Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2013-04-25

Någon som blir förvånad?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/forsoker-spara-raderade-anmalningar_8123290.svd
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/handlaggare-pa-socialtjansten-avstangd
http://www.skanskan.se/article/20130425/TTINRIKES/304259846/1395/-/foumlrsoumlker-sparingra-raderade-anmaumllningar
http://gd.se/nyheter/gavle/1.5813742-raderade-anmalningar-handlaggare-stangs-av

"En handläggare vid Socialtjänsten i Gävle har stängts av med omedelbar verkan. Handläggaren har raderat 151 anmälningar och ansökningar som rör barn och unga.

Det hela upptäcktes efter att en anställd vid en förskola i Gävle undersökte vad som hänt med en tidigare anmälan, då visade det sig att anmälan hade raderats.
Socialtjänsten gjorde en fördjupad kontroll och hittade fler anmälningar och ansökningar om stöd som hade raderats. Och alla hade raderats av samma handläggare.


 Har pågått i flera år

— Att ta handläggaren ur tjänst var självklart och med tanke på hur allvarligt detta är kan det bli aktuellt att avskeda handläggaren, säger Mats Collin.

Totalt misstänks handläggaren för att ha raderat 151 anmälningar eller ansökningar om stöd sedan 2009.
Egentligen ska det finnas papperskopior på alla dokument, men de saknas också.


Alla handläggare vid socialtjänsten har tidigare haft tillgång till att radera anmälningar och ansökningar på grund av att ärenden ibland måste ändras eller göras om. Men nu har man infört en regel som kräver två personer för att radera i systemet - en chef och en handläggare."

Någon som blir förvånad över sociala myndigheters fruktansvärda nonchalans gentemot barn som far illa och i synnerhet de barn som blir indragna i vårdnadstvister? Läs i så fall vidare hos Suspicio om hur sociala myndigheter och domstolar gång på gång, skickar barn till föräldrar som förgriper sig på dem:

http://suspicio.wordpress.com/2009/11/17/enhetschef-pa-socialtjansten-domd-for-tjanstefel/

"Som ett exempel kan man ta de barn som utsatts för övergrepp av en förälder men socialtjänsten inte vidtagit åtgärder för att skydda barnet. Som exempel kan man ta alla de fall där de underlåtit att göra riskbedömningar av misstänkta förövare utan förordat umänge eller ännu värre vårdnad och övergreppen har därför kunnat fortsätta. Alla dessa utsatta barn som växt upp under dessa förhållanden där socialtjänsten agerat felaktigt borde nu kunna ha goda utsikter att få socialtjänstemännen som bidragit till deras lidande åtalade och fällda!"

"Många lever i tron att socialtjänsten har ett barnperspektiv och alltid utgår från att barnen ska ha en trygg och säker situation. Så är inte fallet. Ofta anser dom det är viktigare att barnen får träffa och bo med sina föräldrar under vilka vidriga omständigheter som helst."

http://suspicio.wordpress.com/2011/03/03/sverige-sverige-nar-blev-det-sa-har-sjukt/

"Vi har i inlägg efter inlägg redogjort för hur barnvåldtäktsmän och/eller barnmisshandlare får vårdnaden om sina offer. Hur kan det komma sig att så många pedofiler i Sverige får vårdnaden om sina incestoffer? Är det fråga om korruption och rättsröta i samtliga fall? Det vet inte. Vi vet dock att det finns tjänstemän inom både socialtjänst, polis och domstolar som är ökända för att gå förövares ärenden.."

"Det finns även en naivitet som innebär att tjänstemän låter sig manipuleras av vältaliga förövare och blir överempatiska samt hjälpsamma i sin strävan att ”ge” förövaren tillgång till sina offer."

http://suspicio.wordpress.com/2012/01/24/fick-vardnaden-om-sitt-valdtaktsoffer-skyllde-pa-hjarntvatt-m-m/

"Eftersom mamman vägrar lämna ut barnet till en förövare (barnet hade berättat om övergrepp) så beslutar domstolen med socialtjänstens goda minne att barnet ska bo hos förövaren.."

