Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2012-05-24

About Zimeon

http://monicaantonsson.blogspot.se/2012/05/vad-kan-man-gora-for-att-stotta-och.html#comment-form

"Parterna har haft ett problematiskt förhållande som avslutades för gott när Mamman hittade en mängd, 28 stycken, ytterst märkliga fotografier där Pappan hade fotograferat sig själv med hennes kamera och då framförallt sitt könsorgan på ett sätt som hon ansåg såväl skrämmande som stötande. Anledningen till att dessa foton gjorde henne så orolig var att hon länge hade haft en oro kring hans sexualitet och haft farhågor avseende hans relation till dottern Lisa, bl a med anledning av att hon sedan två års ålder ritat streckgubbar med stora ”snoppar”. De fotona Pappan tagit av sig själv iförd trosor med snobben på med erigerat könsorgan med Mammans kamera får anses mer än anmärkningsvärda mot den bakgrunden att hon redan då hade anklagat honom för sexuella kränkningar av dottern."
"Pappan har ett ytterst stort intresse för serier. Man skulle kunna uttrycka det som att större delen av hans liv kretsar kring sådana. Han har enligt egen uppgift ca 3000 böcker i ämnet för att inte tala om den stora mängd material som finns i hans datorer. En del av bilderna är sådant han enligt egen uppgift i samband med polisförhören har laddat ner i ”upphetsande ögonblick”."

15 kommentarer:

 1. Ganska anmärkningsvärt att en två-åring ritar streckgubbar med stora snoppar. Små barn som upptäcker pappas snopp, ja visst gör dom det men inte fan sitter dom och ritar "stora" snoppar sedan. Det där kommer sig av något helt annat och jag kan ju bara säga att om ngt av mina barn visat sådant hade jag så klart blivit mycket orolig. Min äldste son var 1,5 år när han förstod att det som hängde och dinglade på pappa hette snopp och att han själv hade en sådan. Det var mest något skojigt att skratta åt och ingen mer hände och varför skulle det hända något då det för barnet bara var pappas kroppsdel som inte hade något med barnet i sig att göra. Däremot vet vi att barn som blivit utsatta för övergrepp vare sig det är av sexuell natur eller av fysiskt våld, dom ritar mycket märkliga teckningar. Mamman i det här fallet har mycket goda skäl att vara orolig och säkert finns där mer som vi inte fått veta angående mannens sexualitet, saker som mamman lagt märke till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingenting är "normalt" i detta fall.
   Han borde ha dömts för detta och fått hjälp på rättspsyk.

   Radera
 2. "En del av bilderna är sådant han enligt egen uppgift i samband med polisförhören har laddat ner i ”upphetsande ögonblick”."
  -----
  Jaså? Det blir ju inte mindre olagligt bara för att han var kåt när han gjorde det. Hur ska man förresten då kunna veta att han inte begått övergrepp mot sin dotter i "upphetsande ögonblick"? Det han säger är ju att han inte har någon impulskontroll när han blir kåt. Då gör han saker utan att tänka över vad han gör.

  Och håller med Bella. Barn kan se en snopp här eller där, men det är inte något som barnen fixerar vid bara för att dom sett en eller två gånger. Om ett barn upplever något traumatiskt däremot...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra poäng, Andreas! Har man inte mer kontroll än så i kåthetens töcken, så är man farlig för andra. Eftersom pedofiler och andra sexualbrottslingar så att säga vänder sin sexualitet "utåt", dvs mot andra.

   Radera
  2. Simon uppger själv att han var "hjärndött kåt". Det är numer FAKTA och ytterligare en faktor att läggas till övriga omständigheter och fakta.

   En person som är "hjärndött kåt" ska hållas så långt bort från barn och kvinnor som det går.

   /Utred rättsväsendet NU

   Radera
 3. Barn berättar på barns sätt och teckningar ska användas som bevis i sexbrottmål mot barn och där barn berättat om övergrepp. Men tyvärr tycker ju våra domstolar att barn ska berätta som vuxna. Kunskapen om barns berättande är skrämmande bristfällig och har fått till följd att de allra flesta pedofiler och barnskändare inte åtalas än mindre döms.

  Har läst flera domslut där domstolarna klart och tydligt beskriver att dom inte gör några undantag för barn och kräver samma tydlighet av dem som av vuxna brottsoffer. Det blev mycket värre efter Göran Lambertz drapa som vi skrivit om på Suspicio. Det var ett tillägg i ett barnsexbrottmål som HD tog upp till prövning efter att pappan fått hjälp av bl.a Bo Edvardsson mfl för att idiotförklara sonen som berättat om sexövergrepp. De försökte dessutom göra det till ett vårdnadstvistmål trots att den låg tio år bak i tiden och att pojken tvingades bo med pappan efter separationen. En dag rymde han och vågade börja berätta. På grund av friaallaförövare lobbyister gick det som det gick. Pojken är ung man som gått vidare med sitt liv men Göran Lambertz drapa gick ut på att man i fortsättningen ska ifrågasätta barns "motiv" till att berätta om övergrepp. Han skrev att man måste ha i åtanke att de vill skaffa sig ekonomiska fördelar genom att anmäla.

  Suck. Nu sitter samma man i HD med mangamålet. Vi undrar fortfarande varför just Simons case hamna där när fler före honom dömts för tecknad barnporr men även efter hans första dom i TR. Strange om ni frågar oss.

  Jo och så sen detta med märkliga porrfoton. Vi känner till en rad olika fall där sexbrottslingar poserat med erigerade organ i de mest märkliga sammanhang. Samt visat intresse för vuxna som penetrerar barn.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Domstolarna verkar vara skrämmande usla på att förstå sitt eget jobb och få det gjort. Barn berättar inte som vuxna, kommer aldrig att göra, och det är domstolars förbannade skyldighet att skaffa den kunskap de behöver för att skydda barn i vårt samhälle. Ni på Suspicio borde erbjuda dem era tjänster och hålla föreläsningar och kurser inom hela rättsväsendet.

   Å andra sidan inbillar jag mig inte själv att det är idioter som sitter där -jag tror faktiskt att det är viljan som saknas.

   Visst är det märkligt hur stort stöd, Simon har fått genom hela den här processen? Han är ju, som ni skriver, inte vare sig den förste eller den siste som har blivit dömd för det här brottet. Frågar ni mig, som brukar vara ganska rakt på sak;), så är det här en rättsröta av sällan skådat slag. Fram med mörkermännen i dagsljuset!

   Radera
  2. Jag tycker att flera av mörkermännen agerat mycket synligt i detta fall. De och deras metoder, retorik samt argument har varit mycket enkla att kartlägga...

   Allt har skett inför öppen ridå. Tacksamt ;)

   Men håller med, med dagsljuset menar du väl att allmänheten i stort ska få insikt och kunskap om maktmissbruket. Och inte bara vi som har god kunskap om "Männen, makten och mörkläggningen". Även om vi nog är ganska många vid det här laget.

   /Utred rättsväsendet NU

   Radera
  3. Jag brukar sprida info om detta överallt, när möjlighet ges. Vanliga människor blir chockade och deras första tanke, är att jag "överdriver". Det så kallade förnekelsestadiet. Det brukar vara där det börjar, men ett frö har såtts och därefter börjar folk söka egen information och sakta men säkert sker uppvaknandet...

   Det är nästan pinsamt hur illa de är på att mörka sina förehavanden, de där maktmännen? De måste ju vara lite korkade..? Jag brukar ju säga att den dummaste människan på jorden, är den som tror att den är smartare än alla andra.

   Radera
  4. Där är vi väldigt lika NBT ;)

   Jag missar aldrig ett tillfälle att sprida kunskap om vad som händer i våra domstolar. Från allt, när jag åker tåg och träffar på nya människor (jag märker att övriga tågresenärer i närheten baxnar) när jag informerar i "föreläsningsform" dvs fakta och källhänvisningar, till när jag är utomlands...

   Sedan sprider jag i stor omfattning till unga tjejer och kvinnor. Dagligdags.

   Samt i mina nätverk...

   /Utred rättsväsendet NU

   Radera
  5. Tur att det finns människor som du och jag och många andra här, URN;)?
   Hur skulle samhället se ut om vi alla levde i förnekelse och stoppade huvudet i sanden? Det är hög tid att tala klarspråk.

   Radera
  6. Eller hur ;)

   Sedan är vi olika på annat sätt.

   Jag är oerhört oaktsam för att inte säga rent ut sagt vårdslös med handlingar och bilder, medan du är ytterst noga och förvarar kopior överallt, både här och där...

   Men vi kanske kompletterar varandra ;)

   Nej, här talas inte heller i gåtor utan det är pang på. Tydligt, koncist och explicit...

   /Utred rättsväsendet NU

   Radera
  7. Jag tror att mitt pedanteri och samlande, kan fungera bra ihop med din vårdslöshet, URN;). Det är nog en bra kombination när vi alla skall samla oss och börja agera mot det manliga maktmissbruket mot kvinnor och barn?

   Själv är jag uppvuxen med en mamma som ingalunda ägnade sig åt dalteri. Hade jag gjort något dumt, som barn, så fick jag veta att jag hade betett mig som en idiot och tvingades till att be berörda om ursäkt. Det var tämligen förnedrande men mycket nyttigt.

   Radera
  8. Om Simons föräldrar varit lika rekorderliga som din mamma hade dom inte skyddat honom men när till och med läkar systrarna gör det så tyder det på att äpplet inte faller långt från päronträdet. Man kan inte låta bli och undra vad som gick fel där.

   Radera
  9. Det är skrämmande att skyddandet av honom, går före skyddandet av ett litet barn. Det är något som de därute, som vill tillåta den här typen av våldtäktsserier för pedofiler, bör tänka på.

   Radera