Bloggen är flyttad

BLOGGEN ÄR FLYTTAD HIT:
http://noboytoy.wordpress.com/

2011-10-23

Mr Fredrik Reinfeldt (M)

När jag nu ändå är inne på ämnet Fredrik Reinfeldt och Moderaterna.

"Det nya moderata idéprogrammet som antogs på stämman i Örebro i helgen ska skriva in de nya Moderaternas ”förnyelse” i partiets politiska berättelse. Men det gör mer än så. Det tar även upp den svenska välfärdsmodellen och de små ekonomiska klyftorna på ett sätt som framställer Moderaterna som arkitekter i detta samhällsbygge. Detta trots att Moderaterna i de flesta fall har röstat emot stora välfärdsreformer. Från allmän och lika rösträtt till sjuk- och a-kassa.
Moderaterna skriver:

”I Sverige har våra idéer fått ett stort genomslag. Tack vare öppenhet, individualism och marknadsekonomi har Sverige blivit ett av världens bästa länder att leva i.
Med det välstånd som följt friheten har vi kunnat öka tryggheten och genom utbildning, sjukvård och omsorg till alla skapa ett av världens mest sammanhållna länder.”

"Moderaternas nya idéprogram väcker stark kritik från tidigare S-statsråd. Där ges intrycket att partiet byggt upp svensk välfärd och gick i bräschen i kampen mot apartheid.
– Det där är en historieförfalskning, säger Lena Hjelm-Wallen (S).
"Demokratiutredaren och förre kulturministern Bengt Göransson skrattar spontant.
– Det är otroligt. De är fräcka. De satsar på okunnighet.
– Om programmet innehåller en sorts bekräftelse på att de alltid har skapat demokrati – det vill säga ett slags re-troaktiv historieskrivning – då ska man fundera över vad de skriver om samtiden."

Läs mer här:

"Nu tillgriper Reinfeldt okunskapen och vill förvränga vår historia. Okunskap är makt och kunskapen ska hållas i ett mörker. En taktik som tillhör högerns korrupta tankesmedjor. Reinfeldt skriver om folket i sin bok ”Det sovande folket”, 1993. De kallades ”sovhjärnor” och de kunde tala, läsa och skriva. Han ser sig ingå i ”de upplystas krets”."

Jag tar mig friheten att kopiera följande från RedJustice:

"Moderaternas "frihetssträvande och arbete för välfärd" består i":.
1904–1918: Nej till allmän rösträtt. 1916: Nej till allmän olycksförsäkring i arbetet. 1919: Nej till åtta timmars arbetsdag. 1919: Nej till kvinnlig rösträtt. 1921: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige. 1923: Nej till åtta timmars arbetsdag. 1923: Nej till avskaffandet av dödsstraff i Sverige. 1927: Nej till folkskolereform. 1931: Nej till sjukkassan. 1933: Nej till beredskapsarbete. 1934: Nej till a–kassa. 1935: Nej till höjda folkpensioner. 1938: Nej till två veckors semester. 1941: Nej till sänkt rösträttsålder. 1946: Nej till fria skolmåltider. 1946: Nej till allmän sjukvårdsförsäkring. 1947: Nej till allmänna barnbidrag. 1951: Nej till tre veckors semester. 1953: Nej till fri sjukvård. 1959: Nej till ATP. 1960–talet: Ja till apartheid. Moderaterna tog avstånd från alla sanktioner mot apartheidregimen i Sydafrika och var emot det svenska stödet till ANC. 1963: Nej till fyra veckors semester. 1970: Nej till 40–timmars arbetsvecka. 1973: Nej till möjligheten till förtidspensionering vid 63. 1976: Nej till femte semesterveckan. 1983: Nej till löntagarfonderna. … 2003: Ja till Irakkriget. Alla riksdagspartier demonstrerade mot och kritiserade Irakkriget utom just moderaterna. 2004: Ja till sänkt a–kassa och sjukpenning. 2006: Nej till gröna jobb. 2006: Nej till sex timmars arbetsdag. 2006: Nej till upprustning av offentliga sektorn. 2006: Nej till höjd a- kassa. 2006: Ja till sänkt a-kassa. 2006: Nej till höjd sjukersättning. 2007: Ja till sänkt sjukersättning.

Jag undrar också på vilket sätt Moderaterna har bidragit till vårt lands välfärd, trygghet, utbildning, sjukvård och omsorg? De har ju röstat mot allt detta, genom hela vår historia..?

I Reinfeldts bok står ju dessutom något helt annat. Han har en vision om att överge välfärdspolitiken och ta tillbaka statens åtaganden mot folket i fråga om både utbildning, lagstiftning, kultur och medier. Vad finns det kvar för medborgarna då? Att jobba ihop till "maktens mansvänner" med Reinfeldt och Borg i spetsen?

Tror Reinfeldt att folket redan har somnat och hoppas han på att vi inte skall upptäcka dessa lögner han sprider för att ställa sig själv och sitt parti i bättre dager? Eller tror han att han har hunnit göra oss alla till analfabeter, redan..?

Kopierat från Wikipedia, angående Reinfeldts bok "Det sovande folket":

Det sovande folket är en bok från 1993 författad av Fredrik Reinfeldt och utgiven av Moderata ungdomsförbundet (ISBN 91-86194-10-0. I boken, som gavs ut när 1990-talskrisen var som djupast, argumenterar Reinfeldt för ett övergivande av den generella välfärdspolitiken i Sverige, för kraftiga skattesänkningar och för ett tillbakarullande av statens åtaganden även i fråga om till exempel utbildning, lagstiftning, kultur och medier. På 124 sidor sammanfattar Reinfeldt sina visioner.

I sitt inledningsanförande på socialdemokraternas kongress 2009 rekommenderade partiordförande Mona Sahlin läsning av boken, inte som en bok att inspireras från utan för att förstå den borgerliga ideologin.

I Reinfeldts bok finns en formulering som ofta citeras: "Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd."

Moderaterna är, av någon anledning, också mycket hemliga med varifrån deras pengar kommer:

"Moderaterna framstår som ett slutet bolag där öppenhet ses som en
fara. Och frågan kvarstår som sagt, vem betalar er och vad får de i utbyte?

"Med mörkade bidrag så vet vi faktiskt inte vilka moderaterna företräder.
Bidragslinjen slår igenom även inom partiet."

"Men till pudelns kärna så kan man inte bli ett
samhällsbärande parti om man inte visar vems intressen man går. En fundering är varför han inte får frågan? Vet inte om jag är ute och cyklar men en känsla som växer fram i mig är att media hanterar Reinfeldt, Borg och Bildt med den gamla journalistiken. Ursäktande om man får fråga. inte samma
kritiska granskning som andra partier och politiker
får."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar