Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2012-10-14

Egoism

Jag har undanhållit er läsare, viss information om mitt privatliv.

Det är nämligen så, att min lillebror "tillfälligt" har flyttat in i min vräkiga villa. Den "tillfälliga" inflyttningen skedde i juni månad och varar ännu..

Till saken hör, att jag är gammal nog att vara mamma åt min bror. Han är, med gamla mått mätt, ett så kallat sladdbarn. Man kan också beskriva det som att vår mamma var väldigt ung när hon fick mig och dubbelt så gammal, när hon fick min bror. Jag har alltså, från ung ålder, intagit en roll som "extramamma" åt honom.

Jag skrev ju tidigare om när jag hade en manlig släkting boende hos mig i en vecka, hur det påverkade mitt dagliga liv, hur jag påmindes om hur det är att vara sambo med en man och hur jag drog en lättnadens suck över att jag har valt att leva mitt liv, utan egoistiska och handlingsförlamade män, som tror att kvinnor skall ta hand om dem och hela deras vardag;).

Jag har nu samlat på mig massor av exempel på hur egoistisk och manipulativ min lillebror är och hur han tar saker och ting för givet. Just nu jobbar han borta måndag-torsdag och måste ha alltså ha fyra matlådor med sig till jobbet.

Bror:
- "När du lagar mat i veckorna - gör stora portioner så att jag får matlådor med mig."

Jag:
- "Och själv skall jag svälta på jobbet, leva på mackor eller gå ut och luncha varje dag, tänker du..? Jag både köper hem all mat och lagar den och du tycker att den mat som eventuellt blir över, skall bli dina och inte mina matlådor? Hur tänker du där, liksom..?"

Bror:
- "Hehe, nämen jag får väl ställa mig och göra storkok på söndagarna då."

Jag:
- "Det blir du nog så illa tvungen att göra. Jag förutsätter att du lagar så pass mycket mat, att det blir över till mina matlådor också, eftersom det trots allt är jag som betalar..?"

Annat exempel:

Bror:
- "Nu är ett skitbra tillfälle för mig att få ihop ett litet sparkapital. Jag har bara bilen och telefonen att betala varje månad, ingen hyra eller el, så nu börjar det bli en slant på kontot."

Jag:
- "Jaha, så bra..? Själv får jag säga, att mitt eget konto har minskat dag för dag, sedan du flyttade in.."

Bror:
- "Men du haaar ju pengar, hehe..!?

Jag:
- "Och jag kan  ju inte komma på en enda sak, att hellre använda mina pengar, än att ge bort dem till dig. Det är ju inte så att jag behöver renovera badrummet eller köpa nya vinterkläder eller fixa bilen eller vill åka på skidresa eller köpa ny bil eller ny dator eller ny teve eller ny telefon eller..."

Håller på att bli galen i mitt nu skitiga och stökiga hem...
(även om jag älskar min lillebror väldigt mycket och vill hjälpa honom så finns det gränser..)11 kommentarer:

 1. Såsom varande musiknörd kan jag bara anföra följande :

  "Treat him well, he is your brother
  you might need his help one day"

  ABBA, som sagt var ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle vilja byta ut ordet "brother" mot "sister". Trots allt är det främst vi systrar som hjälper både manliga och kvinnliga vänner och släktingar. Kanske skulle vi låta bröderna hjälpa bröderna istället?

   Radera
  2. Och nej - trots mina numera uppenbara problem med att röra mig så ser jag inte min bror vare sig släpa hem matkassar, laga mat eller städa. Han inbillar sig t.o.m ibland att jag också skall halta ner i källaren till tvättstugan och tvätta hans kläder. Så mycket hjälp fick jag av min bror, i nöd;)

   Radera
 2. Såsom varande musiknörd kan jag också anföra att Eva Dahlgrens "Egoism" även i mitt tycke är lysande, liksom hela plattan "För väntan". Och på LPn föregås den ju av "Jag vill ha dig" som när den kom ut kunde jämföras med Ulf Lundells låt med (nästan) samma namn m a p framförande, attityd och liknande. Eva framstår som något mera ödmjuk eller hur man nu skall uttrycka saken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahah, Dahlgren framstår som något mer ödmjuk än Lundell, håller med.
   Det var ett tag sedan jag lyssnade på Dahlgren men jag har en favoritplatta med äldre material som jag plockar fram då och då men minns inte namnet på den. Återkommer.

   Radera
 3. Tänk om jag också hade varit lika bra på att ge svar på tal. *lol*

  SvaraRadera
 4. Verkar som om det är dags för din bror att bli puttad över bokanten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det är hög tid. Sitter och funderar på om jag skall vara så snäll att hjälpa honom att söka lägenhet men tycker samtidigt att det inte är min sak att ta tag i.

   Radera
 5. Ibland är hjälp ingen hjälp och den största hjälpen är att inte bidra med mer än en knuff. Det här verkar vara ett sådant tillfälle.
  Att bli tvingad att agera som en vuxen när man är vuxen är också en bra hjälp och som man har betyfligtxstörre nytta av under resten av livet.
  Att curla och servera färdiga lösningar är inte utvecklande för mottagaren.

  /Tittarstorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är anledningen till att jag tvekar att ta tag i hans problem, även om jag själv drabbas av dem.

   Radera