Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2012-10-17

Det är i alla fall ruter i FEMEN


http://www.dn.se/nyheter/varlden/toplessaktivister-protesterade-mot-valdtaktsfall
http://www.dn.se/sport/fotbolls-em/kvinnokamp-mot-sexhandel-i-em
http://www.dn.se/nyheter/varlden/det-har-ar-femen

"Utan kläder på överkroppen och med slagord målade direkt på skinnet, försökte på måndagen aktivister från FEMEN ta sig in på bottenvåningen i det franska justitiedepartementet. En banderoll hänges upp över entrén, och döpte tillfälligt om departementet till "våldtäktsklubben".
FEMEN konstaterar i sitt uttalande att "Paris är inte längre kärlekens huvudstad, utan våldtäktsmännens"."

Det här är något, som vi i Sverige skulle göra, med tanke på att över 90% av alla misstänkta sexualförbrytare, går helt fria från straff. Hela vårt rättsväsende är en våldtäktsklubb.

Det jag inte förstår, är varför FEMEN måste klä av sig topless, för att göra sina röster hörda? Någon som kan förklara?

18 kommentarer:

 1. Nu var inte google translate så jättebra men jag tror det är någon slags protest mot sexualiseringen av kvinnor. att de är topless alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det jag inte fattar, Linnea?
   Man protesterar mot sexualiseringen genom att klä av sig..? Tror man att detta hjälper mot sexualiseringen, när män sitter framför teven och kommenterar deras bröst? Eller handlar det om att de klär av sig för att visa sina naturliga kroppar och att det inte är något sexuellt med en naken kvinnokropp?

   Vad tror du?

   Radera
 2. OT, men ändå ...

  Du kanske vet vad det är för dag idag, NBT. Kanske inte exakt dag, men i alla fall
  inte så långt ifrån. Det handlar om Gudrun Schymans klassiska s k talibansamtal som
  just idag skall dissekeras och utvärderas på BIO RIO vid Hornstull på Södermalm i
  Stockholm. Schyman, Maud Eduards och undertecknad (om jag törs) kommer att närvara.
  Evenemanget kommer tydligen också att sändas på WEBTV.

  http://www.abfstockholm.se/kalendarium/Schymans_talibantal/index.htm

  Mina farhågor är dock att evenemanget i huvudsak kommer att befolkas av militanta
  feminister som kanske inte direkt vid åsynen av mig drar slutsatsen att jag s a s
  är en av dem utan istället sliter mig i stycken. Jag är m a o inte helt säker på
  att jag törs närvara !

  Av en ren händelse (?) visas dock en ROLLINGSTONESfilm samtidigt i byggnaden. Vi
  får se hur det blir ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, Ver. Det har jag missat.
   Jag tycker definitivt att du skall närvara, Ver! Feminister är inte farliga och det värsta som kan hända, är att de så kallade "sexliberala" feministerna, sliter av dig kläderna.

   Trodde att det där talibantalet var avhandlat och färdigdiskuterat för länge sen?

   Undrar hur många antifeminister som kommer dit och hetsar?

   Själv kallar jag mig Svullen Fot och rör mig inte några längre sträckor, så trots att jag är bosatt i Stockholm som du vet, kan jag inte följa med som stöd. Med mig vid din sida, hade du ju känt dig tryggare, även om jag är feminist, eller hur?

   Radera
  2. Återkom gärna med rapport.

   Radera
 3. Återstår att se om det blir så mycket till diskussion eller om Schyman och den pensionerade professorn MAUD EDUARDS står varandra alltför nära rent ideologiskt för att det skall kunna bli några större meningsbrytningar. Personligen tycker jag att en debatt i sig förutom att den kan vara klargörande också kan ha ett rent underhållningsvärde.

  Jag försökte tidigare, i ett annat sammanhang, sätta någon form av etikett på dig och det togs inte så väl upp. Jag undrar ändå om man inte skulle kunna sätta etiketten s#k#l#r s#r#rtsf#m#n#st på EDUARDS. Efter att ha läst en artikel av KRISTINA HULTMAN i DN nyligen känns det nästan så. Hultman är väl s-märkt och "kom ut" i mogen ålder. Genom att t ex anse att försvaret skall stängas för kvinnor placeras dessa som grupp i ett utopiskt forum, anser Hultman.

  http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/odesdigert-misstag-nar-feminismen-skrotar-jamstalldheten

  Jag är (som vanligt) inte säker på exakt hur det ligger till med saker och ting ...

  SvaraRadera
 4. Feminister är inte kända för att gå till handgripligheter mot andra människor så jag är fullständigt säker på att Ver kommer därifrån helt oskadd!
  Det är ju anti-traffickingdagen idag och kanske man valt dagen av den anledningen, någon annan uppmärksamhet har dagen inte fått.
  Bortsett från tjuvstarten på Moderna igår som jag var på. Intressant dag f ö.

  /Tittarstorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om det förekom några direkta nyheter under diskussionen. Det var en tämligen ung och mestadels kvinnlig publik. Det stora undantaget härifrån var den 87åriga (egen uppgift) f d matematikprofessor (också egen uppgift) som under seminariets sista skälvande minuter höll ett långt anförande på engelska om vad pashtunerna gjort och inte gjort i AFGHANISTAN. Men Schyman hade inga större problem med att ge honom ett svar vari hon bl a påpekade att seminariet faktiskt inte handlade om detta !

