Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-05-10

En gång...

... dejtade jag en kille som jag sedermera blev sambo med och som lyssnade mycket på hårdrock typ Iron Maiden, Black Sabbath och liknande.

En dag tog han med mig till sina föräldrar för att presentera mig för dem och efter maten satte vi oss i deras flådiga vardagsrum för att inta kaffe och kaka. Jag insåg då att min nye pojkvän nog var lite av en "överklass-kille", vilket jag aldrig hade kunnat ana av hans sätt och utseende att döma. 

Min pojkväns mor sade till sin son:

- "Kan du inte spela något för oss på pianot?"

Min pojkvän gick och satte sig vid pianot (visste inte att han kunde spela piano?) och jag tänkte fördomsfullt att: "jaha, nu skall han försöka klinka fram lite rock´n roll eller boogie woogie, gud vad pinsamt..."

Jag trillade nästan under bordet av häpnad, när han istället började spela det här klassiska stycket och dessutom gjorde det med bravur. Lärdom: döm inte människor på förhand - det tar lång tid att lära känna andra människor ordentligt.
6 kommentarer:

 1. När jag lyssnade på denna slogs jag jag förresten av de oerhört stora li´likheterna med Beatleslåten Because. http://www.youtube.com/watch?v=dWlLPJG9Cvg

  Och om man kollar på engelska Wikipedia ser man att de inte är en tillfällighet.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Because_(The_Beatles_song)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag aldrig tänkt på, Erik men det har du rätt i!

   "According to Lennon, the song's close musical resemblance to Ludwig van Beethoven's Moonlight Sonata was no coincidence: "Yoko was playing Beethoven's 'Moonlight Sonata' on the piano ... I said, 'Can you play those chords backwards?', and wrote 'Because' around them."

   Radera
 2. Bra att du skriver och har koll på det oväntade. Vågar berätta episoder från ditt liv och din verklighet som varit. Du förstår att det under ytan finns en person med en bakgrund. Allt fler kan förstå att allt kanske ser annorlunda ut under ytan.

  Leroy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag, med tiden, har lärt mig att inte döma folk på förhand, Leroy. Kanske kan det bero på att jag har mött och umgåtts med så många olika "typer" av människor? Jag har mött och umgåtts med allt från adel till bönder;)

   Allt är inte alltid vad det ser ut att vara, nej..

   Radera
 3. "Yngwie tog inspiration av hårdrocken och den klassiska musikens virtuoser, så som Uli Jon Roth, Ritchie Blackmore, Jimi Hendrix, Nicolo Paganini, Antonio Vivaldi och Johann Sebastian Bach. Resultatet av det var en utvecklad snabb teknik inom Shredding och sweeping. Gitarrister som Timo Tolkki, Paul Gilbert, Axel Rudi Pell och Michael Romeo är några som inspirerats av Malmsteens känsla att kombinera hårdrock och klassisk musik."

  Ovanstående är hämtat ur Wikipediasidan om den bombastiske och fingerfärdige gitarristen Yngwie Malmsteen, som ju f ö kunde ses i Calle Moraeus program häromåret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag har en gammal lp med Yngwie, måste springa upp och kolla..
   Jag tyckte att den var bra, minns jag. Missade honom i programmet...

   Radera