Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2012-05-20

Simon ovan där

Hinner inte skriva så mycket just nu.
Tänkte bara upplysa om att Simon Lundström sjunger i kyrkokören också.
http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/den-dubbelt-domde/

Simon says:

– Det var prästen i min kyrkokör som tipsade mig om att anlita Silbersky. Jag fick mycket stöd och råd av prästen under hela den här tiden.

Det verkar lite osunt för män att engagera sig i alla dessa olika religioner? Det verkar som om de blir lite.. konstiga..?

Undrar vad prästen skulle säga om han fick se Simons foton, som han har tagit på sig själv..? Tur att Simon har stöd av prällen i alla fall? Man undrar hur det skall gå och hur mycket stöd han får när han hamnar "ovan där"? Bäst att du trallar med lite i den här fina visan så länge, Simon..?


22 kommentarer:

 1. Ja, män inom prästyrket är ju kända sen tidigare för att ta förövarens parti iaf när förövaren är en man.

  Bjästa...

  Präst sexmejl
  Präst våldtäkt
  Präst sexuella övergrepp
  Präst sexuella trakasserier
  Präst barnvåldtäkt
  Präst sexuellt ofredande

  Ger några träffar på Google...

  /Utred rättsväsendet NU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det. Bjästa också. Det slog mig inte, men vem blir förvånad över att präster ställer sig på mäns sida?

   ALLA religioner är kvinnoföraktande, som någon klok kvinnan sa, i Debatt.

   Radera
 2. Som i Bjästa. Präster som omhuldar de som dömts för sexualbrott eller barnporrbrott.
  Präster och imamer är samma skrot och korn i grunden. Broderskapet skyddar bröder.
  Kanske skulle UG besöka svenska kyrkan med dold kamera?

  Att klä sig i sina små döttrars trosor kanske är normalt för vissa manliga präster också, vem vet. Eller titta på barnporrmanga. Det skulle vara intressant att veta hur många präster som varit ute och försvarat den rätten.

  Silberskys kvinnosyn känner vi väl alla till vid det här laget. Och vilka han brukar försvara och på vilket sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer nog som du säger, SL. Alla religioner utgår från brödraskapet och har som gemensam sak att förakta Kvinnan. Kvinnan som har givit alla dessa män liv..

   Sverigedemokrater och invandrade, troende män från extremt patriarkala länder, har också fler gemensamma intressen, än vad de kanske själva förstår?

   Jag tror inte att någon i Brödraskapet inbillar sig att man kommer till himlen om man skadar barn, de allra viktigaste, som tryggast skall vara? Synden straffar sig själv, har jag hört i kyrkan;)

   Radera
  2. Jonathan Lindborg2012-05-21 14:15

   Svenska kyrkan är en liberalteologisk organisation där sådant här knappast förekommer. Kom ihåg att det är de svenska partierna som styr Svenska kyrkan i kyrkomötet och i stiften. Så långt ifrån religiösa fundamentalister, som de som granskades i UG. De ska snarast jämföras med de "kristna" sekter som finns i Sverige, såsom Livets ord och Jehovas vittnen - även om jag betvivlar starkt att ens dem råder kvinnor att inte polisanmäla...

   Det är för övrigt märkligt att det inte går att rikta seriös kritik mot just islam utan att argument såsom "kristendom är minsann lika illa!" dyker upp. Det är en attityd som omöjliggör att ta itu med det kvinnoförtryck som finns. Vi måste också kunna diskutera rörelser inom andra religioner, utan att reflexsreaktioner uppkommer. Det finns problem överallt, men vi ska inte tappa perspektivet. Här pratar vi om Sveriges mest etableraste moskéer.

   Jonathan Lindborg
   Kyrkoråd Vankiva församling

   Radera
  3. Jonathan Lindborg:
   Vi har sett flera bevis på präster som inte har alla hästar hemma, så att säga. Det finns naturligtvis fler exempel som aldrig kommer upp till ytan.
   Till och med människor inom vården, avråder kvinnor att polisanmäla män som misshandlar dem (väninnas erfarenhet). Till och med kvinnojouren avrådde min väninna att polisanmäla och genomgå allt som detta innebär, med besöksförbud, advokater, polis, rättegång och därmed också en ännu farligare man i sin omedelbara närhet.

   Det vi försöker säga är alltså att kvinnoföraktet är något som delas av alla kyrkor och samfund, alla religioner. Det är brödraskapet som odlar kvinnohat, oavsett om brödraskapet samlar sig i fotbollsföreningar, Rotary, Svenska Kyrkan eller polismyndigheten. Svenska Kyrkan har ingen som helst anledning att slå sig för bröstet. Där odlas hatet mot Kvinnan, precis som i alla andra kyrkor. Brödraskapet kallar det inte "hat". De anser sig bara ha rätt att styra kvinnors livsvillkor och utse sig själva till förmyndare över kvinnor och barn.

