Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-05-09

Hög tid att förändra mansrollen

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/jenniferwegerup/article16746476.ab

"Män är underbara, jag älskar män. De flesta män är normala och inte beredda att ta till våld.
Men lika sant är att en förkrossande majoritet av alla våldsverkare är män.
Det gör mig rasande. Uttrycket ”utökat självmord” som ofta används när en man dödat även fru och/eller barn är vidrigt. Det är mord och inget annat.

Jag bryr mig inte om hur dåligt de här männen mår.
Väldigt många kvinnor är också arbetslösa, blir övergivna, förgås av svartsjuka, sorg eller andra kval.
Men de beväpnar sig inte, tar inte med sig barnen i döden eller skjuter den otrogne maken.
Visst, det händer. Allt händer.
Men det är undantag, inte regel.
Inte för att kvinnor är bättre människor. Utan mest av allt för att du som kvinna inte lever i en värld där det outtalade, men överallt rådande, begreppet ”it’s a man’s world” är riktat till dig.

Du uppmuntras inte att agera våldsamt, ta plats och kräva din rätt. På ett undermedvetet plan vet du att förlorarbiten är en del av tillvaron.
Jag är så innerligt trött på galna, självrättfärdiga karlar som tar med sig oskyldiga människor in i döden. Är det något problem vårt samhälle borde ta tag i på allvar så är det mansrollen, som år 2013 ännu är så bedrövligt fyrkantig, begränsande och farlig."

4 kommentarer:

 1. Ja, det är verkligen hög tid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet verkar vara att många män trivs i den..?:D

   Radera
 2. Japp, i synnerhet männen och deras små daddys girls och försvarare...:) Vi andra som förstått något och som använder insidan av skallen ser tydligt att något måste göras för att rädda kvinnor, barn och världen, ja till och med rädda männen...men det begriper dom inte för de håller krampaktigt i maktens trådar och tror att det ska hjälpa dom...höhö så korkat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med, Bella. Det märkliga är att många män (och kvinnor) anser att män behöver kvinnors hjälp och stöd på många sätt genom livet? Vi kvinnor tar hand om män och manliga släktingar i hela våra liv och många män mår dåligt, om de inte får leva tillsammans med kvinnor. Kvinnor anses också vara bra för att "lugna ned" män.

   Ändå tar det emot att låta kvinnor vara med och styra vårt gemensamma jordklot? Män anser att de gör det bra utan kvinnors inblandning.

   Radera