Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2012-10-07

M och KD är också abortmotståndare

I Reinfeldts bok finns en formulering som ofta citeras:
"Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

http://www.presskontakt.se/pressreleaser/visa/pressrelease/535750/moderat-stod-till/1A06D101-66AF-C8CA-92AA-1AAF88F0A524

"Europarådet för de mänskliga rättigheterna avvisade i dag den antiabortmotion som bland andra svenska delegationens ordförande Marietta de Pourbaix-Lundin, M, och delegaten Mikael Oscarsson, KD, skrivit under. Motionen ansågs äventyra kvinnors rättigheter. Carina Hägg, S, konstaterar att Sverige inte längre har en samlad internationell röst i frågor som rör reproduktiv hälsa.Marietta de Pourbaix-Lundin
Riksdagsledamot
(M)


Mikael Oscarsson
Riksdagsledamot
(KD)

I Europarådets parlamentariska församling finns 636 ledamöter. 30 av dem, varav 28 tillhörande den center-högergrupp som Moderaterna ingår i, hade ställt sig bakom den motion som i dag avvisades.

Feministiskt Perspektiv har talat med företrädaren för en kvinnorättsorganisation med observatörsstatus i Europarådets parlamentariska församling. Hen berättar att motionen väckt chock och förvåning bland många av de övriga ledamöterna, inte minst det faktum att två svenska delegater finns med bland undertecknarna:

– Tillgång till information och reproduktiv hälsovård är grundläggande mänskliga rättigheter, vilket erkänns av många internationella människorättsfördrag, inklusive konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättningar.


Carina Hägg, S, är inte förvånad. Hon satt med i Europarådets parlamentariska församling även förra mandatperioden och har sett den svenska delegationens ordförande agera mot aborträtten även då.

Står den svenska regeringen bakom deras agerande?

– Klart alliansen är medvetna och att man medvetet gett abortmotståndarna dessa politiska plattformar. Det är kort beskrivet Vatikanens agenda som följs upp, säger Carina Hägg.

Vad innebär det här för Sveriges möjligheter att försvara aborträtten?

– Sverige har ingen samlad röst längre, olika partier och politiker har olika röster. Vi som socialdemokrater jobbar genom S-gruppen här och söker samverkan med parlamentsledamöter här.

Feministiskt Perspektiv har sökt Moderaterna för en kommentar.

Mer om Fredrik Reinfeldt, hans bok om det sovande folket och Moderaterna här:
http://noboytoy.blogspot.se/2011/10/mr-fredrik-reinfeldt-m.html

Nu har det, enligt Fredrik Reinfeldt, mentalt handikappade och sovande folket, fortsatt förtroende för honom:
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-drar-ifran-lofven_7560086.svd
http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-har-fortfarande-mest-fortroende

Ta åt er - alla ni som röstade och röstar på honom. Det måste ju vara er, som Reinfeldt talar om!

16 kommentarer:

 1. Att det sitter er religiös svensk gubbe och röstar mot fri abort förvånar inte.
  Och nu när vi får veta att det är Marietta Pompadour som också skrivit på så blir man heller inte förvånad. :D. :D

  Min åsikt är att man ska akta sig för folk med moderata värderingar. De hyser, precis som deras ledare så tydligt ger uttryck för, ett enormt människoförakt. Deras syn på andra människor, människor som inte kvalificerat sig att tillhöra samma krets som Reinfelt et al, är så vidrig att man nästan mår illa.
  Och rätt som det är så hamnar man i den där delen av befolkningen som inte är lika mycket värd och då blir man automatiskt en av de där som inte har rätt att äta.

  /Tittarstorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att KD är emot kvinnors rättigheter, kommer inte som någon större överraskning. Mer överraskande är väl i så fall Moderaternas inställning och det skall bli intressant att höra hur de skall bortförklara detta.