   Radera
 3. Ja jäklar, bland präster och religiöst folk brukar de största hycklarna befinna sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ett märkligt fenomen, det där..?
   Vad är det för fel på dem?

   Beror det på deras förakt mot kvinnan? De vänder sig till barn istället?

   Radera
  2. Ja vem vet hur det funkar eller inte funkar i deras små huvuden. Tänker på katolska präster som har ett gott öga till småpojkar... eller våra svenska präster som flera gånger om roat sig med både unga tjejer och killar. Märkligt hur det å ena sidan skriks av äckel när det gäller muslimska barnäktenskap medan det är relativt tyst när det gäller våra svenska präktiga präster. Nåja, jag valde av mer än ett skäl att lämna kyrkan så mina skattepengar får det inte...:) men viss finns det ett ganska stort förakt mot kvinnor i kyrkan och icke minst hos de frikyrkliga sällskapen.

   Radera
  3. Jag var nog bland de första att träda ur Svenska Kyrkan. Det gjorde jag för över 20 år sedan. Som ung tjej då, insåg jag att jag inte var mycket värd som människa och kvinna för Svenska Kyrkan och dess enorma patriarkat. En kvinna som vill bli präst, motarbetas än idag av manliga präster.

   Då skall ni veta, att jag var engagerad i Kyrkans Ungdom som barn och tonåring, utan att ens ha fostrats i ett religiöst hem. Jag både sjöng i kören och ledde Barntimmarna, Miniminiorerna och Miniorerna som tonåring, tro´t eller ej, hahahaah!!

   Det är nog som Shedlight skriver - det handlar om brödraskap, som på de flesta andra ställen i samhället.

   Radera
  4. Ha ha, jag sjöng i kyrkokör en vända, inte av religösa skäl utan bara för att jag älskar att sjunga. Däremot när jag var liten och det var dags att börja söndagskola så tvärvägrade jag. Ville inte heller konfirmera mig men blev övertalad dessvärre men inte en gång jag gick i kyrkan. Mina barn är inte döpta men namn har de fått iaf...Ärligt talat har jag inte mycket till övers för kyrka och religion överhuvudtaget. Det är ett manligt välde som gärna och också gör, vill styra över kvinnor och barn. De pekar med långa fingret och bestämmer vägen och den vill inte jag gå.

   Radera
  5. Varenda kvinna i hela världen borde göra detsamma som vi. Sluta stötta den här typen av patriarkat, som alla religioner och olika samfund, är.

   Radera
 4. Jag har märkt att bland kristna spelar det där med förlåtelsen och att vända andra kinden till så stor roll att det ofta blir helt absurt.
  Visst är det bra att förlåta i vissa situationer men att, som kristna ofta tänker, förlåta allt och alla utan tanke på att gärningarna har fått sådana oerhörda konsekvenser... jag kan inte förstå det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är män som är upphovsmän till alla religioner. Utan förlåtelsen, hade många av dem, enligt sin egen ideologi, hamnat förr eller senare där det är som varmast;). Pärleporten hade varit igenbommad för gott, så att säga;)

   De som skadar sina medmänniskor, i synnerhet små försvarslösa barn, är i mina ögon onda människor. Det finns ingen förlåtelse för dem och i synnerhet inte, när de inte vare sig erkänner vad de har gjort, inte känner ånger, inte söker hjälp och därmed hånar sina offer samt riskerar att skada ännu fler.

   Radera
 5. Jag vet inte om jag tror på någon Gud, men om det finns en eller flera gudar/krafter tror jag att den är allvetande och allseende. Jag tror inte den kommer ta hänsyn till att människor som begått onda gärningar samtidigt har prisat Gud eller stöttat kyrkan. Den kommer döma människor som förgripit sig på barn och förtryckt svagare grupper. Den kommer veta vem som är vem i slutändan. De

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så mycket lärde jag mig i kyrkan, att våld mot andra människor och i synnerhet våld mot barn, är stor synd. Synden är själva Satan himself;) som påverkar människor att göra onda gärningar.

