Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2012-03-17

Kom igen nu!

Jag prenumererar, som ni kanske vet, på nättidningen Feministiskt Perspektiv. Den kostar 365 kronor per år och än så länge finns tidningen bara på nätet. För att en papperstidning skall bli aktuell, måste FemPers upp i 8000 st prenumeranter. Som läget är nu, klarade de precis gränsen på 1500 prenumeranter för att få presstöd.

Hur svårt kan det vara att få ihop 8000 kvinnor och män i Sverige som prenumererar på en feministisk tidning, där vi får så mycket mer intressant information, än det AftonBocken och andra blaskor propagerar för kvinnor, dvs hur vi snabbast går ner i vikt och hur vi ökar vår sexlust samt förändrar vår sexualitet, för att bättre passa män?

Feministiskt Perspektiv skriver om situationen för kvinnor och män i både Sverige och världen. De har kartlagt antifeministerna Pär Ström, Pelle Billing, Medborgare X och dessa herrars anhängare. De skriver om politik, kvinnlig sexualitet, föräldrarskap, mansvåld och mycket, mycket mer.

I det senaste numret skriver de t.ex om att FN har reagerat över att rättsrötan för våldtäktsoffer i Norge, dvs kvinnor och barn, är värre än i Sverige. I Norge leder ynka 1% (!) av alla våldtäktsanmälningar till fällande dom och våldtäktsmännen döms oftast till straff långt under maxgränsen.

FemPers skriver om kvinnors låglönestress och hur kvinnors, framförallt mammors, många gånger usla ekonomiska situation påverkar hela deras hälsa och liv negativt:

"Vänsterpartiet lät nyligen riksdagens utredningstjänst räkna ut hur skillnaden mellan kvinnors och mäns nettolöner förändrats under den nuvarande borgerliga regeringens styre. Skillnaden i nettoinkomst mellan män och kvinnor visade sig ha ökat med 17 479 kronor per år sedan den borgerliga regeringen kom till makten år 2006.

Lägger man till nettoinkomsten olika typer av utbetalningar genom socialförsäkringen, som bostadsbidrag och barnbidrag, vilket gynnar kvinnor omkring en fjärdedel mer än män, stiger kvinnors inkomst med cirka tre procent – men trots det landar kvinnorna på 78 procent av männens disponibla inkomst."

FemPers skriver om den 16-åriga flickan från Marocko, Amina Filali, som tog livet av sig med råttgift, när hon skulle tvingas gifta sig med den 26-åriga man som våldtog henne. Självmordet är direkt resultat av traditionen att låta våldtäktsmän komma undan bestraffning genom att gifta sig med sitt offer.

FemPers har också vissa öppna artiklar, som alla kan läsa, tex den här om antifeministerna Pär Ström, Pelle Billing, Tanja Bergkvist och Roland Poirier Martinsson:

http://feministisktperspektiv.se/2012/03/16/antifeminism-hur-vetenskapliga-ar-antifeministerna/

Här kan ni teckna er för en årsprenumeration (365 kr) på Feministiskt Perspektiv:
http://feministisktperspektiv.se/konton/prenumerera/

Kom igen nu, kvinnor och män! Gör ert val om vilken kunskap och information ni vill ta till er!

Jämför FemPers nyheter med den propaganda som AftonBocken riktar mot främst Sveriges kvinnliga befolkning och gör valet vad ni vill läsa och inte (notera att ALLT detta står på AB:s förstasida!):

Så fixar du formen - på bara 8 veckor
Toppa formen med mobilen
Läckra spiror, Kim!
Hon gick ner 17 kg med succémetod
Här är världens snyggaste kvinna
Karin Klingestedt gick från soffpotatis till muskelpaket
Vampyrkvinnans obehagliga förvandling 
"Han tycker att aga är okej"
"Smittat min kille – vad gör vi?"
Svenskarna: Så har vi sex
Oro i Hollywood över hur Demi Moores döttrar mår efter turbulensen
Rihannas galna hårresa
"Hon har fotat våra sexlekar"
Så når du drömvikten - innan bikinisäsongen
"Svårt få orgasm – utom i duschen"
Mask i underlivet – normalt?
Har du lånat killens byxor, Jen?
"Jag väljer porrfilm före sex med frun"
Unika testet: Så hittar du rätt partner
Har du och din partner gått ner i vikt - och fått ett bättre sexliv?
Filippa: Jag mår jättebra
Effektiv pushup Paris!
Passa på att shoppa vårnyheterna!
Så kommer ni – tillsammans
Fem ställningar som får er att komma ihop
"Bara sex när han är berusad"
”Kan jag tvinga henne till abort?”
Bra sex – hela livet
Så får du bra sex – oavsett ålder
Sätt pirr på vardagen!
Säsongens måsten - Sofis mode visar vägen!
30-åriga Anna rasade i vikt - utan att gå på dieter
Passa på att shoppa vårnyheterna!
Få slät hud igen - med snigelkräm
Elin 25: så fick jag mjuka fötter igen
Så kommer du i form till sommaren
10 kommentarer:

