Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2011-10-31

Stackars män ogillar kondomer

Jag blir ofta både förbannad och full i skratt, när jag ser den här stora, massiva hopen av män i medias kommentarsfält, som i klar majoritet vill uttala sina åsikter i alla typiska kvinnofrågor.

Här är ett exempel, angående att flickor och kvinnor skall erbjudas vaccin mot livmoderhalscancer:


Solveig Sigridsdotter Thörnblom undrar "vad det är för fel på kondomer" och skriver:

"Som vanligt är kondomen helt ute. Har den någonsin varit inne (ursäkta den lilla ordvitsen)? När p-pillret kom var det, halleluja, frälsningen för alla som inte ville ”äta kola med papper” som det ibland brukar uttryckas."

"Varenda läkare och sexualupplysare vet att det enda som skyddar mot sjukdomar som sprids genom sexuellt umgänge, och samtidigt skyddar mot oönskade graviditeter, är kondom. Antalet aborter skulle minska avsevärt om stat och landsting satsade rejäla pengar på att göra kondomen modern och populär.
Antalet sjuka och dödssjuka människor skulle också minska dramatiskt, om fler använde kondom i stället för att ha oskyddat sexuellt umgänge. Unga kvinnor och sexuellt aktiva flickor skulle i stället för att uppmuntras att springa i väg och vaccinera sig, uppmuntras att stå på sig att kondom är villkoret för att sex ska komma ifråga."

Här skrev jag om riskerna med Gardasil och om "den stora sexlögnen" (LÄS!):
Män i Sverige verkar vara mycket intresserade av vaccinet som skall ges till kvinnor (?) och vill göra sina röster hörda i kommentarsfältet. Ja, män verkar faktiskt vara mycket mer intresserade av vaccinet än kvinnor själva..? Många, många män i kommentarsfältet vill nämligen övertala kvinnor att vaccinet är mycket bra för kvinnor och att kondom är ett mycket mindre bra alternativ för kvinnor.
"Daniel Hansson" tycker t.ex att det är jobbigt att köpa kondomer och för att han skall slippa allt detta jobb, så tycker Daniel att det är bättre att alla kvinnor vaccinerar sig, än att de kräver av män att använda kondom, då män vill penetrera kvinnor.
"Själv är jag stor kondomanvändare, men kan mycket väl tänka mig att i ett fast förhållande vill man inte hålla på och köpa kondomer hela tiden. En vaccinering är väl en bra investering gentemot när man väl har nått till det stadiet - inte presenterats som ett alternativ till kondom."

Undrar om homosexuella män tänker likadant som heterosexuella män i den här frågan? Tänk er en diskussion mellan två homosexuella män?
"Kalle, jag vill penetrera dig, det är skönt för mig men det är inte lika skönt för mig om jag måste ha kondom. Du är egoistisk och tänker bara på din egen hälsa, babblar om cancer, hiv och andra virus men du förstår inte att det blir som att käka kola med papper för mig? Tänk lite på mig också, Kalle.Jag vill ha det skönt och få spruta min sperma fritt i din kropp. Det är inte bara din hälsa och kropp som är det viktiga här nu, Kalle?"
"John" tycker att det är "på sin plats" att han talar om för alla okunniga människor, att det faktiskt är synd om män som måste använda kondom, då de vill stoppa sin penis i och lägga sina kroppsvätskor (sin sperma) i kvinnors kroppar. John tycker att kvinnor har "svårt att fatta" (är egoistiska?) hur oskönt det är för män när män måste använda kondom, då män vill penetrera kvinnor. John tycker kanske att alla kvinnor borde se till mannens sexuella lust, före sin egen hälsa...?
Till råga på allt ger sig John på konststycket att ge sin "förklaring" till hur "stimulans" uppstår för kvinnan men inte för mannen vid kondomanvändning "eftersom samlaget består av rörelser". John tycker att det är så orättvist för män att behöva använda kondom, att han gärna ser att det tillverkas kondomer för kvinnor så att kvinnor får känna på hur det är att "käka kola med papper". Han menar nog att kvinnor behöver "känna på" hur oskönt och otillfredsställande, sex kan kännas..?
(om ni inte hör ifrån mig på några dar, så har jag skrattat ihjäl mig, ring 112)


"Det är förödande typiskt att det är en kvinna som tycker att kondom är lika trevligt som utan.
En stund biologi är på sin plats i okunskapens träsk. Kondom innebär att penis är instängd dvs känselkropparna inte når ojämnheterna i kvinnans vagina. Det är själva gummit som stimuleras inte penis innanför. Förlusten är ca 50%.
Eftersom samlaget består av rörelser så får kvinnan sin stimulans ändå.
Detta är svårt för alla kvinnor att fatta. Varför inte uppfinna en kvinnlig kondom. Dvs en gummihistoria som sitter inne i vagina och skyddar. Den kan vara försedd med motsvarande ojämnheter som vagina har. Då får mannen full stimulans och kvinnan får uppleva hur det är att äta kola med papper på.Ett säkert skydd mot allt och inget krångel, inget tjafs, kvinnan behöver inte vara pinsam och kräva kondom av mannen, inga farliga P-piller behövs, den kvinnliga kondomen kan sättas in redan i förväg och alla har det jättekul...eller. Men jämlikhet är ju ett ord som endast rör förbättringar för kvinnor, så ingen torde få uppleva den kvinnliga kondomen och fler halvtänkta kvinnliga kondomartiklar kommer att flöda."

Olle W tycker att det är jättelöjligt att "folk" ska behöva använda kondom (ger värdelös penetration) bara för att "folk" kan råka smitta andra människor med något som OlleW tycker, inte är "värre än en förkylning". Cancer, hiv, herpes osv är lika med "förkylning" enligt OlleW som också han, vill uppmana kvinnor att vaccinera sig och att inte kräva att män använder kondom.
"Det hela är så löjligt så man baxnar, folk skall ha värdelöst sex trotts att de är i relationer för att undvika att bli smittade av något som är lindrigare än en vanlig förkylning.Detta används som argument för att hoppa över en vaccinering
som skydar den lilla del som utvecklar cancer (som är bokstavligen livsfarligt). Analogt med detta borde i undvika att bli förkylda, gå utomhus, åka bil ja göra allting för det kan medföra en förhöjd risk för något."

Kvinnor, för tusan! Lyssna nu *not* på dessa "pålästa" manliga och "goda" råd i frågan om ni skall låta er vaccineras mot livmoderhalscancer eller ej.

Jag menar förstås - lyssna till er själva och sök all information på egen hand, för att inte riskera att någon talar till er i eget intresse, så att säga. Det händer ju alltför ofta, att män gör det i typiska frågor som rör kvinnor men som män uppfattar, är till mäns nackdel. Ja, ibland får man nästan känslan av att allt som är bra för kvinnor, uppfattar män, som dåligt för män..?

Jag har i alla fall ett gott råd till alla kvinnor, vaccin eller ej, unga eller gamla:
KRÄV KONDOM! ALLTID!

Kom ihåg Solveigs ord:
"Unga kvinnor och sexuellt aktiva flickor skulle i stället för att uppmuntras att springa i väg och vaccinera sig, uppmuntras att stå på sig att kondom är villkoret för att sex ska komma ifråga."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar