Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2012-10-15

Män bör käka kolan med papper på

Om alla män i världen kunde hålla käften om kvinnors aborträtt, så skulle vi inte ha någon "debatt" i ämnet. Det är främst religiösa män från olika religioner och samfund  i världen, som driver frågan och i vårt land skjuter dessa män gärna fram kvinnor, att föra mäns talan i frågan, som bara angår kvinnor.

Partier som är emot abort eller åtminstone abortkritiska i vårt land, är Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna och Moderaterna. Ordet "demokrat" i dessa partinamn ter sig patetiskt, i synnerhet efter ordet "Krist".

Jag menar, finns det någonting som så allvarligt har inskränkt de mänskliga och framförallt de kvinnliga mänskliga rättigheterna, som kristendomen och andra manliga religioner och samfund?

Män har alla möjligheter att påverka och se till så att ingen ofrivillig befruktning och därmed abort, sker. Män och mäns sperma, befruktar kvinnor med eller mot kvinnors vilja. Män som är emot kvinnors rätt till abort, då kvinnor blivit ofrivilligt befruktade av en man, kan enkelt förhindra abort genom att sluta spruta sperma fritt.

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/inte-lage-att-skoja-till-det

"I två år har spanska kvinnor själva kunnat välja om de vill fullfölja en påbörjad graviditet. Innan dess var de hänvisade till läkares välvilja och medgörlighet. I praktiken var det inte så svårt att få en abort, men lagen tjänade som en påminnelse om att kvinnor inte var berättigade till full självbestämmanderätt. 2010 införde den dåvarande socialistiska regeringen fri abort fram till vecka 14. Men nu blåser det åt andra hållet igen och den konservative justitieministern, Alberto Ruiz Gallardon, säger saker som att ”rätten till moderskap är det som definierar en äkta kvinna”. Han har utlovat ett lagförslag före årsskiftet som villkorar aborter, denna gång hårdare än före 2010. Får han som han vill ska till exempel fosterskador inte vara skäl nog att få göra abort.

"I Slovakien och Rumänien planeras nya, hårdare abortrestriktioner. I Polen och Irland är abort förbjudet, med några få undantag. I Ungerns nya konstitution fastslås rätten till liv från konceptionsögonblicket – även om lagstiftningsarbetet ännu inte har hunnit dit. På Malta är inte ens våldtäkt eller fara för moderns liv skäl att få göra abort."

"Efter Aktuellts inslag om Spanien hände något ganska anmärkningsvärt. I studion fanns RFSU:s ordförande Åsa Regnér för att kommentera utvecklingen i Europa. För att spetsa till det hela hade Gunilla Gomér, KD-politiker och ordförande i ”Ja till livet”, inbjudits. Debatten kom följaktligen att handla om rätten till fri abort – i Sverige.


Gunilla Gomér
KD
Ordförande i "Ja till livet"
Motståndare till kvinnors abort
4-barnsmor

Det råder så gott som total politisk enighet om kvinnors rätt att på egen hand – utan inblandning från kuratorer, läkare eller socialarbetare – upp till en viss vecka avgöra om en graviditet ska fullföljas. Men Aktuellt­redaktionen tyckte uppenbarligen att det var dags att problematisera denna rättighet. Gomér pratade om adoption och om att varje gravid kvinna borde bemötas av sjukvården med attityden att det bästa är att hon föder ett barn."

"Gunilla Gomér får drömma bäst hon vill om en blomstrande inhemsk adoptionsmarknad. Men när rätten till abort inskränks i Europa liksom i USA, borde SVT veta bättre än att trivialisera frågan om kvinnors liv, hälsa och självbestämmanderätt.  

Viktigt att påpeka i det här sammanhanget, är att grundaren till "Ja till livet" är Mikael Oscarsson, KD, vars abortmotstånd i EU, tillsammans med moderaternas Marietta de Pourbaix-Lundin, jag skrev om här.

Marietta de Pourbaix-Lundin
M
Motståndare till kvinnors abort
4-barnsmor

Mikael Oscarsson
KD
Motståndare till kvinnors abort
Grundare av "Ja till livet"
3-barnsfar
 49 kommentarer:

 1. Slötittade på ett SvTprogram om gravida i (amerikanska) fängelser alldeles nyligen. Där blev det tydligen en och annan adoption. Men mamman hade tydligen i första hand ändå möjlighet att själv kunna utse en person utanför murarna till tillfällig vårdnadshavare. Det fanns också vissa anstalter med ett begränsat antal platser för kvinnor att själva ta hand om barnen under vistelsen i fängelset. Och vissa andra interner kunde då tjänstgöra som "barnflickor" !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var fanns barnens pappor? Satt de också i fängelse?

   Radera
  2. Jag är inte den som ser på dokumentärer i onödan, men det här gick på något sätt in i mitt sinne och det var svårt att slita sig när man börjat titta. Programmets fokus var på mammorna men för åtminstone någon pappa nämndes väl fängelsevistelse.

   De här kvinnorna befinner sig naturligtvis längst ned inte bara i en utan åtskilliga hierarkier. Frågan blir kanske varför man fortsätter att skaffa
   barn efter barn. Möjligen drömmer man bara sig bort och tror att allt skall
   bli bättre nästa gång. Men den som klagar över sin egen barndom har i bästa
   fall fått något att fundera över efter att ha åsett den här filmen.

   Se gärna hela eller en del av programmet om du har några minuter över !

   http://www.svtplay.se/video/340350/gravida-bakom-galler

   Radera
  3. Jag undrar också vad det är för män som väljer att befrukta dessa kvinnor, tydligen utan att ta ansvar för de barn som de har satt till världen? Papporna borde, om inte de också sitter i fängelse, ta hand om sina barn?

   Märkligt att så många fäder väljer att skaffa barn men till och med låter fängelse-mammor ta hela ansvaret för dem? De tänker inte på konsekvenserna utan ville bara ha en skön stund?

   Radera
  4. Vänta lite nu, läser jag rätt? Försvarar NBT faktiskt papporna?! Det hadde jag aldrig trott! ;)
   Forskning har kommit fram till att det bästa fädrar kan göra för sina barn - ja, det är att hamna i fängelse!

   "At the same time, the number of children living with mothers who had never married rose 1 percent among whites, 3.4 percent among Hispanics and 18.5 percent among blacks, while the number of high school drop-outs among all races was cut nearly in half.

   Prof Neumark said: 'The results indicate that the increasing incarceration rate of minority men is directly linked to a decrease in the number of minority high school drop-outs.

   'By removing potentially lower-quality husbands and fathers from the marriage market via incarceration, it appears that their negative influence on children in the home is reduced.

   'So although a higher incarceration rate leaves in its wake a higher number of never-married mothers, their children actually end up doing better.' "
   http://www.dailymail.co.uk/news/article-1350446/Locking-ethnic-minority-men-helps-children-Less-poor-fathers.html

   (Bemärk, det är en mann som har forskat och kommit fram till detta. ;)

   Radera
  5. Andreas: jag vet att du vet, vad jag tycker om pappor överlag men för övriga som tror att jag hatar pappor vill jag säga: jag är kritisk till dagens pappor, eller snarare dagens papparoll, och jag tycker att pappor kan prestera betydligt bättre, än vad de gör. Då talar jag om pappor som grupp, som de facto inte tar halva ansvaret för de barn, de har satt till världen.

   Den forskning som du hänvisar till, är mycket intressant och jag instämmer i forskarens resonemang om att det är fel av ett samhälle och politiker att verka för vissa familjer (äktenskap mellan man och kvinna, kärnfamiljer och heterofamiljer) genom stora skattelättnader osv, men inte för andra.

   Man påstår att man ger alla dessa skattepengar till barnfamiljerna (där en man måste ingå), för att säkra att barnen överlever och att barnen får det de behöver. Det är inte sant, eftersom man inte gör ett skit, för de barn i de familjer som är allra fattigast i vårt land - ensamstående mammor/pappor och barnen i invandrarfamiljerna.

   Vad gäller papparollen i övrigt så kan jag förstå resultatet som den här forskaren har kommit fram till. Det här handlar om pappor som har hamnat mycket snett i livet, hamnat i fängelse och som har uppenbara sociala problem. Det är inte så svårt att räkna ut, att barn mår sämre med föräldrar i sin närhet, som har den här typen av problematik.

   Ett annat problem med dagens papparoll, är att pappor lever i sin sociala könsroll, mansroll. Mansrollen idag, är svår att beskriva i bara ett par ord men som helhet anser jag, att den inte alltid är bra för barn att växa upp med, liksom den sociala kvinnorollen. Barn som tex växer upp med ojämställda föräldar, lär sig samma beteende och denna ojämlikhet går i arv till nästa generation och nästa och nästa..

   Många män idag, har tex grava problem med sin kvinnosyn och de män som blir pappor, lär sina söner och döttrar samma sak. Den manliga "jargongen" att ständigt kommentera kvinnor, kvinnors kroppar, vikt och utseende skapar barn som lär sig samma sak. Det skapar flickor som lär sig tidigt, att se sig själva som objekt och det skapar pojkar som gör detsamma.

   Många män/pappor ter sig handlingsförlamade och klarar inte av att vare sig tvätta, städa eller laga mat, utan låter kvinnor slava för dem. Barn lär sig att kvinnor skall slava för män och att män får lata sig. Barn lär sig att det är pappa som tjänar mest och drar in pengarna så att familjen överlever, till och med i fall där mamman har egen inkomst. "Pappa måste jobba".