   Annars tror jag att det var Angela Beausang som satt 1 rad framför mig. Kändisspaning är en av mina hobbies. Och det var också uppenbart att Eduards och Schyman tycker lika i de flesta frågor. Men Schyman talade ju som vanligt om förtryckande strukturer och hur könsförtryck, klassförtryck, etniskt förtryck m m vävs in i varandra.

   Och självfallet kan jag uttala meningen "Den heteronormativa tvåsamheten utgör den första byggstenen i könsmaktsordningen" utan att staka mig det allra lilla minsta ...

   Radera
  2. Det låter inte som om jag har missat något då?

   Du klarar det utan att staka dig, men visst darrar du en aning, Ver;)?

   Radera
 5. Den som vill kan alltså se hela eller delar av evenemanget på http://www.abflive.se/. Sedan funderar jag på ännu ett ABFevenemang på onsdag, nämigen Genusfotografen, ingående i
  http://www.abfstockholm.se/kalendarium/Feminism/index.htm.

  Vi får väl se vad jag orkar med ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset!
   Genusfotografen har jag kollat in och det är bra att det finns folk som tar tag i problemet med den skruvade sexuliseringen/horifieringen av kvinnor på bild.

   Har du gått och blivit feminist, Ver eller har du alltid varit det?

   Radera
  2. Jag har nog alltid haft någon sorts underklassperspektiv på det mesta här i tillvaron och måhända har jag kompletterat den inställningen på gamla dar ...

   Radera
  3. Jag har hört att män blir mer empatiska med stigande ålder, då testosteronhalten minskar;). Time for regrets?

   Radera
  4. Mission accomplished, dvs jag har nu genomlevt 1 föreläsning i regi av F!. Jag gissar att du har någorlunda koll på genusfotografen och hans blogg redan, även om jag inte vid en snabbtitt hittade några kommentarer däri från din sida.

   Vad som möjligen störde mig, vän av konst, en smula var när en av de "avskräckande" bilder han använde var omslaget på Martha Wainwright's senaste platta. Hon uppträder f ö i Stockholm senare i höst och jag kan nog tänkas vara där. Jag ser henne som en seriös artist. Möjligen har hon gjort någon form av kommersiella överväganden inför nya skivan eftersom hon själv säger sig ha ont om pengar och därför knappt råd att turnera ! Kolla gärna upp texten till BMFA enligt nedanstående !

   "Wainwright’s previously exorcised familial demons with the somewhat, uh, unflattering track “Bloody Mother F***ing Asshole,” about her famous folk-singing father, Loudon Wainwright II; this time, her album’s haunted by personal struggles: with motherhood, with marriage and, most prominently, with the 2010 death of her mother, Kate McGarrigle."

   Radera
  5. Det var ett tag sedan jag kikade in hos genusfotografen och jag har, mycket riktigt, inte kommenterat.

   Nu blir jag nyfiken och måste kolla, Ver. Tack för tipset.

   Radera
  6. Det första och kanske mesta exemplet som togs upp var ju bilderna på kocken LOUISE JOHANSSON i tidningen Arlanda Express. Och sedan var det ju intressant att höra om sammanträffandet mellan genusfotografen och den man som tog bilderna på Louise. De hade på något sätt träffats och samsats.

   Nästa intressanta evenemang i kalendern blir troligen riksfeministen NINA BJÖRK på
   Kulturhuset i december. Jag har, givetvis, inte läst någon av hennes böcker men jag
   tror mig ha en viss uppfattning om vad hon står för.

   Radera
 6. Detta är alltså en protest mot den horribla domen i Frankrike där man friade de flesta gm i en stor våldtäktshärva , och dömde till milda straff i några fall. Det var alltså frågan om grova våldtäkter mot minderåriga!
  Jag länkade till det tidigare och gör det igen via en australisk tidning.
  http://www.theage.com.au/world/french-gang-rape-trial-a-shipwreck-for-victims-20121012-27i9d.html

  Femen har ju tidigare förtjänstfullt protesterat mot prostitution i Ukraina under VM och mot utlottandet av en postorder bride också från Ukraina som gjordes tidigare ( kommer inte håg vem som gjorde det). Normalt tycker jag inte om nakenprotester men i deras fall det nödvändigt för att få genomslag i Ukraina där det inte finns ngn kvinnorörelse eller intresse för jämställdhet.
  Det finns olika lösningar i olika håll på våra problem. Inget är enkelt.

  I Liberia blev ju fredspristagaren Leyma Gwoobee i spetsen för den kämpande kvinnorörelsen i vita t-shirtar, desperat när fredsförhandlingarna ( med bara krigsherrar)hotade gå om intet och kvinnorna skulle slängas ut slängas ut. Då hotade hon att klä av sig naken och DÅ vågade ingen slänga ut henne. Det kan alltså göra nytta. Världen ser olika ut - det finns olika lösningar för våra systrar därute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser likadant ut som här, tydligen? Nästan inga våldtäktsmän eller barnvåldtäktsmän döms i våra domstolar men få svenskar verkar veta om det eller så bryr de sig inte..?

   Nej, jag är inte heller mycket för kvinnliga nakenprotester men kanske är det som du säger, ett effektivt sätt för dem, att få uppmärksamhet.

   Märkligt att män i Liberia, ser sig hotade om en kvinna visar sig naken? Svenska män skulle väl bara applådera, porrskadade sexister som många av dem är;).

   Radera