Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-05-03

Har ni tänkt på en sak..?

Är det fler än jag som reagerar på det här fenomenet?
Ponera att antifeministen Pär Ström skriver ett inlägg om hur han tycker att kvinnor hackar på och motarbetar andra kvinnor?

Män i Pär Ströms kommentarsfält:

- "Ja fy fan och så skyller de där jävla feminazisterna på att det är män som motarbetar kvinnor fastän det är kvinnor som motarbetar sig själva! Jag känner minsann en kvinna som..."

Vi ser sällan, att en man kommer med en sån här kommentar:

- "Nämen Pär, nu generaliserar du väl en aning? Män motarbetar varandra också. Slåss, tävlar, krigar och bombar ihjäl varandra på jorden."

Kvinnor i Pär Ströms kommentarsfält:

- "Ja, det här känner jag igen! Jag råkade ut för en kvinna, en riktig häxa alltså, på mitt jobb...."

Ponera att jag skriver ett inlägg om hur lata män är när de inte orkar ta hand om sina barn, sitt hushåll och sin egen sexualitet?

Kvinnor i mitt kommentarsfält:

- "Jamen nu genaraliserar du väl, NBT? Jag känner massor med bra män och pappor som...Och det finns faktiskt kvinnor som inte gör ett skit därhemma utan som låter sina män slava för dem. Vi måste ju erkänna att kvinnor minsann..."

Män i mitt kommentarsfält:

- "Fy fan vilket jävla manshat, din jävla slemfitta! Jag och min fru delar faktiskt på allt här hemma och du vill ju bara utmåla män som dåliga! Du tror ju alltid att kvinnor är bättre än män! Fråga min fru får du se - hon klagar minsann inte!"

Vi ser sällan (aldrig) män som kommenterar:

- "Ja, visst är det så. Jag ser många män som inte gör ett skit därhemma utan som bara förväntar sig att bli servade av sina kvinnor dygnet runt. Män som hellre sitter kvar på jobbet och tjänar pengar, än åker hem och "hjälper till" med sin städning och sina barn."

Vad beror det på.....?

17 kommentarer:

 1. Ja vad beror det på..... ;)

  Hä har du en kille som varje morgon sedan han fick reda på att hans blivande fru är gravid ger henne frukost på sängen. Redan tidigare så var det alltid han om de lagade mat hemma han som gjorde etc etc..

  http://theoddway.colin.se

  Kan det vara så att förhållanden idag faktiskt är mycket mer jämlika än vad det var på våra föräldrars tid?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns som att du åter igen statuerar exempel på just det jag talar om i inlägget, Hmm;)

   Radera
  2. Tillägger: män försvarar män. Kvinnor försvarar män och ingen försvarar kvinnor. Statistik ignoreras och kvinnor framhåller ett exempel på EN "duktig" man som gör frukost.

   Radera
  3. Om jag tex skulle skriva ett riktigt taskigt inlägg om kvinnor, så skulle ju både du och Catta rusa in här i bloggen med all er skadeglädje, inte sant? Inte skulle du då sitta och posta länkar om hur många kvinnor som handlar hem, dukar fram och dukar undan frukost till sina barn och män då, Hmm;)?

   Varför håller ni på så?

   Radera
  4. Hmm saknar genuskompetens. Att sätta kvinnor på en piedestal eller ge en gravid kvinna frukost är inte bevis på jämställhet. Tvärtom.

   Det är sätt att upprätthålla den patriarkala ordningen. Genom att anse att en gravid kvinna behöver hjälp av en man. Det är en betydelsefull del av den patriarkala maktordningen att betona att kvinnor och män är olika, att upprätthålla idén om att kvinnor och män har olika funktioner, att mannens uppgift är att ge den gravida kvinnan frukost etc.

   En gravid kvinna behöver inte frukost på sängen. En självständig och fri kvinna gör sin egen frukost, gravid eller inte.

   Odd är inte en jämställd man och han saknar genuskompetens. Han har därmed visat sig hysa antifeministiska åsikter och vill gärna se ner på och förlöjliga genus.

   /Utred rättsväsendet NU

   Radera
  5. Haha, jaså är det den där Odd, som servar Blondinbella med frukost? Läste inte ens länken, blev trött bara jag såg den:)

   Han som har problem med att transpersoner har fått en egen toalett och som tror att hans son inte blir en pojke, om han bär rosa kläder och att hans dotter inte blir en flicka, om hon INTE bär rosa kläder, LOL!?