   Sen har vi den manliga aggressiviteten, som är en del av mansrollen. Barn gillar inte alls när vuxna är arga, skriker och gapar som dårar. Det skrämmer barn och jag upplever, när jag ser pappor i min närhet, att pappor inte tänker på detta - de är liksom vana vid, att inte ta hänsyn till någon annan än sig själv. Denna ilska och aggression, gör dem till och med mer "manliga". Pojkar tar efter. Barn lär sig att mamma är "mjuk och snäll", pga att pappan framstår i sin sociala mansroll som "hård, arg, opålitlig i humöret och kall".

   Jag talar generellt nu, så att alla förstår det..?

   Det är viktigt också, att komma ihåg att den manliga könsrollen är beroende av den kvinnliga och vice versa. En man som lever i en stark social manlig könsroll, där dominans, aggressivitet och unken kvinnosyn är utmärkande, skapar kvinnor omkring sig som vare sig de vill eller inte, tvingas in i den traditionellt socialt skapade kvinnorollen. Det är ganska lätt att se, om vi tar en titt på många heteroförhållanden runt omkring oss.
   Radera
  6. Jo jo, jag vet det. Som ett litet tack (och f'låt) ska du få en länk till en bildserie på världens bästa pappa :)
   http://twentytwowords.com/2012/09/21/worlds-best-father-documents-what-an-amazing-parent-he-is-30-pictures/

   Radera
  7. Hahah, världens bästa pappa?

   Jag har en pappa i min absoluta närhet, mina syskonbarns pappa, vars egoism jag kan reta mig oerhört på. Han kan tex roffa åt sig av mat, utan att tänka på sina barn.

   Jag bjöd på tacogratäng en sen kväll men hade inte gjort så mycket eftersom de vuxna gästerna sade sig ha ätit och bara kunde tänka sig nåt "lätt". Barnen älskade maten och åt med god aptit.

   Med lite tacogratäng kvar i formen och med hungriga barn, vars tallrikar var tomma, så ser jag pappan snabbt hugga tag i formen för att roffa åt sig det sista. Jag var tvungen att stoppa honom, slita till mig formen och säga: "men du kan ju åtminstone fråga barnen om de vill ha mer, innan du roffar åt dig själv??!! Barnen skall ha mat FÖRST!"

   Barnen fick det sista av tacogratängen, i alla fall, men sen gjorde pappan SAMMA SAK med blåbärspajen! Återigen fick jag slita till mig formen för att se till så att barnen, som i vanliga fall är dåliga på att äta, fick så mycket paj som de ville. Jävla egoist till farsa, alltså!

   Radera
 2. Ska de "käka kola" överhuvudtaget?

  Handlar det inte om att det NU är dags för att fokusera på ENDAST kvinnans sexualitet i sisådär 2000 år?
  Då blir inte kvinnor oönskat gravida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, män vill både spara kolan och äta den, verkar det som?
   Jag har skrivit det här tusen gånger nu tror jag, men det måste tydligen upprepas. Det är män som vill ha penetrationssex, det är män som vill käka kola utan papper och det är män som orsakar att kvinnor blir ofrivilligt gravida och måste göra abort. Det är män som är emot att kvinnor skall få göra abort, när män har befruktat dem mot deras vilja. Män vill ha hela kontrollen, som vanligt.

   Vad är alternativet för att stoppa aborterna och säga ja till livet? Istället verka för att låta män använda varandras kroppar för penetrationssex på mycket regelbunden basis och utan papper på kolan?

   Kvinnor är alldeles för tillmötesgående när det gäller att tillfredsställa manlig sexualitet. De utsätter sig för hormonbehandlingar i form av p-piller och andra preventivmedel. De utsätter sig för risker med könssjukdomar, underlivsbesvär, cancer och ofrivillig graviditet. Allt detta för att den manliga sexualiteten skall tillfredsställas på bästa sätt för män och män tackar kvinnor genom att frånta dem rätten att själva avgöra om de vill ägna resten av sina liv åt att ta hand om de barn, som män har satt till världen med sin sperma.

   Alla män borde använda kondom för att skydda kvinnan från allt detta, när kvinnan är så snäll att hon låter honom penetrera henne så att det blir skönt för honom, men så omtänksamma är sällan män mot kvinnor.

   Radera
 3. Jag läste också den där Ledaren i DN. Verkar vara mode att stoppa och ifrågasätta aborträtten just nu. Det var troligtvis bättre förut när männen kunde bestämma ensamma när kvinnan skulle föda barn och inte?

  Att Gunilla Gomer sedan sitter och förespråkar adoption visar bara på hur verklighetsfrämmande hon är. Troligtvis är det ytters få kvinnor som skulle kunna adoptera bort ett barn när hen fötts. Det är ju liksom bara och föda barnet och sen lämna bort det - nemas problemas enligt Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De här antiabort-vindarna blåser över både Europa och Amerika nu. Även här, som vi ser. Det brukar tyvärr inte räcka med abort - dessa män är ofta motståndare även till preventivmedel.