 1. Haha, hrmf. Valet är lätt!

  Det är inte klokt vilken s**ttidning AB framstår som i det här inlägget. Inte undra på att nätet kreverar över EN naturlig armhåla när man är så indoktrinerad med att kvinnokroppen ska späkas, trimmas och fläkas ut.

  För att inte nämna deras "succetidning" Wellnes...bojkotta den!

  Och dom har väl fortfarande sexannonser i sportbilgan. 2012!

  SvaraRadera
 2. Jag blev nästan (men bara nästan;)) chockad själv av AB:s förstasida.

  Som jag skrev i din blogg, SL - vi kvinnor kan göra så mycket utan att ens anstränga oss. Kvinnor och barn är en majoritet av världens befolkning. Protesterar vi, så går det definitivt inte obemärkt förbi.

  Vi kan bojkotta tv-program som envisas med bara manliga programledare. Vi kan bojkotta manliga författare och således gynna kvinnolitteraturen. Vi kan bojkotta skittidningar som AB och dess sexbilagor Wendela och den senare floppen Wellness. Vi kan anlita kvinnliga företagare i den utsträckning som är möjligt. Vi kan sluta titta på filmer, producerade av män, för kvinnor, där kvinnor "lärs" av män att vara kåta, glada och sexiga hemmafruar. Vi kan bojkotta alla produkter som i sin reklam förnedrar kvinnor. Vi kan klä på oss istället för att klä av oss. Vi kan sluta banta och sluta sminka oss. Vi kan sluta attackera andra kvinnor och rikta vår ilska mot de som förtjänar det - männen. Vi kan skita i att köpa tre mascaror under ett år och istället lägga pengarna på en prenumeration på FemPers. Vi kan stötta olika kvinno- och barnorganisationer. Vi kan rösta rätt i nästa val.

  Det var länge sedan du gjorde en "könskoll"..?

  SvaraRadera
 3. Ja, en undrar vad det är för fel på dagens media.
  Är de sexmissbrukare?
  Har de fått kåt-slutning?
  Har de inget (sex)liv alls?

  Att de själva liksom inte ifrågasätter sig själva... Inte en enda gång liksom...

  Feministiskt perspektiv är ett självklart val av kunskapskälla.

  /URN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vad är detta för något..?
   AB har blivit nån slags porrblaska? Hela tidningen är fylld med denna typ av sexpropaganda och halvnakna kvinnokroppar. Är det bara män som jobbar på AB och som läser AB?

   Radera
 4. Den här uppställningen från AB skulle du förresten skicka in till Fem pers.

  SvaraRadera
 5. Det där är något jag också reagerat på och precis som du listat all skit som vräks ut på Aftonblaskan men jag måste berätta att jag blev så full i skratt för en stund sedan då satt och läste runt på Strömmingens blogg och hittade ett inlägg där han mera att fjolltidnigen Amelia är feministisk, ja radikalfeministiks då alltså. Undrar var han hittar det feministiska i den tidningen? Och så klart vrängde ju någon liten man till det i en kommentar och fick tidningen att bli ett bevis på att kvinnor och män var så olika, ja för att kvinnor gillar ju sådant, smink och annat. Vojne vojne, dessa korkskallar till män.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahahah! Det bevisar ju än en gång att Pär Ström inte vet vad feminism är. Tidningen Amelia är naturligtvis inte feministisk.

   Men vi vet ju att Pär Ström och hans antifeminina manliga vänner ofta blandar ihop "kvinnor" och "feminister".

   Radera
 6. Det känns lite surt att behöva betala så mycket för en internettidning bara....Det behövs dock bra alternativ till Aftonblaskan och diverse tråkiga medier, som mest tjänar pengar på att objektifiera kvinnor. Tack för tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. 365 kr för ett år är inte mycket pengar.
   Avstå ett par flaskor vin, några mascaror, en topp eller en prenumeration på någon av de andra skittidningarna?

   Radera