   Radera
 6. Simon Lundström är en förslagen och manipulativ jävel! Hans lilla passus om präst och hans deltagande i kyrkokören var ägnat att leda våra tanker till en fridsam och kyrkligt engagerad man som sjunger sakrala sånger i kör. En sådan som man inte misstänker för våldtäkter på barn i första hand. Duktiga manipulatörer får ju in sådant i små bisatser som nästan blir omärkliga. Skulle man fråga honom om varför han behövde nämna prästen så skulle han lägga upp en oskyldigt förvånad min och påstå att han bara svarade på en fråga.
  Nåja, prästens råd var ändå inte det bästa. Numera vet de flesta att de som väljer Sillen är skyldiga och så borta tror jag inte en tekniskt kunnig person med tillgång till internet på landet utanför Uppsala kan vara. Inte ens om hans huvudintresse är tecknade serier.

  Själv är jag en andlig person men inte religiös. Religionen med alla dess yttringar övergav jag när jag insåg hur sjukt lurad jag blivit av dem under alla år. Kyrkans män lurade folk förr och de lurar folk idag. Deras motstånd mot kvinnliga präster avslöjar dem också så mina pengar får de inte.
  Det är skillnad på tro och andlighet och på religion.

  Ta t ex den här token till manlig präst som föreslagit att man ska spränga kyrkor och göra pittoreska ruiner av dem! Ett annat käckt alternativ han hade var att göra pizzerior av dem! Kyrkor ska alltså inte längre ses som en helgedom för tillbedjan av Gud, de ska kunna göras till helgedomar åt Mammon. Där ser man hur tiderna förändras, även i kyrkans värld. Numera försöker de inte ens framstå som seriösa.
  Kyrkobyggnader är ett kulturarv. De har gjorts möjliga att bygga genom våra många gånger fattiga förfäders hårda arbete och tvång att betala kyrkoskatt. Och nu när vi får välja och många av oss inte längre vill delta så klarar inte kyrkan att upprätthålla sina värdsliga åtaganden. De har tagit sig vatten över huvudet genom att resa sina monument över sin makt över folket.

  /Tittarstorm

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst gör han allt för att framställa sig själv i bättre dager, den här Simon Lundström. Vem vill/kan tro att kyrkans män våldför sig sexuellt på små barn? Han tror att han är så jävla smart.

   De flesta människor har tillgång till datorer och det innebär att sanningen om Lundström, kommer att spridas snabbare än han anar. Vem vill umgås med en sån person och riskera att misstas för att dela Simons intressen? Vem vill ha sina barn i närheten av honom?

   Ja, det är skillnad på tro och religion. Man får tro vad man vill men kvinnor som stöttar den här typen av patriarkala samlingar, gör sig själva och alla andra kvinnor en otjänst. Barnen också.

   Tycker mig känna igen det där med pizzorior men minns inte riktigt..
   Kanske trodde man att makten över folket skulle kvarstå för alltid? Inte kunde man tro att vindarna skulle vända någon gång i framtiden? Återigen den här enorma uppblåstheten hos vissa...

   Radera
 7. Är det inte på sin plats att lägga till ytterligare en låt som de kan tralla med i?

  Vad sägs om Sing Hallelujah med Dr Alban?

  "Happy people, jamming on the party session, oh Lord
  Sing Hallelujah! Sing it Sing Hallelujah! Sing it, yeah Sing Hallelujah!"

  "Come on Happy people, come on Jam with me, oh Lord Sing this song, come on, come on, come on"

  Så kan de tralla med i den och lovorda sig själv medan vi andra beskådar och dokumenterar deras maktmissbruk och fula maktspel som de tror att ingen förstår...

  Eller har ngn annat förslag på passande låt åt det "glada gänget"?

  /Utred rättsväsendet NU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahah!
   De bör väl i alla fall sjunga Barnatro och upprepa "Gud som haver barnen kär" dagligen?

   Radera
 8. Angående Bjästa-prästen Lennart Kempe.
  Domkapitlet gav Lennart Kempe en skriftlig erinran (!) dvs det mildaste straffet.

  "I domkapitlet sitter sju ledamöter. En av dem är domare, vilket motiveras av rättssäkerhetsskäl. I beslutet reserverade sig domarledamoten Mats Törnered. Enligt honom har Lennart Kempe inte "i avsevärd mån" skadat det anseende en präst bör ha."
  (Ur Skaraborgs Allehanda 2010-06-12)

  Nähä. Oväntat att en domare gjorde denna bedömning...
  Rättssäkerhetsskäl. Hmmmm. Det känns som problematiken med rättsväsendet är omfattande och djup...
  Avslöjar dock domaren Mats Törnereds syn på prästers anseende...
  Männen har alltså inga krav alls på andra män...

  /Utred rättsväsendet NU

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrämmande, URN. Tack för infon.

   Nej, män verkar inte ha några krav på andra män. Många kvinnor har det inte heller..

   Radera