   Pomperipossan (M) har själv 4 st barn och hon var gift med nu avlidne, gravt alkoholiserade, Tommy Lundin (FP) som bl.a ertappades naken och redlöst berusad på sitt kontor.

   Radera
  2. Jo Tommy Lundin var känd för sina galenskaper och sin alkoholism. :D

   /Tittarstorm

   Radera
  3. Blev han inte stoppad, i fyllan och villan, från att gå ombord på ett plan någon gång också..?

   Radera
  4. Enligt uppgifter på nätet var det ju så. Men om media skrivit om det alls så har de väl som vanligt inte angett namnet på den packade politikern.
   De vill ju inte gärna att vi ska få veta vilka personerna är som vi ska rösta på. Om de inte är kvinnor alltså.

   /Tittarstorm

   Radera
  5. TS: nej, det smusslas för fullt i mansmaktens korridorer. Det är ju livsfarligt om väljarna får reda på vad som försiggår bakom kulisserna. Tommy Lundin var ju frimurare också... Hur många av dem är det? Reinfeldt också?

   Radera
 2. Det är ta mig fan inte klokt!

  Nu behöver vi samla oss,systrar, över hela Sverige och Europa.
  Abortmotståndarna agerar heöa tiden och vi vet av erfarenhet från andra länder att jämställdhet kan gå bakåt om vi inget gör.
  SDs intåg i riksdagen med sin abortfientliga och kvinnodiskrimininerande agenda är ett tecken på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror jag ska börja med att ta mig till Norrmalmstorg och prata lite med moderaterna i deras valstuga som de har ställt upp där. Kan vara en lagom söndagsaktivitet.
   Kunde vara roligt att höra hur de tänker kring detta med abort...

   /Tittarstorm

   Radera
  2. Ja, nu vill både M, KD och SD inskränka kvinnors rätt till abort. Vi vet alla vad som kommer efter det - motståndet mot preventivmedel. Det hänger ihop, som vi ser på debatten i USA.

   Vi måste få till ett regeringsskifte vid nästa val. Det går inte att ha högerextremister vid makten som lägger sin tid på att sabotera för kvinnors mänskliga rättigheter.

   Radera
  3. TS: bra idé! PÅ dem bara och meddela oss hur de bortförklarar sig.

   Radera
 3. Åh, jag läste om det där. Blir så frustrerad och arg.
  Det är nog dags att ta fram gatstenarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som TS brukar säga: gatstenar är inte att förakta;)

   Radera
 4. Åter efter en tur på stan samt en genomläsningv av moderat-material.

  Svaret på frågan om moderaternas åsikt om aborter var att de står för valfrihet. Man har inte tagit någon särskild ställning till just aborter, men det är valfriheten som ska vara rådande.
  Man försökte få det till att Pompadour bara har gett uttryck för sin personliga åsikt, sådana har man ju även som medlem i ett parti.
  Men det håller inte här, hon har inte gått ut i egenskap av privatperson, hon har gjort det som representant för moderaterna. I EU.
  De tackade för mina synpunkter i frågan och skrev ner dem och nämnde att frågan får skickas till Gunnar Hökmark.

  Den där valfriheten de tjatar om, den verkar vara väldigt situationsberoende. Vi ska tydligen kunna känna oss säkra på att den fungerar när det gäller aborter men när det kommer till t ex arbete så existerar den plötsligt inte längre.
  Men det är nog inget att förvånad över när det gäller moderat "politik".
  Ja jag skriver "politik" eftersom syftet med att ställa ut valstugan inte var att sprida moderat propaganda utan att hitta frågor de kan kan göra politik av. Den de hade är ju slut nu.

