag är feminist och uppmärksammar de problem som världen har med den manliga befolkningen - det är alltså själva poängen med bloggen;).

   "Är så jävla trött på detta. Fatta en gång för alla att vi är två olika kön, vilket innebär att vi skiljer oss åt i en hel del (tack och lov)."

   Även vi feminister är trötta på att allting i den manliga världen handlar om kön. Vi anser att det är en onödig diskussion och att män, en gång för alla, måste försöka frigöra sin påstådda manlighet från det kvinnliga och kvinnor. En man blir inte en man, bara när han har en kvinna i sin omedelbara närhet. Kvinnan gör inte mannen och mannen gör inte kvinnan.

   Precis som du skriver, är män och kvinnor olika och därför är det viktigt att även kvinnor får möjlighet att styra sina egna levnadsvillkor, vilket män med all sin tillskanskade makt inte har varit särskilt bra på att göra åt kvinnor, vare sig i nutid eller dåtid.

   "givetvis är det bra om du gjort något för feminismen men än bättre om du gjort något för mänskligheten :-)"

   Att göra något för feminismen ÄR att göra något för mänskligheten. Mer än hälften av jordens befolkning, dvs kvinnor (som är de som ger män liv) och barn, måste få sina mänskliga rättigheter tillgodosedda. Det fungerar inte längre för män att försöka stänga in, döda, utrota och med våld tukta majoriteten av jordens befolkning, dvs kvinnor och barn. Det borde vara en självklarhet.

   Radera
  2. Hej Noboytoy. Tänker skriva lite mer längre fram om det är ok för dig. Tänkte dock svara lite nu

   1. Nej jag anser inte att världen är jämställd än. Långt därifrån. Vad jag menar är att målet verkar för många idag har flyttats från den verkliga kampen för det vi är - lika mycket värda med samma rätt på alla plan - till att mer och mer bli ett uppisktt hat mellan könen.

   2.Nej , jag erkänner att jag inte läst så jättemycket av din blogg men när jag kom in på den var nästan allt jag såg att män är skit. Förhoppningsvis är inte det din hela uppfattning om män :-)

   3. Du frågar om jag inte tycker att män som slår kvinnor mm är skitar. Jag tycker inte de är skitar jag tycker de är avskum. Det jag dock tycker är tråkigt med en del feministers bloggar (den extrema varianten) är detsamma som jag anser om motsatsens bloggar att ingen av sidorna verkar inse att både män och kvinnor kan vara riktiga avskum

   4. Självklart är det viktigt att kvinnor ska kunna styra sina egna levnadsvillkor. Det där är något som inte ens ska behövas diskuteras. Så jädra självklart så det nästan är löjligt.

   Jag tycker det är extremt tråkigt att folk inte kan se saker och ting från båda håll. Jag minns exempelvis två fall för några år sedan. Tror det ena var i Tyskland men är inte hundra. I det ena fallet hade en man knivdödad en kvinna. En bloggare skrev då om vilken skit den här mannen var och spydde galla över honom (med rätta). Två veckor senare dök ett annat fall upp där en kvinna knivdödat en man. Vad gjorde samma bloggare då? Skrev hon om vilket avskum kvinnan var? Nej istället skrev hon att mannen måste ha gjort något mot henne annars hade hon inte gjort det. Vad är det för jämställdhet? Ska tillägga att allt som skrevs om fallen var likvärdiga. Båda mordoffren beskrevs som jättefina människor.

   Det är sånt där som jag tycker är så tråkigt. Förstår du hur jag menar.

   Avslutningsvis. Det är ställt utom allt tvivel att det oftast är kvinnor som är de utsatta när det gäller jämställdhet mm men jag klarar inte av när folk inte tar av sig solbrillorna och ser klart att även män drabbas.

   Radera
  3. 1. "till att mer och mer bli ett uppisktt hat mellan könen."