   Minns också den där KD-representanten som för ett tag sedan skrev i min blogg och blånekade till att KD är abortmotståndare. Ja, han nekade ju även till att KD är en samling kristna män.niskor. Blir full i flabb, bara jag tänker på hans pinsamma försvarstal för KD.

   Kristdemokraterna är livsfarliga för kvinnor, precis som den religion de ägnar sig åt. Kristendomen föraktar kvinnor och bevis för det, finns i den manligt författade boken som kallas "Bibeln".

   Radera
  2. Tänk också om alla kvinnor på jorden skulle föda 4 barn var, som Gunilla Gomer och Mariette de Pourbaix-Lundin har gjort? Hur tänker sig KD att vi skall hantera ännu fler människor på jorden?

   Radera
  3. Fri abort är ju en ickefråga i Sverige. Det råder ju bred konsensus om rätt till abort med undantag av några religiösa fanatiker.
   Att du tycker att det verkar vara många som ifrågasätter rätten just nu har nog att göra med att det är amerikanskt presidentval i år. Där är det ju en betydligt hetare fråga, men så har de ju sin beskärda del av kristna galningar där.
   I Spanien har ju den liberala lagstiftningen kort historia, så en backlash är väl inte helt oväntad. Med tiden tror jag att befolkningen sekulariseras även där.

   Radera
  4. Peter: det är lätt att tycka att abort är en "ickefråga" när man inte själv drabbas av dess inskränkningar. Åtminstone inte lika hårt som kvinnor.

   Att vi har tre partier i landet, varav två ingår i Alliansen, som styr Sverige, som är motståndare till abort, är ingen "icke-fråga". Jag tar ytterst allvarligt på detta. Vi har dessutom organisationer som driver hård kampanj mot kvinnlig aborträtt, tex MRO och "ja till livet". Att det inte oroar dig nämnvärt, kan jag förstå eftersom du inte vare sig har med saken att göra, som man, och inte heller drabbas av detta manliga motstånd.

   Det leder mig till frågan - varför intresserar du dig för kvinnors aborträtt och vill poängtera att den är en "ickefråga" för kvinnor i Sverige?

   Radera
  5. Med ickefråga menar jag att i princip ingen ifrågasätter rätten till fri abort.
   Därför blir det ju smått bisarrt när man som i Aktuellt har en debatt där tittarna kan få intrycket att det är två jämnstarka sidor som slåss mot varandra.
   Vad menar du med att det finns två styrande partier som är motståndare till abort?
   Moderaterna är väldigt tydliga med att de är för kvinnors rätt till fri abort. Även KD påstår sig vara det, men där tycker jag mig kunna läsa annat mellan orden. Kanske en eftergift åt den starka livets ord falangen. KD skulle jag dock aldrig kunna tänka mig att rösta på oavsett deras inställning i den frågan. Har svårt att se mig själv i samma parti som folk som tror på sagor.

   Radera
  6. Peter: jag tolkar det som om du inte har läst hela mitt inlägg med tillhörande länkar, varav en länk visar hur Moderaternas Marietta de Pourbaix-Lundin och Kristdemokraternas Mikael Oscarsson röstade i frågan i EU?

   Det finns folk med stor makt i vårt land som ifrågasätter kvinnors aborträtt. Folk inom Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Det är ingen ickefråga för kvinnor - det är fullt allvar och eftersom du inte är drabbad så ser jag ingen anledning att försvara inför dig, varför det är en högst aktuell fråga för kvinnor i både Europa, Amerika och Sverige just nu. Du får tro vad du vill och du kommer ju inte att lägga på en rem för att försvara kvinnors rätt till abort, oavsett om den är allvarligt hotad även i Sverige, eller hur?

   Radera
  7. Det finns säkert individer i flera partier som tycker så. Dock är det inte partiernas linje.

   Hur som helst kan jag inte se hur aborträtten i Sverige skulle vara hotad.
   I en SIFO-undersökning från 2006 beställd av "Ja till livet" var det enbart 20% som var för en sänkning av övre gränsen för fri abort. Hur stor del av dessa som var totala abortmotståndare och hur många som enbart ville se en viss sänkning av gränsen framgick inte.

   Noterbart var att bland dem som föredrog ett parti i det borgerliga blocket var andelen som ville se en sänkt gräns 21%. Motsvarande för dem som valde ett parti i det socialistiska blocket var 19%. Ingen större skillnad.

   I delar av Europa och USA är det naturligtvis annorlunda. Problemet där är den religiösa vidskepelsen och auktoritetstron. Därför är jag glad att moderaterna tydligt klargör sin ståndpunkt att rätten till abort är en nationell angelägenhet och inget som skall styras av EU.

   Radera
  8. Nej, utåt och officiellt är det inte Moderaternas eller KD:s linje. Däremot är det Sverigedemokraternas linje. Moderaterna och KD, visade dock var de står, när frågan togs upp i EU. Driver enskilda personer inom partiet, en annan linje än partiets, så bör de uteslutas och inte skickas till EU där de tillåts yppa sina personliga åsikter.