   Vi får väl se hur det ser ut, när Blondinbella och Odd har varit gifta i ett par år, hur snuttepluttiga de är då? Det är så mycket fejk att man blir mörkrädd kring de här heteroparen? Se bara på Camilla Läckberg och den där polisen hon var gift med? Så överdrivet snuttepluttigt i pressen så fort de visade sig tillsammans, och några dagar senare kommer beskedet att de skall skiljas...?

   Blondinbella bör också läsa Lady Dahmers inlägg om "svikarfarsor". Ett inlägg som snarare kom att handla om dumma mammor, vars döttrar postar kommentarer om hur kritiserade de har blivit av sina dumma mammor för sin klädsel, sin vikt och sitt utseende och att mammorna har lärt dem att de måste ha sex med sina män och laga mat åt dem.

   Ingen ställer frågan vem som har lärt deras mammor att de måste ha sex med män, laga mat åt dem och banta och sminka sig för att "lyckas behålla" en man? Det kanske mammorna har hittat på alldeles själva:D?   Radera
 2. Sedan jag började läsa din blogg har jag börjat se på jämställdhet med nya ögon (som du vet) vilket betytt att jag också ser på min omgivning ur ett annat perspektiv. Därför har jag upptäckt att en del män runt omkring mig inte är så jämställda som jag tidigare trott. Sånt visar sig exempelvis när jag (lite fult och försåtligt) frågar om kvinnor ändå inte är bättre än män på att ta hand om matlagning, städning och barn. Ack jo. Dessvärre mumlar en del medhållande. Det är kul att testa och se hur det står till med jämlikheten, men fruktansvärt tråkigt att få dylika svar.
  Rain

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad om jag har öppnat dina ögon, Rain;). Tyvärr tror jag att många kvinnor tänker som du gjorde, eller rättare sagt inte ifrågasätter och reflekterar över saker och ting.

   Man och kvinna utan barn, är relativt jämställda sägs det. När barnen kommer, börjar orättvisorna. Mannen jobbar mer än någonsin, för han påstår sig vilja tjäna ihop mer pengar "till familjen". I vissa fall är det säkert så men kvinnan blir ju också den som tjänar mindre pengar och istället börjar jobba gratis med både sin egen del av hushåll, hem och barn, PLUS mannens del av det arbetet. Hon jobbar inte mindre för att hon "går hemma" eller går ned i arbetstid. Hon jobbar lika mycket som tidigare men får inte längre lön för alla timmar som hon jobbar.

   Jag brukar också intervjua folk i min närhet och det roliga är att jag har heteropar i alla åldrar runt omkring mig. Tänkte berätta en anekdot för dig om min mammas väninna och hennes man och hur "jämställd" hennes man tycker att han är (not) men det tar jag i ett annat inlägg. (blir för långt)

   Det bästa är att prata med män, hur deprimerande deras svar än kan bli;)
   Mäns språk, beteende och agerande är ganska lättläst, om man bara vågar granska dem.

   Radera
 3. Njae... det vete gudarna om det är särskilt mycket mer jämlikt nu än vad det var förr. Tycker mig snarare se en tillbakagång och inte en så liten sådan heller.
  Läser man tex unga mammors bloggar ser man ganska snart hur tankegångarna går. Killen/sambon är duktigt när han lagar mat tex medan det för tjejen ska falla sig helt naturligt. Och ser jag på familjer i min egen ålder blir jag fan gråhårig av ilska när jag gång efter gång ser samma trista agerande från männens sida. Det handlar ju inte endast om att mannen lagar mat eller fixar frukosten. Det sträcker sig bra mycket längre än så.
  Men jo då, också jag har stött på ett och annat hyfsat jämlikt förhållande men det är tusan så sällan, för mannen som kanske är jämlik hemma är inte alltid det i arbetssituationer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är benägen att hålla med, Bella.
   Även om män kan ställa sig vid spisen och laga mat idag så är det långt ifrån tillräckligt. Som mamma brukar säga:

   "Okej jag säger till gubben att han får dammsuga och handla - då gör han ju det. Men det är alltid jag som får hålla reda på allting, planera och organisera. Dessutom har han ju ingen aning om allting som jag gör som han inte ser, tex torkar ur skåpen, rengör ugn och kylskåp, rensar avlopp, putsar fönster osv, osv."

   Det krävs alltså mycket mer av män, än att orka dammsuga när kvinnan säger till eller göra frukost nån gång ibland men det finns ju kvinnor som liksom "skryter" inför sina väninnor med att deras man har lyckats laga en måltid, utan att de har behövt lägga sig i. Ja, ofta kanske de har handlat hem all mat som han lagar men ändå:D

   Idag ser vi också ett helt annat kvinnoförakt hos män och till och med hos pojkar. Nog för att pojkarna tafsade på oss tjejer i skolan ibland men jag tror aldrig att jag har hört någon kille eller man skrika "hora" efter mig (förutom en pojkvän som inte blev långvarig;)), inte ens på den tiden när jag var ute och stuffade på krogen som mest.

   Jag har funderat mycket på om jag någonsin har sett ett heteroförhållande som har varit jämställt men jag tror faktiskt inte det. Män har "hjälpt till" mer eller mindre men jag tror aldrig att jag har sett en man som gör halva sin del eller mer, som kvinnor ofta gör. Får fundera lite till..

   Radera
  2. Måste tillägga: och så detta eviga skuldbeläggandet av mammor och kvinnor..? Detta skuldbeläggande ägnar både män och kvinnor sig åt, vilket gör att män och pappor aldrig granskas eller ifrågasätts. Vad beror det på? Vågar kvinnor bara kasta skit på andra kvinnor? Vågar de inte ta fajten eller ens en debatt mot män?

   Radera
 4. Kvinnor och män bedöms efter olika måttstockar både i media och i rättsväsendet.
  Det är uppenbart och numera även fastslaget i forskning.

  Det är också en sida av kvinnohatet - faktiskt. En sida som drabbar 24/7.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvinnor och män bedöms efter olika måttstockar och det gör även mammor och pappor. Det är ganska sjukt när man hör människor skylla på mammor, till och med i fall där pappan har begått övergrepp mot barnen.

   "Varför såg hon inte", "varför gjorde hon inget", "varför gick hon inte"

   Mammor görs anvsvariga för pappors beteende. Kvinnor görs ansvariga för mäns beteende.

   "Du skulle inte gått ut på kvällen i kort kjol", "du skulle inte följt med honom hem", "du skulle inte börjat hångla med honom..",

   Radera
 5. Hej! Hittade till din blogg igår när jag läste en kommentar från nån som inte gillar din blogg hade skrivit i ett inlägg i Lady Dahmers blogg.
  Orkar inte formulera om den meningen så den blir läsbar, vill bara säga att jag tycker om vad du skriver och du har fått mig att tänka väldigt mycket redan.
  Jag brukar inte vara bra på att kommentera men jag kommer gå in här och läsa.

  /Rs

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul, Rs! Du är mycket välkommen!
   Han som inte gillade min kommentar, är en man från Papparättsrörelsen. De gillar inte mig och varför, förstår du om du läser mer under etiketten "Papparättsrörelsen";).

   Det finns även en blogg (inte min) "Sanningen om Papparättsrörelsen". Den borde alla läsa, i synnerhet mammor.

   Du är i alla fall välkommen hit och väljer förstås själv, om du vill kommentera eller bara läsa. Glad att du tittade in! /NBT

   Radera
 6. Visst är det så. Kvinnor får aldrig generalisera, medan de som tycker det samtidigt generaliserar om kvinnor hela tiden. "De där jäkla feministerna ska alltid påstå att män står för allt ont, de är bara håriga manshatare hela bunten". De som är emot feminister har alltid något exempel på någon dum kvinna och någon god man för att stödja sina teser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det roliga är, att vi feminister har väldigt mycket forskning, fakta och statistik bakom oss. Det vi påstår är förankrat i verkligheten på alla sätt och vis, tex "mäns våld". Det ÄR män som begår våldet i världen mot både kvinnor, barn och andra män.

   Antifeministerna vill göra gällande att detta inte är korrekt men de har naturligtvis ingen statistik att uppvisa som bevisar att kvinnor skulle begå allt våld i världen;). Då tar de istället till enstaka exempel på någon man som de "känner" eller liknande, som om det skulle bevisa någonting alls? Hahah, det är för dråpligt!

   Radera