  Jag fick en tematidning från deras grupp för särintressen, moderatkvinnorna.
  Temat är Våld i nära relationer. Suck!!!
  Jag har nu läst igenom den och den är full av mina anteckningar i marginalerna och understrykningar som tydliggör deras egen kunskapsbrist och inkonsekvens i ämnet.
  De har artiklar om olika personer och organisationer som har kunskaper. Sedan skriver de själva helt annat.
  Min slutsats är att tidningen ska läsas bakifrån.
  Där bak börjar man med redogörelser för kunskaper och man får korrekta beskrivningar av vad det handlar om.
  Läser man sedan framåt så ser man hur dessa fakta tunnas ut och blir till omskrivningar och förvanskningar. Det är politikerna som står för för den förvandlingen.
  T ex så var den sista artikeln en intervju med en amerikansk snubbe som moderatkvinnorna stiftat bekantskap med under ett studiebesök i USA. Han arbetar för att få dem som varken är förövare eller offer för våld att höja sina röster och avbryta sexistiska skämt, förnedrande uttalanden om kvinnor etc. Denne man svarar på en fråga att detta är ingen kvinnofråga! Det är en mansfråga. Vilket ju är helt riktigt.
  Ändå skrivs artikeln i moderata kvinnors tidning...!!!
  Ärligt talat så undrar jag om de läst igenom artiklarna i tidningen innan de själva bidrog med sina politiska alster.

  Rubriken på texten från Ask lyder "regeringen kraftsamlar". Jag ville ha den till "regeringen kraftsvamlar" i stället. Mera passande.
  Hon säger:
  "De åtgärder som inleddes för fem år sedan handlar om ökat skydd och stöd till våldsutsatta, stärkt förebyggande arbe(!), stärkt kvalitet och effektivitet inom rättsväsendet(!).... "
  Å fan! Det har jag missat!
  Hon tycker att "kunskaperna bland alla som arbetar med våld i nära relationer och de utsatta behöver upplysas bättre."
  Jag skulle vilja tillägga att samma kunskapshöjning behövs hos politikerna.
  Hon hävdar också att "Därför är det viktigt att polis och andra i samhället sänder ut signaler som säger att det här behöver du inte finna dig i och det finns hjälp att få".
  Jag skulle vilja se de signalerna komma från politiker också, inte minst från Ask själv! Ord räcker inte, det är handling som räknas, och när hon hänvisar kvinnor som försöker skydda sina barn mot sexuella övergrepp men som blir överkörda i rätten att själva vända sug till domstolen och framföra sitt missnöje så kan man inte tro på hennes intresse i några frågor som rör våld mot kvinnor och deras barn.

  /Tittarstorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänkte att det skulle bli svaret. "En personlig åsikt" som uttryckts. Så jävla korkade - Pomperipossa har ju skrivit under i egenskap av den politiker hon är!

   Vadå "valfrihet" i abort? Betyder det att kvinnor skall kunna välja att göra abort i sista veckan, om de väljer det?

   Jag kollade på Femman häromkvällen och man kan säga att deras översättare är väl informerade. Domestic Violence blev "partnervåld" istället för kvinnomisshandel. Eller mäns våld mot kvinnor, som det ju handlar om. Visst är det en mansfråga men det spelar ju ingen roll, när män inte bryr sig, då det är kvinnor i manssamhället som drabbas och kvinnor som skyddar dessa kvinnor.

   Nej, den här regeringen försöker upprätthålla skenet av att de arbetar även för kvinnor. Det gör de inte som vi ser. De måste bytas ut, av flera anledningar än att de inte tillgodoser majoriteten av befolkningens rättigheter, dvs kvinnor och barn.

   Radera
 5. Valfrihet?!
  Vilket val har kvinnan när sexualiteten utgår från mannen och mannens utlösning?
  Eller vilken "valfrihet" tänker moderaterna sig där? Gravida män?
  Eller ska vi välja den heliga ande som alla tycks tro på när det gäller abortfrågan?
  Utgår från att Pompadour själv tror på att kvinnor blir ofrivilligt gravida för att de sprungit på en ande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har ju själv 4 barn så hon borde veta att det är barnens far som har befruktat henne? Om han hade gjort det mot hennes vilja - skulle hon själv vilja föda barnen då?

   Radera