   Det är jättebra, Peter, att du känner dig trygg i tron att kvinnors aborträtt inte är hotad, på något sätt i vårt land. Det är lätt att känna sig trygg när man inte är drabbad och riskerar något, eller hur?

   Frågan man kan ställa sig, är varför du, som man, uppenbarligen tycker att det är viktigt att "förklara" för kvinnor, att kvinnor kan känna sig trygga och inte behöver oroa sig över inskränkt aborträtt..? Vi som ser vad som händer och vilka vindar som blåser, även här, vill istället uppmana kvinnor att höja sina röster, medan män som du, anser att vi kan sitta lugnt i båten. Konstigt.

   Radera
 4. Som vanligt så är det kvinnor som ska ta ansvar för männens sexualitet.
  Dags att börja prata om SPERMA och dags att vända förhörslampan FRÅN kvinnorna och MOT männen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, Calle. Jag fattar inte vad alla män har med detta att göra? Är män mot kvinnors abort - sluta spruta er sperma fritt i kvinnor - använd KONDOM om någon kvinna är snäll och ger er tillträde till hennes kropp!

   Undrar om det är lika med "nej-till-livet", för män att onanera? Tänk alla små bebisar som spolas ned i avloppen, torkas upp med runkpapper och slängs i soporna eller som blir liggande att självdö i mäns sängar? Den berömda "våta fläcken" måste bevaras och samlas upp, annars är män barnamördare?

   Till och med kristna, tycker att män i alla fall skall få onanera fritt inte bara utanför, utan även i kvinnors kroppar.

   Radera
 5. Abortfrågan, förmodligen den mest paradoxala i vårt civiliserade samhälle. Jag hade i alla fall önskat att hellre bli adopterad än aborterad. Vad hade ni andra önskat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte brytt mig eller ens kommit ihåg att mamma bortaborterade mig som foster och inte heller tror jag att mina blivande syskon mår dåligt över hur de spolades ned i toan, alla gånger som pappa runkade av sig.

   Hellre det, än att växa upp med en mamma som föder mig och lämnar bort mig till främlingar eller som tar hand om mig hela livet, mot sin egentliga vilja.

   Radera
  2. Konstigt med sådana som anonym som från sin egen situation vill tvinga kvinnor som blivit ofrvilligt besprutade med sperma att föda barn?
   Som om han skulle må bättre utav det?
   Han lycka mot andras olycka?

   Kanske skulle anonym tvingas åka till ett uland och rädda kvinnoliv där?
   För kvinnornas och flickornas liv är tydlgien inte så viktiga.

   Radera
  3. Shedlight: det verkar vara svårt för män att tänka sig in i kvinnors liv, situation och livsvillkor? De verkar mest tänka ur sitt eget perspektiv och det är tydligen att kvinnor "blir" gravida (män vet inte hur?) och att det är mäns sak att bestämma om kvinnor skall få göra abort, när de inte vill förstöra resten av sina liv, bara för att en man har sprutat sperma utan att tänka på konsekvenserna.

   Radera
 6. Två manliga kommentatorer som båda visar hur fullständigt oförmögna de är att tänka utifrån något annat perspektiv än sitt eget.
  Har vi sett det förut? :D

  Jag tror som Peter att idag är vi rätt säkra att få behålla vår rätt att nestämma över våra egna kroppar. Ännu så länge vill säga, det finns en abortmotståndarlobby även här. Vi kan bara hoppas att de aldrig får något inflytande så kvinnors rätt inskränks ytterligare. Polen hade ju tidigare fri abort och svenska kvinnor reste dit för att få aborter utförda. Nu har Polen förbud. Det handlar alltså inte bara om Spanien.
  Att vi ännu inte börjat diskutera kvinnors rätt till sina kroppar i Sverige betyder heller inte att vi kan vara tysta när kvinnor i andra länder får sina rättigheter inskränkta, när vi vet att många fler kvinnor nu kommer att dö i onödan till följd av illegala aborter.

  Anonym verkar inte tycka att kvinnoliv är så mycket värda. Kvinnor som kanske redan har barn som riskerar att bli moderlösa.
  Inte så kinkigt tydligen.
  Det är viktigare att vartenda embryo jämställs med fullvärdiga människor, vars liv ska ställas över mammans.
  Adoption är redan tillåtet i Sverige. Det finns dock ingen efterfrågan på den ".