Så fruktansvärt tragiskt när f a k t a senare visar sig att den så kallat uppslitande vårdnadstvisten inte handlade om något annat än en förövare som ville ha kontroll över sitt offer.

Det är inte bara tragiskt utan fullkomligt oacceptabelt att varken socialtjänst eller domstol genomskådande förövaren när det begav sig utan köpte hans påhitt om att mamman hjärntvättat barnet. Det kostade barnet ytterligare många år av dagliga övergrepp.

Skämmes tamejfan den oproffesionella socialtjänsten och domstolen som förlängde barnets lidande på grund av er bristande kompetens.
I det här fallet segrade sanningen till slut."

Enligt uppgift, har socialtjänsten i Gävle ingen aning om varför handläggaren har raderat alla dessa anmälningar.

Det här är synnerligen allvarligt, inte minst då vi vet att socialkontoren runt om i landet, samarbetar med och anlitar Papparättsrörelsen för att hålla föreläsningar om PAS.

Mer om den propedofile Richard Gardners humbug-teori PAS HÄR och sanningen om Papparättsrörelsen HÄR.

8 kommentarer:

 1. Inte förvånad ett dugg.
  Listan kan göras hur lång som helst.
  Har sett hur det går till i domstol, sociala och även där BUP är inblandad.
  I dessa processer som handlar om en VT där orsaken till vt är ett barns berättelser om sexuella övergrepp, där blir dessa myndigheter låsta av varandras och respektive myndigheters beslut. Domstolen har i dessa tvister ett mycket stort indispositivt anvar, att utreda och samråda med berörda myndigheter.
  Detta sker så gott som aldrig.
  Det jag har sett och märkt är att det byggs vattentäta skott mellan dessa.
  Här på vår ort så avskyr sociala och BUP varandra. Pratar inte en med varandra.
  En stark orosanmälan från BUP skickas tillbaka med vändande post. Ingen åtgärd, finns inte ens upptagen i journalerna.

  I slutänden är det domstolen som slutgiltigt fattar beslut.

  Jag anser att det måste till en annan ordning för tvister som berör familjerätten. Det är denna oordning och bristande samarbete mellan alla inblandade myndigheter som ger den situation vi har idag.
  Det är denna oordning som alla de som företräder och verkar för att
  irrläran PAS får fäste utnyttjar.

  Jag anser att det måste till en helt ny domstol för familjerättsmål, NU.
  En domstol där all kompetens utifrån evidensbaserad forskning företräds.
  En domstol med ett utalat samarbetsansvar med berörda myndigheter.
  Och där barnkonventionen skall vara det som leder.

  Det räcker inte längre med ursäkter från staten vilket vi såg i UG senast.
  Jag vill inte se någon minister i framtiden stå och be alla dessa utsatta barn om ursäkt som idag får sina liv förstörda p g a dessa brister som finns inom nämda myndigheter.

  Och polisen skall vi inte ens tala om, dom skiter fullständigt i anmälningar
  och lägger ner de allra flesta förundersökningar vilket all statistik visar.

  Fy fan säger jag om hur utatta barn har haft det historiskt och fy fan säger jag om att detta får fortsätta...........

  INFÖR EN FAMILJERÄTTSDOMSTOL NU. HÖR DU DET BEATRICE ASK.
  För barnens skull..........
  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att det går till, precis på det sätt som du beskriver det. Det är inte klokt vilken oerhörd nonchalans svenska myndigheter uppvisar inför barn som far illa.

   Jag håller med dig om att hela systemet måste göras om men jag tvivlar på att detta förfarande beror på okunskap, ineffektivitet eller svårigheter för olika myndigheter att samarbeta.

   Eftersom enskilda handläggare på socialtjänsterna runt om i landet har haft befogenhet att radera orosanmälningar på eget bevåg - i hur många fler fall har detta skett förutom dessa, som det påstås, 150 fall? Vad gör man för att kolla upp detta? Kan fler barn ha blivit drabbade?

   Den här handläggaren hade inga privata skäl att radera orosanmälningar, sägs det. Det var inga släktingar till hen som var inblandade eller dylikt så vad var handläggarens syfte? Mutor? Egen agenda?   Radera
 2. Ja, det är förskräckligt!! Var det inte ett liknande fall för ett tag sedan, var det Migrationsverket? där någon gömde undan hur många handlingar som helst för att personen ifråga hade för mycket att göra.

  När myndigheter som faktiskt ansvarar för folks väl och ve gör sådana här saker är det en bautakatastrof. Jag har inte ord för det som har hänt här. Handläggaren ska sparkas med omedelbar verkan och polisanmälas till och med.

  Ja, en familjerättsdomstol är en bra idé.

  Den jävla Papparättsrörelsen handlar bara om kontroll över kvinnan och då använder man barnen för dom vet att det är en öm punkt. Här är det kvinnor som lämnat männen och det är för dessa män den största kränkningen och kan dom ge igen så gör dom det genom barnen.

  Vem vet om Papparättsrörelsen är inblandad i detta men förvånad skulle jag inte bli. Det finns mycket korruption i myndigheter också.

  Richard Gardner, den förskräcklige, är väl han som vill ha incest och påstår att barn VILL ha sex med vuxna. Har inte han tagit livet av sig? Det finns ju en dansk professor också som vill att incest mellan pappa och dotter ska bli tillåtet och mellan syskon men han nämner ingenting mellan mor och son... Öhhhh!

  Män ÄR rovdjur och dom är kvinnans fiende nummer ett. När man läser rapporter om kvinnor och barns situation runt om i världen kan man bli spökrädd för mindre.

  Allt detta våld och jag ger mig inte, internet är den största boven till den katastrofala och snabba utvecklingen på det grova våldet och våldtäkter. Framförallt i länder där våld är vardag genom konflikter och krig. Män som använder sina k*k*ar som vapen.

  Kvinnan i Indien, en bland många, som fick ett järnrör nedstucket i halsen och sen våldtogs. Vem kan överhuvudtaget göra något med ett rör i halsen. Våldtäkterna blir alltmer bestialiska och det måste komma från någonstans denna brutala utveckling. Alla småflickor som våldtas i timmar.

  Det blev lite OT men men.... Jag blir så jäkla upprörd över hur det ser ut i denna fascistiska värld vi lever i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vill minnas att det var Migrationsverket, SQE.

   Handläggaren har tydligen blivit tagen ur tjänst och jag förutsätter att vederbörande inte är välkommen tillbaka till socialtjänsten.

   Vi vet att papparättsrörelsen har blivit och blir, inbjudna till landets olika socialkontor för att föreläsa om PAS. Vi vet att de också har nått framgång med den propedofile Richard Gardners hitte-på om föräldraralienation. Detta praktiseras för fullt både hos sociala myndigheter och i domstolarna.

   Vi vet också att många av de drivande männen i Papparättsrörelsen själva har stått anklagade för och/eller är dömda för barnvåldtäkt, familjevåld och kvinnomisshandel. Det är inte sina barn dessa pappor värnar om. Det är fortsatt kontroll över kvinnan/mamman och de använder, som alltid har gjorts i historien, barnen som ursäkt. Pedofil-pappor gör det i syfte att fortsätta kunna använda sina egna barn som runkdockor. I ett manspräglat samhälle, vinner de lätt gehör hos män vid makten men även hos kvinnor vid makten.

   Det är lätt att förstå varför allt fler kvinnor som vill ha barn åker till Danmark och inseminerar sig.

   Det låter hårt, men tyvärr har du (vi) rätt i att mannen är kvinnans och barnens fiende nummer ett på jorden. Så har det alltid varit och så är det fortfarande. Ingenting annat hotar kvinnors och barns liv och hälsa, såsom män. Det handlar inte bara om det omfattande och grova sexuella våldet, psykiska våldet och fysiska våldet. Det handlar också om mäns överordning i världsmakten och hur det skadar kvinnor och barn, när män fritt sprider sin manliga porr, sin manliga reklam, filmer, tidningar osv där de skildrar kvinnor som de vill och önskar att kvinnor skall vara.

   Jag håller med om att Internet är en stor bov i dramat genom att spridning av allehanda skit, underlättas. Jag anser att den manliga porren är den absolut största boven i dramat. Ingenting har skadat kvinnor, barn och män som den manliga porren och värre kommer det att bli. Porrskadade män som sitter och runkar sina snoppar tills de får skavsår, vill bara ha mer och mer, fler och fler "kickar" för att öht få upp den. Vissa män lever hela sina liv genom dumsnabeln de har mellan benen. Penisfixerade män, som sagt.

   Jag är lika upprörd som du, SQE. Jag tycker att det är hög tid för män vid makten, världen över, att ta tag i den manliga befolkningens hat mot kvinnor och också se till att skydda allas vår framtid med alla tillgängliga medel - barnen. Män har skapat en farlig värld för kvinnor och barn att leva i som strider mot de mänskliga rättigheterna.

   Män har skapat en värld där det inte längre går att backa, göra rätt, göra om. Om inget görs NU, har vi flera generationer av pojkar som växer upp till att hata kvinnor och lär sig att kvinnor är "saker", objekt, runkdockor och slagpåsar åt män.

   Jag ser inga andra alternativ än att, tills män har fått bukt med sina grava problem och allt sitt kvinnohat, skydda kvinnor och barn genom att införa mansfria zoner för kvinnor och barn, världen över.   Radera
  2. "Vi vet också att många av de drivande männen i Papparättsrörelsen själva har stått anklagade för och/eller är dömda för barnvåldtäkt, familjevåld och kvinnomisshandel"

   Har du källa och statistik på det?
   Allvarliga anklagelser som inte bara kan slungas ut.

   Radera
  3. Ja, det har jag. Det finns domar på dem.

   Radera
 3. Det här är så bedrövande läsning men dessvärre är det ju sant och att socdamerna lite väl ofta duperas av "fantastiska pappor" har ju stått klart ganska länge. Stackars barn som tvingas till pappor som är våldsamma eller som förgriper sig på dem. Det händer för ofta och att inget görs åt det gör mig som mamma och medmänniska mycket frågande. Kanske behöver socialens utredare bättre utbildning men samtidigt är det fullständigt galet när man vet att nyutbildade unga kvinnor, vars erfarenheter är lika med noll och man också vet att deras erfarenheter av barn och hur barn kan vara i olika åldrar är obefintliga, ändå får dessa unga kvinnor göra utredningar som gäller barn, vårdnadstvister, misshandel och övergrepp. Det är mycket lätt för en man att dupera dessa kvinnor och jag har sett på nära håll hur det kan gå. Utbildningen för socialassistenter har stora brister och som jag ser det borde det absolut vara ett krav att den anställde har stora erfarenheter av både barn och deras utveckling men också i hur barn kan fungera och reagera vid och efter övergrepp. Jag känner en ung kvinna, utan någon som helst erfarenhet av tex barn men som sitter och utreder fall efter fall där barn är inblandade. Det är fullständigt galet! Denna kvinna har endast sin utbildning att luta sig mot och det räcker inte när den egna erfarenheten av barn inte finns. Socialens arbete idag är en skam! Därmed inte sagt att de inte gör bra saker men när det gäller kraven på det anställda MÅSTE de förändras samt att de anställda måste lära sig och förstå att livet står inte och faller för att barnet inte träffar sin pappa. I de flesta fall har pappan varit så pass frånvarande i familjelivet att det inte spelar någon roll. Det är en galen myt det där om pappans sk viktiga roll i barnets liv. Det som spelar roll är snarare hur han är och om han är närvarande på alla sätt. En frånvarande pappa har ingen betydelse i barnets liv.
  Min egen son sa häromkvällen; "jag trodde när jag var liten att det var bra och att det var dumt att ni separerade. Sedan upptäckte jag att det hade ju aldrig varit bra egentligen, pappa fanns aldrig mer än som en figur i bakgrunden och det blev än mer påtagligt när ni delade på er. Han blev faktiskt ännu mer frånvarande. Det var då jag förstod fullt ut att egentligen hade jag ju aldrig någon pappa men jag trodde att det var så det skulle vara då."