   Jag ser mäns hat mot kvinnor uttryckas i sexuellt våld, kvinnomisshandel, kvinnomord, strukturell världslig diskriminering osv. Jag ser inte att kvinnor uttrycker något påstått hat mot män på liknande sätt, någonstans i hela världen och inte någonstans i hela historien? På vilket sätt anser du då att kvinnor hatar män och visar det?

   2. "jag erkänner att jag inte läst så jättemycket av din blogg men när jag kom in på den var nästan allt jag såg att män är skit."

   Jag tolkar det då som att du bara har stirrat dig blind på mina inlägg om männen som beter sig som skitar mot kvinnor, barn och andra män och missat övriga där jag talar väl om män i min närhet, även om de inläggen är i klar minoritet? Jag måste poängtera att jag driver en feministisk blogg, dvs mitt jobb är att belysa hur illa många män beter sig i världen och vad illa det gör mot kvinnor och barn. Den dagen ALLA män lär sig att behandla kvinnor och barn som mänskliga jämlikar och med ömsesidig respekt, är mitt jobb över. Det lär dröja;)

   3. "som jag anser om motsatsens bloggar att ingen av sidorna verkar inse att både män och kvinnor kan vara riktiga avskum"

   På vilket sätt menar du att kvinnor beter sig som "riktiga avskum" mot män, på tillnärmelsevis samma sätt som män beter sig som riktiga avskum mot kvinnor? Hur gör kvinnor, menar du, när kvinnor som du påstår beter sig som lika illa mot män som män mot kvinnor? Manliga avskum för mig, är alltså tex pedofiler, våldtäktsmän, kvinnomisshandlare, kvinnomördare osv.

   "Nej istället skrev hon att mannen måste ha gjort något mot henne annars hade hon inte gjort det. Vad är det för jämställdhet?"

   Det finns en klar skillnad mellan kvinnor och män som mördar och misshandlar motsatt kön. Kvinnor som mördar eller misshandlar män, gör det ofta i självförsvar, för att försvara sina barn och/eller efter lång tids misshandel från mannens sida. Vissa kvinnor kan också mörda män av ekonomiska skäl.

   Män å sin sida mördar, våldtar och misshandlar kvinnor av andra skäl. Ofta för att känna maktfullkomlighet, för att "uppfostra" kvinnan i hur hon skall bete sig och agera, för att hålla tillbaka kvinnan, stänga in kvinnan och isolera henne i syfte att visa henne att kvinnor inte får springa omkring fritt hur som helst. Många män mördar kvinnor av ren njutning, ofta kopplad till manlig sexualitet. Det finns fakta och statistik att läsa om detta. Tolka nu inte detta som att jag försvarar mord och misshandel av människor, oavsett kön. Det är aldrig okej.

   "oftast är kvinnor som är de utsatta när det gäller jämställdhet mm men jag klarar inte av när folk inte tar av sig solbrillorna och ser klart att även män drabbas."

   Män drabbas av ojämställdheten på olika sätt, naturligtvis. Skillnaden är att det inte är kvinnor som drabbar män. Det är mäns eget skapade ojämlika samhälle som gör detta mot män och inte många män jobbar för att förändra det - tvärtom så motarbetar män jämställdhet och jämlikhet. Ofta förstår inte män hur de drabbas av sina egna påhittade regler, utan män ägnar sig hellre åt att ljuga om att "kvinnor slår män lika mycket" och annat trams.   Radera
 9. Boken ska köpas när den kommer på svenska. Har du lagt av med bloggandet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skall också köpa den!
   Nej, nej - jag säger till om jag kommer på den dåliga idén att sluta blogga;)

   Radera
 10. Vi är många som saknar Dig NoBoyToy. Var är Du ???

  SvaraRadera
  Svar
  1. HÄR är jag:)!
   Har saknat er alla men jag är tillbaka nu!

   Radera
 11. Som flere andre, så savner jeg deg :)
  Håper alt er bra med deg og at du lever livet ditt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag mår utmärkt, tack för din härliga omtanke! Hoppas att du mår bra också, vem du än är?
   Stay tuned!

   Radera