  Samtidigt som man gör det olagligt att släppa ifrån sig spermier kanske man i jämställdhetens namn skulle göra det olagligt för kvinnor att menstruera?
  Jag menar, det är 2 komponenter som båda 2 är att jämställa med mord om de inte får träffas. Om man ska vara konsekvent alltså.
  Vi kan införa befruktningsplikt! Det vore väl en käck lösning? :D

  /Tittarstorm

  SvaraRadera
 7. Mer än 100 barn dödas per dag i aborter och ingen verkar tycka att det är något som spelar någon som helst roll. Bra då att det finns organisationer som "Ja till livet" som trots kompakt motstånd vill verka för att vårt gemensamma misslyckande i denna fråga kan problematiseras.
  Bra också av SVT att inte falla för det rådande paradigmet att "ingen abortmotståndare får komma till tals".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Män verkar tycka att det spelar roll att kvinnor utför aborter, precis som du Anders Persson? Ändå är män de som har möjlighet att helt och hållet kontrollera befruktningen. Kvinnor har bara möjlighet idag att göra så gott de kan för att skydda sig från mäns sperma och det är inte alltid, att kvinnor lyckas med det. Därför skall kvinnor ha rätt till en andra utväg, när de har blivit ofrivilligt befruktade av en man.

   Jag antar att du kan posta en länk, som stödjer ditt påstående att över 100 aborter utförs varje dag? Menar du i Sverige eller i världen?

   Observerar också ditt felaktiga ordval - det är inga barn som dödas, det är "ofärdiga" foster som aborteras pga att män har gjort kvinnor ofrivilligt gravida. "Ja till livet" och andra abortmotståndare bör ta tag i själva grundproblemet - män som skvätter sin sperma hej vilt och orsakar aborterna.

   För feminister är det inte svårt att räkna ut varför män väljer att tala åt kvinnor, i frågor som bara angår kvinnor. Det handlar inte om mäns omsorg om ofödda barn.

   Radera
  2. Barn och graviditeter är både mäns och kvinnors angelägenhet. Och jag håller med dig om att män tar alldeles för litet ansvar. På tok för lite! Det gäller både preventivmedel och barnens uppväxt. Men den enkla vägen ur det är inte att ta livet av de ofödda barnen. Vi män blir ju inte mer ansvarsfulla för att vi tar livet av dessa barn. Eller hur? Snarar tvärtom. Däri ligger systemfelet i vårt samhälle och det leder oundvikligt till ett samhälle där livet degraderas inte får något värde.

   I Sverige aborterades 19010 barn under första halvåret enligt socialstyrelsen.se. Det är ca 146 barn per arbetsdag (drygt 100 per dag om det slås ut på veckans alla dagar).

   Nej, jag använder inte fel ord. Det är ett barn.

   Återigen, graviditet och barn är både mäns och kvinnors angelägenhet, det angår såklart inte bara kvinnor. Håller du inte med om det? Får vi män inte ha omsorg om barn, såväl födda som ofödda?

   Radera
  3. Jag instämmer, Anders - barn och graviditeter är både kvinnors och mäns angelägenheter. Abort är det inte! Abort är kvinnans angelägenhet och de män som inte vill bli pappor och vill bidra till minskade aborttal, ser till att inte göra kvinnor ofrivilligt gravida.

   Män som är emot abort, måste se till att andra män tar sitt ansvar för de kvinnor som de gör gravida, mot kvinnornas vilja. Det är lätt som en plätt för män att skydda kvinnor från sin sperma och betydligt krångligare och osäkrare för en kvinna att göra det. Kvinnor skall ha rätt till en andra utväg då män har slarvat.

   Det är inte barn - det är outvecklade foster och det är kvinnan, som när hon blivit befruktad av en man mot sin vilja, skall ha all bestämmanderätt i frågan om sin kropp och sitt framtida liv.

   Själv är jag tämligen trött på alla män som vill "debattera" kvinnofrågor som abort och argumentera för att kvinnor inte skall ha rätt till en sista utväg, då en man befruktat henne mot hennes vilja. Män verkar anse att de först skall få befrukta kvinnor mot kvinnors vilja och dessutom få besluta att kvinnan måste behålla barnet som mannen har prackat på henne med sin sperma.

   Låt kvinnor föra sin egen talan, Anders Persson. Du har, som man, ingen som helst erfarenhet av hur det är att ligga med porrskadade män som skvätter sin sperma omkring sig hej vilt, utan en tanke på konsekvenserna. Som tycker det är "oskönt" med kondom. Inte heller har du en aning om hur det är att genomgå vare sig abort eller graviditet eller hur det är att sörja för ett barn som mamma, för resten av ditt liv.

   Radera
  4. Hur kommer det sig att en sådan som Anders Persson inte vågar nämna ordet sperma?

   Radera
  5. Shedlight: är Anders Persson kanske religiös? Vissa av dem tror ju att kvinnor kan bli befruktade av den helige ande..?

   Radera
 8. Anders Persson är lika dramatisk som Ja till livet-anhängarna.
  Det är är inga barn som aborternas. En graviditet indelas i olika stadier och det är inte så att ett barn blir ett barn i själva konceptionsögonblicket. Det blir ett embryo, som lite längre fram blir ett foster som i sin tur kan bli ett barn.
  Mängder av embryon och foster spontanaborteras.
  Hur ser Anders på dessa aborter tro?
  Och vad skiljer en framkallad abort från en spontan sådan, utifrån embryot/fostrets sida?
  Även abortmotståndare måste kunna diskutera utifrån fakta och inte bara sina egna känslor.