  Instämmer i att internet skapat och banat väg för än mer våld, sexism osv. Våldsverkarna har fått fritt spelrum och en lekstuga för sjuka fantasier men det har också öppnat taskiga dörrar för ungdomar som så klart påverkas av skiten de nu fått tillgång till. Ungdomar är mycket lättpåverkade och ja, resultatet ser vi idag med gruppvåldtäkter, fruktansvärd syn på kvinnor och sex.

  Mäns roller idag är makt och makt igen. Jag är rädd för hur det ska sluta och jag tänker främst på unga kvinnor som inleder förhållanden och fan. det är för ofta jag hör och lyssnar till alla möjliga problem där mannens egoism och totala oförstånd är den största faktorn ...Jag är glad att jag inte är tjugo år idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vilket kön just den här handläggaren har men visst är det vanligt att kvinnor låter sig duperas av män. Vissa kvinnor hugger gärna andra kvinnor i ryggen, bara för att bli populära och få beröm av män.

   Jag håller med om att det inte går att ha alltför unga män och kvinnor, själva barnlösa, till att döma i ärenden som har med barn att göra. Det skulle krävas utbildning i makt, kön och genus inte bara i domstolarna, hos polisen utan också hos de sociala myndigheterna.

   Jag känner igen det du beskriver, Bella. Många kvinnor, både unga och äldre, har mycket svårt för att genomskåda män. De vågar ofta inte ifrågasätta män, inte säga emot män, inte fatta egna beslut och stå för dem, fullt ut. Ibland räcker det att en man höjer rösten för att en kvinna skall underordna sig honom men det gäller även män. Män blir precis lika rädda, när en man agerar hotfullt mot dem. Den lättaste vägen ut, blir att köra över kvinnor. De "bråkar" inte. Sådana mesproppar kan vi inte ha i den här typen av ärenden, förstås.

   Inte heller jag fattar hur en mans blotta närvaro, skulle vara livsviktig för hans barn? Jag förstår inte varför pappor skulle vara så viktiga när de så ofta är frånvarande i sina barns dagliga liv och rutiner? Vad tillför pappor egentligen sina barn, rent generellt? Jag har ingen aning?

   "Det var då jag förstod fullt ut att egentligen hade jag ju aldrig någon pappa men jag trodde att det var så det skulle vara då."

   Vilken klok son du har, Bella. Jag tänkte precis som han, när mamma skilde sig från plastpappa, att det var dåligt. Saken är ju den, att syrran och jag hade det lika bra ändå. Vår pappa fixade förvisso mat och sånt åt oss men vi gick sällan till honom med våra problem och han engagerade sig inte mycket i våra dagliga liv.

   "det är för ofta jag hör och lyssnar till alla möjliga problem där mannens egoism och totala oförstånd är den största faktorn"

   Samma här och det som alltid förvånar mig, är kvinnors och tjejers GIGANTISKA tålamod med män. Hur de förlåter, förstår, skyller hans beteende på sig själva, hur de låter honom skylla sitt eget beteende på dem och hur de daltar med vuxna män som beter sig som egoistiska svin mot dem. Hur ORKAR de lägga tid av sina liv på detta, på allt tjafs och riskera både sin fysiska och psykiska hälsa, för en rutten, elak, självcentrerad, uppblåst och egoistisk mans skull?   Radera