  /Tittarstorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv tycker jag, som jag skriver i inlägget, att män skall hålla käften i frågor som bara rör kvinnor. Män har alla möjligheter, om de vill och inte är så fokuserade på sin egen sexualitet och penetrationsiver, att stoppa ofrivilliga graviditeter och aborter.

   Radera
  2. Det håller jag absolut med dig om!
   Men nu är ju inte män funtade så att förstår var de de själva börjar och slutar, utan är övertygade om att deras jättespännande åsikter är intressanta alltid och för alla.
   Då kunde man ju kanske önska sig att de skulle skippa sina gråtvalser och iaf försöka hålla sig till fakta. Men nejdå, fram med näsdukarna och gråt över barn som män tror måste sätta livet till.
   Tänk om dessa oerhört känslosamma män kunde engagera sig lite i dr barn som faktisk lever i stället! Barn som lever under hemska omständigheter och som faktiskt blir dödade på riktigt! I krig, av vuxna som exploaterar dem sexuellt, av svält och brist på vatten. Men då blir det kanske lite känsligare för då blir det män som är skyldiga och denuppmärksamjeyen Bill de visst inte ha.

   Men vi kan iaf konstatera hur stolligt man kan få till det när man som pojke struntar i att läsa bräde läxor och skönlitteratur. Då kommer dåna här idiotiska åsikter utan faktabskgrunf.

   /Tittarstotm

   Radera
  3. Hahah! Ja, män nästan kräver att kvinnor skall lyssna på dem eftersom de själva tycker sig vara så kloka;).

   Sen när blev män så jävla intresserade av barn och barns liv? Det är i heterofamiljerna, där en man ingår, som barn far mest illa och riskerar sina liv och sin hälsa, precis som kvinnor. Män som inte ens orkar vara pappalediga med sina barn, vabba när deras barn är sjuka eller ens dela ekonomiskt ansvar, tillika omsorgen om barnen, med barnens mammor. Ja, jag tjatar om detta men det är ju sant.

   Och nu vill män att vi skall tro på att män är emot kvinnors aborter pga "omtanke" om ofärdiga foster? Tillåt mig att gapskratta. Det är kontrollen över kvinnor de vill ha, som vanligt. Kvinnans kropp är inte hennes egen att bestämma över, anser män. Män vet bättre, anser män. Till och med i frågor som graviditet, abort, moderskap och kvinnors sex med män.

   Män borde verkligen fokusera på alla de barn som är fullt levande, som svälter, som tvingas prostituera sig för män, som dör i krig osv.


   Radera
 9. Barn ska födas önskade och välkomna, punkt slut..

  Det är också inte så att alla de 100 aborterade fostren hade blivit födda om abort inte hade varit tillåtet, ca 20% av graviditeterna hade lett till missfalll, ett antal procent hade varit skadade foster som inte överlevt förlossning osv..

  Finns redan ett stort antal barn i Sverige som lever i dåliga hemförhållanden, 30% av barn och unga drabbas av depressioner, barn misslyckas i skolan, barn har ingen vuxen att prata med, barn lever i fattigdom, barn och unga tar livet av sig.

  Ska det verkligen födas barn där de redan på embryo-stadiet är oönskade föds redan ett stort antal barn för att "skulle aldrig kunna göra abort" "ett barn ångrar man aldrig" "man får hjälp av soc" "gör inget om pappan inte vill ha det, man får underhållsbidrag" "gör inget att du bara träffat den andra föräldern i en vecka"

  SvaraRadera
 10. Att tänka på att majoriteten av abortmotståndarna är kvinnor över 50 år(eller män)dvs de som inte riskerar att bli gravida.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan du hålla på och tänka på om du har lust.

   Jag tycker du ska tänka på att de allra flesta som deltar i aktioner och manifestationer och som engagerar sig i miljö- eller olika samhällsfrågor är kvinnor över 50.
   Det är väldigt få unga tjejer i de sammanhangen och inte särskilt många män.
   Tror du vi kan dra slutsatsen att de som orkar engagera sig solidariskt och som bryr sig om vad som händer med världen är kvinnor över 50?
   Varför deltar annars inte de yngre? Det är ju ändå deras värld många oroas för.

   /Tittarstorm

   Radera
  2. Jag tycker det är märkligt att de som proklamerar för att kvinnor istället för abort ska fullfölja graviditeten och adoptera bort barnet är de som inte själva berörs av detta, de är kvinnor som inte längre är speciellt fertila eller män.

   Annars är det inte så konstigt att många engagerar sig i samhällsfrågor antingen när de är unga och vill ändra världen eller när de är något äldre och inte är upptagna av barn.

   Jag räknar heller inte abortfrågan som en samhällsfråga utan en rättighet för fertila att välja vid oönskad graviditet och bara angår dem.

   Radera
  3. Som jag skrev i inlägget, så är det en majoritet män som är abortmotståndare i världen. Det är män som skapar olika religiösa samfund och organiserar abortmotståndet. Ja-till-livet är ju en förening, grundad av en religiös man och ofta gör män helt tvärtemot mot vad de brukar göra - de skickar fram kvinnor för att framstå som mer seriösa när de vill tala åt kvinnor, för kvinnor, i frågor som bara angår kvinnor. Utan dessa män, hade vi inte haft någon abortdebatt.

   Det är märkligt dock, att kvinnorna ställer upp på detta? Marietta de Pourbaix-Lundin och Gunilla Gomér är ju själva flerbarnsmödrar och jag förstår inte varför de vill tvinga andra kvinnor att föda barn, som de inte vill ha och inte har bett om? Ser de sin chans att göra någon slags karriär på detta eller handlar det om någon slags manlig, fanatisk och religiös tro? De måste väl fatta hur kvinnoföraktande alla manliga religioner och samfund är?

   Radera
  4. En del tror jag är motståndare till abort av ren avund, de själva kunde inte välja och tvingades föda barn som de från början inte ville ha.
   Många av abortmotståndarna är högerkristna och är även emot skilsmässa, sexualupplysning i skolan, sex utanför äktenskapet deras val om de vill leva enligt en sagobok, att lägga sig i andras val är dock inte förenligt med den boken.

   Radera
  5. Anonym: kanske har du rätt? Kanske är det också så att vissa kvinnor är så indoktrinerade i sin egen "kvinnoroll" att de måste tvinga andra kvinnor in i samma sak? Som om de tror, att alla kvinnor är på jorden för att föda barn och att de som vill välja andra liv, minsann inte skall komma undan?

   Högern är extremkonservativ (läs gammalmodig) och vill bevara de "traditionella värdena". De "traditionella värdena" som avses, är värden som har definierats av män, eftersom det bara satt män vid makten, då de uppstod.

   De högerkristna är än värre, som du skriver. Att försöka styra människors liv i nutid, efter en minst sagt lastgammal bok, skriven av en hop med kvinnoföraktande män, måste ses som ren och skär galenskap.

   Radera
  6. Med det vill jag bara tillägga - läs gärna Bibeln men den skall inte styra dagens politik och människors liv.

   Radera
 11. Fascinerande att läsa alla dessa inlägg. Några enstaka som problematiserar aborterna och huvuddelen som - ja ursäkta min rättframhet - låter helt rabbiata. Era utfall på männen, som ni drar alla över en kam, är milt sagt skrämmande och helt verklighetsfrånvänt. Ni målar en fabulerad bild som ni uppenbarligen själva tror är verkligheten. Och tro mig jag vet mycket om den verkligheten. På så sätt vinner ju abortkritikerna på walk-over! Ska aborterna även i fortsättningen kunna utföras så får ni för f-n skärpa till er och inte låta som några bortskämda 14-åringar. Ni håller snarare på att sabba allt med ert uppträdande.
  Skärp er, och det fort!

  /Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då, nu är Magister Anders i farten för att läxa upp oss alla med ord som "skärp er". Mohahah! Tror Magister Anders att vi är 5-åringar eller 14-åringar i bloggen som måste uppfostras av Magistern?

   Jag säger samma sak till dig som till den andra personen ovan, som kräktes ut sitt påstående, att jag skulle hata män. Du får helt enkelt ge exempel på dina absurda påhopp på min person och övriga debattörer i bloggen och vårt påstådda "manshat", för att framstå som minsta trovärdig. Exakt vad är det du ser i denna blogg, som du tolkar som hat mot män?

   Är det att jag skriver att män skall hålla käften i frågor som inte angår dem? Är det att jag skriver att abort är en kvinnofråga eller är du kanske bara uppretad över att männen här får svar på tal av klokare kvinnor och får springa härifrån med svansen mellan benen?

   Skärp till dig nu Anders och ge dig in i debatten med seriösa argument och fakta. Du framstår som en idiot.

   Radera
  2. "Anna", ge gärna exempel på vad du anser är seriöst problematiserande av aborter bland kommentarerna här. Det ingår i en seriös diskussion att man är specifik och gör klart vilka argument man vänder sig emot. Om du själv efterlyser seriösa argument så vore det väl på sin plats att du själv presenterar något sådant och avstår från svepande beskrivningar av personerna bakom kommentarerna.

   Redogör också för varför aborter alls ska problematiseras. Det är liksom det saken handlar om. :D
   En skärpning krävs alltså från dig "Anna" så du blir trovärdig i din kritik, särskilt som du inte kritiserar argument utan sänker nivån genom dina fullständigt ointressanta personangrepp.

   /Tittarstorm

   Radera